Ako oslovujete svokrovcov?
Ahojte mamicky,ako oslovujete svojich svokrovcov?myslite ze je to neucta voci nim ak ich nevolate mama a otec?dakujem za nazory 🙂
Priamo ich neoslovujem a ked o nich hovorim tak mama otec. Vykam im.
Kedze sme si na svadbe potykali, tak menom 🙂
volám ich po mene, tykáme si, už dobrých 8 rokov, s mužom sme spolu 10 rokov a manželia sme 4 roky 🙂
Babka a dedko
svokra uz nemam, ale svokre pri malom hovorim starka a inak ju neoslovujem, len jej vykam a pred inymi hovorim svokra alebo Tosova(muzova) mama a len pred mojou starkou hovorim mama
no mama a otec by som im v zivote nepovedala, mamu som mala len jednu, otca tiez - vobec nechapem tento zvyk.. volam ich babka a dedko, ked neboli deti, nevolala som ich vlastne nijak :D mozno par krat som povedala, "teta" svokre - ked ma nepocula a ja som ju potrebovala oslovit.. vykam jej, ona mne tyka.. po svadbe /brali sme sa po 8mich rokoch chodenia/ mi iba svokor navrhol tykanie - co uz bolo podla mna moc.. dlho som si zvykala, svokrovi teda tykam a svokre vykam, kedze mi nenavrhla inak.. ale to vykanie mi pride lepsie ako tykanie po 8mich rokoch..
krstným menom, tykáme si. A vôbec si nemyslím, že ak sa neoslovujú - mama, otec, tak je to neúcta. Ak t tak nevesta, alebo zať necíti a nechce ich tak oslovovať, treba to rešpektovať.
babka a dede
Pre mňa sú ujo a teta a snažím sa vyhýbať priamym osloveniam, je mi nepríjemné im tykať. Mama a oco by som ich nikdy nenazvala
svokor, svokra normalne aj do oci takto hocikde na ulici :D
ja svokre tikam a hovorim jej menom, svokra neoslovujem a vykam mu, lebo ma doteraz o tikanie nepoziadal. 🙂
Teta, ujo ... Pred detmi statka starky ... Tykanie ani ine oslovenie mi navrhnute nebolo ... Manzel mojich rodicov vola dedko, babka a tykaju si
neoslovujem a teraz ked mam deti, tak babina a dedo. moji rodicia to nie su.
je to na kazdeho rozhodnuti a priani...svokra mi este pred svadbou navrhla tykanie a celkom rychlo som si zvykla, no priamo ju velmi neoslovujem...svokrovi vykam, lebo on je ten pripad, ze podla neho je to neucta tykat starsiemu...ked sa dozvedel, ze manzel ma mojim rodicom tykat, normalne mu to zakazal, ze to nemoze 🙂 len sme sa nad tym pousmiali a nasi mu povedali, ze oni si to tak zelaju...kazdy sme iny a mame rozne nazory...hlavne, ze sa mame radi
mojej svagrinej navrhli tykanie este pred svadbou, mne ani po svadbe nenavrhli. Tak ja vykam a ona tyka. Je to zaujimave hlavne ked sa stretneme sirsia rodina a ona si s nimi tyka a oslovuje ich mami/tati a ja vykam a teta/ujo. Tie pohlady ostatnych nechapave. aj sa ma pytali, ale vysvetlit to nevysvetlim
my sme si potykali este pred svadbou ale volam ich teda uz len svokra.....dedko...nejako mi to s tati, tatik ...neslo tak ho deti aj ja volame dedko a hotovo
urcite nie "mama", kedze mamu mam len jednu, "teta" mi pride hrozne, tak som dospelych oslovovala ako dieta, takze si tykame a oslovujem ju krstnym menom
Ja mám len jednu mamu a oca. Je to neúcta voči rodičom takto oslovovať svpkrovcov.....
..ja ich volám ocino a mamina. máme výborný vzťah a moje city k mojej maminke s tým nič nemajú. ocina už nemám. každý ako to cíti a ako mu je prirodzené
Ja svokrovcom tykam a oslovujem ich krsnym menom.
nijako,vykám im a ked prídu decká je to babka,dedko..ked sa rozprávame ,,,Váš manžel,,,VašA žena..žiadné oslovenie
Ja mojim hovorim tato, mama, pretoze sa tak ku mne aj chovaju, ako k dcere...pred detmi babina, dedino....a vykam.
Ty, Gabi... a Pocuvaj, Milan, ..
Teta a ujo :-P
mamina a ocino a od narodenia deti uz aj babka a dedko a tykame si
Ja ich oslovujem mama, otec, ale vykám im. Mne to ide celkovo ťažko, lebo s manželom sme sa zobrali po 10 rokoch spoločného vzťahu a spolužitia a tak nebol dôvod ich tak oslovovať a už vôbec nie tykať.
ja volam svokra barba (to je dalmatinske oslovenie staršieho vazeneho pana - nieco ako starešina, ale bezne sa to pouziva) a vykam mu. a ked ma nepočuje, tak ho volam stary čert 😀
mm vola moju mamu - draha svokra 😀 a tata - jozef a sem tam im vyka, sem tam tyka
Ja ich volam prezyvkami. Tak ako ich vola cela rodina, aj moje deti. A tykam.
Ja so svokravcami vychadzam dobre, tykam im, ale nikdy by som ich nevolala "mama, otec", nepaci sa mi tento zvyk, ved to nie su moji rodicia... ak je nutne ich priamo oslovit, oslovim ich menami 😵
Dedko a babka a vykame si.. tak isto ich vola aj MM babka-dedo 🙂 Paneboze neucta voci komu ? Mama a otec je len jeden a nikto ich nenahradi ani keby sa rozliali na kolomaz.

ja hovorim teta a ujo, a pred malym babka a dedko....vykam. Svokra mala problem s tym ze jej nehovorim mama, ale preslo ju to.