Agresívny švagor
Ahojte baby, taká som vytocena. Volala mi sestra, že sa pohadala s manželom. V skratke išlo o to, že posledné týždne sa jej nevenuje, nepomáha jej s domácnostou a ich dvomi deťmi. On príde z práce a buď stále robí na počítači alebo sa hrá.O to nejde, skôr o tú hádku. Chcela sa o tom s ním porozprávať, poprosit ho aby okupal deti, on sedel pri počítači, hral hru a naschvál si dal do uší obidve slúchadlá a pustal si jednu hru za druhou. Tak ona zo zúfalstva chytila pohár vody, čo bol na stole a vyliala na podlahu aby si ju vsimol. Jej chlap sa naštval, čo si to vôbec dovolila (urobila to prvý krát) chytil pohar a hodil ho o zem, potom chytil ďalší a hodil ho o zem. Všade bolo sklo, aj na gauči. Kúsok skla sa jej zapichol do nohy, krvacalo jej to a on ešte na ňu, že to je jej chyba. Trochu jej to pomohol upratať, ona musela všetko pozbierať, povysavat, vyprašiť deky, ukludnit deti, ošetriť si nohu. On jej ešte povedal, že keď ju aj nabudúce napadne niečo vyliať, že on porozbija všetky taniere. Potom si pustil hru akoby nič. Ona celá roztrasena mi volala. Po každej hádke sa s ňou pár dní nebaví. Tiež jej nechce dať urobiť kartu k účtu, keď potrebuje peniaze musí si vypýtať. Keby sa mu niečo stalo, ona sa k peniazom nedostane. Ja si myslím, že on je tyran. Čo by ste jej poradili?
Idem spať, ráno sa ozvem čo a ako. Ďakujem za podporu.
@junova
Juj, ďalší dement na obzore. Urcite to nie je prvy krat. Nie je normalny a nikdy nebude. Preč od takehoto sposobu zivota.
Urcite dokoncil hádku - sama si je na vine.
A slovom - este raz tak uvidiš?
... drzim place, od psychopata je ťažšie odísť ako od alkoholika.,niekedy to rva roky, a nervy bude mat .. vieš kde.
pekne sviatky a odisť preč, uvids, ked sa vrati bude sedieť so sluchadlami ďalej,...
@junova to je citovy mrzak ktory im znici zivot. To by som mu nedovolila. Ani neverim v to ze on sa zmeni ked ona odide. Mozno spravi nejake gesta aby sa vratila. Ale len z vypocitavosti, nie zato ze chce udrzat rodinu a bytdobrym otcom a manzelom. Bodaj by som sa mylila, ale toto ruzovo nevidim 😝 Zbavit sa ho je ako dat dole gulu z nohy. Sestra nech sa pozbiera a zacne riesit. Vyliat vodu na zem je naozaj hystericke a zufale gesto, ale zacinam ju chapat... Tymto si vsak nepomoze 😅
No, ked aj byvala nanho podala trestne oznamenie za obtazovanie...tak niet co riesit, je to hajzel.
@mamulka211 Nakontaktovala sa s jeho bývalou cez Fb a ona jej napísala, že aj v ich vzťahu musel mať vždy pravdu. Keď sa s ním rozišla, prenasledoval ju, vyhrážal sa jej, škaredo jej nadával.
@junova vsak nech ten riad rozbije, ved kupi potom novy. Raz som do muza hodila cosi v amoku tusim tanier s cervenou kapustou, ale ked afekt odoznel tak sme to obaja upratali. Viac krat sa to uz nestalo. NMi pride divne, že ženy kvoli kludu a prachom sa vzdaju vlastnej identity. Su ako ovecky co pekne pocuvaju svojho pastiera. A ked su dake problemy vyhrazaju sa ze nenavaria, neupracu. Trapne mi to pride. Vsak nech zbali deti seba a hybaj prec. Ved to nie je normalne, este ona ma vycitky, že vyliala pohar s vodou.
@junova moze byt panom, ale nech panuje vo svojom kralovstve sam bez poddanych... sestra nech sa naozaj pozbiera a spravi nejake kroky, lebo toto nikam nevedie. ja som velice kludny clovek, ale ked sa nase.... tak som ako vichrica, u mna by s tymto naozaj nepochodil. potrebuje pri sebe pravdepodobne silnu zensku co ho da do laty (popripade ziadnu zensku lebo takehoto debila si ziadna zena nezasluzi 😠) a to tvoja sestra nie je... on vidi ze je slaba, zavisla na nom ci uz citovo, financne, v tom vidi svoju moc nad nou. A veru kym tu moc bude pocitovat, tak ju ruzova buducnost necaka 😠
ak dobre chlapec zaraba, akoze sa tak tvari, uz by som pisala ziadost o vyzivne a po sviatkoch by som ju poslala... aspon na par dni by som sa zdekovala aby som si ujasnila veci v hlave, aj ked v tomto pripade mi pride ze nie je velmi co riesit... bud sa chlapec spamata (asi nie), alebo nech si plni svoju povinnost aspon financne a nech si zije svoj zivot, ked sestra s deckami do neho ocividne nezapadaju... 😝
tou policiou ho mohla aspon zastrasit, ze si nenecha skakat po hlave, uz by mal vacsi respekt, aj ked takyto clovek sa nezmeni.
@libka1
@mamulka211 Do 1 rána sa vraj hral, potom išiel spať do obývačky. Ona mala od rána samozrejme na starosti deti, dala im raňajky, upratala a išla na 3 hodiny k rodičom. Tam sa naobedovali s deťmi. On jej ani nezavolal kde je, proste nič. Keď prišla domov, hral sa, ani bu ani mu. Žiadne prepáč, sedel v pyzame pri počítači. Radcej bola ticho aby nebola ďalšia hádka.
@junova a naco jej je taky muz? Dnes sa fakt rozvadza strasne vela manzelstiev, ale dnes to asi fakt ani inac nejde, ved toto je psychicke tyranie to jeho spravanie. Samej by jej bolo lepsie, aj ked uzivit deti by asi bol problem, ale pozerat sa cely den na nejakeho vola, co sedi za pc, je fakt strasne.
@katarinamarkova veľmi dobre si to napísala, aj keď sa to slušným ženám veľmi ťažko začína takto riešiť.
aby platila iba z rodičovského celú réžiu na deti ? to kde sme ? otec roka má načo deti ?
súhlasím - požiadať o výživné na deti aj seba, vysporiadanie BSM, ide to aj počas manželstva, nemusí až po rozvode, ako to platilo ešte pred pár rokmi, už viac ako 10 rokov sa to dá.
je veľmi dobré, že aj ty aj brat stojíte pri nej, chápete jej situáciu, v jednote je sila -hádam by aj rodičia lepšie pochopili , nemali by iba jej vraj reči. deti majú žiť na úrovni rodičov, tak by otecko platil dosť slušne.nech si dom aj auto strčí kamsi, mamon nestojí za kľud a pohodu medzi ľudmi, a vhodné zázemie pre deti...
agresivny svagor je zly nazov temy....skor by som povedala,ze on je podrazdeny z nej a ona z neho....no rozlialal vodu,rozbila pohar,s cim jej aj pomohol....rupli jej nervy,zrejme aj jemu a dlhsi cas,len on to dava najavo pasivitou.rozhovor odporucam a niekam by mali ako rodinka vypadnut,najlepsie len oni dvaja.na vikend
@happybaby2015 no ona vyliala pohár, on ho chytil a hodil o zem a potom ďalší. Kričal, pomohol pozbierať len najväčšie kusy, ona musela vysávať, prašiť deky, pričom mala porezanu nohu. Rana sa jej zle hojí, mokva . A on neprejavil žiadnu ľútosť. Preto ten nápis. Uznávam, že obom rupli nervy, ale on to hnal do krajnosti. A ešte to hodil na ňu.
@junova možno by pomohlo mať v rezerve jej čestné vyhlásenie o jeho správaní voči nej, malo by to trochu dôkaznú výpoveď o jeho správaní, že si to tvoja sestra nevymýšľa a nie je jediná, ku komu sa správal agresívne. aj tie mejly by pomohli. len či by bola ochotná to pre vás urobiť...
aj na súde treba mať dôkazy, toto by bol jeden z nich.
a co ona nechytila valcek a nedrbla mu jednu za usi ako zajacovi...nech vie ze hrat hry nebude...
ja mam doma mramorovy valcek na cesto a muz je poslusny, odporucam zakupit 😉
a ja osobne by som rpe deti nachystala jedlo a jemu zakupila na tyzden psie konzervy, tie lacne z tesco, ine mu netreba....debilovi

@janinah My bývame len v byte ale na týždeň určite môže prísť a pokúsime sa jej s mužom dohovoriť. Tiež máme brata a ten tiež stojí pri nej. Aj jej nájdem kontakt na manželské poradne. On nechce ísť, že ona je tá dementna.