icon

Ako presvedčiť muža, aby nás občas odviezol?

3. dec 2024

Muža strašne oyravuje, keď ho opýtam, aby nas so synom niekde odviezol.
Nemam vodicky, neviem ci si ho niekedy vobec urobim, naozaj mam zo soferovania strach. Ale to o mne vedel vzdy.
Maximalne 1x v tyzdni ho poprosim ci nas niekde odvezie. Niekedy ani ten jeden x. Posledny rok ho to extrémne otravuje. Často využívam autobusy alebo vlaky, ale nebývame vo veľkom meste, nemáme MHD. Ťažko sa mi cestuje s kočíkom a s neposedným synom. Keď ideme bez kočíká, tak nemám problem, ale ešte nie je vášnivý chodec a často ho musím nosiť na rukách. Nie vzdy je niekto po ruke, kto by mi pomohol vyniesť a zniesť kočík, niekedy ho nemám ani kde postaviť v autobuse a iné.. Vzdialenosti kam cestujeme sú do 15 km. Neviem aky rozumny argument uz pouzit, ked si dovolim mu ukradnut par minut casu a nie casto! aby pre nás prišiel alebo nas odviezol.

biibiana
4. dec 2024

Ach prepáč, ale zo všetkých komentárov tu ti musí byť všetko jasné. S takým mužom by som ani nežila. Keď už máte to dieťa...tak sa osamostatni čím skôr tým lepšie! Je to hanba takému mužovi, dieťa je aj jeho. Ak ho otravuje nezištná pomoc žene ktorá mu porodila syna tak by som jej poradila zbaliť kufre a dovi. Tam nie je láska.

timilv
4. dec 2024

Tak on sa vyváža, nakupuje len pre seba lebo tie vaše nákupy ho otravujú, rovnako ho otravuje ťa niekam odviezť, a ty hľadáš argumenty ako ho presvedčiť nech to neberie ako otravovanie?
Spravila by som si vodičák, zobrala mu auto a nech on chodí MHD a sem tam by som mu pribalila aj malého s kočíkom
Asi vieš koho si si zobrala, ale nedá mi nenapísať, že takto sa jeden otec nespráva. Treba mu vysvetliť, že je rovnaký rodič ako ty, takže sa na výchove a starostlivosti tiež ma podieľať, napriek tomu že chodí aj do práce. Mám auto, ale ak som potrebovala niekam odviezť, muž mi nikdy nepovedal nie. Na nákupy máme zdieľanú aplikáciu kde každý zapisuje čo ho napadne, že treba kúpiť a ten čo ide do obchodu to kúpi. V živote ani jeden z nás neriešil kto to zapísal na zoznam. Máme spoločnú domácnosť, spoločné deti, spoločné peniaze, spoločnú zodpovednosť

janulka1802
4. dec 2024

Ja nemám vodičák a ani neplánujem. Idem mhd bez problémov, sem tam ttaxi. Chápem, že sa bojíš. Poznám veľa žien, čo vodičák majú, ale nejazdia vôbec. Tvoj manžel je jemne povedané blbec. Mne manžel nikdy toto nevyčítal.

chrumka333
4. dec 2024

Pri takom mužovi by som sa just premohla a spravila si vodičák. Nezávislosť je na nezaplatenie

kylie1983
4. dec 2024

Nebudem ti radiť, aby si si robila vodicak, najhoršie ked šoféruje niekto kto ma strach zo šoférovania. Čiže mas na krku sebeckeho blbca, tak uz len počkať kym sa synček rozchodi aby si to nemala take komplikovane.

777januska777
4. dec 2024

Podla mňa je chyba, že to necháš tak a prispôsobiš sa mu. Ako si v jednom príspevku písala, keď vravel, ze môžeš aj ty ísť na nákup, no ved áno môžeš, ale nejdeš. Jednoducho ide na nákup, tak nech to kúpi a ak to nekúpi pôjdeš ty, ale bez deti. On ti povie svoje a ty aby si mala klud, tak sa prisposobis, kde tu niečo povieš a on ti zas povie svoje a ty ticho plačeš v izbe. On si k tebe dovoľuje, lebo mu to dovolíš, nepostaviš sa za seba a svoje potreby. A keby mi povedal ze som pohodlná, no áno som a co ma byt? Ty si pohodlný môžem byť aj ja.

titla
4. dec 2024

Tvojho muza otravuje, ked Vas ma niekde zaviest, otravuje ho, ak ho poziadas, aby nieci kupil v obchode do ktoreho beztak ide... co vsetko ho este otravuje. Tak ked nabuduce bude od Teba nieco chciet, povedz mu, ze ta to otravuje...

ik70
4. dec 2024

Keď toto a podobné príbehy tu čítam, tak fakt nechápem prečo si poniektoré beriete takýchto blbcov za manželov. To radšej budem sama ako s takýmto debilom. Veď on ta berie ako takú handru a ty sa mu ešte prosíkaš. Čo si to za ženu, že mu toto toleruješ, veď on sa k tebe a tvojmu dieťaťu správa horšie ako k cudziemu. Rozveď sa a bude ti lepšie bez neho, s ním to nemá budúcnosť. A ten vodičák si sprav.

mila23
4. dec 2024

@autorka...ked bude chciet veceru alebo ciste oprane veci..povedz mu,ze ta to otravuje,nech si operie a navari sam....ked si sam nakupuje, nech si sam aj domace prace spravi...

aurora33
4. dec 2024

Uvedomujes si, že ako bude dieťa rast, bude potrebovať viac vizenia? Škola, kruzky……ja by som si ten vodicak urobila. Alebo nech sa muž spamätá.

bystrozraky
4. dec 2024

Nebudem komentovat o tom co si o nom myslim, ale dohodni sa s nim, nech si ide skusit on sam ist do mesta s kocikom atobusom a vyber mu taky cas ked byva bus plny...nech si to vyskusa. On je uplne zadubene telaatko co asi nema tusenie co robi. Musi sa preudit, Jediny kto je tam pohodplny je on, ked ta nechce odviest. Prajem trpezlivost a vela stastia

nika898
4. dec 2024

Toto by som netolerovala ani za nič. Rada aby si si urobila vodicak podľa mna nie je cesta keď máš strach. Na ceste je kopec blbcov vďaka ktorý budeš tiež len v strese a to za volant nepatrí. Ja by som s takýmto chlapom nebola. Najviac má zarazilo že sa každý stravuje inak a že on nakupuje len pre seba. Ja toho znesiem veľa ale od takéhoto chlapa by som veru odišla do bytu v meste kde je dobrá dostupnosť.

apolka77
4. dec 2024

Poradím Ti, nahnevaj sa na neho tak, že ten hnev ťa dotlačí spraviť si vodičák.
Ja som si takto urobila pred 10 rokmi. To už som mala 37 r.
Som bola nahnevaná tak na muža , lebo si myslel že to nezvládnem .
A figu , spravila som na prvý krát.
Poviem Ti, jedno z najlepších rozhodnutí v živote.
Na začiatok si môžeš kúpiť jazdenku za pár....a uvidíš ako si uľahčis život.
Veď si predstav že by si žila sama. Ver si. Vodičák nie je jadrová fyzika . 99 per.ludi ho spraví. A po pol roku stratis strach zo šoférovania. Neskutočná sloboda.
Aj keby si mala chodiť len nakupovať, k dr. ..

zzzzza
4. dec 2024
apolka77
4. dec 2024

@nika898
@kylie1983 strach má každý, kto si ide robiť vodičák. A ešte väčší keď už sám sadne do auta.
Ale pravidelnou rutinou sa to dá odstrániť. Ja som si tiež o sebe myslela že ja nikdy a veľmi som sa podceňovala
Ak ona potrebuje jazdy v okruhu 15 km ako píše to sa naučí a potom pôjde ďalej ...alebo ani nemusí.
Strach je niečo, čo v sebe sami budujeme a ten potom rastie. A verte ja som bola posrata.
Teraz idem aj k rodičom cca 100 km...jedine kde mám rešpekt su veľké mestá a križovatky tak sa tam netrepem. Ale inak nákupy , dr...a k rodičom pohoda a sloboda neskutočná.

victoriab
4. dec 2024

Arogantny egocetricky sebec, nic viac, nic menej

victoriab
4. dec 2024

Anj ja nemam vodicsk, ani mat nebudem, mam totalnu paniku a odmietam ohrozovat seba aj inych len preto ze "by som ho mala mat"

mamina87
4. dec 2024

Ahoj. Ja som tiež mala rešpekt pred vodičákom ...ale prišiel čas keďže sme v dedine a do mesta máme 4km alebo 15 km a to ešte aj obchod nám v dedine zrušili ☹️ takže či som chcela alebo nie ...no musela som ...keď mal náš drobec pol roka robila som skúšky v autoškole 😁 bolo to o hubu sa to učiť ale teraz sadnem a idem ....ako začiatky boli kruté ...môj má do toho musel fakt tlačiť ale drobec už bude mať 7 rokov takže môžem len odporučiť 🥰 držím prsty ✊

taktotedanie
4. dec 2024

Je mi ta luto

jaond19
4. dec 2024

Pri takomto chlapovi nie je ani urobit si vodicsky riesenie pokial nebude mat autorka aj vlastne auto. Si viete predstavit tie reci? To zdeptávanie?? Je to chuj ktory sa vyvysuje nad zenu namiesto toho aby jej bol partnerom.... tato neochota sa bude len stupnovat, dieta ked pojde do skolky, skoly, ked bude chore, s nicim nepomoze, lebo ved nema byt zena pohodlna a stihat vsetko na 150%. On sa bude starat len o svoju riťku. Ja nechapem ako sa s takymto da fungovat... to s takym aj spavas? Prepac za uprimnost, ale nehnusi sa ti?

mamina87
4. dec 2024

@apolka77 presne 😊 ja tiež iba to čo potrebujem ...lekári s deťmi ..nákup ..do škôlky keby som to mala všetko robiť bez auta 🤦si to hodím a môj bol a je ochotný ísť ..však na začiatku chodil s nami keď bol drobec maličký ale tiež nemôže brať furt voľno keď ja potrebujem ☹️ teraz sa už aj môj brat smeje že už bez auta ani na krok 🤣 ako fakt som neverila že si človek tak zvykne 🥰

zuzubb007
4. dec 2024

Existuje autoškola s automatom, a automat už odsoferuje naozaj každý debil s prepáčením tam nič nerobis, nezdochne ti, žiadne pohnutie v kopci, ja by som na to nemala nervy takto chodiť, vezmem auto a idem kde chcem kedy chcem a muž ani nevie kde som s detmi🤣

vevebono
4. dec 2024

Normálny debil. Ja som profil vodič, a keď niekam chcem ísť, muž ide ochotne a rád. Je vďačný, že spolu trávime čas, hoc iba cestou v aute. Takýto exemplár, ako máš ty by som normálne kopala do riti.

nevenka
4. dec 2024

Viete co, zeny...ja mam vodicak od 18 rokov, dokonca som sla aj vyse 200 km do skoly, veci na intrak som si viezla. Sice s ocinom, ale sla. No a potom som dostala strach, lebo sa stali iste veci a nesoferujem. Mam po 40-ke, strasne som nevyspata uz xy rokov, najnovsie mam zavraty, problem s kolisavym tlakom a krcnou chrbticou. No ale prestahovali sme sa na dedinu a veru by sa zislo, aby som soferovala. Mozno ked najmladsie dieta podrastie a ja sa vyspim, tak si zaplatim kondicne jazdy. Ale ten strach tam je, lebo niekedy som fakt nepozorna a nemozem za to. Je to tou unavou. Takze ja jej strach dost dobre chapem. Ale manzel nema problem ma odviezt. A ano, v meste som chodila MHD, ale to bolo tak, ze som nasadla par metrov pred domom a odviezla som sa, kam som potrebovala, sice mi museli pomoct niekedy ludia, ale to sa dalo. A nakupy riesi tiez manzel bez reptania. Este aj deti si zoberie.

nika898
4. dec 2024

@apolka77 len podľa mna je rozdiel mat strach a panicky strach. Autorka nepíše bližšie o strachu a ani sa nevyjadrila k rade si spraviť vodicak tak je ťažké posudzovať. Ja som napríklad nemala vôbec strach. Učiť som sa učila na parkovisku ešte pred tým ako šla do autoškoly. A priznám sa že jedine z čoho mám na cestách obavy sú takzvaný sviatočný vodiči ktorí robia na cestách paniku.

autor
4. dec 2024

A nemam si za čo urobiť ten vodičák, ani kúpiť auto a ani sa on ďalej starať po kúpe. Peniaze nemáme spoločné. Ja žijem z rodičáku a on zo svojích peňazí a platí byt. Peniaze nemam nasetrene. Niečo malo čo som mala som minula v čase, keď prišiel syn na svet a bolo potrebné mu všetko zabezpečiť. (Kupoval aj muž a aj do domácnosti kúpi, keď niečo treba.) Ale z tých 530€ si zaplatím ešte nejaké potrebné poplatky do cca 150€ a z tými zvyšnými sa snažím hospodariť tak, aby nám nič nechýbalo, ale ušetriť z toho neviem nič.

kandelabra
4. dec 2024

Mna vzdy fascinuje, ako v KAZDEJ teme, kde sa muz v rodine sprava ako debil, su komentare, ze to je vlastne chyba zeny. Z akehokolvek dovodu. V tomto pripade, ze ona je NESAMOSTATNA. Kurnik tak mi vysvetlite, naco vobec toho sprosteho chlapa doma mate, ked si ma zena vsetko spravit a zariadit a zaplatit sama. Potom sa cudujeme, aki vedia byt niektori chlapi debili, ale tak bodaj by neboli, ked je spolocensky uznavana norma, ze zena ma drzat hubu a spravit si vsetko sama, len aby chudacik chlap nemusel! (cest vynimkam, neurazam ziadneho normalneho muza)

anjelicek26
4. dec 2024

Tak sa prestahuj do druhého mesta,kde máš mhd po ruke, k rodicom starkym to mas jedno... ze žiť z rodicaku,vydelovat peniaze aby si üokryla vsetky naklady, vy mate od rodiny ďaleko tak ako tak.. on to v hlave nemá zrovnane, co to znamená rodina....a nie neprehanam... ano mohol by aj chlastat a gambling a bit ta... vždy sa dá horšie.. ale už toto je veľmi zle...

xenia65
4. dec 2024

Tak si si istá, že je to tvoj manžel? To je len spolubývajúci s výhodami!!! Ale výhody má len on. Ty žiaľ žiadne... Ak ste manželia auto patrí celej rodine, či? Tak ak on nie je ochotný urobiť niečo málo pre teba a syna , zariad sa podobne. Neper, nevar pre neho a na odvoz si zavolaj taxík alebo ochotného suseda, nech sa hanbí. Dilino primitívny. Prepáč a nedaj sa...

minimie
4. dec 2024

Moja rada, zamysli sa nad tým vodičákom. Keď nie hneď tak do budúcnosti. Auto snáď máte rodinné, keď nepôjde on, ber ty. A to ti hovorím ako žena čo tiež mala panický strach zo šoférovania. Ale bola som donútená, lebo rozvod a zrazu čo. Pritom ex ma podporoval v tom aby som šoférovala, hovoril že to nemá rád, alebo že pri dlhých cestách potrebuje prestriedať a pochopila som ho až vtedy keď som tie dlhé cesty bola nútená odšoférovať sama. Dovtedy mi strach zahmlieval mozog. A ten rozvod tiež môže prísť tiež úplne nečakane, už teraz má tvoje potreby na háku, ak príde správna motivácia, môže sa zdekovat úplne. Nehovorím že sa to stane. Len že sa to stáva.