Ako reagovať na narážky ohľadom postavy?
Ahojte mám 17 rokov 164cm a 61kg babka mala od mala narážky na moju postavu no dnes sme mali rodinnu oslavu a pred viac ľuďmi mi povedala že už by som nemala jesť lebo bude musieť nové stoličky kúpiť že mi snaď stačilo. Ona sa tomu smiala ale mne to smiešne neprišlo.Myslíte že jej mám niečo povedať ? Stretli ste sa aj vy s niečim takym ?
Autorka zase nereaguje, takže predpokladám, že niekto sa náramne zabáva....Ak je to aj pravda (čo si nemyslím), tak babku je 💩 po tom, koľko mám kíl.
@mandarinka555 mala som spolužiačku ktorá takéto vymyslené hovadiny vypisovala aj nám do skupiny na wa - tuto na MK však táto téma môže niekomu pomôcť, kašlať na trolla…
@gribka1 Chcela jej dobre? A co je zle, ved pri jej vyske vazi primerane. Babka, a nielen ona, vsetci, ktori pouzivaju taketo hlupe poznamky. V tomto veku mozu hlupaci u dievcat vyvolat poruchu prijmu potravy, co je katastrofa ohrozujúca zivot.
Nic si z toho nerob, vsetko je v poriadku, len babka je nie velmi mudra zena a este zle vychovana. Jednym uchom dnu, druhym von.
@dzulli1980 toto nemyslite vazne
Ahoj máš super váhu na tvoju výšku ,.
Ak chces napíš môžeme pokecať
Mám to podobné akurát že svokra naráža na moju váhu .
Babka je hlupa a neempaticka. Nabuduce jej povedz nech sa pozrie na seba
@deedol podla mna dnesne deti su ine nez sme boli my. Jeden aj druhy extrem. My sme velmi nemali moznost sa poradit a vidiet co je spravne a ze nejaky problem mam. Teraz maju lahky pristup k informaciam a vedia si aspon povedat - aha tu je problem. A nejdu len tak slepo podla rodiny ako sme boli my kedy sme si mysleli, ze ved rodina nam chce vzdy dobre a robia vsetko tak ako sa ma
Starší ľudia občas nemajú filter a neuvedomujú si, že podobné narážky môžu ich okolie zraniť. Mne toto robil otec, dodnes mi je nepríjemne jesť na návšteve.
Vždy sa na tom ohromne bavil a nakoniec som bola ja tá zlá, pretože nechápem srandu...
Vďaka tejto skúsenosti viem, že nie je jednoduché sa voči tomu ohradiť. Neviem aký máte vzťah, či by si jej to dokázala otvorene povedať, požiadať ju o ohľaduplnosť prípadne, že si neželáš, aby ku tvojej váhe vyjadrovala.
Síce máš 17, ale možno by som sa obrátila práve na mamu.
Každopádne pamätaj, že tvoja hodnota nie je postavená na pokrivenom pohľade tvojej starej mamy.
@yosi cize ked budu moje dieta sikanovat atd kludne v skole, tak nech si to riesi same. A ak to nezvladne, tak v pohode sa prizriem samovrazde. Hej nadniesla som to. Ale asi nemas skusenost s problemom s prijmom potravy ze? Ked je to raz moje dieta a niekto mu skodi a vidim, ze ho to trapi, tak bud sa zan postavim (ano urobila by som to) alebo sa aspon porozpravame ci a ako mozem pomoct.
Nehovorim o tom, ze budem ucitela vinit za zlu znamku a pojdem riesit.
Tvoja babka ma ukazkovu modelkovsku postavu?
Určite jej povedz medzi štyrmi očami "Babi mám ťa rada , ale veľmi zle sa cítim, keď sa mi vysmievaš za to, že mám navyše kilá, lebo ma zraňuješ a vtedy počujem, že ma tak veľmi nemáš rada.
Snaž sa o vecný ton bez emócii. Žiadne dlhé rozhovory, len toto a dosť.
Držím palce. 😀😉
Stari ludia su raz taki, to ze si tucna vies urcite aj sama. Ked ti to nevadi, tak sa treba naucit tieto veci zobrat jednym uchom dnu, druhym von. Keby si chuda, tak ti zas naklada, ze malo jes, ludom nevyhovies.
No ja som typ cloveka, ze ak ma niekto zhodi pred viacerymi ludmi to iste urobim ja a je mi ozaj jedno kto to je, nenechala by som sa zhodit, ked uz nieco chcela povedat mohla ti povedat tebe iba tebe .. a zas na druhej strane, ty samaa vies ako sa citis vo vlastnej kozi .. ja napriklad viem o sebe ze som pribrala ( ale zas som porodila deti a vlastne som po porode) starosti kopec, a tiez som pocula uz mesiac po porode akosi si pribrala ver mi krvi by sa ma nedorezali, a ten druhy sa hanbil viac .. niekedy sa netreba nechať
@dzulli1980 aboslutne mimo píšeš,možno si viac na instagrame ako je zdravé. Dievča má 17 a má dobrú váhu. Nevieš ako vyzerá,nevieš nič a napíšeš toto? Akože dobre. Kebyže napíše 70,tak možno,ale aj tak by som nenapísala takto ako ty. A nepovedala ako babka. Ja mám v živote absolútne iné priority a to je zdravé decko. Zdravé vnúča. A kebyže toto napíše,povie, niekto mojemu 60 kg dieťaťu,vnúčatu,tak by len cumel. Mohla to babka síce myslieť ako vtip,ale rozhodne to vtipné nie je a tobôž dievčatu vo vývine....
Inak toto poznám a veľmi dobre,tiež sa odolná vyžadovala vždy dokonalosť. 50kg a ty vole po treťom pôrode.....🤣🤣🤣🤣ale tak mohli ma mať radi. Snáď človeku záleží na Tom druhom nie je pre dokonalú vizáž,postavu atď? Či ti baculatejsi musia celý život žiť s tým,že bacha....ono niektorí sú proste aj stavaní robustnejšie a nikdy nebudú mať 50. Ale to poniektorym proste nejde vysvetliť. Človek má byť spokojný vo svojom tele,v ktorom mu je dobré a cíti sa fajn. A nie,že spoločnosť tvrdí xxs,inak si z kola von. A teda 60kg je fajn.
Hej, je to blby vtip, ale babka ti chce dobre. Urcite by ti nezaskodilo zacat trochu sportovat, behat, plavat alebo zumba, co ta bavi. Si mlada, zdrava, mas na to po skole cas. Ked budes sportovat, mozes jest kolko chces, neulozi sa to na tebe a este z teba bude kocka 🙂
Nuž niektoré babky sú už také,asi s tým nič nespravis,myslia si ,že v určitom veku majú právo na všetko.Ak sa ťa jej slová dotknú,asi sama nie si spokojná so svojou postavou.inak by si to tu neriešila.Takze babkine reči,jedným uchom dnu,druhým von,alebo zamakaj na sebe a zmeň postavu,aby babke pre zmenu padla sánka.Samozrejme je to individuálne,ale zas hrôza to pri tvojej výške a váhe nemôže byť,Možno je problém v tvojom sebavedomí a milujúca babka práve toto slabšie miesto zneužíva voči tebe.
Hodím tému a už neriešim. Babka niečo povie a neriešim. Samo sa to. My sa tu budeme len dohadovať, či má pravdu alebo nie.
Ja by som milej babke povedala však kúp nové stoličky, lebo tieto sú už tak staré ako TY 🤣

Baby, reálne ste s takou váhou a výškou boli štíhle? Ja som vždy mala 50-52kg a bola som stihla. V tehotenstve 58.
Ano, babka nemala verejne si uťahovať z vnučky, to musím uznať.