icon

Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?

17. apr 2024

Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??

rorino
18. apr 2024

@lakebabe ona by ani proti nebola,len keby ju vyplatil z toho domu😂😂😂

autor
18. apr 2024

Administrativu som robila akoze organizovala zmluvy, zakladala, telefonat spravila ked bolo treba alebo napisala mail ohladne schodzky akoze len take skor nudne veci ale nebola to zla praca

sisa_s
18. apr 2024

Ved ty netusis, ci mas zmluvu na dom, ale inym si organizovala zmluvy...

haraburdova
18. apr 2024

Mila autorka, nie je nenormalne chciet byt zena v domacnosti, ano robi to vela zien, tie vsak maju muzov, ktori ich zaobstaraju so vsetkym a nemusia triet biedu a ist z vyplaty do vyplaty alebo z rodicaku do rodicaku, maju dostatok, vo vacsine pripadov aj nadbytok. Ty vsak evidentne do takej kategorie nezapadas a je to neprijemna realita, ale treba jej celit. Dedenie pozemkov a nehnutelnosti nie je samozrejma vec nehovoriac o tom ze z dedicstiev treba po novom odvadzat dan, ktora je v pomere k dedicstvu samotnemu relativne vysoka a treba to brat do uvahy.

lakebabe
18. apr 2024

@rorino však to už minule navrhovala nech odíde rozvedu sa a on ju vyplatí 🙈

rorino
18. apr 2024

@lakebabe tie jej perly sú nezabudnutelne.Neviem prečo mi v súvislosti s ňou napadol Martin Kukučín Neprebudeny🤦

lakebabe
18. apr 2024

@rorino to by trebalo cele archivovať a vydať ako román na pokračovanie , aj tu minulu diskusiu s tristo stranami😄

crazy_lazy
18. apr 2024

Podľa mňa tu kŕmite iba trolla. Ja jednoducho neverím, že niekto je tak pripečený ako autorka. A stále si ide svoje, a ešte aj tie jej odpovede mi už prídu ozaj také, že pridá polienko do ohňa aby sa diskusia zase rozdúchala. Niekto zistil, že minulá 60 stranová diskusia mala úspech, tak nám pripravili pokračovanie.

rorino
18. apr 2024

@crazy_lazy môže byť,ale potom ma ten troll dosť uchylnu fantáziu hraničiacu s fantasmagoriou😂😂😂

autor
18. apr 2024

Neviem co je take neuveritelne na tom ze niektory ludia ziju na dedinach inym sposobom ako asi vy v mestach kde je viac roboty a mate kde dat deti do skolky

haraburdova
18. apr 2024

@crazy_lazy ja tiez fakt dufam, ze je to troll, lebo ma desi ze takato mentalna kapacita vychovava deti 🫣

winki13
18. apr 2024

Stale neodpovedas na zasadne otazky...voda plyn elektrika dan za dom smeti....

haraburdova
18. apr 2024

autorka neuveris, zila som v zapadakove, do prace som chodila autobusom do vacsieho mesta a potom na vlak do hlavneho mesta. Cesta do roboty mi zabrala hodinu a pol a to iste nazad a medzitym 8 hodinova sichta za 670 eur. Kazdy den som prisla po 19 domov.
Muz to iste aj ked za vacsi peniaz, kedze sme setrili benzin aby sme sa casom mohli prestahovat do toho tebou ospevovaneho mesta kde je vsetko. Momentalne opat zvazujeme odchod na dedinu. Skolky neriesim, kedze kde je vola tam je cesta. Ale u teba je to asi tak ze kde je vola tam je zakruta a kopec.

rozculena
18. apr 2024

@haraburdova po novom? od kedy?

lakebabe
18. apr 2024

@winki13 tu sa nič zásadné nedozvies, táto povie len informáciu co chce 😃

rorino
18. apr 2024

Nič,ale to je u teba ten najmenší problem.

autor
18. apr 2024

Vodu mame zo studne natiahnutuako aj rodicia

autor
18. apr 2024

Cez vikend sa asi opytam rodicov ze co s tym pozemkom ci by sa to dalo rozdelit a ze by ho prepisali na nas lebo som citala ze ked nie je na nas tak by mohol byt problem keby sa nieco stalo a ze brat by nas mohol odtialto vyhodit.

autor
18. apr 2024

Ale hovorim v posledom case nie je s nimi velmi rec o tomto lebo si myslia asi ze by sme chceli ten dom predat ked som to raz spomenula

haraburdova
18. apr 2024

@rozculena ospravedlnujem sa, este to nieje realita, ale citala som ze sa tym zaobera vlada ze to opat obnovia len pri nehnutelnostiach a pozemkoch,nakolko sa takymto sposobom da do istej miery zmensit statny dlh...

aaadkaaa
18. apr 2024

Autorka, v predchadzajucej diskusii sa nas viac vyjadrilo,ako sa nam zije v zapadakove....

michelle567
18. apr 2024

No ak ručia k hypotéke domom tak aj pozemkom na ktorom stojí. Čiže je to zaťažené hypotékou. Pravdepodobne. A neprepíšu vám nič. Lebo sa to nedá len tak. Veď čitaj poriadne čo ti tu píšeme

lavender94
18. apr 2024

Autorka, este raz a pomaly. Žijem na dedine, dokonca v inej ako moji a mužovi rodičia, takže rozhodne tam nie je každodenná pomoc. Pracujem v meste 20 km, muž v meste 40km. Mame dieťa, ktoré navštevuje jasle- v meste. Ako podľa teba žijú ostatni na dedinách? Autobus tiež asi tak kilometer od domu a chodi sporadicky, ale keď nemám auto k dispozícii, neberiem si dovolenku, ale idem na ten blby bus. Si privstanem o hodinu skorej aby som normálne prišla do prace. Fakt si myslíš, že ľudia sa na dedine zasekli v 18tom storočí a pracujú len muži, lebo ženy nezvládajú popri decku a domácnosti existovať? Takych rodín ako ste vy je pomenej a keď už taká je, tak je to nejaká rómska rodina, čo im je šumák ako žijú. Keď sa chceš s týmto porovnávať, prosim. Mňa fakt udivuje ako máš ten svoj vlastný svet, že na dedinách je úplne normálne živoriť a nechávať sa živiť od muža a rodičov a ženy nemajú kapacitu pomaly ani na to ísť do potravín.

simca06022011
19. apr 2024

@lavender94 mame zastávku 700m, trvá nám to pár minút tam zbehnúť:D prinajhoršom taxíky fungujú... lepšie je ale doma sedkat :D

autor
19. apr 2024

Neviem v akych dedinach zijete lebo tu je normalne ze zeny sa hlavne staraju alebo ked uz su deti vecsie az tak idu robit do mesta alebo do dediny, kde je voln miesto. A to tu ziadny romovia neziju pre pana vsak nezijem v osade ale v normalnej dedine len v jej zlej casti kde nic neni. Keby som byvala niekde v centre pri skolke skole atd tak mi to je jedno lebo vsak peso sa dostanem hocikde.

simca06022011
19. apr 2024

A to ta vaša dedina je na Sibíri? Ci tu na malom Slovensku? A veľkosť tej dediny je 20km ze do centra sa ani nedá dôjsť?
Žijem vo väčšej natiahnutej dedine. V uplne novej casti kde absolutne nic nie je... kde je najbližšia zastávka 10min rezkou chôdzou a mame tu asi 6 zastávok... do skolky to mam s dieťaťom 30 minút. A dieťa mi tam.chodilo... A večer domov. A to sme v zime mali problém.lebo v našej časti ani osvetlenie nebolo ani nič:D
Tak už rovno napíš ktorá je ta dedina kde sa nedá? Ani do škôlky dôjsť a do prace...
Ale teda to.je iná téma. Rob ako myslis.

lavender94
19. apr 2024

Autorka ja žijem v novovystavanej štvrti. Pred tým to nebola ani že dedina, len nejaké parcely ornej pôdy za dedinou, takže dlho dlho nič a až potom nejaké potraviny, zastávka, škola škôlka. Tiež som lenivá občas kráčať do dediny, keď je zima, prší… nehovorím, že sa mi vždy chce. Ale nemám maminku, ktorá by mi prišla nakúpiť a ani muža, ktorý by po náročnejšej práci ako mám ja ešte cural po obchodoch. Úplne normálny život na dedine. Žijem na dedine celý život, mám rodinu a známych z rôznych časti Slovenska- z mesta aj z vidieka, ale nežijú tak ako vy. A keď žijú, tak ten muž ma z čoho tu rodinu živiť. Nemôžeš sa porovnávať s nejakou ženou, ktorej muž zarobi trojnásobok toho čo ten tvoj a ona nemusí pracovať, lebo tvoj sa o vás postarať nevie a tým padom je to aj na tebe. Vy nemáte na jedlo a do roboty ťa to aj tak nedostane…. Síce nežijete v osade, ale mentálne by ste sa tam s týmto prístupom hodili

zuzana111984
19. apr 2024

@autorka jediný hlúpejší ako ty, je už len tvoj muž, 20r. -30r. bude splácať dom, kt. nie je jeho, teba rodičia asi nevyhodia a raz ho zdedíš, tvoj muž dediť nebude. Jediným "problémom" je tvoj brat, môžeš s ním hodiť reč, že "počuj brácho, dom je síce na rodičov, ale splácame ho my, keby čosi, hádam nebudeš taký chrapúň a chcieť z neho polovicu, z pozemku ťa samozrejme vyplatím" a vlastne ti nezostáva iné, len čakať a dúfať, ze sa nič neposerie (keďže všetky rozumné riešenia sa NEDAJÚ).
A keď chceš muža vyhnať do zahraničia, sprav si preboha ten vodičák, ako chceš chodiť s deťmi k doktorom, keď muž bude preč a ver, že ako nastúpia do škôlky, to ešte len začne kolotoč chorôb, budeš dieťa s teplotou trepať autobusom?

lukbe
19. apr 2024

Ja myslím, že táto "takmer telenovela" je vymyslená. Toto nemôže existovať 🙈

lakebabe
19. apr 2024

@lukbe tiež v to dúfam mňa už prvá časť psychicky vyčerpala už nemám síl argumentovať tejto žene 😄