icon

Ako efektívne zariadiť čas na všetko?

28. dec 2023

Baby hľadám spôsoby ako si zariadiť čas , na všetko čo potrebujem ..na domácnosť, deti ,seba, muža ,zvieratá..
Mám dve malé deti, muža ten je len jeden🙈 a päť psov( nie nemám ich na množenie) ..mám svoj biznis, tak robím od kedy "chcem" do kedy "chcem"..mám asi zle zariadený čas , keď nestíham všetko ..neviem
Potrebujem aby bola ovca celá ,aj vlk sýty, na všetkých frontoch 😅

marlene
31. dec 2023

Zmierit sa s tym , ze nie vsetko bude na 100%. My mame velky dom, zahradu, psa, dceru s ds , ja pracujem 3 dni v tyzdni, muz je doma malo a tiez je vsetko viac menej na mojich pleciach . Zmierila som sa s tym, ze uz nie je vsetko tak perfektne ako kedysi( myslim domacnost hlavne). Nestoji mi to zato. Nie je tu bordel, je tu cisto , ale nie vzdy upratane🙈 jednoducho som musela urobit kompromisy. Muz sa podiela na pracach v domacnosti, dcera pomaha, ale chceme travit cez vikend spolocne cas- ja mam piatky volno vtedy vsetko upracem, a cez tyzden sa snazime udrzovat poriadok. V pondelok rano a cez vikrnd rano chodim do fitka,to je moha osychohygiena. Po veceroch citam, ale bo tehlim. Poobefua sa venujem dcere a psovi.
Vela veci si zapisujem do kalendara, aby som nezabudla( aj to co treba spravit doma)

hederamonstera
31. dec 2023

Moja, teba ked neodpali v 50tke, tak dakuj panu bohu.
Dufam ze aspon to vencenie psov je pre teba psychohygiena.

aurinia
31. dec 2023

Ja mám 5maciek a 2 deti....ak tie deti nie sú malé, tak nech upratuju

j_m
31. dec 2023

🤔… @autorka, napadla ma jedna z možností, začať s minimalistickým štýlom v domácnosti… hmm?

modra_kolobezka
31. dec 2023

Ak chces mat viac casu na seba, treba niekde nieco ubrat a tvoje povinnosti prelozit na niekoho ineho - muza, upratovacku, pribuznych, starych rodicov. Den sa natiahnut neda. Podla mna ale nechces v svojom zivote menit nic, mozno len chces podporu v tom, ze sa stane zazrak a ty to dokazes aj nadalej vsetko sama zvladat

maminkadeticiek
31. dec 2023

100% ucinnost-vypnut vsetky socialne siete a internet v mobile.Spolahni sa ze budes mat cas na vsetko.

vanilka83
31. dec 2023

@aurinia 5 maciek asi netreba venčiť na 2 razy 3x denne

sono2
31. dec 2023

Načo ti je 5 psov?

natall113
31. dec 2023

Muž nepomáha?

tululu
31. dec 2023

Jaaaaaj, mas toho prilis vela a tamer nic z toho nemozes vynechat, to je recept na vyhorenie alebo kolaps ako vysity.V praci obcas nestihneme dokoncit projekt,posuniemr deadline alebo nieco zbabreme a svet sa vacsinou nezruti,ale dieta musis do skoly/skolky odviezt, priviezt, riesit psov,to su zive bytosti a tam mas neustaly tlak a zodpovednost a v pozadi riesis, ci si zapla pracku,ci si kupila rozky, co navaris...a potrebujes to robit s usmevom,lebo chlap ma toho vela a je nervozny,potrebuje si oddychnut. Prehanam asi,prepac.Ale to nie je zdrave,prajem ti,aby si to skusila prehodnotit a mozno nieco od noveho roka zmenit, vypustit....Kvoli sebe.

tanyag
31. dec 2023

Je pekné, že chces psov dochovať a pochovať, to ti neberiem, len aby sa nestalo, že tie psy dochovajú a pochovajú teba. A to nevravím, že sa ich máš vzdať alebo neviem čo, len myslím, že si si toho vzala na plecia až až a ešte k tomu, keď ti muž nepomáha.

autor
31. dec 2023

@danka_gi pretože muž chcel chovnu stanicu, tak kúpil 5psov rovnakej rasy ..(aby sme sa chápali , normálne registrovanu, s PP , žiadne množenie) ..ale..ja sa na šteňatá necítim pretože ešte aj kŕmiť každé 2 hodiny stence nedam proste...teraz som pomáhala kamarátke dokrmovat šteniatko , skončila som na infúziách , čo už nebolo kedy jesť a piť😅

natall113
31. dec 2023

A keď chcel muž chovku prečo sa nestará on?

j_m
31. dec 2023

Ako sú starí? Napadla ma jedna z možností…

vanilka83
31. dec 2023

No ak nechceš skončiť na antidepresivach ako ja proste musíš začať brzdiť!a to hneď! Ako píše tululu,to ze nemôžeš nič vypustiť,ta veľká zodpovednosť len na tvojich pleciach ta môže zvlacovat raz dva ani sa nenazdzas a očividne už to prestavas zvládať,lebo píšeš tu,že už konečne potrebuješ aj nejaký čas len sama pre seba,ja som mala toho oveľa menej ako ty,ale tiež v podstate všetko bolo len na mne 2 malé deti pes,ktorý sa potrebuje venčiť 3 x denne práca a žiadny čas na seba a večer som sa modlila,aby deti už zaspali aby som ja mohla konečne padnúť na hubu a zaspať oblečená na gauči úplne vyčerpaná. Až mi začalo vypovedať zdravie,srdiečko začalo bojovať a z nemocnice som po všetkých možných vyšetreniach odchádzala,že ved mi nič nie je,že som úplne zdravá aj srdce a že mám ísť ku psychiatrovi, kde mi povedala diagnózu depresie,skoro ma tam odvalilo. Stále som o tom len všade čítala,ale nikdy som neverila,že aj mňa sa to bude niekedy týkať. Dokonca aj ona psychiatricka mi povedala,že nemôžem očakávať, že všetko v živote bude vždy perfektne a na 100% na všetkých 3 frontoch deti práca domácnosť a že ak nemáme problém s financiami mám skúsiť na čas ,kým si oddychnem a dám dokopy, brigádu len 3x týždenne a tie 2 dní v týždni si proste kým sú chalani v škole a škôlke urobiť čas na masáž nehty kaderníčku čítať knihy radšej ako byť na mobile cele dni a 1 deň si vyčleniť na upratovanie cez víkendy ísť zas niekam mimo s detmi na výlety,ale ja teda už aj s liekmi,ty to skus už teraz a možno sa im vyhnes,ja by som navrhovala dat aspoň 3 psov preč a nechať si len 2,ktorých vyvencis na raz a vzdy 1x v rámci prechádzky s deťmi. Inak psy by stačilo vencit aj len 2 x rano a vecer.A ak zabudas kúpiť chlieb zapnúť pracku jednoducho si to píš do mobilu do kalendára kde ti to bude hneď pripomínať alarm. Skus večer deti dat do 8mej do postele,aby si ty mala do tej 22-23tej čas na nehty telku knihu masku....ale dievča zvolni,držím palce!

lenkakravcova
31. dec 2023

@martul to môžu tak mať všetko na 50/50 v domácnosti ale aj s financiami.
1000€ on 1000€ ona, a domácnosť vtedy samozrejme tiež na polovicu.

danka_gi
31. dec 2023

Tak potom poradim aj do buducna ak budete mat nejaky plan si nieco zadovazit alebo vymysliet, tak si najskor zistit, co to realne obnasa a ci ste ochotni to robit. Ale to je asi skor na tvojho muza, lebo mi to pride, ze on to vsetko videl ruzovo a nepozeral na to realne a teraz ti zostali psy na krku. Tak fakt len vydrzat toto obdobie a poucit sa do buducna, ze ked si nieco nabuduce muz vymysli, tak mu to nedovolit alebo minimalne si s nim sadnut a prejst si, co to obnasa, by to sam pochopil.... no a ako si najst cas na seba, tak tie rady som uz pisala.

vanilka83
31. dec 2023

Ešte som zabudla napísať,že psychiatricka mi povedala,že nemôžem očakávať že v živote bude vždy všetko na 100% a prestat si to VYČÍTAŤ!proste občas dat deťom McDonald's alebo chleba s maslom a občas sa proste prach neutrie, nepovysava,ale až o týždeň.

autor
31. dec 2023

@vanilka83 áno no toto by som mohla, u nás sa vysava, umýva dlazka, wcka sa umývajú , každý boží deň ..aspoň v tomto trošku zvoľniť

autor
31. dec 2023

@natall113 prestalo ho to baviť, vyrastli

j_m
31. dec 2023

@vanilka83 skús možno to isté, čo ma napadlo vyššie… 😉
@autorka čakám na odpoveď 😉 viz vyššie (teda ak chceš)

autor
31. dec 2023

Baby nejdem svojho muža zastávať , viem sama a neuznávam že psov nechal na mňa ..veľmi sme sa hádali, kvôli tomu ,.ale sú to živé bytosti , nenechám ich trpieť, potrebujú sa venčiť, potrebujú jesť,atď .po finančnej stránke sa o ne stará muž ..taktiež väčšina financií okolo domu je muzova vec, taktiež navarí, úprace, keď je doma...zas nechcem z neho spraviť debila ktorý leží na gauči a pozerá televízor ,nebola by to pravda.on by ich možno aj dal preč(keby naliehal), avšak ja to nedovolím ,nedá mi srdce dať niekde dospelých psov,niekomu inému , keď si zvyknutí na nás .a určitý štandard, pochybujem že inde by sa mali lepšie..keďže tu majú nadštandard jedlo, starostlivosť a všetko .

j_m
31. dec 2023

👍… pochopil som… (ale, ak náhodou by nastala zmena, kľudne mi napiš ss, viem Ti poradiť čo možno neviete).
Pekný dník

vanilka83
31. dec 2023

🙈🙈🙈 to nemyslis vážne toto!a s deťmi sa kedy hras,chodíte niekde na ihriska medzi deti,za kamarátmi?lebo toto mi v tých tvojich 24 hodinách nevychádza, no ja keď som už dala prvého do školy som nevladala vôbec veľké upratovanie len keď bol čas cez víkend aj to niekedy nevyšlo lebo my chodíme veľa von a na výlety. Jednoznačne vysavat,umývať dlazky prach a kúpeľne pri tvojom tempe života stačí raz za týždeň raz za dva...my sme v podstate doma len keď ideme spat a keď vstávame takže vážne sa neurobi taky bordel hlavne kvôli psovi som kúpila irobota a vysáva on cez týždeň. Dlazky keď sú povysavane mam obehnute v celom byte za pol hodinu akurát prach a kúpeľne podľa potreby keď nevládzem tak tie raz za 2 týždne a vôbec mi to už nevadí.

autor
31. dec 2023

@vanilka83 deti chodia von každý deň 😄naozaj , aj bicykle, kolobežky ,všetko u nás funguje...aj na výlety chodíme , aj na dovolenky 😊 vtedy idú psi do hotela, keďže sa nám nik z rodiny nechce starať , musíme platiť ..

vanilka83
31. dec 2023

@j_m to myslíš ten minimalizmus?ja veľa vecí doma nemám práve som videla ten film minimalist a všetko po ňom letelo z domu 😅 ale keď máš dve malé deti doma to máš furt furu hraciek všade,každé meniny narodeniny vianoce dostanú obaja kvantum toho a nie nedá sa to proste nijakým spôsobom zaraziť,už sme to fakt skúšali. Nedá. Už som sa s tým zmierila,že je to proste obdobie,ktoré prejde a keď vyrastú konečne sa zbavíme haldy somarin a plnú pivnicu hraciek, s ktorými sa nehrajú.

j_m
31. dec 2023

😂… áno, myslel som to… skús ešte sa pridať do skupiny: “Minimalizmus” tu na MK, sú tam celkom dobré rady a tipy, ktoré by mohli určite pomôcť…
Pekný dník

freepalestine
31. dec 2023

Necitala som vsetko, len potial kde pises aky je tvoj den.
Ak by si mohla vencenie psov sklbit s cestou do skol/ky, a/lebo s prechadzkou s detmi, usetrila by si si cas.

aurinia
31. dec 2023

@vanilka83 neviem odpovedz si....a? Čo tým chcel básnik povedať? Si mala pocit ze sa nebodaj idem porovnávať?

euka210
31. dec 2023

Asi je to pri malych detoch bezne...neda sa, aby bolo vsetko super...