Ako riešiť domáce násilie zo strany manžela?
Ahojte, včera ma zbil manzel dusil ma vankúšom, rozbil mi ústa a fackal ma silno, vlasy mi ťahal, jeho dôvod bol ten že som ho vyprovokovala, čo mám prosím robiť nepovedal mi ani prepac a hra sa obeť.
pise, ze vcera.
my mame tendenciu posudzovat ludi podla seba, v zmysle, co by som JA robila. ale ludia su rozni, s roznym vzdelanim, vychovou, skusenostami, povahou, inteligenciou.
@really8 ale to si ty, možno už jej mama sem tam dostala preplesk, a považuje to za normalne, drahy jej už určite sem tam dal vychovnu lebo co ja viem nenavarila, alebo nedoniesla z chladničky pivo tak rýchlo ako by on chcel,. Tie ženy považujú určitú mieru násilia za bežnú.
@som_realistka ano, mas pravdu ale z jej textu mam pocit ze jej to bezne neprislo. Inak by to asi nechala tak. Ci myslis ze sem pisala lebo si nie je ista ze ci je to uz za hranou?
Rodičia sú spolu už 40 rokov a za ten čas ocovi asi dvakrát rupli nervy tak, že mamu vyfackal, ale po druhom raze mu povedala, že ešte raz to spraví, tak sa s ním rozvedie. Oco si vstúpil do svedomia a doteraz je všetko ok.
Troll
Jasne, muž má bude skrtit a jedine co ma bude trápiť je to, že sa mi neospravedlnil
Pozri, ked jedine co ta trapi je ako sa on tvari, tak si stratena. Troll
@really8 Ja som za svoj zivot stretla 3 zeny, ktore zbili. Dve hned po prvej bitke riesili mozny odchod a ako zabezpecit deti a jedna ta stale tvrdila, ako ona nemoze odist a caka, ze sa zmeni, ved v konecnom dosledku je to fajn chlap...super zarobi, kupuje mi drahe veci a pod. 🙄 Nechala ho az vtedy, ked uz skoncila v nemocnici.
Sice naozaj neviem, ako tieto zeny rozmyslaju, ale tiez si myslim, ze obcas je to aj tym "jednoduchym zmyslanim" zien, ktore sa nedokazu (nechcu 🫣) odtrhnut od takehoto cloveka....rozumna zena, hned podnikne racionalne kroky.
@hugoboss1923 takze este raz ma vydrzat?
@oceanahory je to strašné, poznala som jednu, mala 5 detí, muž ju bil, deti týral psychicky a ona aj tak neodišla, snažila som sa jej pomôcť, ale nechcela. Ona aj v nemocnici skončila, mala prasknutú sánku, aj tak s ním zostala. Smutné.
@janickacrazy Najsmutnejšie pre tie deti. Ostanú poznačené do konca života. Či sa to niekomu páči alebo nie. Takéto veci ostávajú v ľuďoch a formujú ich a tým pádom aj ich budúcnosť a ich život.
Raz by sa má chlap dotkol a čau ani koníka nepotrebujem na to . Urobil to raz urobí to aj druhý x . Dúfam že ho po tom všetkom ešte obskakuješ . Pozeraj kde môžeš ísť . K rodičom , k súrodencom , ku kamarátke kým si nájdeš niečo svoje .
Keby ma manžel takto zbil, bola by som taká zlomená, že by som nedokázala takto písať. Podľa mňa to je výmysel na rozprudenie debaty.
@nika23t dnes sa tu vrece roztrhlo s témami, kde je v hlavnej úlohe "pritrubla" žena. Jedna tu rieši, ze priateľ je v podmienke a ona chce stiahnuť trestné oznámenie, ktoré podala, ďalej sa rieši dáka korunovana hlupana, ktorá dala cudziemu chlapovi 6000 eur, lebo chudáčik je nešťastný a ona mu musí pomôcť a teraz sa ďalšia pýta, co má robiť, keď ju muž zmlátil a ani sa neospravedlnil🙈🙈
Jedna normálna žena by namiesto písania na MK už včera sedela v nemocnici a na polícii...
Bud pojed do nemocnice, na políciu a následne do hotela, k rodičom hlavne prec id debila. Podas TO, rozvecies sa. Ak nie, budeš mu robit fackovacieho panaka do konca svojho života, ktorý môže byť veľmi veľmi krátky. Ak sú tam deti, plamzite odid, tam neexistujecsni len omylom možnosť ostat s nim !!! Vies ako často ja vyprovokoujem muza, neúmyselne! A on mba? Krista pána, keby za toto mal každý dostať, to kam by sme došli?? Soamataj sa, ani facka za provokáciu nie je "v pohode"!
Jediný raz v živote som dostala výzvu a natok dat facku, aby sa dotyčný prebral zo svojho mimozneho stavu! Povedal mi to ex, ze ke sa stane to a to mam mu riadnu vrátiť, aby sa sa prebral. Ze jemu to za tým špeciálnych okolností pomoze. Aj tak som to nikdy neurobila.
V rámci obrany je to iné, tam by som to brala hlava nehlava! Ale za iných okolností nie!
Jasne ze sa kolkokrat vytočil a poviem - plestila by som... To sú len keci na vyventilivanie hnevu.
Ale zmlatit niekoho len tak a hodiť to na jeho provokáciu je chore psychopaticke správanie. Zvlášť keď sa teraz chova akoby sa nic nestalo. Taky je schopný zabiť a povedať, že dotyčný ho provokovať a zaslúžil si to. Chore mozgy, takym jednosmernu letenku do vesmíru a vypustiť z rakety bez skafandra...
@really8 toto určite nebude prvý krát. Tipujem, že ju mlátil už v minulosti. Ona je na toto už zvyknutá. Ako vidíš hore píše že jej chýbalo ospravedlnenie. To znamená že ju to nevydesilo. Asi ani od neho nechce odísť. Také ženy su pomaly stratené prípady. Neuvedomujú si, že to nie je normálne a že žijú s človekom, ktorý by za niečo také mal skončiť v base.. ešte ho ľutujú a bránia. 😐
Taký človek ako je tvoj chlap patrí do basy. Ty nevieš, čo máš robiť? Ochrániť seba a svoje deti o obrátiť sa na orgány, ktoré by sa mali postarať o to, aby si nemyslel, že iba tak beztrestne môže niekoho týrať alebo fyzicky napádať. Zmrd.
@judit175 čo tým chceš povedať?
Ak by ma muž bil, tak áno, rozviedla by som sa.
🙂 nie každý to má tak ako ty a tvoja rodina.
Ja nepracujem. Keby že sa rozvediem, tak mi ostane polka domu (ktorý financoval len muz v BSM), výživné na 3-4 deti. Zase až tak zle by to nebolo. 😀 To, že to máš ty zle poriešene, za to fakt nemôžem. Treba myslieť hlavou. Fnuk 🙃
Doporučujem počkať, pokým budú deti a bude tĺcť aj tie. Potom možno pochopíš, že to normálne nie je.
Ja som sa zaprisahala, že ak by sa ma hocijaký muž dotkol, mohol by byť krásny, bohatý, vplyvný a neviem aký dobrý otec a syn...len raz by sa ma dotkol a buď by som odišla ja, alebo on. Aj keby som mala začínať odznova, ja verím, že by sa našiel niekto, kto mi pomôže. A keď nie, o to by som bola silnejšia. O to viac keď som už aj mama.

@nin12345 Kto je tu hnusný?A nakoniec jej sama poradíš, krízové centrum. A čo myslíš že jej tam povedia?Aby ostala a čakala na ospravedlnenie?Bohužiaľ, žiadne krízové centrum jej nepomôže, ak si ona neuvedomí, že je to týranie a už ďaleko preďaleko za čiarou. A jedine, kedy si to môže uvedomiť, keď to bude možno 300krát počuť, že jediné správne riešenie je ho opustiť.