Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?
Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??
Ved aj ty si mohla odist a zarobit si na byvanie ako tvoj brat.
A možno si tvoj brat mysli, že ma zdediť všetko on, lebo ty rodičov vyciciavaš už teraz a nedáš im ani na starobu pokoj
Brat ma také iste práva ako ty. Nechápeš? Ved ty vyciciavas
Inu moznost ako to zahranicie nemame asi ani. A to ani nebudeme teda byvat v meste ako som chcela lebo by to asi nevychadzalo neviem kolk oby muz zarobil.
Ty si sa nerozhodla pri nich ostat aby si sa postarala ale preto lebo si neschopacka neschopna postarat sa o seba,nieto o svoje deti takze si im zavesena na krku. Bodka
Mala si ist do zahranicia teda makat aj ty ako mulica ked siel brat.
Boze fakt neverim ze Tato osoba je ozaj realna . Fu
Autorka, normálne sa s rodičmi dohodni na tom, aby vám váš dom darovali a ošetrili zmluvne ťarchu, nech hypo prejde na vás.
Oddeľte pozemky geometrákom a urobte z toho váš pozemok.
Nechápem, načo riešiš dedenie, keď rodičia žijú.
Ty rieš hlavne, aby bol Váš dom váš aj na papieri. Rodičovský nech ťa netankuje, ten budete s bratom raz dediť na polovicu.
Ako ste vôbec mohli súhlasiť s tým, aby na váš dom zobrali hypo rodičia a oni ho aj vlastnili? Preboha.
Dedičstvo sa nedáva za zásluhy! Navyše, skôr mám pocit, že rodičia pomáhajú vám, než vy im.
@drahomirrra nemôžu darovať, keďže je dom a všetko zaťažené hypotékou. S tým by musela súhlasiť banka a tá to neurobí.
@bosorkabb Viackrát som sa stretla so súhlasom, je však pravdou, že bonita nových "majiteľov" hypotéky bola vysoká.
Ty si normálna?Rodičia ti postavili na ich záhrade dom a ty chamtiva už by si aj ich dom zo záhradou chcela!Vieš o Tom,že keby rodičia chceli,vôbec nič nemusíš zdediť?Nie je to automatické,ani povinné,necháš dedičstvo vlastným deťom.
Ty si tam nešla bývať aby si sa o rodičov postarala. Veď si to aj niekoľkokrát písala. Išla si tam bývať lebo ste nemali inú možnosť kde si postaviť dom 😄
To je podľa teba a nie podľa zákona,čo si myslíš ty je nepodstatné.Teba a tvojej rodine rodičia nijako nepomahaju?Staráš sa o nich,opatrujes ich?
@h2 ani nečítajú,je to celé o Tom ako nič nemôže,lebo dedina pánu Bohu za chrbtom a ešte ďalej,kopec,zákruta,zákruta,ďaleko do dediny ,ďaleko do mesta,deti nech do škôlky chodia samé,najlepšie keby mali odklad,mama vari o deti sa stará,ona ani home Office nemôže robiť,lebo slabý internet a za 600 € sa jej neoplatí do roboty chodiť,vodičák nechce,na poste by nejaké veci chcela robiť,mama pestuje,tak načo by aj ona pestovala,to je stručné zhrnutie 63. Strán.
@rorino nie, jej otec chodí ešte vlakom na brigády, mama im pomáha s deťmi, potravinami + požičiavajú im peniaze
@autorka ty asi stale nechapes, ze ten dom nie je TVOj! Je tvojich rodicov. Tebe realne nic nepatri!
Autorka, znovu ta ziadam, navrhujem, prosim, vyloz si to, ako chces. Napis mi do ip. Ved ty ani netusis, ci je alebo nie je vas dom cierna stavba a ak nie je, na koho je vlastne napisany. Normalne ti to pozriem na katastri a budes na cistom, mozes sa potom porozpravat s muzom a rodicmi. Ja sa im nedivim, ze ho nechcu prepisovat,ak je ich a rucia aj svojim vlastnym byvanim. Zaroven je ale nefer,aby si dedila nieco, co si splacas, hoci to nemate na mene. A neodpovedala si, splatky plati muz banke, alebo dava peniaze rodicom a ti to splacaju?
Inak zienky, tato pani ak nie je troll,tak je naozaj minimalne v hranicnom pasme mentalnej retardacie, bez akychkolvek urazlivych podtonov, smrtelne vazne tam bude nizsie iq a proste to nie je schopna pochopit ani na 25x, co jej tu nieco piseme... pracujem s takymi detmi a stretavam sa s ich rodicmi a fakt, oni za to nemozu, ale proste urcite veci nepochopia, ani ked im ich nakreslim...
Pred pár dňami tu bola aj kratšia téma Bývanie na dedine. Tiež tam niekoľkým napadlo že je to táto autorka... Som zvedavá na jej ďalšiu diskusiu..
@aaadkaaa v tej téme dedina na konci sveta mi neprišla ako mr (v uvode)
@michelle567 je to ona, z tej temy
Autorka, kym zacnete riesit tie komplikovanejsie veci ako delenie pozemku a prehadzovanie nehnutelnosti a hypoteky z rodicov na vas, na tvojom mieste by som zacala aspon nejakou dohodou u notara medzi tvojimi rodicmi, tebou a tvojim muzom. ( tiez to nieco stoji, ale urcite menej ako suma o ktoru prides ak budes vyplacat brata z uz zaplatenej casti domu).
Nieco ako dohoda o buducej zmluve, tam by ste uviedli ze ten dom v buducnosti odkupite a uviedli by ste tam vysku splatky co im teraz davate. A peniaze posielat pekne na ucet, nie hala-bala v hotovosti. V pripade ze by doslo k dedicskemu, nech mate nieco na papieri, potom to co teraz zaplatite by sa pri predaji domov vratilo vam a delili by ste si len ten zbytok.
@michelle567 pozri na str.3. Tam to autorka pisala
Viete,že ten dom môžu napísať na vaše deti a nie na vás???👌✌️...1,2,3...a idemeeee

To čo si myslíš je jedna vec. Právo druhá. Už to konečne pochop.