Ako pracuje váš muž?
Ahojte 🙂
Prosím vás tie ktoré ste doma na materskej/rodičovskej a vaši muži dlho pracujú ako to zvládate? Nie je vám smutno?
Muž robil tak že o 14:30 bol doma. Poobedia sme boli s malým spolu či vonku či vnútri atď. Teraz má dve roboty. Robí od 8-16/17 ale potom hneď na 18stu ide robiť trénera a to chodí domov okolo 21/22. Takže s deťmi je tak hodinu až dve. Mne to príde malo. Večer príde,dáme si spolu víno,večeru,pozrieme film. My dvaja trávime spolu čas a je nám dobre. Len mne je celý deň tak smutno alebo ako to nazvať keď som v tom veľkom dome sama.
Odkedy dokedy robia vaši muži?
@29simona29 v akej oblasti pracujete? Ak to nie je tajné 😜
@54tinka54 manžel umenie a ja vzdelávanie☺️
Robi od 7h do 15h, niektorych par dni v roku do 19h. Ani by ho nenapadlo ist do druhej roboty, je rad, ze mu padla v tej. Zaraba menej ako ja, mame spolu od 2000 do 2500eur ako kedy, ale nežijeme z vyplaty do vyplaty, mame aj pekne usetrene, aj deti, nema sa preco hnat do druhej roboty, my velmi nie sme materialne zalození, mame to co potrebujeme a hlavne aby mali deti zabezpecene vsetko aj do buducna, my dospelí nemame nejake velke financne narocne ciele, tak nepotrebujeme druhu pracu
@belllinka aha, takže ak ľudia nepracujú do večera 21/22 nemajú z čoho žiť?? Zvláštne že ja to dokážem 🤔🤔🤔🤔🤔
Nemôžeš mať aj muža doma aj peniaze....bud-alebo. Môj manžel bol bežne v práci aj cez 30 hodín,ale nie kvôli peniazom...piatok-sviatok....dcéry som vychovala skoro sama...zvládli sme to,lebo láska,ale nebolo to ľahké a teším sa,že moji vnuci si užívaju oteckovov podstatne viac
Zvykla som si, robila som si vlastny program s detmi. Zvycajne mi to spolahlivo vyplnilo vsetok cas, nebolo kedy premyslat nad inym.
Neskor som mu zacala pomahat vo firme, aby sme usetrili platenie dalsieho zamestnanca (az dvoch), co v zaciatkoch pre firmu je vzdy narocne utiahnut. Takze sme pre zmenu boli spolu viac nez zakon kaze a mozem povedat, ze 24/7 vie byt niekedy velmi vycerpavajuce. Aj to, ked je ti manzel zaroven manzelom, aj sefom. Ani sa nemas komu doma postazovat a frflat na vedenie firmy. 🙂
@modrykonik33 a na čo chcú ženy deti, keď s nimi nevydržia doma, kým chlap zarába... Zjavne sa musí viac obracať keď je žena na MD/RD.
Asi je dosť dôležité, že chlap musí chodiť do práce na rozdiel od ženy. A autorka píše, že sú spolu keď príde. Iný by zalahol a kaslal na všetko od únavy
Aby som to uviedla na pravú mieru. Tú druhú prácu - práca trénera. Tu má len preto že chce. Nepotrebujeme peniaze navyše. Muž má veľmi veľa konickov,veci ktoré ho bavia,napĺňajú. Nevie sa ich vzdať. Ani ja to od neho nechcem. Keď idú napríklad dvojičky na sobotu k babke tak sme celý deň na motorkách. Obaja to milujeme. Ideme do kina kedy chceme na večeru kedy chceme. Nesťažujem si. On takto pracoval vždy,vedela som do čoho idem. On ako dieťa mal ťažké detstvo,málo peňazí. Ako náhle mohol začať robiť tak robil. Vždy veľa. Takže ja sa na neho ani nesťažujem a ani on nepracuje tak veľa preto že ja som doma.
Chcela som len názor od vás čo to tak máte že ako to zvládate. A hlavne že či sa to ten môj stav smútku zmení keď začnem chodiť do práce. Že nebudem od rána do vecera doma sama s dieťaťom. Ale ide jar, leto. Snáď to bude lepšie.
Od 8.30 do 18-19tej
od 7:15-18.18:30
Ked chcete peniaze a nie vztahy s vlastnymi detmi, teda ty si doma, tebe vyhovuje "muz = bankomat", ked to tu takto prezentujes.
Ziadne peniaze, majetky a neviem co ti nedaju to, co ti da cas s milovanymi ludmi. A je pre mna divne, ze ty ako rodic si toto neuvedomujes vo vztahu k tvojmu manzelovi.
Vcera som bola u masera, co ma okrem toho aj treningy, aj iny vlastny biznis - ma dvojrocne dietatko a povedal mi, ze narodenim dietatka si jasne ujasnil v sebe priority a ten cas s rodinou je nieco vzacne, co sa NIKDY nevrati.
Malej otec chodil 5r domov len spat potom sa nahneval lebo ze mu uslo vsetko co sa len dalo, a teraz robi 4dni od 4-12 a potom 2dni volno,vztah sa nam rozpadol sme uz len rodicia v jednom dome….
Ked pojdes do prace budes si hovorit preco si viac nevyuzila cas doma.Otazne je ci Ti vadi, ze ma treningy pre radost ako hobby a ty sa citis uvaznena doma detmi, lebo, ked budes pracovat zase Ti moze vadit, ze prides domov a on pojde na trening ty budes deti vyberat, ucit sa…ako pises pride jar budete viac vonku mozno si len znudena
@luccija mne nevadí že má tréningy. Či pre radosť či pre peniaze. Ja chodím tiež cvičiť a s deťmi je vtedy on. Momentálne to on berie tak že ja som doma tak on robí ako to vyhovuje ľuďom (tým čo trénuje) sám povedal že od septembra keď pôjdu obe deti do škôlky a ja ich budem ráno aj voziť aj poobede brat (ja pracujem v meste kde je škôlka on cestuje do práce hodnú ráno hodinu poobede)tak poobede prídem s deťmi,ja idem do fitka každý druhý deň a on je s deťmi a on ide do fitka tiež každý druhý deň proste na striedačku a urobí to tak že v ten deň čo má tréningy s chalanmi tak ma rovno aj svoj. Čiže tam bude dajme tomu 3 hodiny. Hodinu svoj a trénuje dve skupiny chalanov takže si ich dá na jeden deň. Hodinu jedna skupina hodinu druhá. Len ako hovorím teraz to necháva na tých ľuďoch kedy môžu vtedy ide prispôsobuje sa im. Nemáme žiadny režim. Berie všetko čo príde nech a čo najviac peňazí kým pôjdu deti do škôlky. Potom nastupuje už nejaký režim a zosúladenie nech sme viac zladení obaja práca,deti škôlka,neskôr krúžky,ja fitko,on fitko,on tréningy. Čiže od septembra to bude ok. Ide mi skôr o ten čas teraz. Od teraz do septembra
Môj robí deň-noc-voľno-deň-noc-3 dni voľno.. keď má deň, tak vstáva o 4 ráno a príde domov o 19.. keď má noc, ide z domu o 17 a príde ráno o 7.. malej sa snaží venovať vždy keď je doma
Určite je rozdiel 25r a 50rocny. Kým je muž mladý zvládne robiť aj od rána do večera, 50r už nevladze .
Samozrejme myslím ťažko pracujúceho.
Noo..moj robí takisto jak tvoj ale nie je medzitým doma, vidí sa s detmi aspoň to ráno a večer, pre mňa je aj to plus a už úplne iné a lepšie pre vzťah otca s deťmi akoby chodil na týždňovky a pod. Nečítala som celú diskusiu či robí takto aj cez víkendy alebo je doma..my sme mali aj tak aj tak ale ja sa teším už to zme večer príde že ho každý deň vidím a aj deti. Ja mám aj také dni aj v poho niekedy je smutno niekedy nie ale ako sú traja tak na smútok ani nie je moc čas myslieť. Skús naor častejšie chodiť s nimi von kde stretneš aj iné mamičky ubehne ti to rýchlejšie a na čerstvom vzduchu dobre. Alebo keď chceš zmeni skús podiskutovať či si nedá s tréningom na čas pauzu a tak.
@modrykonik33 lebo ich treba zivit 🤦🏼♀️
Aha ako čítam posledné komenty to je len také obdobie príde jar slniečko a bdueš veselšia a do septembra chviľa to ti ubehne jak nič cez deň si dopraj veci čo máš rada my ani zďaleka nemáme toľko voľného času na seba a ani každý zvlášť takže máš to super a už len zahnať tú depku treba s ana to snažiť nemyslieť, pusti si hudnu alebo choď s nimi von.
Môj muž je dosť pracovné vyťažený, do toho staviame dom, takže keď je vhodné počasie, bol po práci ešte na stavbe. Ja si robím program s drobcom sama, už pôjde do škôlky a ja dom prace, ale čas spolu sme si vedeli užiť. Iste, sú dni, keď.mj je smutno, že máme na seba malo času, no verím, že keď domcek dokoncime, bude to lepsie. S drobcom sme stále vonku, teraz mu učarovali múzea, miluje ihriska a piesok, našli sme detskú hernicku. Výhoda je, že bývame v BA, takže.nasadneme na MHD a ideme kam chceme.
Druhá vec je, že som introvert a teda spoločnosť mi až tak nechýba.
Moj chodil na tyzdnovky do synovych 5.rokov. A uplne v pohode sme to zvladli.. vela casu sme travili aj u mojcih rodicov, takze tam bola pomoc. Boli dni lepsie, dni horsie, ale tak je to vsade, ale uplne v pohode sme si zvykli.
Je to málo... Snáď je to len fáza a jedného dňa mu bude zas stačiť jedna práca. Môj muž robí do 17, niekedy do 18. Potom si nejak delíme povinnosti okolo detí/domácnosti, podľa potreby a našich aktuálnych energetických rezerv po práci...
@fadama môj má 52r.zvárač,čiže náročná fyzická práca a robí od 6tej rána do 18tej večera...keď príde je ešte s malou.Máme dom,nemáme hypo.Čiže niečo za niečo no.Ale zas ja robím,nrmám auto tam nejdú peniaze,stravu a oblečenie pre malú riešim iba ja a fitko??No isto.Škoda peňazí,sem tam kaderníčka keď už je zle🤣🤣
@fadama zle som to napísala,stravu platím nám všetkým,nie len malej.Chlap platí,elektriku atď.Dnes mladý nič nevydržia.
@modrykonik33 tak možno má dve zamestnania preto, aby manželke a deťom nič nechýbalo. Druhá stránka veci je ako dlho vysedáva žena doma. Možno ak by pracovala aj ona, nemusel by mať manžel dve práce.
Je to náročné,ta samota vie byt riadne tazka
Môj pracuje každý deň 7-15 aj to 3dni má Homme Office,takže z domu ... Sem-tam dá nejakú prácu mimo ,ale 1-2x za mesiac a úprimne som šťastná,že trávime spolu čas s deťmi lebo nie je nič viac , roky ubehnú rýchlo . Na peniaze sa nesťažujem , máme koľko treba ,no nie sme milionári a priznám sa toto mi ani nechýba . Deti sú len raz malé . Myslím si ,že žijeme na dnešnú dobu výborne , všetko sa dá a teda čakáme 5te dieťatko 🥰