6 mesiacov po svadbe som veľmi nešťastná
Ahojte, ani neviem ako a kde začať. Som vydatá 6 mesiacov a som totálne nešťastná. Zobrali sme sa po ročnej znamosti. Pred manželstvom boli nejaké bežné hadky no nič vážne. Problémy začali v náš svadobný deň, kedy sme sa veľmi pohádali z dovodu neochoty pomocť pri priípravach. Všetko bolo zrazu iné. Počas svadobneho obradu a hostiny sme komunikovali len keď sme museli. Obrad si takmer nepamatám len nejaké záblesky, vnútri som plakala a želala si, aby to bol len zlý sen, no snažila som sa pretvarovať ako najlepšie viem, aby som neranila moju rodinu. Nemali sme ani svadobnu noc, keďže P. mi povedal, že nechce aby som pri ňom zostala. Hneď na druhý deň som hľadala všetko o anulácii manželstva no neodhodlala som sa k tomu. Tvrdí, že všetko je moja vina. On si totiž nie je vedomý žiadnych negatív. Porozpravali sme sa a rozhodli sme sa, že to skúsime "na novo". Niekedy boli pekné dni, niekedy zlé. Pred druhými sa tvárime, že je všetko v poriadku, no v mojom vnútri sa deje úplne niečo iné. Moja rodina o ničom netuši, nemám srdce im povedať čo všetko cítim, nechcem ich zarmútiť. Bývajú odo mňa 350km, na čo si tiež neviem zvyknúť,ale to som si mala uvedomiť pred svadbou . P.nemá záujem tam chodit´, vraj benzín je drahý, občas idem sama ale vyčíta mi, že ho nechávam samého. Čo ma najviac bolí je, že mi začal vulgárne nadávať, že som pi.... najprv raz potom druhý krat a určite bude aj tretí, štvrtý... A to pre totálne maličkosti.Tvrdí, že som ho vyprovokovala mojím spravaním, pritom sa snažim nikdy nekričat a vysvetlit´ všetko v pokoji. Moje city k nemu ochladli a ja neviem čo mam robiť, bojím sa urobiť nejaký razantný krok ako rozvod aj keď vo vnútri túžim byť opať slobodná. Brzdí ma aj to, že som veriaca a mám k Bohu veľký rešpekt. Trápi ma, že po rozvode by som nemohla príjimat sviatosti, preto som uvažovala nad anuláciou. Poraďte mi čo mám robiť, a či má niekto skúsenosti s anuláciou manželstva. Viem, že manželstvo nie je prechádzka ružovou záhradou, no že bude na mňa nadávať som nečakala. Deti zatiaľ nemáme, a mam strach ich mať s človekom, ktorý si ma vobec neváži. Netrpela by som len už ja. Ďakujem vám pekne za váš čas.
@nestastna84 Ahoj, ja Ti nebudem písať, či máš s manželom zostať, alebo nie, lebo Ty už si, našťastie, rozhodnutá. Len máš problém s tou anuláciou a sviatosťami... No, čo k tomu napísať. Ja neviem, prečo je to pre Teba také dôležité. Neviem, či by som bola ochotná akceptovať rozhodnutie nejakých dedkov z Vatikánu, ktorý nevedia o manželstve z praktického hľadiska vôbec nič. Ja sa tiež považujem za veriacu a tiež "neprijímam sviatosti", lebo žijem a mám dieťa s človekom, s ktorým nie sme zosobášení, čo by mal byť v očiach Boha hriech, za ktorý by som sa mala ísť vyspovedať, čo nemôžem urobiť, lebo to neľutujem ani náhodou! 🙂 Prosím Ťa, skús si uvedomiť, že Boh nás všetkým miluje, ako svoje deti. Viera nie je len o presnom a prísnom dodržiavaní pravidiel a keď niečo porušíš, príde prísny trest. Skús sa na to pozrieť z tejto stránky. Ja napríklad, keď ma niečo ťaží (a za normálnych okolností by som v takom prípade išla na spoveď), tak si to absolvujem normálne bez toho kňaza 🙂 , čiže, ak som niekomu ublížila, ospravedlním sa mu a potom aj Bohu, v modlitbe. A vieš čo? Cítim sa potom fakt lepšie a viem, že Boh mi odpustil. (Nechcem sa rúhať, ale mne dokonca príde smiešne, dávať veriacim po spovedi "za trest" modliť sa: ak je niekto veľký hriešnik, musí sa modliť viac, ak má len malé hriechy, tak stačí menej. To má byť čo??? Veď modlím sa, lebo chcem. Nie za trest!) Na záver už len jedno: ak Ti tú anuláciu nepovolia, tak sa normálne rozveď, predsa sa nebudeš celý život trápiť. Lebo toto bude už len horšie. A ak už manžela nemiluješ, tak nie je o čom. Mať sex bez lásky je podľa mňa oveľa väčší hriech, než byť rozvedená.
@h2 vystihla si to absolútne presne - keď tebe ublížim a pôjdem sa vyspovedať, pomôže ti to? Už to bude OK, keď odmodlím určený počet modlitieb? Pamätáš si na kupovanie odpustkov? Tvoj pohľad na vieru je mi nesmierne sympatický, viera v Boha je jedna vec a cirkev druhá. Pekný deň.
Dámsky klub dnes 12:20 Jednotka - Máte pocit, že na vás partner slovne útočí a že vás znevažuje? Poradíme vám, ako zistíte, či ide o psychické násilie a čo treba v takomto prípade robiť.
Ak nemas moznost si to pozriet v priamom prenose, tak na druhy den to najdes v archive: http://www.tv-archiv.sk/damsky-klub
Nečítala som všetky príspevky. Ale chcem Ťa povzbudiť k jednej veci. Choď hneď za kňazom a rieš to s ním. Čím skôr, tým lepšie. To pristupovanie ku sviatostiam po rozvode je iba otázkou pár dní - aspoň tak mne povedal kňaz.
Ja som tiez necitala vsetky prispevky, ale tiez radim zajst za knazom, najlepsie aj obidvaja. Vsetko si treba vykomunikovat.
Je mi to ľúto, ale tvoj prípad je úúúplne o tom, že ukázal sa až po svadbe...keby to spraví môj priateĺ za 10 minut som zbalena a zariadím si život sama...RAZ by mi povedal ku...pii..alebo dačo podobné a viac by povedať nemusel...NIKDY by som nedovolila svojmu manželovi, ktorí by mi mal byť najbližším nadávať mi a robiť ma nešťastnou...Muž si ťa ma vážiť robiť ťa šťastnou...sem tam môže byť hádka,ale normalná a nie nadávky...nechcela by som ani takého otca pre svoje deti...JA BY SOM ROYHODNE MAN6ELSTVO ANULOVALA...BUde to LEN hrošie...to je jedina istota...kašli na naeho nádji si chalapa ktorý si ťa zaslúži a bude o teba bojovať každý deň...držím palce...
@nestastna84 Boh nechce aby sme trpeli, nepotrebuje, aby sme mu posluhovali. Zavdacime sa mu tak, ked budeme pomahat druhym, lebo kazdy clovek je jeho pribytkom. Kto nema ciel, marne hlada cestu... Ludia dnesneho sveta hovoria ano, ale myslia si nie, Ak po niecom tuzis, jasne si sama sebe odpovedz co to ma byt. Ked snivas o inom zivote je nacase popracovat na tom, neodkladat to, neklamat samu seba, mozno aj rodicov, partnera /necitala som vsetky komentare/. Ludia v manzelstve trpia, ale nedokazu sa rozviest, zase len preto, co by povedali ludia...rodicia, pribuzni, atd - chory odkaz celych generacii, aby clovek nebol sam sebou. Je len na tebe a tvojom partnerovi aku realitu budete zit a do akeho zivota chcete priviest svoje deti. Uz si si predstavovala, ze by ste mali deti? Zrejme vase manzelstvo je ticho pred burkou. Nezabudaj, ze mas pred sebou cely zivot, tak si ho nepokaz, ber toto, ze si sa mala nieco naucit a poucit sa z toho. Hlavne zi si svoj zivot ty a nenechaj nikoho, aby s tebou manipuloval. Rodicov treba mat v ucte, ale zivot je tvoj, oni tu vecne nebudu, tak si postav pevne zaklady tvojej buducnosti podla svojich predstav a raz sa budes tesit aku mas krasnu rodinu, Najhorsie je klamat samu seba, bat sa ist svojou cestou a priviest deti tam, kde to nefunguje. Boh sa nebude na teba hnevat, ked sa rozvedies, on chce, aby ludia zili v laske a porozumeni. Ludia si velakrat nabozenstvom stazuju zivot... Boh je o niecom inom, o laske, pomoci, slobodnom rozhodovani, hlavne pomahaj svojmu bliznemu, ale nie do hrobu ako to velakrat vidime. Pomoz si clovece a aj Pan Boh ti pomoze. Prajem ti vsetko dobre, vela energie a odvahy ist za svojim stastim.
@nestastna84 rodina ta podrzi uteč od neho
Odid ked si nestastna, nema zmysel sa dalej trapit a premrhat si najlepsie roky zivota, s clovekom ktory ako vravis si ta nevazi. Nemas na to cakat, ked nemate deti , je to vlastne jednoduche. Mozes ho uplne vymazat zo svojho zivota, zariadit si novy zivot a auz sa neobzerat spat. Naber odvahu a povedz to rodicom, blizkym ludom, urcite ta podporia, poradia ti. Netrap sa s tym sama. Drzim ti palce.
@lubkavargova1 najprv sa nauč gramatiku , samé= "hrubky"
@mirka49 Mirka, zamysli sa čo píšeš, tá "oplátka" je telo Ježiša Krista u rimskokatoíikov a gréckokatolikov sa neprijíma "oplátka z palacinkového cesta" ale nekvasený chlieb a čisté víno a je to telo a krv Ježiša Krista, čiže prijíma sa u nich pod obojm spôsobom a nenadávaj nikomu do husiek
@bandikovajana psychicky problém môže byť dôvodom, ale smrť? veď po smrti ostáva ten druhý buď vdova alebo vdovec a vtedy sa môže oženiť, resp vydať, nie je potrebná žiadna anulácia manželstva, veď sľub je - do Tvojej a mojej smrti
@mijo53 No teba treba moja zastaviť , čím skôr lebo sa tu chytáš uplnych nezmyslov, hrubok a nejakých kresťanských haraburd katolíckych, hovoríme o nešťastnej žene, to že si zobrala idiota ktorý si ju neváži a naozaj viem o čom hovorí, neznamená že bude horšou pred bohom keď od toho či rozvodom či hocičím od neho odíde. ROZVOD je pravny ukon to znamena ze kazda zena ma právo zostat znova slobodná hoci v tých bláboloch v dobrom aj zlom má zostať s nim. možeš zjesť aj milion oplatok to telo jezisovo neni a nebude je to len domnienka nasa vytvorena ludmi, bavme sa v realy ak je zena nestastná neuznávana a nemilovana treba ist preč!
nestastna84@
Ahoj, niečo podobné zažila moja kamarátka, v takomto manželstve nebudeš nikdy šťastná a ak ti už teraz zakazuje ísť za rodinou, to bude iba horšie, načo trpieť takýto teror, keď nemáte ešte ani deti. Rodičia ťa určite pochopia.
@silvia2103 vieš čo moja, Ty ma nezastavuj, ja vysvetľujem veci, ktorým mnohé vôbec nerozumejú. Keď tu napíšu, že cirkevný rozvod, oplátky z palacinkového cesta, napadajú katolickú cirkev, tak to nie sú správne usmernenia pre nešťastnú ženu - autorku témy. Ako som písala cirkevný rozvod n e e x i s t u je, existuje odluka a vtedy môže tá nešťastná žena požiadať a so súhlasom cirkvi prijímať eucharistiu alebo existuje anulovanie manželstva, zo zvlášť závažných dôvodov a vtedy keď sú na to dôvody a bude mať anulované manželstvo, môže sa aj vydať a sobášiť v kostole, nakoľko anulovanie znamená, že manželstvo nikdy neexistovalo. Autorka sama priznáva, že je silno veriaca a písať jej, že oplátky sú z palacinkového cesta? Keď už chce niekto rozprávať a poúčať tak prečo stále tie útoky na katolícku cirkev, nech sa tie "múdre" vyjadrujú všeobecne v rovine kresťanstva a tam patria aj pravoslávni veriaci, evanjelici ap. Nesúhlasím s tým, že "farári" - farár je správca farnosti, správne kňazi,nemajú skúsenosti, veď grécko katolickí kňazi pravoslávni kňazi, evanjelickí ísú väčšinou ženatí, majú deti, rodiny a vedia veľmi dobre poradiť. Autorka píše, že manžel nechce chodiť za jej rodinou 350 km, ale nepíše koľko krát by ona chcela ísť k rodičom, veď ak sa niekto vydáva či ožení, tak opúšťa otca , matku a vinie sa k svojej žene lebo mužovi, rodičov má mať v úcte, navštevovať ich po vzájomnej dohode s manželom-manželkou.
V každom manželstve prídu skôr, či neskôr nejaké problémy, ale to neznamená, že hneď budeme rozmýšľať o rozvode, ako tú väčšina radila - a to som si prečítala skoro celú diskusiu. V dnešnom svete je to ta, ak sa niečo pokazí - myslím teraz veci v domácnosti ap. hneď sa vyhodí, niekedy sa to opravovalo. Tak je to aj v manželstve - trochu sa niečo "pokazí" a hneď rozvod.. Radila by som autorke, nech ide za dobrým spovedníkom, potom na rozhovor za skúseným kňazom, potom kresťanským psychológom /lebo je silno veriaca kresťanka/, rozhovor s manželom, rodičmi z obidvoch strán, zamyslenie nad sebou samou, lebo v manželstve nikdy nie je jeden dobrý a ten druhý zlý, veľa sa modliť a nie sám, ale v skupinkách, požiadať niekoho , aby sa modlili v tom istom čase, aj keď nie na tom istom mieste. Modlitba v skupine má veľkú silu a veriť, že to pomôže, ale to pochopia iba veriace a vieru praktizujúce osoby, nie tie, ktoré sa z toho vysmievajú
@mijo53 pobavila si ma ....toto co si napisala nieje silno veriaca ale fanatizmus a očividne nevies co je to žiť s mužom kt. Ta tazko uráža! A ponižuje ako zenu. ..!urcite jej ti ktorych si vymenovala od farárov a pod kt. Nezijuv jej domácnosti poradia .!smiešne
@silvia2103 nikdy som nepovedala, že som silno veriaca a nie som ani zďaleka fanatička, on ju ponižuje a uráža a hovorí, že ho vyprovokovala ale ona nepovedala a nepriznala sa, čím ho vyprovokovala a neuviedla ani tie "maličkosti". Keď jej nepomôžu kňazi ako veriacej, psychológovia, rozhovory s manželom , tak potom pre ňu platí "pomôž si človeče sám, aj Pán Boh Ti pomôže". Podľa Teba kto by jej pomohol skôr ako by sa rozviedla
@mijo53 len vlastná rodina ...ti ju poznajú najlepsie jej povahu muža i situáciu ktorú by im opísala a v minulosti muži neponizovali ženy nadavky v tak mladom vztahu su zlými prorokmi
@silvia2103 čítala si poriadne môj príspevok, písala som okrem iných, že rozhovor s manželom , rodičmi z oboch strán, záleží ako vyspelí sú rodičia, v niektorých prípadoch musia vstúpiť do riešenia problémov aj odborníci. Aj pri úradných rozvodoch sudcovia posielajú oboch k psychológovi a rozvod odročia.
@silvia2103 ako mozes bez mihnutia oka urazat tych, ktori veria? ja by som si uz len z ludskeho hladiska nedovolila posmievat sa niekomu za jeho vierovyznanie... strasne ubohe mi to pride... a tymto postojom by som si ja, keby som bola v autorkinej situacii, tvoj nazor urcite "velmi vazila", kedze si vlastne sposnila a urazila aj ju...
@mijo53 nehnevaj sa ale ty si fanatik autorka uvádza že problém nastal tesne pred sobášom pochybujem že bude ona na vine že svokrivci sa chovajú ako pupok sveta a manžel rovnako
Rozvod čo odluka či anulacia samé zvasty ked je chlap hovado má sa ona prispôsobiť a stat sa takou istou či má čakať kým ju začne mlatit či podvadzat?
Ty neupozornujes na nepresnosti ty urazas autorku ak by pol roka nebol môj mm so mnou u mojej rodiny by som mu to rychlo vytmavila ja som sa svadbou spojila s inou rodinou a on rovnako
Áno kedysi to bolo iné ženy trpeli celý život pri tom hovade poznám ženu má 85rokov neskutočne dobrá žena a celý život strávila z nazvime ho chlapom ktorý ju bil zhadzoval ju pred všetkými a vsade podvadzal kde sa dalo myslíš si že keby v tej dobe mohla neodišla by? Voľakedy bolo voľakedy teraz sú ženy od takého osudu chránené
@danik1505 čítaj dobre každá obhajujete vyznanie namiesto zivota od tyrana
@silvia2103 velmi dobre citam.. a citam vsetko, co autorka napisala, nielen to, co chcem vidiet... takze vaz slova a neurazaj ludi.. pekny vecer
Na tomto fore je najhorsie to, ze kazda diskusia sa zvrhne na hadku. Myslim ze zakladatelka tejto temy ocakava rady a podporu od ostatnych. Nie ich vzajomne hadky a ostre vymeny nazorov! Zeny zamyslite sa nad sebou.
wewe22 ja nie som žiaden fanatik, ja len píšem ako by to malo byť, aby všetko fungovalo ako ma. Ja autorku vôbec neodsudzujem, to väčšina diskutujúcich ju hneď ženú k rozvodu. Ona je veriaca a preto sa zamýšľa, čo je odluka, čo je anulovanie manželstva. Anulovanie manželstva nie je keď jeden zomrie z manželov, ako tu jedna písala, čo chce potom anulovať, vôbec nerozumie cirkevnému právu a to väčšina z diskutujúcich a žvastajú. Všetko sa môže robiť iba za života, po smrti už nič, ale ona chce relevantné informácie, nie právne nepresnosti, to jej nepomôže. Vôbec som autorku neurážala, radila som jej, nech vyhľadá skúseného kňaza, kresťanského psychológa, nech porozpráva s manželom a rodičmi z oboch strán, tak čo hovoríš, že ju urážam. Rodičia z oboch strán sú jej rodičia a svokrovci. Ona nepísala, koľko krát chce chodiť k rodičom. 30 km autom to je cca 80 EUR a vieš akú ma finančnú situáciu? Manžel jasne povedal, že benzín je drahý. Moje dcéry bývajú 450 km a chodia tak 3x do roka a to mám veľmi dobré vzťahy s nimi, aj so zaťmi a tak isto so svatovcami, čiže ich svokrovcami, často si telefonujeme a máme sa radi. Ja chodím k ním často, vďaka Ficovi. Čo tu spomínaš nejaké 85 ročné babky. To čo povedali jej skoro svokrovci /bolo to ešte pred sobášom/ , ak to mysleli vážne, nie na srandu, tak to sa mi tiež nepáčilo, lebo ona bola už skoro ich nevesta a nie cudzí človek. Možno to mysleli na srandu, ale ja také srandy tiež nemám rada, ale niekto to berie ako žart a ten druhý sa urazí. A pamätaj, že ja nie som žiaden fanatik, snažím sa byť praktizujúci kresťan, ale nie vždy sa mi darí a nie iba kresťan na papieri
wewe22 ja nie som žiaden fanatik, ja len píšem ako by to malo byť, aby všetko fungovalo ako ma. Ja autorku vôbec neodsudzujem, to väčšina diskutujúcich ju hneď ženú k rozvodu. Ona je veriaca a preto sa zamýšľa, čo je odluka, čo je anulovanie manželstva. Anulovanie manželstva nie je keď jeden zomrie z manželov, ako tu jedna písala, čo chce potom anulovať, vôbec nerozumie cirkevnému právu a to väčšina z diskutujúcich a žvastajú. Všetko sa môže robiť iba za života, po smrti už nič, ale ona chce relevantné informácie, nie právne nepresnosti, to jej nepomôže. Vôbec som autorku neurážala, radila som jej, nech vyhľadá skúseného kňaza, kresťanského psychológa, nech porozpráva s manželom a rodičmi z oboch strán, tak čo hovoríš, že ju urážam. Rodičia z oboch strán sú jej rodičia a svokrovci. Ona nepísala, koľko krát chce chodiť k rodičom. 30 km autom to je cca 80 EUR a vieš akú ma finančnú situáciu? Manžel jasne povedal, že benzín je drahý. Moje dcéry bývajú 450 km a chodia tak 3x do roka a to mám veľmi dobré vzťahy s nimi, aj so zaťmi a tak isto so svatovcami, čiže ich svokrovcami, často si telefonujeme a máme sa radi. Ja chodím k ním často, vďaka Ficovi. Čo tu spomínaš nejaké 85 ročné babky. To čo povedali jej skoro svokrovci /bolo to ešte pred sobášom/ , ak to mysleli vážne, nie na srandu, tak to sa mi tiež nepáčilo, lebo ona bola už skoro ich nevesta a nie cudzí človek. Možno to mysleli na srandu, ale ja také srandy tiež nemám rada, ale niekto to berie ako žart a ten druhý sa urazí. A pamätaj, že ja nie som žiaden fanatik, snažím sa byť praktizujúci kresťan, ale nie vždy sa mi darí a nie iba kresťan na papieri
@danik1505
@nestastna84 prosím Ťa, napíš, koľkokrát si za ten polrok bola u svojich rodičov, ako často by si chcela, aby manžel chodil s Tebou za nimi, lebo aj toto je dôležité pre diskusiu

@kiki68 mam kamosku, ktora je podobny pripad ako tvoja mamka. V den svadby si kladla otazku ci robi dobre, pocas obradu si v duchu hovorila, ze to nemala robit. Boli spolu 9rokov a rozviedli sa, nefungovalo to. Teraz sa opat vydala a je stastna prestastna 🙂