icon

Ako riešiť konflikty medzi deťmi v rodine?

19. nov 2025

Ahojte mam na uvod len taku rychlu otazku / dilemu ktoru riesim uz mesiac. Po tom co moj 6 rocny synovec ( syn muzovej sestry) zakerne a naschval zhodil zo schodov moju 5,5 rocnu dceru pricom si zlomila ruku a narazila rebra -2 tyzdne sme boli v nemocnici lebo bolo treba ruku operovat doteraz ju nema v poriadku a to sa stalo pred dvoma mesiacmi , som zakazala aby sa tí dvaja stykali..toto nebol prvy incident uz v minulosti jej robil zle ale prvykrat to bolo takto vazne no a podla manzelovej rodiny aj mojho manzela len prehanam a robim peklo v rodine..tak chcem vediet vas nazor akoby ste sa zachovali vy a ci predsa len ja neprehanam, ale potom co sme si zazili v nemocnici vsetky utrapy tak jednoducho neviem na to inak reagovat

autor
19. nov 2025
@anonym_1b6851

Si si 100% ista ze to urobil naschval a videla si co tomu predchadzalo, napriklad 5 minut dozadu? Nemohla nejako provokovat? Nevravim ze ho to ospravedlnuje to v ziadnom pripade, ale ze by ju len tak znicoho nic sotil zo schodov no neviem. Ale ok, berme teda ze naozaj ju sotil, ja by som sa ale nevyhybala navstevam urcite, len by som nespustila z nich oci a mohli by sa hrat len v miestnosti kde som.

@anonym_1b6851 on tvrdil ze mu zobrala pistalku ze ona ma svoju a zobrala aj tu jeho, ona mala ruzovu on modru, nikde sme jej ziadnu pistalku nenasli..ale aj keby nie somn si ista ci je to dovod na to aby ju zhodil zo schodov

autor
19. nov 2025
@anonym_1b6851

Si si 100% ista ze to urobil naschval a videla si co tomu predchadzalo, napriklad 5 minut dozadu? Nemohla nejako provokovat? Nevravim ze ho to ospravedlnuje to v ziadnom pripade, ale ze by ju len tak znicoho nic sotil zo schodov no neviem. Ale ok, berme teda ze naozaj ju sotil, ja by som sa ale nevyhybala navstevam urcite, len by som nespustila z nich oci a mohli by sa hrat len v miestnosti kde som.

@anonym_1b6851 urcite som to videla, ja by som si nedovolila nikoho krivo obvinit z niecoho takehoto a toboz nie male dieta..to nikdy

zuzinka888
19. nov 2025

Naschval- myslis ze to planoval? Alebo len nezvladol svoje emocie a nevedel ako to riesit a zvolil taktiku " utoku nsmiesto uteku". To co sa stalo je zle, urcite by chlapec mal dostat vychovnu prednasku a trest( nie fyzicky). No zakazat kontakt - je take..... mozes sa ty nestretavat s nimi, popripade je na tebe mat tie deti pod dozorom a nespustat ich z oci. No zakazat kontakt- to akoze uz k vam nikdy nemizu prist- to je mozno ok- lebo mas pravo urcovat kto pride k vam domov. Ale to akoze nemozu ist na navstevu k ostatnej rodine, svokre alebo hocikam- lebo tam mozno pridete/ budete je uz cez ciaru- a ano robi to dusno. A myslim ze pre toho chlapca by bolo prospesne a ovela viac vychovne kdby videl dosledok svojho spravania. Asi nie uplne si vie predstavit a pochopit co znamena- velmi si jej ublizil, ma zlomenu ruku, boli ju to...... Mna by skor zaujimalo ci ich to mrzi a je mu to luto...... Moj syn sa zo spoluziakom "zrazili"pri futbale- no chalana to velmi trapilo( nebolo to sice take vazne zranenie ako u vas) no chalanisko mu chodilo domov prepisovat poznamky,aj mu nosil ulohy hoci neboli spoluziaci- pozistoval priniesol. A toto mi prislo velmi vychovne spravne aj od jeho rocicov- cas nevratis, skutok neodconis- ale mozes pomoct aspon takto.

jaskolka
19. nov 2025

Ja neviem...ale mne to tiež veľmi pripomína tú spomínanú diskusiu, zranenie, následky, liečenie...a akosi si neviem predstaviť,že by bola celá rodina taká "blbá a slepá"že by naozaj zľahčovali také niečo,ako zhodenie dieťaťa zo schodov.
Prepáč, autorka (autor)ale ja tomu celému neverím, vzhľadom na to,že pred pár mesiacmi tu bola takmer rovnaká téma.

autor
19. nov 2025
@zuzinka888

Naschval- myslis ze to planoval? Alebo len nezvladol svoje emocie a nevedel ako to riesit a zvolil taktiku " utoku nsmiesto uteku". To co sa stalo je zle, urcite by chlapec mal dostat vychovnu prednasku a trest( nie fyzicky). No zakazat kontakt - je take..... mozes sa ty nestretavat s nimi, popripade je na tebe mat tie deti pod dozorom a nespustat ich z oci. No zakazat kontakt- to akoze uz k vam nikdy nemizu prist- to je mozno ok- lebo mas pravo urcovat kto pride k vam domov. Ale to akoze nemozu ist na navstevu k ostatnej rodine, svokre alebo hocikam- lebo tam mozno pridete/ budete je uz cez ciaru- a ano robi to dusno. A myslim ze pre toho chlapca by bolo prospesne a ovela viac vychovne kdby videl dosledok svojho spravania. Asi nie uplne si vie predstavit a pochopit co znamena- velmi si jej ublizil, ma zlomenu ruku, boli ju to...... Mna by skor zaujimalo ci ich to mrzi a je mu to luto...... Moj syn sa zo spoluziakom "zrazili"pri futbale- no chalana to velmi trapilo( nebolo to sice take vazne zranenie ako u vas) no chalanisko mu chodilo domov prepisovat poznamky,aj mu nosil ulohy hoci neboli spoluziaci- pozistoval priniesol. A toto mi prislo velmi vychovne spravne aj od jeho rocicov- cas nevratis, skutok neodconis- ale mozes pomoct aspon takto.

@zuzinka888 toto nebolo prvy krat..uz bolo aj take ked boli na kupalisku ze sa ju snazil ponorit aj ked ona sa branila a plakala museli sme vtedy tiez raznejsie zasiahnut..to bolo v lete..a uz aj predtym sa stali taketo mensie incidenty..takze preto som uz teraz zakrocila takto razne

autor
19. nov 2025
@jaskolka

Ja neviem...ale mne to tiež veľmi pripomína tú spomínanú diskusiu, zranenie, následky, liečenie...a akosi si neviem predstaviť,že by bola celá rodina taká "blbá a slepá"že by naozaj zľahčovali také niečo,ako zhodenie dieťaťa zo schodov.
Prepáč, autorka (autor)ale ja tomu celému neverím, vzhľadom na to,že pred pár mesiacmi tu bola takmer rovnaká téma.

@jaskolka v poriadku to ja zial neovplyvnim..ako zo zaciatku to nezlahcovali..tiez boli vsetci vystraseni a nahnevani ale teraz ten hnev ostal uz len mne..ostatni to uz tak tragicky neberu ze ved mala je ok,

autor
19. nov 2025
@zuzinka888

@zuzinka888 jemu nieje luto co sa stalo jemu je luto to ze ho z toho obvinuju lebo on to neurobil..aj vtedy sa rozpakal a vykrikoval ze to on nebol..pritom som to videla..

jaskolka
19. nov 2025

Jasné,už ju topil,udrel,teraz zhodil zo schodov...a všetci sú slepí,len ty to vidíš...potom pochybujem o zdravom rozume celej rodiny a o tvojom tiež,keď ešte s ňou tam chodíš či dovolíš,aby chodila k nim ona.
Lebo ak by som reálne mala v rodine také praštene decko,ako je tento malý,tak by nikdy som nedovolila,aby vôbec malá k nim šla. A už po prvom incidente by som tak urobila,nie že bude mu dcéru druhé decko biť, topiť, lámať a ja budem písať na MK

autor
19. nov 2025
@jaskolka

Jasné,už ju topil,udrel,teraz zhodil zo schodov...a všetci sú slepí,len ty to vidíš...potom pochybujem o zdravom rozume celej rodiny a o tvojom tiež,keď ešte s ňou tam chodíš či dovolíš,aby chodila k nim ona.
Lebo ak by som reálne mala v rodine také praštene decko,ako je tento malý,tak by nikdy som nedovolila,aby vôbec malá k nim šla. A už po prvom incidente by som tak urobila,nie že bude mu dcéru druhé decko biť, topiť, lámať a ja budem písať na MK

@jaskolka prvy incident bol taky ze ju sotil a spadla..nic sa nestalo len sa zlakla..maly dostal vynadane potom dlho nic nebolo, dalsi incident bolo ked do nej hodil lopticku a trafil ju do brucha to povedal ze nechcel do nej hodit ze chcel hodit do psa lebo velmi stekal ale sa mu postavila do drahy..ok to sme nechali tak treti incident bolo to topenie..vtedy dostal vemi vynadane aj odomna aj od rodicov, potom dlho nic a posledne bolo toto...

autor
19. nov 2025
@jaskolka

@jaskolka a co sa tyka malej chodenia k nim, malá k nim nechodi vobec..ona chodi len k svokrovcom

anonym_137040
19. nov 2025

Ak si si 100% ista a uz bolo tuch veci viac. Muzovi by som povedala, ze si ma davat pozor ked pojde po schodoch, aby sa omylom “nepotkol” a pokial mu je prednejsi maly rozmaznanec jeho sestry, ako zdravie vlastnej dcery nech sa pakuje k svojej matke/ sestre. Ked si ujasni priority, moze prist naspat.

autor
19. nov 2025
@anonym_137040

Ak si si 100% ista a uz bolo tuch veci viac. Muzovi by som povedala, ze si ma davat pozor ked pojde po schodoch, aby sa omylom “nepotkol” a pokial mu je prednejsi maly rozmaznanec jeho sestry, ako zdravie vlastnej dcery nech sa pakuje k svojej matke/ sestre. Ked si ujasni priority, moze prist naspat.

@anonym_137040 toto presne som mu uz povedala, na tom sme sa dohadali aj minuly tyzden a bola ticha domacnost

anjelicek26
19. nov 2025

Ano spravil to naschval. Nie, dosledky nedomyslel a az takto jej ublizit nechcel. A ano, prestala by som sa s nim stykat, moje dieta a jeho bezpecie je uplna priorita, takze k babke a dedkovi len v mojej pritomnosti a pod dozorom.. Sama len, ked tam on nebude. A nerobit vynimky.

autor
19. nov 2025

dokonca mi muz povedal ze podla neho mam uz dlhsie jeho sestru v zuboch a toto je pre mna dobra zamienka aby som sa s nimi pohnevala..to uz som nanho vrieskala ako nepricetna ci je uz ozaj magor

la_dolce_vita
19. nov 2025

Co z toho dietata vyrastie?! Nic dobre, obavam sa... u mna by skoncili.

beata_k
19. nov 2025

Beries aj do uvahy, ze 6 rocny chlapec nezvladol svoje emocie a nedomyslel dosledky?

autor
19. nov 2025
@beata_k

Beries aj do uvahy, ze 6 rocny chlapec nezvladol svoje emocie a nedomyslel dosledky?

@beata_k ano beriem to do uvahy ale za to ma moje dieta trpiet ze nezvlada emocie?

beata_k
19. nov 2025
@anonym_autor

@beata_k ano beriem to do uvahy ale za to ma moje dieta trpiet ze nezvlada emocie?

@anonym_autor Samozrejme, ze nie. Tu ide o to, ako sa veci budu vyvijat v rodine. Neviem ako by som reagovala. Asi stretat, ale pod dozorom. Byvate blizko, to je blbe.

anonym_75b56a
19. nov 2025

Naco znovu tema o tom istom? Recyklujete alebo upratujete v redakcii? Autorka sa velmi snazi to musim uznat.

anonym_168d06
19. nov 2025

Jasne že nie. Minimálne 2 roky by ten autistický debil moju dcéru nevidel. Ja by som im to aj takto povedala.

autor
19. nov 2025
@anonym_75b56a

Naco znovu tema o tom istom? Recyklujete alebo upratujete v redakcii? Autorka sa velmi snazi to musim uznat.

@anonym_75b56a o com istom aka tema znova?..prvykrat tu pisem za posledny rok asi..

anonym_75b56a
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_75b56a o com istom aka tema znova?..prvykrat tu pisem za posledny rok asi..

@anonym_autor takze ta tema spominana co ma link na prvej strane nie je tvoja?

autor
19. nov 2025
@anonym_75b56a

@anonym_autor takze ta tema spominana co ma link na prvej strane nie je tvoja?

@anonym_75b56a samozrejme ze nie

sissy27
19. nov 2025
@jaskolka

@jaskolka vieš čo, ja nie že verím tomu, že existujú rodičia, ktorí "nevidia nepočujú", ja som takých zažila. Tá malá bola čisté zlo, robila zle deťom v škôlke (fyzické napádanie, ničenie vecí, ak učiteľka nejakému dieťaťu napr. pochválila obrázok, tak ona ho v nestráženej chvíli roztrhala, ak nejaké dieťa malo niečo čo sa jej páčilo ale nemala to, tak to proste poškodila, pľutie do jedla, dokonca miesto pozdravu opľula domácich na návšteve). Nie, nemala žiadnu dg, bola len rozmaznaná. Učiteľky v škôlke sa na ňu denne sťažovali - a jej mater len "to by ona nikdy neurobila, však srdiečko, ty taká nie si" a bolo vymaľované. Až raz narazili obe a tvrdo - nebolo to síce úplne slušné riešenie, ale pomohlo.
Takže kľudne môže byť, že aj autorka má takú rodinu.

biba_18
19. nov 2025
@sissy27

@jaskolka vieš čo, ja nie že verím tomu, že existujú rodičia, ktorí "nevidia nepočujú", ja som takých zažila. Tá malá bola čisté zlo, robila zle deťom v škôlke (fyzické napádanie, ničenie vecí, ak učiteľka nejakému dieťaťu napr. pochválila obrázok, tak ona ho v nestráženej chvíli roztrhala, ak nejaké dieťa malo niečo čo sa jej páčilo ale nemala to, tak to proste poškodila, pľutie do jedla, dokonca miesto pozdravu opľula domácich na návšteve). Nie, nemala žiadnu dg, bola len rozmaznaná. Učiteľky v škôlke sa na ňu denne sťažovali - a jej mater len "to by ona nikdy neurobila, však srdiečko, ty taká nie si" a bolo vymaľované. Až raz narazili obe a tvrdo - nebolo to síce úplne slušné riešenie, ale pomohlo.
Takže kľudne môže byť, že aj autorka má takú rodinu.

@sissy27 fiii, to ma zaujalo - ako narazili?

betulinka1
19. nov 2025

@anonym_autor ja by som dala absolutny zakaz styku s mojou dcérou a muz by sa mohol postaviť aj na hlavu. Ja sa nehádam, neznášam to ale v tomto prípade, by som asi tak nakričala na muža, že ohrozuje vlastnú dcéru, ak k tomu tak laxne pristupuje, že si neuvedomuje, že ju mohol zabiť, mohla skončiť na vozíku. Mladý má vsade problém a je to psychopatické správanie. Aj ten plac, buchanie si hlavy. Nemusí to robiť vedome ale v danom okamihu sa prejaví jeho krutosť a nevie to ovladnuť. Je cudne, ze si nechráni svoju dceru. Ked to nebudu jeho rodicia riesiť a v predpuberte prídu ešte hormonálne výkyvy, tak koniec sveta. Spýtala by som sa muza, ze ak by mu znasilnil dceru, tak povie čo, že mala kratku suknu a zapricinla by si to sama?? A svagrinej by som to vykricala tiež a povedala, že gratulujem. Argument, že sa predbehla, si mozu strcit niekam, lebo vzdy sa niekde nejake dieta predbehne, vysmeje sa akože to čo, ten chlapec ma vtedy právo ich zabiť, podľa ich teórie. Keby sa stalo niekde na oslave, že sa stretneme, dcére dám telefón kludne na celý den do ruky a tu sedíš pri mne a kludne sa hraj. Alebo by som bola non stop s nimi. Pokiaľ chlapec nedostane odbornú psychologickú pomoc, bude sa to zhoršovať. Neboj svagrinu toto dobehne, že nerieši. Takto by som to vysvetlila aj svokrovcom. Nech respektuju moje stanovisko, že deti spolu nemôzu byť same bez dospelej osoby. Strasne som nahnevana aj za teba.

biba_18
19. nov 2025

@sissy27 btw, synovi jeden malý smrad v prvej triede rozstrihal remeň na školskej taške (čo sa nedá urobiť náhodou, tie remene aj niečo vydržia) - a v 4-tej triede (na základnej škole, štvrták) ho vyšetrovala polícia za šikanu ... takže áno, sú aj také deti - a mamička to tiež zľahčovala ...

anonym_75b56a
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_75b56a samozrejme ze nie

@anonym_autor jasne,nie je to tvoja tema. A ten svagrinej syn naozaj existuje?

jennky13
19. nov 2025

@anonym_autor tato tema tu uz bola a tak rozmyslam, ci je vazne pravdiva

anonym_196f44
19. nov 2025

Akože ja ozaj neviem či môžu byť dve totožné diskusie, že úplne totožné veci sa stali (akurát vymenená smykalka za schody) , ale ešte aj gro odpovedí autorky je totožné.