Ako dostať syna z domu?
Dobrý deň, riešime s manželom takú nekomfortnú situáciu. Máme 2 deti, dcéru ktorá je vydatá a má 2 deti, a syna.
Syn pred 4mi rokmi ukončil veľmi nepekné vzťah, a vyjadril sa,že ostane radšej už sám. V čase ešte keď ten vzťah mal, tak sme mu sľúbili,že na neho prepíšeme záhradu, z druhej strany je ulica, a tam si potom postavia dom. Ale keďže sa rozišli, tak sme záhradu prepísali na dcéru, aby si tam s mužom a deťmi postavili dom. Syn bol na nás nahnevaný, lebo sme to sľúbili jemu, no nakoľko sa vyjadril,že ostane sám, tak som teda dala prednosť dcére s vnučkami. Potom sme to nejako urovnali, syn býva u nás, finančne nám dosť pomáha, vozí nás kde treba, kupuje potraviny, drogériu. Aj keď je pravda,že nám veľmi pomáha, no má už 32rokov, a kolegyne aj kamarátky sa má stále pýtajú, kedy sa usadí a odsťahuje. Keď som to párkrát nadhodila, povedal,že si spori na pozemok, aby bral potom hypotéku už len na dom, no ale to môže trvať dlho. Pred nedávnom nám predstavil svoju priateľku, no je od neho o 7rokov mladšia,tak nemám pocit,že by sa ona nejako hrnula do svadby alebo bývania.
Na jednej strane by to bolo pekné, keby sa vydá, postaví si dom lebo to tak malo byť, ale keď aj vidím, kde pozerá tie pozemky, ďaleko od nás, a keď budeme potrebovať niekam ísť, neviem kto nás zavezie. Dcéra tá nikdy nemá čas, nepomáha nám odkedy postavili dom lebo musí sa starať o vnučky naše, aj som mu hovorila,že nech si kúpi v našej dedine alebo vo vedľajšej,ale na to povedal,že to je drahé a hľadá pozemky cenovo dostupnejšie. Mám z toho potom len pocit,že ani nechce pozemok kupovať, a ostať tu.
Raz som sa aj s dcérou rozprávala,že by mi nevadilo,keby sa dom na neho prepise a nadstavi si poschodie, dcére sa to nepáčilo,lebo vraj by mal ísť dom na polovicu, že nech si on hľadá niečo sám, že každý chlap si ma sám zabezpečiť bývanie.
V poslednej dobe sa ma to stále niekto pýta,kedy sa ožení a odsťahuje sa, a už mi je to nepríjemné. Ako mu mám teda naznačiť, aby už konečne hocičo kúpil a išiel teda preč, ale ideálne teda aby bol blízko nás?
Ja by som to spravila takto. Pozemok by som dala tomu ktorí chce na nom stavať stým že musí toho druhého vyplatiť. A dom dať na polovicu tiež buď sa predá alebo sa zas vyplatia. A aspon nevzniknú hádky..
prepac ale ty chces syna mat pri zadku ..paci sa ti ze ti pomaha ale chces mat doma klud a vyhnat ho .. ked si dala dcere zahradu hned za domom ma dom nech ta vyvaza ona.. alebo mala z pozemky vyplatit brata aby on nebol ten trtko co len dava ale nema nic,.. syna by som financne podporila ak na to mate aby si kupil pozemok kde chce .. nech si postavi doma a odstahuje sa a nie kvoly tvojim kamaratkam a okoliu ale pre jeho dobro lebo sa z neho stava mamanek a to ze vas bude vyvazat mu ziadna zena tolerovat nebude
myslim, ze absolutne nie ste fer rodicia. Absolutne. Mam pocit, ze toto je prispevok na rozduchanie vasni, mam pocit, ze to pisala mladsia osoba. Dcere ste dali pozemok. Synovi nie. Syn skace okolo vasej rite a este vam financne pomaha. A vy mu este sebecky nedoprajete vlastny zivot, lebo vy vy vy. Mate dceru, nech sa stara. Som rada, ze nemam takych rodicov, ktori by uprednostnovali jedno dieta.
Zaujímavé....podľa mňa KAZDI po rozchode povie že chce byť radšej sám. Ak ste jemu sľúbili pozemok a kvôli rozchodu ho dali dcére, čo nechápem lebo aj slobodný človek si možno chcel stavať.
Dostal pozemok prvy ktorí ho potreboval, to je v poriadku, nie že ste ho sľúbili synovi a nedali. Aj deti učím že sľuby sa plnia.
BUD RADA ZE syn BYVA DOMA A POMAHA.
Ak chces, špor na druhý pozemok pre syna, to je jediné ako ho udržať v blízkosti ak veľmi chcete. (Za čo vás nevesta nebude mať moc rada) 😅 ale ak má jeho priateľka 25r, má ešte čas a päť rokov môže bývať kľudne s vami.
Každopádne nepekné ste sa k nemu zachovali ale hlavne že vám odpustil. Možno to robí ,,z trucu,, že si hľadá pozemok ďalej, kvôli egu atď.
Dcéra možno bude pomáhať keď vnučky povyrastu. Zas ju neodsudzujme.
PS: ak sa niekto spýta na syna, povedz že má čas, že má mladučkú priateľku a šetrí na pozemok.
Prepac, ale si mozes sama za to. Ja by som isla od Teba co najdalej. Lebo ty das, ale od toho ziadas. Ste ho odrbali, tak čo čakáš?
Dcere ste dali pozemok a este chce aj polovicu z domu? Dcera nepomaha lebo sa stara o deti ale aj syn si raz zalozi rodinu bude mat deti, tiez nepomoze, lebo sa stara o deti? No divne cele. Nespravidlive cele voci synovi financne vam pomaha a nedostane nic. Nezda sa ti to nespravodlive voci synovi?
... neverim, jednoducho neverim, ze toto je pravdiva situacia 😶 ... Zbytocny trolling, nech sa rozprudi debata a pohorsene komentare 😕 ... Ak by to i nahodou pravda bola, tak mna osobne by velmi bolela takato nespravodlivost a okate rozdiely medzi vlastnymi detmi, toto si syn nezasluzil 🙁 ... #zadobrotunazobrotu
Jednoducho mu povedať prepáč ale už potrebujeme súkromie ,moji synovia odišli hneď ako skončili školu a nič sme im nedávali jednoducho sa sami museli postarať proste mama hotel skončil keď dostudovali po strednej
Nečítala som celé. Ale ste trošku sebecká. V prvom rade, aj syn je váš, aj keď slobodný, bezdetný a keď mu raz niečo sľúbite, nemáte si k tomu určovať podmienky, že sa musí oženiť atď. Takže pozemok ste mu zatrhli a dali dcére, ktorá sa vyhovára na deti a záhradu, aby vám nemusela pomáhať. Ok.
Syn je u vás, pomáha, ale keďže kamarátky sa vám smejú, potrebujete sa ho zbaviť, no len "cez cestu" aby vám bol k dispozícii na každé pisknutie. On nebude mať rodinu? On nebude mať pozemok, prácu? V budúcnosti deti? Tak ako ste dali jednému, mali ste dať druhému a tak ako očakávate od jedného, aj žiadajte od druhého.
Pekný deň. 🍀
A priateľku ste ledva videli a už problém že o 7 rokov mladšia a nebude sa hrnúť do rodiny. 25 je ideálny vek na deti/rodinu... Keby si nájde nejakú mamičku rozvedenú vo svojom veku zase by sa Vám nepáčilo že má svoje dieťa/deti, ked takú čo je sama-bezdetná okolo jeho veku, že asi nebude dobrá ak je sama v takom veku. Ak ostane syn sám, tak len kvôli Vám, chlapa čo robí sluhu rodičom a nikdy nie je dobrý a nikdy nebudem dobrá ani ja by som veru nechcela.
Sa nečudujem, že pozerá pozemky ďaleko od vás. Sestra ho dostala zadarmo, zatiaľ čo on vám pomáha. Aj keď povedal, že už zostane sám, nikdy nepovedal, že sa nechce osamostatniť a postaviť dom na sľúbenom pozemku.
Ved ty sama si vytvaras problemy.
Nediktuj synovi kde kupovat pozemok a daj mu toko penazi na ten pozemok, aku hodnotu ma pozemok na vasej zahrade.
Necakaj od syna ze vam bude robit taxikara. Zabezpec sa sama.
Dom zatial nikomu nerozdeluj a nedavaj. Po smrti si s nim naloz ako chces, ale ak chces aby mali tvoje deti dobre vztahy, odporucam nechat dom detom 50/50.
Kasli na to co ludia vravia.
A este ten nazov... som myslela ze sa ideme bavit o 2 rocnom co robi sceny pri kazdom odchode z domu, alebo mozno o lenivom nezamestanom fetakovi.
Baby, kde najdem tu ikonku kde sa plieskam po cele?
Dcera dostala zahradu, ale nestara sa a syn si ma zabezpecit byvanie sam ale blizko, aby pomahal. Jeho priatelka sa do vydaja nehrnie … pozri sa na to z druhej strany, ona by sa mozno aj hrnula, ale cim dalej od teba a tvojej dcery, aby jej buduci manzel neskakal ako truhlik, ked jej buduca svokra zapiska. Neboj on sa odstahuje, len ta jedneho dna postavi pred hotovu vec. Zavezie ta dcera a jej manzel, im si dala zahradu.
Tak toto je dobré. 😀 Normalne som sa pobavila. Suhlasim s uvedenymi nazormi.
Mimochodom, to je co za argument ze si si myslela, ze uz v 28 ostane navzdy sam. 😀 Preboha tomu ani neverim, ze by to niekto zobral vazne.
@andrejka1974 ... iste, aj toto je cesta ako deti nasmerovat prec z domu ... Je to vec volby, niekto cim skor, iny sa nechce odputat od rodiny, velmi vela to ovplyvnia vztahy a celkove fungovanie v rodine ... Kazdy ma ale ine moznosti, a ked uz raz sa rozhodnu rodicia podporit jedno dieta a druhe z toho vynechat, nie je to OK ... Spravodlive to uz nikdy nebude ... Napokon sa syn bude i tak musiet zariadit sam, na rozdiel od jeho "empatickej" sestry 😶 ...
@andreatytler Ona nemá na to, aby dala synovi rovnakú čiastku.
A k tej ikonke 🤦🏻♀️ , ja ju mám len na mobile. Keď píšem z PC, tak ju tam tiež nemám.
Syn nech sa odstahuje aj s potencionalnou nevestou co najdalej od vas vsetkych, nech maju obaja pokojny zivot. A vas nech vozi vdacna dcerenka.
a zať je nesvojprávny? či on správnym chlapom byť nemusí? 😲 však, keď dcéra nemôže, nech vozí on.
Autorka prepáč za úprimnosť ale si vypočítava a majetnicka, nevďačná ... Syn sa ma na tvoj povel odsťahovať niekde blízko aby vás mohol voziť.. a čo on je váš sluha? Prečo by mal svoj život prispôsobovať vám... A keby bol v Amerike čo urobíš? Celý tento príspevok je chorý... Viazať si deti k sebe a riadiť ich... Hrôza. Si predstav že existujú tisíce rodičov čo majú deti ďaleko a musia to akceptovať. Trochu pozeraj aj na iných nie len na seba, moja dobre mienená rada.
Ty nie si skutocna, ze nie?
"Slubili sme synovi pozemok, ale dali sme ho dcere, ona byva vedla nas, ale nepomaha nam. Syn nech sa odstahuje, ale nie daleko, aby nam mohol pomahat a vozit nas.."
Toto je na 300% fake tema 🙄
Nepoznam nikoho kto by po skaredom rozchode nepovedal, ze ostane radsej sam.. dcera je sebecka a isla poza bratov chrbat, ako taka liska..a neviem preco vas trapi co vravia kolegyne, ony vas po lekarovh vozit nebudu..
@h2 Tiez si myslim ze nema financie, ale mohla by pre to nieco urobit, keby chcela. Napriklad zrusit synovi ten financny prispevok na domacnost. Za tych par rokov by sa mu uz takto nazbieralo dost penazi a to by mohli povazovat za rodicovsky prispevok na pozemok. Zobrat si hypoteku na dom a financovat z toho synov pozemok. Neviem... len trieskam co ma napadne. Moznosti urcite su, ak by chceli. Ale jej pride uplne normalne ze zahrada isla iba dcere... ved koli vnucatam.
Inac, by ma zaujimalo ako by to cele dopadlo keby sa syn nikdy nerozisiel s prvou frajerkou. Zahradu by dostal on, bol by spokojny, aj autorka by bola spokojna, lebo by ich mohol vsade vozit a dcera by mala svoj zivot a kaslala by na rodicov (uz duplom kedze ju ukratili od dedicstva). Akurat sa stavim ze by sme tu citali prispevok od nevesty ako jej svokra neda dychat.
No skoda s tou ikonou, nemam smartphone.... velmi by sa mi tu zisla. Tolko kalkulacie a vypocitavosti som uz davno nevidela.
A co tak sa pred kamaratkami pochvalit vlastnym synom, ze ako vam pomaha, ze kupi co potrebujete, vozi vas, stara sa. Co tym ludom zavidite? Uver, co budu este aj ich deti splacat?
Ja veľmi dúfam že je toto vymyslená téma.. veľmi veľmi veľmi..
@andreatytler ikonka (emoticon) sa dá skopírovať, keď si na PC. 🤦
je to trolling. autorka napise prispevok a nereaguje. Keby to bola realna osoba, respektive realny problem, reaguje.
Teba by som za matku teda nechcela,hanbím sa za teba aj v mene tvojho syna..ako môže byť jedna matka takáto nespravodliva nepochopím.
Neviem aký starý je dom, ale je lepšie stavať nový ako prerábať. Takže my s toho vychádza, že dcéra je pekne vychcana a stále jej je malo. Využila situáciu a získala pozemok a teraz ta balamuti aby mala aj dom.

tak prispej synovi, kolko mozes, nech si kupi, kde sa mu da a paci. a budete mat aspon scasti cisty stit a hotovo. alebo mu nedavaj nic a potom nech si od dcery dar narokuje na dedicskom o 30 rokov .... stavebny pozemok bezne aj na dedine stoji dnes 50 000. OK, ked je mensi, tak 30 000. akoze to si dcerenka neuvedomuje? a ty fakt nerozmyslas a nevidis tu nespravodlivost? a ozaj ste boli presedceni, ze 28r chlap ostane navzdy sam????? ako fakt? ked 28r chlap vyhlasi, ze ostane sam, lebo ho osrala frajerka, potrva to kym neuvidi prvu peknu slobodnu babu a nezacnu ho tlacit gule ....
bt, ochotne dieta odvezie rodicov k lekarovi, aj ked byva 20 km daleko. a co potrebujete viac? nech pomoze s nakupmi dcerenka, co dostala pozemok a zrejme jej opatrujes ajvnucata ... ved ju zaukoluj.