Ako ísť na očkovanie, aby o tom rodičia nevedeli?
Chcem sa dat zaockovat proti covid, ale moji rodicia su silni antivaxeri, cele dni mi s tymi ich recami pilia usi, niekedy uz naozaj nevladzem a neviem, napadaju mi tie najhorsie myslienky. Ide ale o to, ze u rodicov byvam s 1-rocnym synom, muza nemam. A dieta nemam dat komu strazit, ked chcem ist na ockovanie. Auto nemam, do autobusu ma s malym nasi nepustia. Brat byva od nas 200km. Ako to vyriesit? Velka vdaka.
nabuduce tu bude diskusia tvojich rodičov ako vyhodiť dieťa aby o tom nevedelo.
Do očkovacie ho centra chodia aj s deťmi , keď zavolaj obvodnému dieťa do kočiara a choď
@jani727 si tak trosku mimo temy. Nikto sa na tvoj postoj k ockovaniu nepytal. Musis ist do inej temy. Toto off topic
@jani727 ja zdravo jem, beham maratony, bicyklujem, kazdy den cvicim jogu, nejem maso a to vsetko uz takmer 10 rokov, nie len cez koronu, je to ok? Ale mam aj 3 davky vakciny 😉. Stale som neumrela na vakcinu ako tu dezole-strigy z MK vestili hluposti, dokonca som si polepsila osobne rekordy v sporte. Och, tu uz nikto nic negarantuje.
gratulujem si jedna z mála nech si zdrava a dakujem za krasny kompliment hreje ma pri srdiečku :D :D mate ozaj krasne vyjadrovanie.
Moj muz ma tiez antivax rodinu. Ani im nehovoril,ze sa bol ockovat,naco? Ale ked mali Covid,uz take hrdinske reci nemali. Aj svagor,trosku zmenil zmyslanie odkedy mal zapal pluc a zrazeniny v nich. Mlady chlap,co 10r.chory nebol. Co ta po nich,si svojpravna,tak sa podla toho spravaj.
zober dieta so sebou, urcite sa najde niekto, kto ta pusti dopredu, aby si nemusela cakat dlhsie. ja som na jednom ockovani bola s dvomi detmi, pretoze som ich nemala kam dat. su sice vacsie, ale tiez zrovna nie vycvicene na dvojhodinove sedenie bez slova. vsetko slo v pohode, dokonca nas jedna mila pani pustila dopredu. myslim, ze s rocnym nebude mat nikto problem.
a potom hned, ako vyriesis toto, zacni premyslat nad odstahovanim sa od rodicov a uzivanim si dospelosti a svojpravnosti. nielen v ockovani, ale aj v cestovani ci inych temach. drzim ti palce.
@galganka ked povie, ze viaceri z okolia do tyzdna zomreli, tak tu je pre mna konecna. Ked sa jej na konkretne mena opyta policia, tak povie, ze vlastne to jej povedal susedov pes, macka, kon a ona ich mena nevie. Z mojho okolia je ockovanych 98% ludi a nezomrel nikto. Tym netvrdim, ze tam nie je ziadne riziko, ale mnoho ludi z okolia a aj manzelske pary, tak to je teda opakovana vyhra v lote…
@leonie28 podla mna vsetky tieto bosorky ziju v nejakom toxic prostredi, kde su vsetci smrtelne chori a zanedbani a nechodia k doktorom ani len na preventivnu prehliadku, ziju v bordeli.. Tak potom ich aj nieco take ako obycajne ockovanie dorazi. Alebo len siria bludy, co je viac pravdepodobne. 🙂
@qetka mne sa páči to, že ak je niekto neockovaný, vie kompletný zoznam iných ľudí, kto je a kto nie. Meno, niekedy aj dátum, vedľajšie účinky, všetko. Či je to z rodiny, známy, alebo aj ten otca koňa sused. Mňa ani nenapadlo sa to ľudí pýtať. Nikoho. Lebo ma do toho prd. Nie som neesenciálny obchod 🤣
Čítam si tak odpovede a musím povedat, že toto nie je o nejakom antivax, či provax.. veď tvoji rodičia tá manipuluju a obmedzujú.. keď máš dieťa, si snáď dospela, musíš sa začať rozhodovať za seba, neriešiť či ti niekto.postrazi dieťa a či tá niekam pustia.. že ťa nepustili na výlet, lebo by z toho nič nemal? 😳😳 Skús si nejako dodať odvahu, napíš bratovi či by neprišiel na pár dní aby ti pomohol, lebo podľa reakcií mi príde že je na tvojej strane.. koľko máš rokov? To mi je naozaj ľuto, že dospelá žena sa dostane do takejto situácie keď ju vlastní rodičia obmedzujú a nevies sa im postaviť..
Inak odporúčam sa čím skôr osamostatniť, aby si sa mohla rozhodovať sama. Ja som jednoznačne za slobodne rozhodnutie, na druhú stranu, keď bývaš u rodičov a "živia ta", tak do istej mieri platia aj ich pravidlá, to si treba uvedomiť a nemyslím tým len očkovanie. Asi bude tých problémov viac.
Keď chceš, zavolaj a informuj sa, kde najbližšie ockuju a chod aj s dieťaťom, to nemôže byť problém. Tam by to malo ísť ako na páse.
Pediatricka neockuje? Nasa ano, ockuje aj dospelych. Skus napisat pediatricke alebi zavolat.
Ale ved tu vobec nejde o to, ze tvoji rodicia su antivax. Ved nech su, ich vec. Problem je, ze ty si totalne nesamostatna a neschopna. Mas rocne dieta, normalne ho zober so sebou do autobusu, aj do ockovacieho centra, akoze co riesis ? ..ale mozno, s tvojou mentalnou vybavou naozaj pocuvaj radsej rodicov🙊😀 lebo ked su tvoje argumenty pre ockovanie tak silne podlozene, ako tvoje argumenty, preco sa tam nevies dostat, tak naozaj...radsej pocuvni rodicov😀
@jana_eyre_2 podľa mňa sa budú starať a obmedzovať, kým bude s nimi byvat. Ešte ju majú za dieťa.
@ailiba no je to možné, avšak aj keď s niekým bývaš môžeš byť samostatná, je to skôr o tej osobe čo dovolí druhým ako jej budú riadiť život.. keď však čítam odpovede, musí byť asi už životom s nimi uudupana, že sa im nedokáže postaviť.. normálni, mentálne zdravi rodičia by svoju dospelú dcéru takto neobmedzovali ani keby jej pomáhali s uzivenim.. a tým nemyslím len očkovanie, ale celkovo čo píše..
@jana_eyre_2 tak určite, ved aj vzťah s bratom je asi zvláštny... No snáď ale takto nebude žiť stále, vždy budú nejaké rozdielne názory. O to väčší dôvod odísť.

@jani727 a načo si s tým začala? Bola téma o tom, či sa očkovať? Nebola. Či to iba očkovaní čítajú s porozumením??? 🤣🤣🤣 ( áno, tento vtip som si nemohla odpustiť)