icon

Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?

17. apr 2024

Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??

bosorkabb
18. apr 2024

To čo si myslíš je jedna vec. Právo druhá. Už to konečne pochop.

tinkavvv
18. apr 2024

Ved aj ty si mohla odist a zarobit si na byvanie ako tvoj brat.

terezia323
18. apr 2024

A možno si tvoj brat mysli, že ma zdediť všetko on, lebo ty rodičov vyciciavaš už teraz a nedáš im ani na starobu pokoj

saraxyz
18. apr 2024

Brat ma také iste práva ako ty. Nechápeš? Ved ty vyciciavas

saraxyz
18. apr 2024

@tinkavvv pošle muža do zahraničia.

autor
18. apr 2024

Inu moznost ako to zahranicie nemame asi ani. A to ani nebudeme teda byvat v meste ako som chcela lebo by to asi nevychadzalo neviem kolk oby muz zarobil.

ivik4
18. apr 2024

Ty si sa nerozhodla pri nich ostat aby si sa postarala ale preto lebo si neschopacka neschopna postarat sa o seba,nieto o svoje deti takze si im zavesena na krku. Bodka
Mala si ist do zahranicia teda makat aj ty ako mulica ked siel brat.
Boze fakt neverim ze Tato osoba je ozaj realna . Fu

drahomirrra
18. apr 2024

Autorka, normálne sa s rodičmi dohodni na tom, aby vám váš dom darovali a ošetrili zmluvne ťarchu, nech hypo prejde na vás.
Oddeľte pozemky geometrákom a urobte z toho váš pozemok.
Nechápem, načo riešiš dedenie, keď rodičia žijú.
Ty rieš hlavne, aby bol Váš dom váš aj na papieri. Rodičovský nech ťa netankuje, ten budete s bratom raz dediť na polovicu.
Ako ste vôbec mohli súhlasiť s tým, aby na váš dom zobrali hypo rodičia a oni ho aj vlastnili? Preboha.

h2
18. apr 2024

Dedičstvo sa nedáva za zásluhy! Navyše, skôr mám pocit, že rodičia pomáhajú vám, než vy im.

bosorkabb
18. apr 2024

@drahomirrra nemôžu darovať, keďže je dom a všetko zaťažené hypotékou. S tým by musela súhlasiť banka a tá to neurobí.

drahomirrra
18. apr 2024

@bosorkabb Viackrát som sa stretla so súhlasom, je však pravdou, že bonita nových "majiteľov" hypotéky bola vysoká.

rorino
18. apr 2024

Ty si normálna?Rodičia ti postavili na ich záhrade dom a ty chamtiva už by si aj ich dom zo záhradou chcela!Vieš o Tom,že keby rodičia chceli,vôbec nič nemusíš zdediť?Nie je to automatické,ani povinné,necháš dedičstvo vlastným deťom.

michelle567
18. apr 2024

Ty si tam nešla bývať aby si sa o rodičov postarala. Veď si to aj niekoľkokrát písala. Išla si tam bývať lebo ste nemali inú možnosť kde si postaviť dom 😄

rorino
18. apr 2024

To je podľa teba a nie podľa zákona,čo si myslíš ty je nepodstatné.Teba a tvojej rodine rodičia nijako nepomahaju?Staráš sa o nich,opatrujes ich?

rorino
18. apr 2024

@h2 ani nečítajú,je to celé o Tom ako nič nemôže,lebo dedina pánu Bohu za chrbtom a ešte ďalej,kopec,zákruta,zákruta,ďaleko do dediny ,ďaleko do mesta,deti nech do škôlky chodia samé,najlepšie keby mali odklad,mama vari o deti sa stará,ona ani home Office nemôže robiť,lebo slabý internet a za 600 € sa jej neoplatí do roboty chodiť,vodičák nechce,na poste by nejaké veci chcela robiť,mama pestuje,tak načo by aj ona pestovala,to je stručné zhrnutie 63. Strán.

michelle567
18. apr 2024

@rorino nie, jej otec chodí ešte vlakom na brigády, mama im pomáha s deťmi, potravinami + požičiavajú im peniaze

saraxyz
18. apr 2024

@ivik4 ani ja neverím.

modrykolibrik
18. apr 2024

@autorka ty asi stale nechapes, ze ten dom nie je TVOj! Je tvojich rodicov. Tebe realne nic nepatri!

aaadkaaa
18. apr 2024

Autorka, znovu ta ziadam, navrhujem, prosim, vyloz si to, ako chces. Napis mi do ip. Ved ty ani netusis, ci je alebo nie je vas dom cierna stavba a ak nie je, na koho je vlastne napisany. Normalne ti to pozriem na katastri a budes na cistom, mozes sa potom porozpravat s muzom a rodicmi. Ja sa im nedivim, ze ho nechcu prepisovat,ak je ich a rucia aj svojim vlastnym byvanim. Zaroven je ale nefer,aby si dedila nieco, co si splacas, hoci to nemate na mene. A neodpovedala si, splatky plati muz banke, alebo dava peniaze rodicom a ti to splacaju?

Inak zienky, tato pani ak nie je troll,tak je naozaj minimalne v hranicnom pasme mentalnej retardacie, bez akychkolvek urazlivych podtonov, smrtelne vazne tam bude nizsie iq a proste to nie je schopna pochopit ani na 25x, co jej tu nieco piseme... pracujem s takymi detmi a stretavam sa s ich rodicmi a fakt, oni za to nemozu, ale proste urcite veci nepochopia, ani ked im ich nakreslim...

saraxyz
18. apr 2024

@aaadkaaa ak by bola v hraničnom pásme, tak tu nevypisuje, či? Mne ona príde ako troll

aaadkaaa
18. apr 2024

@saraxyz ludia v hranicnom pasme bezne navstevuju zs alebo specku, sice prechadzaju s odretymi usami, ale citat pisat sa naucia... ale tiez dufam, ze je to troll, inak ma zarobene na vazne problemy

michelle567
18. apr 2024

Pred pár dňami tu bola aj kratšia téma Bývanie na dedine. Tiež tam niekoľkým napadlo že je to táto autorka... Som zvedavá na jej ďalšiu diskusiu..

saraxyz
18. apr 2024

@aaadkaaa v tej téme dedina na konci sveta mi neprišla ako mr (v uvode)
@michelle567 je to ona, z tej temy

masinka
18. apr 2024

Autorka, kym zacnete riesit tie komplikovanejsie veci ako delenie pozemku a prehadzovanie nehnutelnosti a hypoteky z rodicov na vas, na tvojom mieste by som zacala aspon nejakou dohodou u notara medzi tvojimi rodicmi, tebou a tvojim muzom. ( tiez to nieco stoji, ale urcite menej ako suma o ktoru prides ak budes vyplacat brata z uz zaplatenej casti domu).
Nieco ako dohoda o buducej zmluve, tam by ste uviedli ze ten dom v buducnosti odkupite a uviedli by ste tam vysku splatky co im teraz davate. A peniaze posielat pekne na ucet, nie hala-bala v hotovosti. V pripade ze by doslo k dedicskemu, nech mate nieco na papieri, potom to co teraz zaplatite by sa pri predaji domov vratilo vam a delili by ste si len ten zbytok.

saraxyz
18. apr 2024

@michelle567 pozri na str.3. Tam to autorka pisala

aaadkaaa
18. apr 2024

@saraxyz no tam sa celkom obstojne vyjadrovala, komenty uz boli horsie... preto si myslim,ze je troll.inak by aspon dedinu tam napisala....ale musi mat bujnu fantaziu .... lebo realne, clovek s priemernym iq by takto nezil, alebo by aspon pochopil, v akych je problemoch....

saraxyz
18. apr 2024

@aaadkaaa áno, tie komenty....keď je ticho...tak vždy niečo zadrie na rozprudenie. A teda mňa riadne rozprudila 🤣🤣🤣

aaadkaaa
18. apr 2024

@saraxyz ano, skvela tema na rozprudenie vasni a vzdy, ked sa to ukludnilo, prilozila polienko 😅 inak taketo basnicke crevo mal aj byvaly admin, ktovie, ci zas nezobral nejaky kseft na zvysenie citanosti na mk😆

saraxyz
18. apr 2024

@aaadkaaa 🤣🤣🤣 dávam jej 10 bodov . Lebo toto zvládla úplne bravúrne. Vie, čo ma napísať 🤣 o chvíľu začne, bo tieto naše suchotiny ju neuspokoja

misicka31
18. apr 2024

Viete,že ten dom môžu napísať na vaše deti a nie na vás???👌✌️...1,2,3...a idemeeee