Ako citlivo a slušne odmietnuť rady svokry?
Svokru mám rada , nechcem ju uraziť ani zarmútiť , je veľmi citlivá hneď sa za všetko rozplače , ako jej pekne citlivo a hlavne slušne a s úctou povedať že si neželám aby sa mi starala do výchovy bábätka ? Stále hovorí čo ako treba a čo ako netreba , čo ako mám robiť a čo ako v žiadnom prípade nemám robiť , ako dlho mám byt vonku s kočíkom , ako často mám chytať na ruky aby si nezvyklo , atd.
Je to moje dieťa a chcem si s ním robiť čo ja chcem a kedy ja chcem a ako toto všetko stopnúť aby bol naďalej mier ? Ďakujem vam 🫶
Napíšu ti tu 5 strán rád ako ju máš odstaviť,stopnúť a potom jej to dáš prečítať a budeš mať pokoj.A ak sa jej niekto zastane v zmysle,že ti chce len dobre a nemá odkial tušiť,že teba to obťažuje,lebo všetko dávno vieš,tak mu budú "nastavovať zrkadlo".
Veď keď je milá, tak jej pekne poďakuj za radu, ale že dnes to robíme ináč. S úsmevom.
A vyzaduje to od teba, aby si to robila, co ti vravi? Mozno si len potrebuje povedat svoje, jednym uchom dnu, druhym von. Ved rozpravat si moze, kolko len chce. Akoze jasne, zo zaciatku je to neprijemne, ja som to mala tak pri svokrovi. Teraz sa uz len pousmejem, nejak som si zvykla a uz ma to neirituje.
@banalu nie
Jedným uchom dnu a druhým von. Je to manželovi mamka, ber jej kecy ako kecy
No mozno jej to stopnutie sposobi, ze bude natlakovana. Ved so zaujmom si ju vypocuj a pusti to z hlavy. Ona sa vyhovori (bude mat dobry pocit ako ta poucila) a ty si urobis po svojom.
Noo tak to je potom jednoduchsie, kazdopadne, akokolvek citlivo a respektujuco jej to vysvetlis, tak to nedopadne tak ako budes chciet, je proste taka, nezmenis to ziadnym rozumnym dialogom.
Mas len dve moznosti. Poprosit manzela, nech svojej mame dookola dohovara. Alebo sa obrnit, popocuvat, usmiat sa a robit si aj tak po svojom.
A ved ked nebyvate spolu, tak ti to moze byt jedno, nie? Moja svokra byva od nas 600 km, ja mam druhe dieta a tiez ma tendenciu mi hovorit, co mam robit. Jednym uchom dnu, druhym von 🤷♀️
Áno máte pravdu , ďakujem vam 🙂
Milo sa usmej,maminka ja viem, že chcete len poradiť,ale ja by som si chcela ,svoje dieťa vychovať a robiť okolo neho t,ak ako to ja cítim
ak s nou nebyvas, uplne jednoducho.. nemusis ju pocuvat vobec 🙂)) a urob si podla seba. A kldune povedz, ze dnes sa to uz robi inak a ty mas iny system.. nemusis naozaj riesit. ja by som vobec neriesila.. mne rozpravali ako mam malej v polroku riadne navarit, poriadne jedlo, pchali jej slaninu, klobasu.. mala som ich pocuvat? iignorovala som ich a neriesila, nehadala som sa.. zbytocne :D
Ak spolu nebyvate jedným uchom dnu a druhým von. Ak je príliš "dráma Queen" odpovedz niečo v zmysle , ďakujem za vaše rady, zvážim ich ...ona bude spokojna a ty si aj tak môžeš urobiť po svojom.
neber to v zlom, ale vies kolko slobodnych mamiciek bez vlastnych rodicov by bolo rado, keby si mohli poradit a pomoct pri babatkach a vychove?
Nie kazda svokra je najlepsia studena s kubikom hliny na hrudi, pamataj, ze aj ty raz budes svokrou.
Neviem cim to je, ze mladi si myslia, ze vsetko vedia najlepsie a potom sa chodia radit medzi kamosky, alebo na MK, miesto aby vypoculi aj druhu stranu a predchadzali mozno aj problemom, ktore riesia.
Skus sa trosky zamysliet, ci je to naozaj tak zle ako to vnimas, lebo aj toho chlapa, ktoreho asi lubis, vychovala ta tvoja svokra a teda snad nie je to striga ako z rozpravky teda.
Na take reci som sa vzdy usmiala, povedala (bez ironie) "jasne, ano, dakujem za rady" a zmenila temu. Nevidim dovod tu niekoho exemplarne zastavovat a pod, navyse ak realne spolu nebyvate a nema to na Teba a Tvoje dieta nijaky vplyv.
Hlavne to ber tak, ze ona aj tie rady (akokolvek blbe mozu byt) mysli asi v dobrom, proste poradit Ti, kedze deti (dieta) uz vychovala a Ty mas prve... Nemaj jej to za zle.
suhlasim,ze ak u vas nieje dennodenne tak sa len usmiat a podakovat .. ona to zle nemysli .. ak je to uz cez ciaru a casto ..podakovat s tym,ze iste to mysli dobre,ale az si nebudes vediet rady tak sa sama ozves a zavolas jej .. dovtedy nech si uziva byt babkou kedze mamu uz dieta ma
Pocuvaj, co ti hovori a zober si z toho to, co ti vyhovuje.
Pokiaľ to násilne nepretlača tak si ju vypočuj a tam to aj ukonči. Nik ťa nenúti poslúchať ju, si dospelá. Keby som ja mala poslúchnuť každú radu od mojej či manželovej mamy tak ďakujem pekne 🙈 povedia si svoje, ja kyvnem hlavou a koniec 🤷🏻♀️
@egonsk to co si napisal, ze slobodne matky by sa poradili niekedy uplne podpisujem ako slobodna matka. Mamina mi zomrela, ked maly nemal rok a svokru som získala az ked maly mal 3,5 roka. Ano vážne mi to chybalo sa s niekym poradit alebo aspon mi tak povedat, ze Ved to si aj ty robila 🤣🤣🤣. Na druhej strane ak je toho vela, zase chapem, ze nemusia byt vzdy babky v pohode a stale mudrujú. To by som zase moc nezniesla. Zlaty stred, mas sa s kym poradit ale iba ked sa pytas 🤔.
Ak spolu nebývalé jednoducho obmedziť návštevy a povedať to mužovi že proste si to neželas
Ja mám svokru ktorá býva 5 minút odo mňa a cez deň mi dva krát volá čo robí malý 😂😂 nesťažujem sa len mi to príde vtipné
A co takto si to proste vypocut? Uz len z respektu? Vychovala tvojho muza a asi nie uplne zle, ked si si ho vybrala. Co tak byt trochu open minded na tuto dobu a pripustit, ze MOZNO naozaj MOZNO niektore z tych jej rad nemusia zas byt uplna blbost? Je to babka, tesi sa z vnucata, ona nema moc inych moznosti ako byt momentalne zahrnuta do jeho zivota. Kolac mu zrejme este nenapece, postarzit asi tiez este nemoze, nakupovat hracky a dupacky ste uz asi zakazali, lebo sak kazda si chce vybrat podla seba..tak robi aspon to, ze sa chce podelit o skusenosti a rady. Ona nevie, ze momentalne su plne internety a modry konik rad pocnuc ocikanym testom, cez analyzu druhov mlieka az po to, ktory den uz obliekat pancuchy. Tak sa snazi byt aspon nejakym sposobom uzitocna. Pokym sa vyslovene neuraza a nepresadzuje svoje nazory nejakym neprijemnym alebo nasilnym sposobom, tak by som sa jej uprimne podakovala a so zaujmom pocuvala. Dokonca by som mozno zasla tak daleko, ze by som sa jej priamo nieco spytala, mozno aj nieco, co by som uz sama vedela. Zo mna by neubudlo a babka by sa citila uzitocna a potesena.
Povedz jej “ Je to moje dieťa a chcem si s ním robiť čo ja chcem a kedy ja chcem” 🙂
Musis na rovinu
Milo ako ona ale razne a neustupuj
Alebo jednoducho vypocuj a zabudni
Mna dnes pobavila svokra
Ze chce pre svagrinu nejaku knihu o materstve lebo to je ine ako ked sme mali my deti 🤦🏽♀️
Ja som sa napocuuvala rad a odporucani ale po 9 rokoch sa uz svet toci inak 😄
Vypočula by som si a následne spravila podľa svojho uváženia. Pokiaľ nemá rady typu cumeľ do medu alebo do slivovice ,prípadne kuracie stehno do ruky v štyroch mesiacoch, tak je všetko v poriadku. Nie vždy treba veci hneď riešiť, ak je to inak milá dáma, tak sa len snaží byť užitočná , možno keď ona mala deti jej nemal kto poradiť.
Tak nech sa aj rozplace co je toto za citove vydieranie? Ona ti moze dirigovat ako sa mas starat o svoje dieta a ty jej nesmies povedat ze nevyziadane rady ta nezaujimaju ? Slobodna matka nie som ale nevyziadane rady by nechceli ani take . Je mega rozdiel ked sa clovek pyta . Chce potrebuje rady . Nie je nic zle ked sa pyta kamosky ci hoci aj tu . Je mega rozdiel ked zena matka Radu nepotrebuje a Niekto jej chce dirigovat co mà robit . Ty si dospela osoba . Mne chcela svokra “ radit “ nech nekojim ze flasku um vie dat kazdy . Lenze svokra bola clovek ktoremu bolo treba zas a zas nastavovat hranice . Inak by mi zmenila šporak z plynoveho na elektricky dala viac polic do skryne hoci netreba nosila by som jej sto rocny kabat a jej kadernicka by mi urobila trvalu . Zit mas pre seba a svoju spokojnost materstvo je tvoja vec . Svokra uz mala svoje sance vychovala svoje deti podla seba .Ty mas rovnake pravo riadit sa svojim rozumom. Tak jej s usmevom povedz ze dakujes za rady ale zariadis sa podla seba ako svojpravna osoba . Ale ked budes potrebovat poradit tak sa jej opytas .
Jooj, ale to mas len babatko a len jedno. Nehovor jej vobec nic. Jednym.uchom dnu, druhym von. Este pridu onakvejsie rady:
- (ponahlas sa odviest pesi starsie dieta na kruzok) preco sa vozi 1.5rocny tolko v tom kociku, ma chodit
- preco je taka hanbliva, pekne pogratuluj prastaremu otcovi
- ked su nachladnuti, my sme vam varili veeela caju (ktory sme poriadne osladili, aby ste ho vobec vypili)
Jednym uchom dnu druhym von.
Asi každú mamu občas vytáčaju tieto dobre mienené rady od starších žien v rodine. Najlepšie je sa nad to povzniesť, vziat si to co sa ti hodí a co nie skratka vypustiť z hlavy
Keby ti niečo opakuje stále dookola a intenzívne napríklad s tým nezvykanim na ruky alebo časom stráveným tam vonku tak vtedy už odpovedať nejakou vetou ako “ďakujem za radu, ale ja to chcem robit takto”
Ja som bola napríklad za svokryne rady celkom vďačná. Niečo bolo naozaj z minulého storočia ale aj mi veľa krát poradila dobre, hlavne ked bola dcérka chora, alebo mala koliky ako bábätko.
Ale svokra bola v super v tom ze nebola nijak intenzivna, väčšinou prišla s radou až ked som sa spýtala alebo videla ze sa s niečim trápim, pripadne povedala ze “ja som to s detmi robila takto…” nie ze “ty musíš”
Jediná vec co nevedela pochopiť ani prežiť bolo ze som dieťa nebabušila, ziadne čiapky v každom ročnom obdobi, pančuchy ked nemrzlo, papuče na doma. Dcéra sa už ako 3 ročná rozhodovala úplne sama či je jej zima alebo nie, často chodila bosá. Toto absolútne nevedeli pochopiť žiadny starší členovia rodiny, to som sa nepočúvala nevyziadanych rád odvšadiaľ 🤷🏼♀️🤦♀️

Byvate spolu?