icon

Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?

8. jan 2020

Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???

autor
9. jan 2020

@deti95060810 tak keby to bude opakovat a horsie a horsie, tak asi žiadny

moonlight1210
9. jan 2020

Co znamena v preklade “inak je to super manzel”?

mysicka36
9. jan 2020

Júúúj toto môj muž skúšal za mladi tiež na mňa. Nie síce, že by mi vynadal a bol ticho, ale po nejakej hádke, keď už dochádzali pádne argumenty a ja som nespravila po jeho bol ticho pár dní. Mňa to neskutočne vytáčalo do vývrtky 😀 Raz mi to spravil v piatok keď som spotená prišla s deťmi zo škôlky a v aute nakúpený víkendový nákup. Proste nejaká hádka a ticho. Do mňa sto čertov a na takú fúriu som sa zmenila že nestihol ani pípnuť. Drbla som mu tašku s nákupom do kuchyne, deťom a sebe zbalila nejaké veci, zobrala nejakú hotovosť a vo dverách som mu len oznámila, že až sa bude chcieť so mnou rozprávať, som u mamy. Taký bezstarostný víkend sme si s babkou užili 😉 a keby tak neprosil, nech sa vrátime aj dlhšie ostanem. Od vtedy to už nikdy nespravil. 😎

Jo a to že je tvoj chlap sebavedomý si myslíš prečo? Je akurát arogantný, a to do takej miery, do akej mu to budeš trpieť. Urob doma trochu vetra, nech vieš na čom si. Ak sa nad sebou zamyslí a bude chcieť na sebe popracovať OK, ale ak bude naďalej na teba robiť takéto psycho teror vydieračky, odíď od neho. Si mladá a docela inteligentná, nájde si ťa nejaký princ, ktorý ťa bude milovať.

limetka69
9. jan 2020

pre boha ziveho ta pytam ani si s nim deti nerob, zda sa ti tazke opustit ho? to si nevies ake tazke bude opustit ho ked budete mat deti, nebudes stastna s nim, podstata cloveka sa nemeni, mozno bude sekat dobrotu, chvilu sa pretvarovat, ale vsetko pojde do starych kolaji, nevies si ani predstavit ako deti zmenia vztah manzelov, tam maju na male aj stabilne, silne pary, nie to take co si kladu do hovien, su muzi co by ta na rukach nosili, tak si takeho najdi, a vyser sa na dementa

angel993
9. jan 2020

Zo začiatku som sa s ním nerozprávala potom pre zmenu ja, ale už ma to nebaví. Poviem mu stále že takto sa veci neriešia a poviem, čo sa ma dotklo, pripadne ako nabudúce môžme predchádzať hádke. Teraz sa už tak často nehadame, lebo už mám v paži, stále sme sa hádali kvôli jeho rodičom, lebo sa do nás veľmi starajú.

evita2222
9. jan 2020

Keďže ste manželia, doteraz ste bývali každý sám?

autor
9. jan 2020

@moonlight1210 inak je super, skace okolo mna, len tak mi da pusu, objime, ide nakupit, pomoze doma, no vsetko mozne, co je brane ako pozitivne.... Len ako keby ma take ego, ze mu tqkto asi niekedy prepne

autor
9. jan 2020

@mysicka36 ano, mozno to nie je sebavedomie, ale skorej arogancia, pravda, mozno je inak realne neisty, len to kryje tou aroganciou.... No asi skusim aj ja takto odist, ist s kamoskami niekde na vike d alebo nieco a mozno to tiez prestane skusat.... A ak by to aj tak pokracovalo, pripadne ma bude kaslat, aj ked odidem, tak to asi nema zmysel....

autor
9. jan 2020

@limetka69 to si aj stale vravim, ze iny by ma asi aj na rukach nosil naozaj a on takto.... Asi by si zasluzil nejaku mrchu na chvilu, aby pochopil, co vlastne ma....

autor
9. jan 2020

@angel993 rodicia dokazu tiez riadne potrapit.... To musi byt tiez na nervy.... Najmä ak sa nahodou zastava ich a nie je na tvojej strane....

autor
9. jan 2020

@evita2222 zacali sme chvilku pred manzelstvom byvat spolu.... Ale teda tak po manzelstve to zacalo byt take, fakt asi ako keby ma istotu alebo ja neviem....

gaja78
9. jan 2020

Tvoj manzel ma toho na rovasi viac. Urazky voci tebe, tvojej rodie, do toho toto ticho.... no neviem co by som na tvojom mieste robila. Ked obnovite verbalnu komunikaciu, navrhni mu psychologa, on urcite podla mna nie je celkom v poriadku. Asi by som uvazovala o rozchode. Toto co si dovoluje je prilis. Neviem ci tie obcasne bozteky a pomoc v domacnosti su dostatocne polahcujuca okolnost. Hadky medzi partnermi maju byt konstruktivne a posuvat vztah niekam a nie ho nicit. Nekomunikovanie je najhorsia forma agresivity, da sa tolerovat tak 2 dni maximalne, inac to je chore a choroby treba liecit.

autor
9. jan 2020

@gaja78 presne, ja ked je ticho tak som na nervy snad po jednom dni uz a on vyzera ako keby ho to este bavi, to mi na tom nejde do hlavy, ze keby som videla, ze je ticho, ale trapi sa, ale ja to fakt nevidim, to nechapem na tom.... A prave hento ma fascinuje, ze inak super manzel, ktory by sa rozdal priam....

airaw
9. jan 2020

Neviem prečo si myslíš, že sa zmení.. toto robí aj otec našej mame už cez 30 rokov, raz sa s ňou nebavil 3 mesiace.. a nadávky sú tiež bežné, hovno je len slabý odvar

fridi96
9. jan 2020

Neviem si predstaviť akých mužov môžete mat doma ...že cele dni sa nerozprávate....tak to potom ako fungujete? 5rokov sme spolu s priateľom ale take sme ešte nemali ani raz...

autor
9. jan 2020

@airaw hovoris, to je v človeku toto, asi take ego, hrdosť....

gaja78
9. jan 2020

Ja by som toto nevydrzala, asi by som sa v piatok pobalila a odisla na cely vikend z domu. (k rodicom, ku kamaratke...... kamkolvek)

autor
9. jan 2020

@gaja78 možno to aj urobím ....

gaja78
9. jan 2020

Ty sama si tento prispevok nazvala "tyranie". To hovori za vsetko.

autor
9. jan 2020

@gaja78 lebo pre mna to je tyranie, lebo ja ticho neznasam preto, mozno niekto by to ani neriesil, ze sa manze tyzden nerozprava, ale nedojde mi to ok

mihula
9. jan 2020

a čo by urobil,keby k vam prisla navsteva?Ignoroval by ta dalej?Toto som mala doma aj ja a nikdy som nevedela,preco sa prestal rozpravat.U nas to postupne preslo až do 3measacnej tichej domacnosti.Ked sa prestal rozpravat somnou ignoroval aj deti.

mirica
9. jan 2020

to že "inak je super" je len dočasné . Ak začína takto (a to ešte ani deti nemáte), tak zlepšovať sa to nebude. Ako sama píšeš , predtým to bol deň , potom dva a teraz je to týždeň. Tvoj smútok/plač ním ani nepohne prípadne ho ešte teší. Realita je asi taká, že ak spolu zostanete a prídu deti, tak sa bude zdúvať čoraz častejšie -teda pokaždé keď nebude po jeho , alebo keď budeš mať na niečo iný názor. A začne ťa " trestať " . Najprv mlčaním, neskôr možno odchodmi z domácnosti , nedaním peňazí na domácnosť a deti a nakoniec fackami.
Ak chceš vedieť ako na tom si , začni na nete hľadať ako sa píše žiadosť o rozvod....ak ním nepohne ani to - tak by si mala porozmýšlať o tom , či mu na tebe naozaj záleží. Podľa mňa máš doma manipulátora a ten sa nezmení nikdy . Život s takým človekom ti zoberie nakoniec aj chuť do života. Je tu dosť veľa príspevkov od žien čo žili/žijú s manipulátorom.
Skús si prečítať niektoré príbehy, možno ti to trochu pomôže.

autor
9. jan 2020

@mihula zalezi aka navsteva, keby napriklad dosla jeho rodina, tak by hral formu, ze je vsetko ok, leby napriklad moja kamoska, tak sa nebude bavit.... A ako to u vas dopadlo??? Chudatka deti este k tomu, ze aj vy, tie za to asi mohli, ze on sa nebavil.....

janickacrazy
9. jan 2020

naozaj si mladá, inteligentná a milá žena, nezostávaj s takým kreténom, on sa nezmení, deti nemáte, čo ťa pri nom drží? moja sestra má takého muža, začalo to tiež veľkou láskou, aký je len úžasný, atd. prvá hádka, mlčanie, postupne sa to vždy predlžovalo, potom zase slniečko, pohoda, zase hádka, zdutý chodil ako koza, po rokoch majú 4 deti, on dokáže mlčať aj 3 mesiace v kuse, hocikedy mu prepne a prestane platiť účty, prestane jej dávať peniaze na deti, potom zase sa udobria a stále tak dookola, je to psycho, utekaj kade ľahšie ozaj

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jan 2020

@mirica len ako zabezpečím, aby videl, ze som hladala tu ziadost o rozvod? Lebo mame kazdy svoj notebook, cize uz keby idem na jehi by to bolo napadne, ze to je naschval z mojej strany.... Je to dost mozne, ze sa to bude zhorsovat, ano dojde mi to ako keby ma trestal tym tichom, preto sa mu snazim dat najavo, ze mi to je jedno, aby nemal to uspokojenie, ze ma potrestal.....

autor
9. jan 2020

@janickacrazy 3 mesiace? By som sa zblaznila fakt.... Ja nechapem ako niekto vobec takto dokaze byt ticho, sak mna ticho irituje samo o sebe....

katarinka289
9. jan 2020

Tak ked sa pred jehou rodinou bude robit, ze je vsetko ok, normalne sa ho pred nimi spytaj, na co sa hra. A vsetko by som im pred nim povedala, ako sa sprava a co ti hovori

autor
9. jan 2020

@katarinka289 ja som to povedala minule aj jeho mamke, lebo mi nahodou pisala, ze ako sa mame, ze sme sa dlho nevideli, tak som jej povedala vtedy a ona uplne od veci, este mi napisala, ze mam sa naucit veci predychat 😀 cize tudy asi cesta nevedie 😀 synacik a hotovo

katarinka289
9. jan 2020

Tak by som sa jej spytala, ci tiez predycha, ked na nu budes hovorit, ze je obycajne hovno