Ako prekonať túžbu po dieťati?
Ahojte ... potrebujem radu ako prekonat tuzbu po dietati. Mam 28 a priatel po 30. Sme spolu uz 9 rokov 🙂, byvame spolu, obaja mame stabilnu pracu. Pred cca 2 rokmi sme si povedali ze v tomto obdobi si zalozime rodinku. 2 roky presli a ja som sa uplne nastavila ze ano je ten cas , ze som pripravena na 100%, ze aj ked babo necakam uz teraz ho lubim a velmi velmi po nom tuzim :( Zacala som tuto temu uz milion krat no on stale ze nie nie ... Ze neviee a ze nechce este ale ze raz urcite . Vzdy ked s tym zacnem nikam to nespeje a on to len posuva. Teraz mi zase povedal ze mozno o rok mozno o dva zacneme len o nom realne rozmyslat. Vtedy mi vyhrknu slzy do oci a zovrie mi srdce :( Vidi ze sa trapim no aj tak nic. Kamaratka caka babo. Ja viem ze nutenie nikam nespeje no ako to prekonat v sebe aby som s tym prestala tzv. ,, otravovat " a seba samu nicit . Neviiem potlacit myslienky. Niekedy si poviem ved som mlada ok mam cas. No vecer ked idem spat to pride raz ... ako si mozem hovorit ze som mlada ze mam cas ked citim ze ten cas je teraz :((((( Mam z toho depky .
@lilynovak fakt ho radsej neprehovaraj. Pride mi to skoro taky zly napad ako rada od susedaaa (co bolo otehotniet bez jeho suhlasu). Pretoze on ta evidentne miluje a moze sa ti stat, ze na dieta pristupi iba preto, lebo vidi ako velmi ho chces. Pochybujem, ze budes naozaj stastna ak budes mat dieta s niekym, kto ho berie iba ako ustupok (tym nevravim, ze ho nebude mat rad, no necakaj, ze jeho predstava o idealne stravenom dni bude kocikovat v parku). Pravdepodobne by si potom bola vacsinu casu sama lebo nie je este pripraveny opustit svoj zauzivany zivot.
@lilynovak chodiť s ITčkárom je makačka, bohužiaľ som mala taký vzťah 7 a pol roka a úplne ti rozumiem, že proste nedokážeš s ním nadviazať zmysluplnú debatu, v ktorej by každá strana predložila logické argumenty a vyvodil by sa z nich záver. Ja som taký vzťah ukončila, nemala som na to sily. Ale boli tam samozrejme aj iné dôvody.
Keď už vravíš, že nič nezaberá, premýšľam, či by nebolo dobré ísť do manželskej poradne. Ja viem, že nie ste manželia, ale veď to nevadí, ste spolu dlho, to je takmer to isté. A ja nevravím, že poradňa všetko vyrieši, ale podľa mňa to bude pre neho dobré ako upozornenie, že aha, skutočne sa niečo deje, skutočne máme problém. Lebo podľa mňa on ako typický chlap si neuvedomuje, aký zásadný problém doma máte. Toto by pre neho mohol byť taký zdvihnutý varovný prst, že sa musí spamätať a riešiť to. Najlepšie by bolo, keby si našla poradňu, v ktorej je ten poradca/psychológ muž, pretože som už počula názory chlapov, že keď je tam žena, tak sa cítia byť v presile ženských argumentov a hystérie. Takto môžu mať pocit, že ten chlap je nejako na ich strane (čo nie je pravda, ale rozumieme si 😀 ).
@whitecat666 z coho usudzujes ze ju miluje?
@whitecat666 Mne sa pacia tvoje argumenty. Ale dokedy ma cakat? Zhodneme sa na tom, ze napr. 10 rokov by bolo vela... co hovoris?
@natalka13 usudzujem z toho, ze ho lilynovak povazuje za idealneho partnera (s tym, ze okrem tohto sa zhodnu na vsetkom). Zakladatelka vyzera rozumne tak snad by nebola s niekym kto ju nemiluje a nevazi si ju.
@whitecat666 kolko zien povazuju svojho za idealneho, a pritom ten chlap pije / nadmerne/ iny tu svoju sem tam udrie..........
Keby sa nezhodli na farbe koberca OK, ale toto je velmi zavazny problem.
baby ja viem ze mam partnera ktory ma lubi inak by sme neboli tak dlho spolu neriesili by sme byvanie , my riesime buducnost ale je to len neaky rozhovor ktory nema realne skutky ... niekedy mu aj tak s usmevom poviem ze mozno niesom ta prava a pr inej by to slo inak a on ze som .... nemam ruzove okuliare hoccii mozno trochu ale niesom neaka blbka ktora by sa dala niecim zaslepit .... napr teraz sa krihlasim na net pise mi ako sa mam ci som nespala ze ma nechcel budit kedze dost velky casovy posun ... ale ze mu je smutno atd atd proste len to dieta tych par mesiacov rezonuje ... cele ma to s babom zmohlo :/
Hm...toto je vec pre mňa absolútne nepochopiteľná...dieťa, rodina, manželstvo, bývanie sú pre mňa piliermi vzťahu. Nedokázala by som žiť s niekým s kým sa v týchto zásadných veciach nezhodujem...
Toto sú veci v ktorých sa podľa mňa nedajú robiť kompromisy, ultimáta či ústupky...proste buď to dvaja tak cítia, alebo nie... a ak nie, tak k sebe nepatria 😔
@bluka2
tak to uz musi vediet zakladatelka, ci sa oplati cakat a ak ano, ako dlho. Ja by som na jej mieste necakala ale nasla si niekoho s podobnymi prioritami. Pretoze mne by nestacil muz, ktory berie nase deti ako povinnost. Ja som jednoznacne rodinny typ a s otcom svojich deti chcem zdielat radost z tych stastnych momentov ked sa deti ucia nove veci a uzivat si spolocne straveny cas. Otraveny otecko, kt neustale cumi do mobilu je podla mna akurat tak na pritaz.
@natalka13 Presne, toto nie je farba koberca, toto je zavazne rozhodnutie. Deti su na cely zivot a pokial im nebudu obaja rovnako oddani tak to nema zmysel.
Keby mne toto partner povedal, tak by som aj začala pochybovať o jeho láske ....
@lilynovak koko ma rokov?
@lilynovak prosim ta neukazuj mu tento chat, muzi to nechapu, ze sa potrebujes takto vykecat..
Necitala som vsetko, ale tiez si myslim, ze sa boji neznameho. Mozno mu skus povedat, ze jeho svet sa nezruti, ze nedalej moze cestovat... ovsem ak zvladnes byvat sama s dietatkom, co nie je lahke, hlavne ked je chore.
Alebo mu povedz, vzhladom na tvoj nepravidelny cyklus, ze to kludne moze trvat roky, kym sa vam to podari... ak ak by hned.. hups 🙂
Baby, tak ja neviem, ale ja to až tak tragicky na rozchod nevidím. Veď on to dieťa nevylučuje. Len momentálne sa naň necíti, to však neznamená, že sa to zmení - možno aj čoskoro. Ja by som to asi riešila rozhovorom, a povedala mu, že si nedokážem predstaviť svoj život bez toho, aby sme sa zobrali a mali dieťa. A dala by som mu (nám) termín, že svadba bude do - dajme tomu toho septembra - a následne snaha o bábätko. A ešte by som mu povedala, že ak nebudem vidieť z jeho strany snahu toto riešiť, tak sa budem proste musieť s ním rozísť, lebo v takomto vzťahu nevidím perspektívu a nemáme 20 rokov, aby sme si mohli dovoliť odkladať založenie rodiny ďalších xy rokov. A neustupovala by som v tom čase - proste úplne reálne by som začala riešiť najprv svadbu, a potom dieťa. Dala by som mu pár dní na rozmyslenie asi, ale s tým, že dajme tomu v apríli začneme reálne vybavovať svadbu. Snažila by som sa mu to v kľude nejak povedať, že jednoducho už som urobila pre neho ústupok a počkala som tie 2 roky, ktoré sľúbil, ale ďalej už čakať nemôžem a nechcem.
Niekedy chlapi potrebujú len takto nakopnúť. Mimochodom, akých má kamošov? Ženatých, slobodných s deťmi, bez? To ho tiež môže ovplyvňovať... Chlapi sú v tomto niekedy poriadne čudní. Poznám jedného veľmi podobného.
@sugarfree999 napísala si, že "chodiť s ITčkárom je makačka" a už viackrát tu zazneli slová v tomto duchu... tak už som to nevydržala a ozvem sa aj ja. 😀 pred manželstvom som stretávala rôznych chlapov a väčšinou sa rýchlo ukázalo, že sú to blbci. ...a zrazu som sa spoznala s budúcim manželom - IT-čkárom - a musím povedať, že je úžasný partner! stále prejavujúci lásku, stále snažiaci sa ma rozosmiať... áno, keď spolu debatujeme, chce odo mňa logické argumenty a ak má pocit, že som ich nepovedala, je presvedčený, že pravdu má on... miluje PC hry, anime a všetky tieto veci, čo mne veľa nehovoria, ale keďže ja som maniak do kníh, nemôžem mu to vyčítať. 🙂 týmto všetkým som chcela povedať, že medzi IT-čkármi sa nájdu fantastickí chlapi, len holt, zjavne niektoré ženy si vyberajú nesprávnych IT-čkárov. 🙂
@katrinka8 ved ona s nim diskutuje a nevedia sa pohnut dalej.
ze teraz su obsadene terminy na svadbu? Ale no.......da sa zobrat aj v piatok poobede. Pokial samozrejme nema romanticke predstavy o velkej svadbe vcetne monogramov na servitkach.
Ked bude cakat kym on dostane chut na dieta, moze byt ze sa nedocka.
Ja poznam ITckarov uplne rodinne zalozenych, maju 2-3deti a naplno sa im venuju.
@lilynovak Čo on bude to dieťa kojiť? Veď on môže úplne rovnako pracovať a lietať po svete a ty budeš spokojne doma starať sa o vaše tebou vytúžené bábo. Bože chlapom treba niekedy veci proste podsunúť ako hotovú vec. Vysaď antiku a rob sa blbá.
Poznám prípady kedy chlap odsúval dieťa až sa celý vzťah rozpadol. Ona si potom našla časom muža čo by aj chcel, ale už sa nejako nedarilo. On? Počase nejako po pár mesiacoch omylom nabúchal frajerku a je docela starostlivý otecko. Kamoške 40+ročnej to až srdce trhá ☹ ☹ ☹
Podla mňa je na čase založiť rodinu. Ak nie s ním tak s iným....
Moj priatel (mimochodom ITckar :D) tiez dieta nechcel, dopadlo to zle :D teda uz sme sa ledva videli a to sme spolu byvali, ja som dobreze nerevala pri pohlade na kocik :D ale zadarilo sa :D a cudujte sa, teraz sa ide z malej pototo... a najradsej by uz aj dalsich 5 deti... ;) Cize moja rada je, ak naozaj ma na to uz clovek vek, zijete spolu, mate sa radi a pod. tak proste otehotni a bude vybavena vec :D
@lilynovak URCITE to nenechaj len tak! budem uprimna - v tomto veku, plus ako pises ze mas zdrav. problemy s menzesom (co by mohli byt polycysticke vajecniky - viem o com pisem - tak to znamena ze ovulaciu mas nepravidelneu ak ju vobec mas - to moze aj pri snazeni trvat roky..nedaj si tie roky zobrat!), tak sa to vobec nemusi hend podari, a skor nez by vas zacal niekto odborne riesit, bude vam kazat dalsi rok sa pokusat...tak si to zober cisto teoreticky - mas 28, priatel sa chce pokusat az za rok (mozno), co bdues mat 29, budete sa pokusat aspon rok, kym vas budu doktori riesit, to budes mat 30, potom zacnu nasadzovat liecby, to bdues mat hned 32 aj viac...a potom ti povedia, ze uz je neksoro, ze co si neprisla skor...viem o com pisem, bolo mi vselico mozne, prisla som na spec. kliniku v 24 !! a povedali mi, ze najvysi cas, ze teraz mame sancu, len ine zeny si neviem co myslia a potom sa cuduju co sa to neda..nam sa to teda zazrakom podarilo prirodzene, mozem ti do spravy napisat, nech to tu nezahlcujem, teraz som chcela ine - ze to nenechaj len tak!! nidky nevies, ako to moze dopadnu, a nacoto riskovat, ked uz teraz jasne vies, ze dieta chces?? on si lahko najde inu,ak ty uz nebudes zaujimava alebo mat deti,a ty co, ked bdues mat 35-40 a bez deti? pojdes sa mu podakovat akurat tak, a top bude vsetko,..viem ze ho lubis, to chapem, ale ak aj on teba, musi chapat aj toto, chod skusit ist k DR, co ti povie, a vsetko m referuj, nech vie na com je - bud teraz aelbo sa to nemusi podarit, nech sa rozhodne...lebo ver mi, ak sa nedohodnete teraz na takychto vaznych veciach, casom sa uz nedohodnte a ty budes len nestastna! nech sa ti jasne vyjadri ci chce dieta, raz v zivote, a ked povie ze hej, povedz ze ale ty mozes jedine teraz, ze po 30tke uz nie si ochotna rodit, ze nechces mat v 50tjke male dieta na krku ale uz len oddychovat a uzivat si s nim aj, mozno to zaberie...jednak po 30 sa to nemusi podarit ale hlavne- ze ty nie si ochotna uz potom..teraz alebo nikdy...a hotovo...aj zo zdrav. dovod, resp hlavne z nich...nech si chlapec rozmysli, ocividne sa sam nikdy nerozhybe
treba sa asi k tomu postavit "chlapsky", ak "zensky" pristup on nechape...povedat mu jasne na rovinu - "drahy moj, ak chces raz dieta, bud teraz alebo nikdy, po 30tkeja ochotna uz nie som byt tehotna a mat deti, takze sa rozhodni sam." Ocividne to inak nepochopi. Musis mu dat presnu ulohu.
A asi aj dolozit , nech si to rozmysli dobre, lebo ty tie deti proste checs do 30, a ak on nie, budes sa musiet podla toho zariadit...
Ale nahadat sa s nim, nevycitat mu to,ale s usmevom oznamit, ze tkato to proste je, a nech si s tou informaciou nalozi ako chce...urcite sa nehadat! tvarit sa akoby nic, milo, ako vzdy fungovat dalej, nedat na sebe znat, len mu to oznamit s presvedcenim
@lilynovak Nezbavuj sa tuzby po dietati, resp. ani sa to neda, cim viac sa budes snazit niecim odklonit pozornost, tym viac to bude nasilu zastrcene a bude ta to skriet.
Tikaju ti biologicke hodiny a pravom! Mas posledny cas, priroda ti to dava cez pocity jasne najavo! Mas tesne pred 30tkou, potom uz sanca otehu pre zenu rapidne klesa. Takto to povedz aj partnerovi, je to vedecky fakt. Ohladne zdrav. problemov, je riziko ze budete skusat dlhsie. Zdravemu paru bez akychkolvek problemov to trva podla statistik priemerne rok. Ano, 12 mes!
Napr. ja s muzom, obaja uplne zdravi, boli sme po roku na trestoch, ucebnicove vysledky, trvalo to presne dva roky nakoniec. Ty mas aj problemy, cize ked partner dieta chce, a zvazi vsetky atributy je nacim zacat. Nie za rok, teraz! Aj ked zacnete teraz a budete ten priemer, budes mat dieta najskro az po 30 tke. Chod na neho logicky a prisne racionalne. Netlac, ale priprav si rec na tuto temu kde kludne bez emocii tieto fakty zhrnies. Nenechaj sa odbit, pozaduj stanovisko. Teda ci suhlasi s tvojimi argumentami alebo nie. Opakujem, nenechaj sa odbit, nech sa k tomu postavi ako chlap, nenechaj sa odpinkat ani cajom, ani pusou, ani pohladkanim, stoj si za svojim ze chces presne stanovisko, ci ano ci nie. Povedz mu ze ked ta lubi, mal by to ukazat inak ako slovami. Nech ukaze ze jeho reci nie su len recami a planymi slubmi, nie je rozdiel pre neho o rok ci teraz, pre teba ano. Nech dokaze ze to mysli vazne, chlapa robia ciny, nie reci.
A neobhajuj ho, citujem "ked si odmyslim to dieta je to idealny partner" - cize bol by idealny keby nie to najdolezitejsie?! Si protirecis. Ked nebude na deti, je to naopak uplne na nic partner. Otestuj ho, ked ta NAOZAJ lubi, bude svadba aj deti. Inak zatial mozes uspesne pochybovat. Takychto "idealnych" je potom plno odkopnutych lebo idealne vedeli len medove motuzy tahat popod nos zene.
@lilynovak túžba po dieťati sa dá len ťažko potlačiť. Asi by som sa snažila si s partnerom ujasniť veci. To, že je IT, nie je vôbec dôvod, aby s tebou v takej dôležitej veci nekomunikoval. Nech sa vymáčkne, ako to s ním je. Buď je ešte nezrelý (dnešní tridsiatnici sa poniektorí chovajú ako decká), alebo sa vyhýba záväzkom. A v tom prípade si treba ujasniť, či sa im vyhýba celkovo, alebo ich nechce s tebou. Minule tu bola taká diskusia na tému manželstvo - áno alebo nie a tam som písala, že veľakrát muž nechce svadbu a deti s jednou ženou a keď sa rozídu, o pár rokov je už ženatý a otec dvoch detí. Čo sa týka tej vekovej hranice, nenechaj sa vystrašiť. Je kopec žien, ktoré rodia prvé dieťa po 30-tke a všetko je v poriadku. Je pravda, že plodnosť už v tom veku pomaličky klesá, ale čo má prísť, príde. Len ten chlap musí byť prítomný a príčetný 😉
A umna je to tak ze uz 1 babo mame a velmi by som chela este jedno ale Drahy uz nechce ze jemu staci len jedno.
a ja tuzim mat este jeden mali uzlicek.
uz sme sa otom aj rozpravali kolko krat.aj mi pritom slzy vysli ale jeho sa neda obmekcit.
☹

Načo ho lámať,prehovárať,prosiť? Jednoducho on dieťa nechce resp. ho nechce s tebou....ty dieťa chceš, s ním ho mať nebudeš...zhoď už tie ružové okuliare....zober to ako fakt ,máš problém,ktorý má riešenie- rozídete sa každý nech si hľadá partnera s rovnakými prioritami aké má on sám....