Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?
Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??
Musia? Nemusia nič a nebudeš mať veru nič 😃
Bože a toto tu sa rozmnožuje
Ty si fakt korunovana mentolka. Rodičov si poznať môžeš! Verím, že by ťa nevyrazili (ale verím, že by to bolo kvôli tomu, že im je ľúto tvojich detí a nie teba), ale všetko treba mať čierne na bielom!!! Kedy to tá tvoja bambusová makovica pochopí???? Ak ti rodičia umrú bez toho aby bolo spísané ktoré dieťa dostane po nich čo, ty si môžeš ísť akurat tak pískať pretože zo všetkého bude dediť rovnakým dielom aj tvoj brat!!!! Z rodičovského domu, pozemkov a aj z toho domu v ktorom ty bývaš a prehlasuješ ho za svoj aj keď tvoj nie je a ak sú tvoji rodičia príčetní, tak tvoj ani nikdy nebude lebo určite vidia aká si nezodpovedná.
Pokračovanie 🤣🤣🤣 jeeej to je milé
Autorka - no posr*la si to riadne!
Ak dom vlastni otec, polovicu z neho zdedi tvoj brat. Rovnako Ako polovicu rodicovskeho domu a zahrady.
Na tvojom mieste to bleskurychlo riesim..
Lebo dnes, Ani zajtra ta rodicia nevyhodia, ale stavaju sa rozne veci a napr. taka demencia rodica vie zaujimavo zamiesat karty..
Tak ci onak rozmyslam, ty nevies, kto bral hypoteku? Ty nevies, komu patri dom? Ak nema pristupovu cestu, Ako ste vobec ziskali stavebne povolenie? Je dom skolaudovany?
Je mozne urobit pristupovu cestu?
Este dnes si sadni s muzom a zisti, ako na tom si!
Och, moze byt niekto takto neuveritelne.. ehm, ako to bez urazenia napisat... naivny a bez vseobecneho rozhladu??
Takže si to zhrňme,rodičia ručia svojim domom na ten ,,váš"...hypo je na rodičov,vy im ju splácate...postavili vám ho na záhrade svojho pozemku...vám nepatrí v podstate nič,takže brat má rovnaké právo na majetok svojich rodičov...nie ste majitelia domu ani majiteľka danej parcely kde je postavený dom....to sa vážne čudujete,že to patrí po dedeni aj bratovi???
Ja neverím... Toto je neverending story... Byt jednoduchá je v poriadku ale byť hlúpa a vychcana k tomu to už je level... Ty si vôbec neuvedomujes vážnosť situácie... Absolútne nevieš čo ťa čaká do budúcnosti ak sa nedajbože rodiča pominú, ako vyplatís brata z 2 domov a pozemku hm? Keď teraz nemáš na jedlo, prečo nezdvihnes rit a nejdeš. Do roboty, všetko sa dá aj v posrat ej diere kde nič nie je len treba chcieť, ale nie ty majetky, najlepšie keby brat nezdedil nič, lebo ty si tu a on ma svoj život, co on chce, a ty co si vlastnými rukami dokázala, chudák aj tvoj muž nech chodí robí spláca.. TAKTO SA TO ROBI DO PSEJ MATERE jak vraví Fico, ty si tak vychcana a zároveň nemáš ani šajnu o ničom ale čo sa týka majetkov tie by si pohabala každému raz dva, rýchlo si sadnite s manželom a rodičmi a ty si zisti ako sa veci vlastne majú, na koho je dom, kto je na hypo a LV a co bude ak sa rodiča pominú aby si nebola v srackach
@zltalienka ona nevie,vybavoval muž s otcom,ja osobne by som na zaťa nepísala nič,už keď tak na dcéru a pokiaľ ona nie je majiteľka nehnuteľnosti,nič nepodpisovala koho je tá nehnuteľnosť???len dedukujem🤷
@misicka31 ktovie. Možno autorka bola popodpisovať zmluvy, len si to nepamätá.
No rozpravala som sa o tom s muzom co ste tu pisali a naozaj to vyzera ze oficialne je akoze na rodicov ale tak to kvoli tomu ze to bolo jednoduhsie vybavit alebo tak nejako
@zltalienka ja neviem,aby si človek nepamätal niečo také?hm
Autorka, takze ty vlastnis trt makovy a ked si budes chciet nechat dom, zo vsetkeho budes davat bratovi polku - tvoj dom, pozemok, rodicovsky dom... No gratulujem 🤦
Ahoj,to vám naozaj banka dala hypotéku na stavbu domu na pozemku,ktorý vám nepatrí?
No to budu musiet rodicia prepisat na nas teda ale neviem ze kedy ak sa teraz s tym nemoze nic robit. Alebo neda sa dohodnut potom pri dedictve ze ja si necham tento dom brat ten druhy ale nebude ho moct predat len v nom byvat? nejaka tarcha alebo tak
takže takto autorka. Dom, v ktorom bývaš nemusí byť ani predmetom dedičského konania. Rodičia ho môžu aj za života darovať komukoľvek aj s pozemkom. Dokonca môžu darovať aj zajtra všetko tvojmu bratovi ale aj hocijakému ich kamarátovi či nekamarátovi....
a keď bude predmetom dedičského konania, tvoj brat je neopomenuteľný dedič, tak dedi rovnako ako ty všetko čo vlastnili tvoji rodičia
Autorka so suhlasom banky vam mozu dom darovať. Treba mat suhlas banky a predložiť im darovaciu zmluvu na schvalenie aj ked je tam hypo. Teraz sme to v praci riesili a do 3 dni mali schválenú darovaciu zmluvu. Banke je to jedno, ak ide o rodinnych príslušníkov. Banka nema ziadne riziko ak sa nemenia dlžníci a ostava záloh.
Ty a tvoj muz budete trosku viac jednoduchsi ludia 🤦♀️. A toto ma pravo volit.
@betulinka1 a Ty by si darovala dom, na ktorý Ty ručíš vlastnou strechou nad hlavou nezodpovednej osobe? Hoci je to vlastná dcéra....
Snáď majú aspoň rodičia kus rozumu.

Len pozor....nemate pristupovu cestu.