icon

Ako prijať rozvedenú priateľku svojho syna?

mvis
30. apr 2024

Ahojte kočky, čo by ste robili naojom mieste keny ste sa dozvedeli že váš jediný - dospelý 30 ročný syn- má za priateĺku rozvedenú pani s dvomi deťmi - 11 a 6 roč. Ja viem, nie je to žiadna hroza, ale takto som si jeho budúcnosť nepredstavovala, vobec nie som s tým stotožnená ale nechcem stratiť syna. Ani nečakám rady, možno vaše skúsenosti - ja to nechám na neho ale aj tak... óch. Dik žienky

mvis
autor
30. apr 2024

@mimi3008 ženy a nielen ty, ja som si pre neho nič nevysnívala ani mu nič nezakazujem, píšem že je to na jeho rozhodnutí. Som na jednej strane že je šťastný a spokojný ale .... ďakujem za názory, ja aj syn ich má tak už ďakujem za všetky odpovede. Asi výsledok už poznám. Pekný deň

mvis
autor
30. apr 2024

@zmrzlinka2021 ahoj, osobne ju nepoznám ale ja nikde nepíšem že je xantipam. Ja vidím že mój syn je sťastný a spokojný a chcem aby taký aj ostal , len stále je tam to ale a vlastne aj otec a moj manžel - ten je dosť zásadový. No uvidíme -ako sa hovorí - nechaj času ako hus klasu.... pekný deň

hopsas
30. apr 2024

@mvis a teraz si prestav že moja sestra s jedným synom mala problem.so svokrou ktorá ju nechcela.prijat do rodiny. Lebo je slobodná matka.a vieš čo? Dozvedeli sme sa že svokru si jej manžel vzal ako slobodnú matku s dvomi deťmi🙂) daj si tu námahu a spoznaj to dievča, .mozno bude strašne fajn, len mala v živote smolu...

terina25
30. apr 2024

@mvis bola som v pozicii tej zeny s 2 detmi a mal presne taku mamu ako si ty. Strasne som sa trapila,ze ma nechcela prijat. Pritom som zamestnana, s bytom, VS,pricom on ,,obycajny predavac,,. No nebola som vhodna. Nakoniec som to ukoncila. Teraz ma o 10 rokov starsiu,byvalu mnisku s ktorou nikdy nebude mat deti. S to uz spokojni su,napriek tomu,ze nebudu mat nikdy ani vnuca...🤷‍♀️

samimami777
30. apr 2024

Poviem ti skúsenosť od jedných našich známych. Ich syn tiež cca vo veku tvojho si našiel tiež priateľku s 2 deťmi . Jeho otec to bral v pohode , nechal rozhodovať o svojom živote syna , jeho matka to ale nevedela pretrpieť, nonstop mu to predhadzovala na oči ako si má nájsť bezdetnú ženu, ze nech je prvé dieťa jeho a nie iného chlapa atď atď . Pred ňou bola vždy vraj ako med ale ako bola sama so synom , tak mu vraj neustále tlačila tie hlúposti do hlavy. Časom mal toho dosť a úplne ju zo dňa na deň , bez kriku a reči odstrihol . (Otca nie) Roky aj keď žijú ulicu od seba s ňou neprehovoril , nech sa snažila ako chcela . teraz majú aj svoje spoločné dieťa a zakázal jej ho vidieť , stretávajú sa len s otcom a ona banuje aká bola hlúpa že teraz kvôli svojmu správaniu ani vlastné vnúča ešte mimo fotiek nevidela a to žijú kúsok od seba. Zbytočne si s tým pokazila vzťah so synom a pripravila sa o vlastné vnúča. Takže viem to pochopiť , ale nezasahovala by som do toho . Nech si sám uzná či je tento typ vzťahu pre neho vhodný alebo nie . Nechcela by som kvôli vlastnej ješitnosti prísť o syna.

minenkak
30. apr 2024

@mvis zas tie očakávania a zas čo sa týka iného človeka,teš sa z nových troch ľudí v tvojom živote,však čo iné ti aj ostáva

jaond19
30. apr 2024

@mvis zit s dvomi cudzimi detmi a prisposobovat im svoj doteraz slobodny zivot je samo o sebe dost narocne, synovi vyjadri podporu. Nikde nie je napisane ze ich hned musis "adoptovat" a robit im babku, stací len byt milá ako dajme tomu k detom od susedky.... Je aj tak dost velka sanca ze to nevydrzí.... chapem tvoje obavy, pretoze skrz túto neistotu sa budes bát vytvorit si k detom nejaku naklonnost.... lebo ak vztah nevydrzí, tak deti odidu bohvie kam.... predsa su cudzie. Asi by som sa o tom aj so synom narovinu tak bavila, ze nevies ako sa mas emočne k tomu postavit a potrebujes cas. Ale nevycitaj mu a nepresviedcaj o svojich predstavach, tie nie su na mieste, nakolko syn zije tie svoje.

mvis
autor
30. apr 2024

@viestta prepác ale ty si všade, možno inde si dobrá - záhradníctvo a pod, ale za každú cenu nemusíš byť všade. A nikde nepíšem o nenaplnených predstavách , aj keď boli iné, akceptujem to - len hĺadám nmeety ako to lepšie spracovať. Ale ďakujem ti za názor a pekný deň.

mvis
autor
30. apr 2024

@martinmmartin aj tu si múdra. Ja som si mič za neho nevysnívala, len hĺadám dalšie skúsenosti. A áno vdáka bohu za to. Aj tebe pekný den.

maciatkolulu
30. apr 2024

@kristinka92 ani,pravda,predpokladáme,že 30rocny je panic a nikdy nemal nikoho. Je naozaj čistá tragédia,keď sa muž zamiluje,nájde si ženu,čo aj jeho ľúbi,ale tá je už asi vyžitia kurva,lebo mala smolu-stastie a má už deti. Akože,kebyže to je 20.rocny chalan,či nevie ešte nič o živote,nič si neužil,tak nooo,dobre. Ale dofrasa 30tnik a zúfať si pre toto?

mvis
autor
30. apr 2024

@la_dolce_vita ďakujem ti, veĺmi si vážim tboj názor. Asi najviac ako je tu napísané. Ono sa to ĺahko píše a odsúdi a uplne inak sa to žije. Verte mi žienky že somsi nikdy nemyslela že toto budem prežívať a už vobec nie na MK riešiť. Ále

calin
30. apr 2024

@mvis z opačnej strany sa samozrejme na to pozrieť nevieš. Predstav si, že máš dceru s 2 deťmi a nájde si slobodného - táto predstava by ti nevadila, ale opacne garde uz je ti proti srsti. Keby mal 20 nepoviem, ale už je to výzrety mladý muž. Tebe tu nevadí - aká je Ona osobnost - človek ( lebo ju ani nepoznas )...tebe vadia jej predpokladám ešte malé deti...

gribka1
30. apr 2024

Myslím, že každý má nejakú predstavu o živote svojich detí. Nech doštudujú, nech majú prácu, nech máme vnúčatá. Ale aj keď sa to vymkne predstave, stojíme pri nich a treba sa otvoriť jeho vzťahu. Aby bol šťastný. Ak to nakoniec nedopadne dobre, príde iná. Aj na to treba byť pripravený. A ako dlho sú spolu? Nechcete ju spoznať?

mvis
autor
30. apr 2024

@danielinda
@zanka777 si veĺmi múdrs, prajem ti z celého srdiečka aby sa ťa niečo z toho netýkalo. Pekný deň

mvis
autor
30. apr 2024

@solange7 áno drahá, som rada že nechodí s puberťačkou. Choré, ja či ty?,.....

mvis
autor
30. apr 2024

@hopsas ja si nemusím dávať námahu, stači mi výzor ci výraz mojho syna. Nech sa ti dari.

mvis
autor
30. apr 2024

@terina25 ako vieš aká som ja. Nikde nepìšem že ju nepríjimam. Maj sa fajn

mvis
autor
30. apr 2024

@samimami777 ja do toho nezasahujem a ani nikdy nebudem. Ak precitas vsetko, pochopiš. Peknyý deň ahoj

vroni
30. apr 2024

@mvis, jeho otec je zásadový? Akože v čom? Musí nevestu vyskúšať alebo čo maju jeho zásady s (potenciálnou) ženou jeho syna? Samozrejme, že vzťah, kde už sú z jednej strany deti, je náročnejší ako vzťah dvoch ľudí bez záväzkov. Ale syn je viac než dospelý a pokiaľ sa rozhodne, že to chce skúsiť, môžte mu tak maximalne držať palce a suchat nohami. Vzala som si muža s troma deťmi. Ale moja mama (aj keď si určite starosti robila) bola natoľko rozumna, že si nechala svoje obavy pre seba. Ako sa synov vzťah vyvinie, na to nemáte najmenší vplyv. Na to, či si kvôli volne vyfabulovanym konšpiráciam neskazite vzťah s ním vy, na to vplyv máte.

mimka1402
30. apr 2024

@mvis Pozri, daj jej čas a spoznaj ju ako človeka. U nás to bolo rovnaké -ja som to dieťa 🙂 Babka nás prijala bez slov, určite si pomyslela svoje, ale nikdy nič nepovedala. Lebo videla že jej syn bol šťastný a vďaka mojej mame vyšiel z veci, ktoré mal v živote a neboli ideálne.
Ale áno, tiež poznám ženy, ktoré hľadali chlapa silou mocou aby ich živil ale o láske nebola reč a tiež som zaskočena ak si moji kamaráti nájdu takú ženu, lebo su tiež nie som úplne istá jej umyslami. Ale potom sú tu také ženy, ktoré nemali šťastie a našiel si ich niekto kto ľúbi ju aj deti a nič neuprimne tam nie je. A to je šťastie predsa. 🙂

mvis
autor
30. apr 2024

@mimi3008 óóoo ako veĺmi to dobre vieš ty!!!!!! Vďaka

vilma7
30. apr 2024

Tiež by ma.to ako matku mrzelo, ale s tým už človek nespraví žiaľ nič. To ze sú teraz spolu, neznamená ze musia byť aj o rok, dva. Véd uvidíš, netráp sa vopred.

mvis
autor
30. apr 2024

@minenkak prepač ale trocha si trapka, nemyslíš? Ja äno

mateson
30. apr 2024

@mvis jako matka syna.(19) tě naprosto chápu. Také bych neskákala nadšením. A každá , která píše, jak by jí to vůbec nevadilo, kecá. Minimálne by to rozladilo úplne každou mámu. Nikdo neví jak to dopadne, možná super , možná ne. Možná je to hodná holka a bude šťastný, přeju mu to ze ❤️.

veronicka1901
30. apr 2024

@solange7 píšeš mi z duše, formulácia a výber niektorých slov má zarazil. Napr. to zdôraznenie "jediný". Len aby primárnym problémom nebola doposiaľ neprestrihnuta pupočna šnúra. Možno ani jedna by nebola dosť dobrá a mala nejakú chybu.

mvis
autor
30. apr 2024

@calin veĺmi si múdra.!!! Skús si to prežiť. Ale ďakujem za podporu.

mvis
autor
30. apr 2024

@gribka1 nič sa nevymklo. Žienky nefilozofujte. Nikoho nesúdim len sa pýtam. Óch, ale tu na fóre asi fakt škoda rečí.

bessie12
30. apr 2024

@mvis napisem ti to z opacnej strany. Som vo veku tvojho syna a tiez jedinacik (30) a nasla som si rozvedeneho muza s 2 detmi a navyse o dost starsieho. Mamina mi na to len tolko povedala: ,,Ak si stastna ty, tak som stastna aj ja". A co si myslia o nas ostatni ma absolutne nezaujima.
Chapem tvoj sok z toho, ale daj im sancu a spoznaj potencionalnu nevestu. Mozno si ju aj s detmi oblubis 🙂

mvis
autor
30. apr 2024

@vroni ďakujem za názor,fakt niečo úzastné.....

nikkid
30. apr 2024

My sme štyria súrodenci. Dvaja bratia a dve sestry. Moji dvaja bratia sú obaja rozvedený a obaja majú druhé manželky, samozrejme tiež rozvedene už s deťmi. Moja sestra má už tretieho manžela, tiež rozvedený s dieťaťom. Ja mám za sebou jeden rozvod a som vdova. Momentálne žijem s priateľom, ktorý je rozvedený so synom. Naša mama je šťastná, že má 15 vnúčat, či už bio alebo nie. A hlavne je šťastná, že my sme šťastný. Vždy hovorila, že do vzťahov sa nám miešať nebude, len chce nás vidieť spokojných.