icon

Aká je to dobrá manželka?

nini1010
15. aug 2018

Rada by som si s Vami ak dovolite ako manzelka a matka vymenila nazory a skusenosti na to,aka je podla Vas dobra manzelka.Dakujem.A prosim skuste bez hadok, nech si nemusim vypnut upozornenia, lebo ma naozaj zaujimaju nazory inych manzeliek 😉

ressankajanka
20. aug 2018
ressankajanka
20. aug 2018

@libawet Každý si je zodpovedný za výber svojho dobrého muža sám 😉

libawet
20. aug 2018

@negymama ja neviem, čo je tak ťažké na tom, mať doma upratané a navarené aj keď žena chodí do práce? Ja tvrdím jedno - ak sa chce, ide všetko. Chce to len správne rozvrhnutý čas na každú prácu a ak mám muža, ktorý mi pomáha, tak kde je problém?

libawet
Autor odpoveď zmazal
biba12
20. aug 2018

taká, ktorej z tých povinností, čo má a požiadaviek celej rodiny na ňu a okolia nehrabne 🙂

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka a Tvoja odpoveď na moju otázku ?

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet Možno len tá, že som vydatá druhýkrát (bohužiaľ aj našťastie zároveň), viem veľmi dobre porovnať, kedy sa jedná o správneho muža a kedy o blbca, ktorému záleží len na sexe a jedle. Nie všetci muži sú rovnakí, pre niektorých rodinné priority znamenajú niečo iné ako hľadať šťastie "mimo hniezda".

simcika
20. aug 2018

@libawet napisala som, ze sme v najpods. podstate zvierata 1. snaziac pochopit tvoh vhlad na vec. Pokracovala som, ze ALE mali by sme kultivovat.....To je bod 2. Kedy sa snazim vysvetlit, ze hoci ta chapem, nemozno jednoznacne stavat na tom svoj usudok. 3. V dalsich vetach upozornujem na to, preco taketo usudky ( hoci, tiez viem,ze neucis svoje deti, že sme LEN zvierata a mas na to normalny pohlad) mozu skodit nasim postojom. Tym som chcela povedat, ze vytvaraju potom mnohe problemy medzi zenamy a muzmi (rodove stereotypy,nedorozumenia a pod.). Kedy sa zeny v mnohom chcu podobat prave na tie, ktore uspokoja muzove potreby. A ako tu pisal niekto vyssie, ide o potreby- tuzby oboch. Viem, ze si to AZ takto nemyslela, ako si to napisala. ALE ani ja, ver som to nepisala s tym, ze by som tvoju osobou alebo riadky brala nejako menej vazne. Dufam, ze si ma pochopila, hoc, pismenka a svet internetu niekedy nedokaze vystihnut pravy dialog 🙂

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka toto však nebola moja otázka a Ty si na ňu neodpovedala ani náhodou.

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet Tak niektoré ženy podľa tvojich úvah asi nemajú "zdravého" a "normálneho" muža 😀 Týmto sa nepriamo mužov musím zastať, že každá žena má takého muža, akého si zaslúži. Disponujeme 6. zmyslom a ak si veľa vecí necháme na sebe dopustiť, asi musíme popracovať na svojom sebavedomí a sebahodnote, vlastne nás títo muži tak trochu učia, aby mohol prísť ten, ktorý za to stojí 😉

negymama
20. aug 2018

@libawet a povedz mi co je na tom tak tazke, aby mal muz doma upratane a uvarene, ked zena chodi do prace, ergo do prace chodia obaja? ja viem aj varit aj upratovat, o to sa neboj. len apriori nechapem ten postoj spolocnosti, aj teba... ze to ma byt automaticky delegovane na zenu /pravda s muzovou laskavou "pomocou/ , preco to nema robit muz za laskavej pomoci zeny?? Alebo potom obaja, a nie ze je to zenina praca, a ked ma stastie a dobreho muza, tak jej on v JEJ praci v domacnosti pomoze.

saslavka73
20. aug 2018

Mojej dcére vadí tá reklama na mop, kde hovoria: ,, milé dámy.....,, Vždy sa jeduje, že prečo nie ,, milí ľudia,,........ Femi🙂nistka je to odmala.

simcika
20. aug 2018

@negymama súhlasím s úvodzovkámi pri slove pomoc. Lebo v rodine je to spoločná domácnosť a muž vlastne nepomáha, ale rovnakým dielom sa zúčastňuje na chode domácnosti podľa svojich schopností a možnosti. Môj muž vie všetko. Keď sme mali novorodenca a mala som bolesti, aj žehlil a žehlil aj niekoľkokrat potom, ale keďže viem, že v tomto je detailista a žehli pomaly 🙂 radšej to robím ja... Je to o dohode.

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka Otázka milé dámy - čo myslíte robí dobrý muž, ak nemá sex so svojou dobrou manželkou? Vylučujem - akúkoľvek neveru, ide o dobrého muža predsa. A majte na pamäti, že ide o muža, o zdravého a normálneho, ktorý sex potrebuje - opýtala som sa len na základe Tvojej prvej vety :
"Dobrý manžel je ten, ktorý ženu nenechá v prdeli, ak nemôže mať aj rok sex, akurát sa práve necíti krásna....." to len, aby si bola v obraze a konečne mi dala pádnu odpoveď.

saslavka73
20. aug 2018

@libawet Za mňa: dobrá žena mu to spraví inak pre pokoj v rodine.😉

libawet
20. aug 2018

@negymama asi by si si mala prečítať moje reakcie zas a znovu a asi aj svoje.

libawet
20. aug 2018

@saslavka73 za mňa : honí si.

negymama
20. aug 2018

@libawet pravda je taka, ze ty v mysleni nejdes do hlbky a uspokojis sa so stereotypom ...vzdy to tak bola, tak nech aj bude naveky.... Lenze spolocnost sa zmenila. Emancipacia poskodila zeny v tom, ze musi si zalozili ruky v bok a usmevom nam zenam ponukaju "rovnopravnost"
...ano zenicky, mozte robit to co my, mozte chodit do prace a zarabat pre rodinu, mozte robit muzske povolania, soferovat, bagrovat, lietat do vesmiru ALE...je tu jedno velke ALE... MY muzi VASU pracu nikdy robit nebudem... to jest nikdy to nebude nasa uloha, jedine ak velkodusna "POMOC pri VASEJ praci.

ze muzom takyto postoj vyhovuje, sa necudujem... je to pre nich vyhodne, ale ze zenam??? a presne take zeny ako ty tento postoj podporuju.

saslavka73
20. aug 2018

@negymama Súhlasím, že emancipácia nám uškodila. Ale je to vývoj, za pár rokov sa to otočí. Tak ako sa to teraz otáča.

libawet
20. aug 2018

@negymama a kto za emancipáciu bojoval, nie náhodou samotná žena? A čo dosiahla? Má všetko ešte krát 4. A teraz tá istá žena vykrikuje - mám toho veľa! Žena chcela ísť do práce, žena chcela šoférovať, žena chcela mať všetko na rovnako s mužmi, všade v každej sfére, aj v športe napr.. Len zabudla, že ona je tá, ktorá rodí deti, že ona je tá, ktorá vedie domácnosť a teda - jej prvotná úloha jej zostala, či ona chce alebo nie, lebo takto to bolo, je a či bude? Teraz žena chce, aby to robil muž - aby muž prevzal jej časť úloh v domácnosti, no mužovi to nikdy nebolo vlastné, nuž sa bráni ( hovorím a píšem vo všeobecnosti, prosím vás, nieže zasa nejaká napíšte, môj mi pomáha...)a žena nevládze, nestíha, nuž je problém. Máme 21. storočie, no napriek tomu, či sa tu niektoré bránia alebo nie - stále je žena tá, ktorá má variť, ktorá má prať, ktorá má viesť tú domácnosť. Ak príde muž, ktorý to vezme na seba a zmení ten historický údel a úlohu ženy, tak som na neho zvedavá, len neviem, či sa toho dožijem. A máš pravdu - ja svoju
" prvotnú " úlohu ženy mám rada a baví ma, muž mi pri nej pomáha + robí ďalšie veci okolo domu a spolu nám to klape - to len na margo.

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet Ahaa, ty myslíš túto vetu, no jasné, som tehotná a prvých 5 a pol mesiaca som pregrcala, kedy môj naj kamoš bolo wecko a vedro 😂 V poslednom trimestri to tiež ledva vykrívam a ak ti lekár "techtle-mechtle" neodporúča, tak to obaja akceptujeme ako normálni dospelí ľudia. Nie sme prví ani poslední 😉 A nejde len o sex, ide celkovo o to, že sa stará o veci, o ktoré sa nevládzem starať ja. Berieme to obaja za normálnu a prirodzenú záležitosť, moje predchádzajúce odpovede na to nadväzujú, nič by som na nich nemenila, súvisia so všetkým, čo som písala a viac k tomu nemám čo dodať 😘

saslavka73
20. aug 2018

Vlastne je to ako vo firme. Nikdy nie je dobre ak sú dvaja rovnocenní šéfovia. Ani socík nefungoval.

negymama
20. aug 2018

@libawet chapem "Prvotna uloha" a zena Má, Má, Má... varit, upratovat,viest domacnost ...

vdaka za debatu.

libawet
20. aug 2018

@negymama prepáč, ale daj mi na to relevantnú reakciu. Ako to chceš zmeniť - tú historickú úlohu ženy? Toto, čo si mi odpovedala je len znakom, že reagovať nevieš. Ty len vykrikuješ, aká je žena chudera a čo všetko musí robiť. Zmeň to, zmeň myslenie mužov - vo všeobecnosti. Ak to dokážeš, budeš všetkými ženami velebená.

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka a bla, bla, bla....ty si absolútne nepochopila, čo som od Teba chcela. Pochopila to len @saslavka73

ressankajanka
20. aug 2018

@libawet To je prirodzené, každý máme subjektívne vnímanie veci a som rada, že nepremýšľam ako ty, bohudík! 😉

saslavka73
20. aug 2018

Vo co go?

negymama
20. aug 2018

@libawet ja nic nevykrikujem o zene chudere. zeny nie su chudery, to je moj postoj. a co sa tyka zmeny myslenia, nie je v nikoho moci ani v mojej zmenit nicie myslenie okrem SVOJHO. muzi mozno zmenia myslenia, ak oni budu chciet. vzdy treba zacat len a len od seba. Ja som svoje myslenie menit zacala. OK?

libawet
20. aug 2018

@ressankajanka a ako premýšľam ja? Že zdravý, normálny chlap bez toho, aby sa " toho pretlaku vo svojich gatiach" akosi zbavil, nevydrží? A rok ? To si asi nebol zdravý a normálny chlap alebo nevieš o tom, že si od toho pomáhal....

libawet
20. aug 2018

@negymama aj Tvoj muž ho začal meniť? A berie Tvoju zmenu ?