icon

Ako efektívne šetriť v domácnosti?

11. dec 2024

Ahojte. Idem sa skor vyrecnit. Pochytili sme sa s muzom. Pointa, vraj neviem setrit. Snazim sa setrit, nakupujem potraviny v akciach, varim podla toho co mame nakupene a vcera som dopriala detom a kupila som im jedlo z pizzerie s dovozom, lebo deti mali chut. Pizzu sme nemali ani nepamatam a teda ze objednam detom. No a dnes sa do mna pustil, ze rozhadzujem a doma mame navarene. Akoze dotklo sa ma to. Lebo nie sebe som tu pizzu kupila ale detom. Biedou netrpime a ked mi dnes zabil, ze dnes opat ide umyvacka a aj vcera isla, ze vobec nesetrime, tak uz som sa neudrzala. Zeny mame aj male dieta a aj pracka ide casto, kazdy druhy, tretí den isto. Sme doma 4 osoby, varime, tak aj umyvacka sa naplni. Akoze ale vycitat to? Ja som hotova. Obavam sa, co z neho bude ked bude dochodca. Bude mi merat spotrebu vody pred a po sprchovani? Budeme chodit prat radsej na potok? Akoze mna dnes uplne vyplo, ze co zacal riesit. Ako casto periete a ide umyvacka u vas?

tiezjedna
11. dec 2024

@autorka povedz mu nech sa ti neserie do kuchyne. Alebo nech sa serie, a robí všetko, že sa rada priučíš ako sa to robí efektívnejšie😖 Joj, týchto kolenovrtov mám najradšej!

lenkakravcova
11. dec 2024

Umývačku púšťam väčšinou 2* do dňa. Práčka v priemere raz do dňa.
Keď máme návštevu, tak ide umývačka kľudne aj 3*. To by asi skolaboval..

tamitamitami
11. dec 2024

Umývačku síce nemám ale práčka a sušička ide denne. Objednávam tak 1-2 krát do týždňa + si chodíme 2-3 krát do mesiaca sadnúť do reštovrácie. Kuriér k nám tiež chodí na týždennom poriadku 😂.

Takže vôbec nie je dôvod aby sa tvoj muž sťažoval.

nynia
11. dec 2024

toto som nikdy neriešila ale záleží od platu asi keby som žila z minima kde každý výdavok by som musela prepočítať tak by mi to vadilo ale keď vravíš, že máte dosť peňazí príde mi to dosť mimo

namornicka
11. dec 2024

Zatiaľ som toto neriešila, umývačka mi ide väčšinou denne a sprchujeme sa koľko potrebujeme a uznáme za vhodne. Jediné, čo mi matematicky nevychádza, je púšťať práčku každý deň pri 4 člennej rodine. Keď všetci večer daju do pradla vrchné oblečenie, spodné prádlo a ponožky, tak to trištvrte pračky u nas nie je. Čiže púšťam cca 3x týždenne. Často tu býva táto debata a som rozmýšľala, či ľudia púšťajú poloprázdne tie pračky.

aurora33
11. dec 2024

Tak tvojho muža by pri mne trafil šľak. Pracka ide minimálne dvakrát denne, cez víkend viac. Umyvcka riadu tiež minimálne raz denne. A čo? Keď treba tak treba. Pizzu si tiež objednáme keď mame chuť. A ozaj. Mám chlapca a dievca, čiže oblečenie sa nededí. No tvoj by to v našej rodine neprežil 😀😂 daj mu precitat diskusiu a nech sa uvedomí.

natalka13
11. dec 2024

Moj muz nezaregistruje ani svoju novu bielu koselu v satniku, nieto oblecenie pre deti.
Jedine ak platil v obchode drahsie veci ako lyziarske supravy....
To ma cas ti kontrolovat nakupy?🙈

dharmasanata
11. dec 2024

A nechali ste mu niečo z tej pizze? Možno ho vytočilo len to 😀..

luccija
11. dec 2024

A to ta tak vytočilo?zarábas tak nech sa nestará či kúpiš pizzu on, keď má chuť kúpi si.A asi varíš doma ty tak si si to chcela uľahčiť.Pracka ide skoro denne, ale sme 3 a umývačka každý deň.Niekedy je najlepšie vôbec nereagovať a len niečo štipľavé vrátiť.Tiez môže chodiť autobusom a ušetriť na poistkach, benzíne, pneumatikách asi jazdi na aute nie?😛Inak aj môj hovorí, že periem oprane, že to nie je normálne stále prať, že stále buď prádlo v práčke, alebo sa skladá...a pritom 70% veci v koši sú jeho

bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
bystrozraky
Autor odpoveď zmazal
bystrozraky
11. dec 2024

Ak to bolo len raz ako hovris, podla mna toto je ten pravy dovod ako sa to stalo a preco si si to odniesla (30sekund video):

https://www.youtube.com/watch?v=cVzzwofnSkA
lavender94
11. dec 2024

By som mu tu umývačku vyložila a nech si umýva ručne. Vôbec by som sa o tom s ním nebavila. U nás ide umývačka 1-2x denne, málokedy sastane že by nešla jeden den. A to mame tu najväčšiu. To iste práčka. Nech robí nákupy a obedy on, keď ma problém. Ja by so mu hned vysvetlila, že problém nie je že ja našetrím ale že on malo zarába 😂 ako sorry ale keď mu príde normálne pindať na umývačku riadu tak co iné na to povedať

vilma7
11. dec 2024

Sme 4 členná rodina, perieme len v piatok sobota, dám 2-4 práčky a vybavené.
Umývačka každý 2-3 deň. Deti sa stravujú len doma, manžel tiež, ja aj v práci.

tortelinka
11. dec 2024

Tak toto ja neriešim, mladší nosí po staršom,on zas má 3x viac peňazí na krúžky ako starší

nyusika
11. dec 2024

@namornicka my sme dvaja, v lete (alebo v období, keď je teplo) ide práčka denne. Teraz podľa potreby, ale štyrikrát týždenne určite.
A ja teda púšťam aj poloprázdnu práčku - 15 minútový program - keď potrebujem len tak prepláchnuť nejaké veci - nemusia byť vyslovene špinavé, stačí, že sú proste už oblečené.
To u nás by manžel autorky už zosalel 😁😁😁

saxana000
11. dec 2024

Pracka umyvacka u nas ide kazdy bozi den a niekedy aj 2x k tomu samozrejme aj susicka skor je sviatok ked nieco z toho nejde..varim nam aj babetku periem zvlast nase zvlast detske zvlast muzove robotne uteraky 2x do tyzdna teraz aj bundy rifle mikiny to nie su tricka a kratase ze pozbieram na jednu pracku. ved ho postav k drezu a moze umyvat on rucne po starom ked sa mu nepaci..

kitycat
11. dec 2024

Aj tak som sa nedocitala ci da oprat veci sam, ci nakraja detom jablko, ci obriadi tu umyvacku

nelka93
Autor odpoveď zmazal
nelka93
11. dec 2024

Periem keď potrebujem a myčka ide každý deň pomaly, sme 2 osoby. Nikto mi to nikdy nevycital

misslilac13
11. dec 2024

Do práčky dávam 2-3 krát denne a rovnako aj umývačka, dnes napríklad až 6 krát. Ale mame 4 deti a momentálne sú všetci doma, lebo sú chorí. Keď sú v škole, spinavych riadov je o čosi menej

zazka666
11. dec 2024

@mondolina inak , to môže byť z obáv zo zdražovania. Namiesto sťažovania cudzím, by sa autorka mohla s ním porozprávať. Ak teda nebol drzglos celý čas, vtedy je to inak.

nerko
12. dec 2024

Tvoj manzel sa uz zapol do rezimu konsolidacie. Mame si utiahnut opasky, aby viac ostalo vlade na rozkradanie. Ja mam tiez dve baby, a ta mladsia uz zacala vnimat, ze vsetko dedi po starsej, takze obcas kupim aj jej. Aby sa potesila.

karinly
13. dec 2024

Ja periem furt a umývačka ide u nás tiež furt 😂 ako aj všetky ostatne spotrebiče. Pc, tv a podobne

petik22
13. dec 2024

Nemôže to byť tým,že rapídne rastu ceny všetkého a v médiá samé negatívne správy ohľadom financií buď. Rok? Nemá z toho stres a obavy? Ja to vidím na muzovi,že je tiež nervózny ohľadom financií. Ja sama som tiež :(

evansova
14. dec 2024

Kedysi sme setrili na auto, vyclenili sme ciastku na nákup potravín. Nestacilo, musela som minut viac a moj sobaseny zacal komentovat. Na druhy den ( a kazdy dalsi den) dostal do ruky zoznam na nakup. A, samozrejme, ani jemu nestacilo. Ospravedlnil sa a to bolo v nasom manzelstve posledny raz, co komentoval moje gazdovanie.
Skus to s tým svojim, mozno zaberie...

princezna_bosorka
14. dec 2024

umyvacka 2-3x tyzdenne, pracka vacsinou 2x, obcas castejsie. Setrenie sle nebude pravy dovod, hladaj, co je za tym

kikappp
14. dec 2024

Skúsil by raz mat také sprosté reci 🙂nabudúce by si rozmyslel .Akoze normálne by som sa ho opytala ci je normálny a vybavene .
Keď naše dieťa bolo babo a narocne obdobie ved to poznáte tak som mužovi povedala,ze vzdy ked ma naserka kúpim si šperk alebo niečo pekné,naozaj som to aj robila,ani necekol . 🙂 Ako vychovas tak mas ..Ženy pozor nato.

siska53
14. dec 2024

Su dni, ked pracka nejde, dnes sli 3, vcera jedna... Cez tyzden stiham prat tak 3x zvacsa po 1 pracke, obcas 2, ak robim z domu. Susicka bezi rovnako ako pracka. Umyvacka ide cez vikend aj 2x denne, cez tyzden 1-2x zan.
U nas som skor ja ta, co sa rozculuje, ale to skor kvoli tomu, ze sa rozsvecuje kade tade a necha sa svietit alebo, ak navarim viac a dam zamrazit, tak im uz nechuti , mraznickove ofrfu..len odhadnut sa to varenie neda a zas je to aj prva pomoc, ked nestiham, ak je daco nahle...

ukulela
14. dec 2024

autorka, vsetko beriem, prat, varit aj riady umyvat treba, toto by som muzovi vykricala. nesuhlasim vsak so zbytocnym kupovanim veci, len aby aj mladsia mala ... tam - sudiac podla toho, ako pises - zrejme plytvas a kupujes zbytocne, sama pises, ze mate toho dost a vela ... tiez mam dvoch, mladsi nosi po starsom, mladsiemu kupim len to, co mu chyba. nei zbytocne "len aby aj on mal".