icon

Ako odraziť útoky manžela?

6. nov 2022

Dobry den, pokusim sa strucne. Vydata som polroka, predtym sme dlhodobo spolu nebyvali, po svadbe som sa za nim prestahovala do ineho mesta a vsetko doma opustila. Nasla som si tu pracu, v ktorej ma po 3 mesiacoch povysili (tj nebolo by rozumne buchnut dverami a odist)
Problem : s manzelom sa to uz neda vydrzat, za VSETKO ma buzeruje slovne, vsetko robim zle, ma sa to robit inak. Napr uvarim po mojej praci komplet obed vecer ( namiesto svojho oddychu) a namiesto vdaky sa dockam len buzeracie, ze nemam chytat chladnicku za dvierka lebo ju umastim. Alebo dnes, cakame navstevu, uvarila som obed a dezert. Trebalo este halusky k perkeltu. Hovorim mu :podrz mi haluskar nech to nepadne, neda sa to 1 rukou. On nic, sedel dalej. Asi aby vo mne vyvolal pocit neschopnosti. Samozrejme mi to padlo do vody lebo haluskar nema poriadny hacik na zaistenie. A uz ma zdrbal, ze furt musim velke hrnce pouzivat tak jasne ze to spadlo.

autor
6. nov 2022

@0silvia0 vies ci nijak. No o 5 minut som nasla zadrbanu linku od omrviniek co si vecer krajal chleba, tak som mu to ukazala. Ze "aha, asi som nespratal".
Som v stave, ze pomaly stracam chut komunikovat a sa snazit.
Viem co to je zzivat sa s niekym, predtym som mala 6r vztah so spolocnym byvanim.

0silvia0
6. nov 2022

Aj ja by som stracala chut, ale maj na salame ako ma aj on. No vidis, nepodarilo sa mi, kto nic nerobi nic nepokazi. No zacapkala som chladnicku a? Ved si ju umyjem, ty ju umyvat nemusis. Padol haluskar do hrnca? Mas hrozny haluskar, na tomto halusky uz robit nebudem, kupim novy, lebo sa ti nemienim viac prosit o pomoc.

salome123
6. nov 2022

Haha.... Máme rovnakého muža 😀 u nás sa to časom zlepšilo... Ale tiež to bol boj.pomohlo hlavne nenechať sa zdeptať.... Boli časy keď som za všetko mohla ja....dokonca aj za také veci, ktoré boli na 100%jeho chybou /zabudol niečo kúpiť v obchode/ ... Vtedy som mu sarkasticky povedala povedala, že určite sa to môžem nejakým spôsobom ja... Tak sa nad tým zamyslel, začal sa smiať a že samozrejme, lebo bol v obchode nervózny z toho aký neporiadok ho doma zase čaká 😅 nejako sme to vždy obrátili na smiech a robili z toho srandu, čo sa komu nepodarilo... A keď sa nieco nepodarí tak si to akože vykrikujeme a smejeme sa na Tom napr. Staval základ pre priečku v dome a urobil to na krivo,keď som to videla tak som mu povedala že je to do Kriva a on mi povedal že je to očný klam až dokým to nepremeral.... Odvtedy keď nieco spravím /napr nakrivo narežem koláč/ tak mu poviem že je to očný klam.... Základ je nenechať sa zdeptať, na každú výčitku reagovať....

salome123
6. nov 2022

@0silvia0 lepšie by bolo povedať že kúpi halušky v polotovare 🙂

simca06022011
6. nov 2022

Utoky odrazis tak, ze sa zbalís a prestaneš sa s nim doťahovať.

0silvia0
6. nov 2022

@salome123 alebo tak👍... alebo nech si ich ide rovno dokupit pan manzel😀

simca06022011
6. nov 2022

@0silvia0 mas hrozny haluskar 😂 tak hádam majú... Ved su v spoločnom.

0silvia0
6. nov 2022

@simca06022011 myslela som to tak, ze ten haluskar mal uz doma, ked sa ona k nemu pred polrokom pristahovala. Ale v podstate mas pravdu, malo tam byt mame hrozny haluskar, kupime novy

seli970
Odpoveď bola odstránená
1fifinka1
6. nov 2022

@autorka mňa zaujíma ako sa s ním po tom všetkom dokážeš milovať? Poobede ta zdrbe, a večer spolu spíte? Mne by sa taký človek hnusil. Či vôbec intímne nezijete? Lebo ak nie, fakt utekaj preč. A ak áno, niekde je veľká chyba.

vroni
6. nov 2022

No, už mal mat siaholdhu prednášku o omrvinkach na linke. "Nejako často v poslednej dobe zabúdas. Chod to láskavo spratat, ja nebudem za tebou celý deň upratovať. Z odtlačku na chladničke robíš celosvetovú aféru a ty necháš omrvinky, aby sem prišli mravce..... Atď" Išla by som ako motorová myš. Ale ešte stále som ani náznakom nepochopila, ako sa pritrafilo, že ste manželia. Prečo? Nenasla som tu o ňom nič pozitívne, ani v minulosti ani teraz, nič spoločné, proste ako keby ti pridelili debilneho spolubývajúceho, ktorý ti pije krv.

brembo
6. nov 2022

rozíst sa,a to čo najkor.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deedol
6. nov 2022

Necitam celu debatu, ale ja by som sa rozisla/rozviedla. Moja kamoska mala takeho otca a ta atmosfera doma ju poznacila na cely zivot 😔

kiki68
6. nov 2022

Buchla by som dverami aj keby mam poziciu CEO, pri manipulativnom blbcovi si nepomozes. A rozvodove papiere k tomu. Toto bude len horsie

maminkadeticiek
6. nov 2022

Ja rozmyslam preco by som mala pol roka po svadbe zvazovat ako odrazit utoky manzela navyse ked nemate deti.Proste si sa pomylila vo vybere,to nic nie je to sa stava,ziadost o rozvod a ides dalej.No urcite teraz ukoncit zivot a takymto clovekom ako o 5 rokov riesit s 2 detmi na krku.Rychlo z toho von.

laska86
6. nov 2022

Osrala bysom mu hlavu ..on bol zvyknuty na to ze si vsetko robil sam podla neho..zjavne mu tam vadis..nech si robi vsetko sam...clovek ktory miluje sa takto nesprava ..

kiki68
6. nov 2022

Za tie omrvinky si mu mala tak nahucat a pekne ho k tomu doviest ako steniatko. Ako mne by to skusil raz a uz by tu bolo rio toco. Ale nakoniec sa iba zacnete vzajomne neznasat to vidim.

katka700
6. nov 2022

Potom ako som si prečítala, že celé mesto ho pozná ako dobráka ti radím odísť. Pred kvantom ľudí predstierať, nikdy nepovedať nič čo by "upravilo" názor na dotyčného dokáže len dokonalý manipulativny psychopat a domáci tyran. Sústavne niekoho zhadzovať komentovať každú prkotinu do takej miery že nevieš spať je psychické týranie. Radšej odísť aj za cenu že proti tebe poštve celé mesto. A pre istotu si občas nechaj zapnuté nahrávanie na mobile keď bude mať svoj výlev.

stanulienkat
6. nov 2022

Odisla by som, kym nemate deti. Ja som zastanca spolocneho byvania pocas spoznavania sa. Usetrili by ste si nervy a vydavky za svadbu. To spolocne byvanie pred uzavretim manzelstva ma svoj vyznam. Ste nekompatibilni. Mate svoje moresy a nema vyznam prerabat celeho cloveka. Ani sa to neda. Kvoli comu ste sa brali, ked sa ocividne dobre nepoznate?

vero_29
6. nov 2022

Cíti sa nedocenený.. tebe sa darí a jemu asi nie..dávaš mu až príliš najavo, že ho nepotrebuješ.. tak to je jeho forma obrany..

kubkovamama
6. nov 2022

Môj ex bol taký istý.Svokra tiež.Myslela som,že sa zbláznim.Stale byť v strehu a sledovať každé zrnko prachu,ako som čo urobila(podľa nich neurobila).Raz mi dali prelestit zrkadlo u svokry.Stali nado mnou a komentovali ako to robím,prečo si nevezmem noviny,prečo ich držím tak a nie inak a samozrejme,že sú tam stále šmuhy aj budú,keďže nič neviem(zrkadlo bolo ako sklo,ako z výrobného pásu,proste ani ťuk)Takému psychošovi nebude NIKDY nič dobré nech to spravíš akokoľvek buď už z princípu,lebo to robíš ty,alebo z ich chorej povahy.Ja som skončila totálne vycucnutá,zničená,na pirulach na upokojenie,aj keď my sme mali aj viac problémov,ale toto ma za 7r vzťahu tak zložilo a vyčerpalo.Odid,nech už máš akúkoľvek prácu a kým nemáš deti,lebo potom to fakt nezvládnes,taký cap sa nikdy nezmení,nechápem ženy čo to doma dokážu odrážať,nebodaj mať z toho zábavu.

leskovael
6. nov 2022

Ja nechápem ako niekto môže spolu randit a mať vzťah na diaľku a potom hneď svadba a bývanie. Mala si ísť najprv bývať a tak ste mali postupne plánovať svadbu... Nevadí, nevyšlo....
Ale pozerať nato že v práci po 3 mesiacoch prišlo povýšenie a bývaš v jeho byte... To je čo? Veď keď sa s ním nedá, tak sa odsťahuj a hotovo. Pracovať môžeš naďalej a jedna dospelá osoba bez deti, nemôže mať problém uživiť sa a platiť si bývanie... Lebo ja z tvojho opisu nemám najmenší pocit že by to bol vzťah z lásky. Resp. mi ani nejde do hlavy ako ste mohli mať svadbu a po pol roku si na prášky... Tu nebola láska ani predtým, verím tomu. Lebo keď už nič iné, zamilovaný človek istý čas prehliada niektoré veci... Ved narovinu upozorniť že nech ťa nedrbe, že už nieje sám, ale ste dvaja, lebo už máš toho dosť a ked sa to nezmení tak odídeš a pôjdete od seba... A keď sa to nebude meniť tak to samozrejme to aj urobiť.. Keď to nejde, tak to nejde.

doriiis
6. nov 2022

Vzťah na diaľku a hneď manželstvo? Sama sebe si dodrbkala všetko...tak sa nestazuj teraz

dahra
6. nov 2022

@kitycat Poslúžiť niekomu s láskou nie je hanbou. Bez lásky je to však ponižujúce.

lucialux999
6. nov 2022

No by som utekala kade ľahšie. Taký psychopat co mu vadí packa na chladničke nech žije sam. Zivot je o dôležitejších veciach. Co potom spravi ked bude náhodou hovno na stene? Ta vyhodí aj s dieťaťom? Ľudia sa dokážu zmeniť netvrdím len ci to bude aj tento prípad aby si si o pár rokov nebuchala hlavu

lunademonica
6. nov 2022

A chces s nim takto zit cely zivot? Lebo ludia sa vacsinou nemenia...ak tak k horsiemu a deti to este zhoršia. Skus co ti poradili baby vyssie ale neplytvaj prilis casom...
Preto je lepsie byvat spolu pred svadbou.

pokojvdusi9
6. nov 2022

Pokial nemate deti tak by som zvazila zotrvat v tomto manzelstve.Aleze fakt.Pracu mas dobru atd.Vies si predstavit a mat dieta a od rana do vecera pocuvat toto??Zazila som to nic nebolo dobre od nakupov,servirovania,spravania,oblecenia a ked sa narodil maly ...mlieko je dostatocbe teple?,preco ma fliacik na tricku ked sme boli napr.vonku...Aj som bola rada ze si nasiel frajerku a rozviedli sme sa.V druhom manzelstve mu to tiez nevydrzalo ...

any_soj
6. nov 2022

Ahoj. Isto si prečítaj knihu Hranice v manželstve, je fakt skvelá a dobre sa číta, veľa konkrétnych príkladov. Majú napríklad tu, ale v online antikvariate aj za necelých 5€ majú. https://www.martinus.sk/?uItem=193633&gclid=Cjw... Ty si hranice musíš nastaviť.
Ďalej - pusti si, neskoro ale predsa, podcast Ako si nezobrať teľa zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Čo si všímať, či je druhý ozaj schopný vzťahu, schopný milovať. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Ako sa k tebe správal počas chodenia? Keď ti z niečoho bolo ťažko a rozprávali ste sa o tom, mohla si sa o neho oprieť? Bol ti oporou, vypočul ťa? Keď sa to týkalo jeho, priznal chybu a zmenil svoje správanie? Ako sa správal k iným ľuďom? To ti veľa ukáže, či je proste narcisticky žiaľ hlupák, alebo či len potrebuje asertivnu spatnu väzbu, lebo si neuvedomuje, čo robí.

any_soj
6. nov 2022

@0silvia0 presne som chcela napísať, že nový haluskar treba, takýto -