Ako riešiť manželstvo s ignoráciou a alkoholom?
Potrebujem radu, ako a či je vôbec riešiteľna moja situácia.Som, v manželstve dvadsať rokov. Máme osemročného syna. Celý život, od ukončenia strednej školy som pracovala, až do materskej. Po skončení RD, som nastúpila na opatrovateľský, kvôli zlému zdravotnému stavu môjho otca. V manželstve, to ide dole vodou kvôli manželovej ignoracii mojej osoby a pozitívnemu vzťahu k alkoholu. Dieťa a ja ho vôbec nezaujimame len svoje koníčky a alkohol. Som však v takej situácii, že rozvod neprichádza do úvahy, keďže bývame v RD, ktorý je v mojom osobnom vlastníctve a sama neutiahnem jeho réžiu a financovanie. Podnájom takisto nemám z čoho platiť, keďže dostávam len opatrovateľský príspevok. Môj muž si je tohoto všetkého vedomí a preto ťahám, za kratší koniec.V manželstve žijeme, ako dvaja spolubývajúci, ktorý majú dieťa o ktoré sa výlučne starám len ja. Počas manželstva došlo k veľkým podrazom zo strany manžela voči mne a dôvera sa natoľko naštrbila, že je z mojej strany nemožné ju obnoviť a on o to ani nemá záujem. Z domu odísť odmieta a takýto život je už pre mňa neúnosný. Ako, by ste to riešili na mojom mieste!?
@miriam11 to je rada, urobit si viac problemov a zavesit si na krk dalsieho mozno rovnakeho 🤷
Este mozes cast domu ak je to mozne aj niekomu prenajat. To ti cast vydavkov nahradi. A keby si sa rozviedla a dieta tebe prisudia, budes mat nejake vyzivne co mozno pokryje to co on v zahrade urobil, niekoho by si si najala. A citlivo s mladym, ten to chudak u vas doma asi nema velmi jednoduche
@tenerifka zasadny problem je, ze vacsina vasich rad je vskutku nepouzitelnych, lenze to si nikto neprizna, radsej sa obvini autorka, ze nechce nic riesit.. keby to nechcela riesit, tak sem ani nepise.. a je ozaj dobre, ze nie je tak hlupa, ze bude utekat hned spravit prvu vec, co jej poradi niekto cudzi na nete, len preto, aby dokazala, ze sa snazi nieco riesit, aj ked jej ta rada vobec nesedi 🙄
autorka, opatrovatelsky si si dokazala vybavit, tak az taka neschopna nebudes. Mas svoje vlastne byvanie, si zdrava ty aj tvoj syn, mas prijem 600 eur.
Ty ale musis pochopit, ze aby si sa posunula dalej, musis znizit tvoje financne riziko na nulu, a to urobis jedine vtedy, ak sa rozvedies s muzom, ktory pije a berie pozicky. Treba urobit ten prvy krok, ten najdolezitejsi. Ak budes otalat, je dost pravdepodobne, ze kvoli necinnosti prides ty aj syn o strechu nad hlavou
Aha, tak mas ored 50.tkov,takze oco 70.-80.rokov....to ti musi vychadzat s 2.prijmami bez toho slopaka. Si uvedom, aky ma zhubny vplyv na buducnost syna. Je mozne, ze o 15 rokov budes riesit syna-ozrana. On by to proste nemal mat denne na ociach, 🍻🍻🍻alkaca. 👿
Dáva ti ten chlap aj nejaké peniaze? Alebo len všetko minie plus narobí dlhy?
Keď nedáva tak rozvodom len získaš - nebudeš sa na neho musieť ani pozrieť, kupovať pre neho jedlo, drogériu, šaty..., menej minieš vody napríklad - menšia platba, dostaneš výživné a mohla by som pokračovať. Záhradu pokosíš dvakrát za rok aj sama alebo niekomu zaplatíš, drevo ti dovezú už napílene ty si to len uložíš.
Ďalší krok by bol získať nájomcu alebo predať dom.
@tenerifka citala.. nezalezi na tom, ci je nieco logicke, ale ci to autorke sedi a ci ju to oslovuje ako riesenie, ktore by ZLEPSILO jej zivot.. lebo sice moze sa nieco zdat ako logicke riesenie, ale ked to pre nu vo vysledku bude znamenat, ze zas len bude zit zivotom, ktory je pre nu z nejakeho dovodu neznesitelny, tak aky ma taketo riesenie vobec zmysel? ved je predsa jedno, kvoli comu zatina zuby, to uz moze ostat kludne zit aj tento zivot
okrem toho mi jej dovody, preco nieco nejde, pridu tiez celkom logicke a nie iba ako vyhovorky.. napriklad si vies vazne predstavit, ze sa jej podari niekomu prenajat izbu v baraku v malej dedinke na vychodnom slovensku? alebo ako v pohode umiestni do ustavu otca, ktory jej daroval dom s tym, ze tam dozije a ona ho dochova?
Ešte je tu iná možnosť ale s tým by musel súhlasiť aj tvoj manžel:
- aby šiel na protialkoholické liečenie a následne
- ste šli spolu na manželskú poradňu
zrusit vecne bremeno a dom predat. to, ze susedia nevedia predat dom, neznamena, ze nepredas ty svoj. tiez byvam na vychode, pri KE a domy sa tu predavaju ako teple rozky, lebo z mesta mlade rodiny odchadzaju.aj na nasej ulici predavali dom 3 roky, ale cenu mali sialene nadhodnotenu. kupis si v meste 2i byt.urcite nie kazdy na vychode zaraba 600€, ked pojdes robit predavacku do lidla zarobis aj tisicku.otca do DSS, v mestach su drahe, na dedinach su lacnejsie. viem aj poradit, tiez sme to riesili.aj pred 50 mozes mat pekny zivot, mozes mat este partnera, ktory si ta bude vazit a milovat ta.
Fuha, to je naozaj blba situacia. Kedze v regione asi zarobis obdobne, ako mas opatrovatelsky.
Asi by som skusila najprv dat dom nejakej realitke, nech ho skusia predat/prenajat. Resp ci tam byde nejaky zaujem.
Ak by sa nieco/niekto nasiel, tak by som podala ziadost o rozvod. Vecne bremeno sa da zrusit, nie?
Potom by som sa prestahovala mozno do nejakeho aspon trochu vacsieho mesta, a otca zobrala so sebou. A ak by si si nasla pracu, tak sa otvara otazka aj domova dochodcov..
Prosim ta, obetuj 100 € na pravnika, ako ochlastovi zrusit trvaly pobyt, ked nemate BSM, ale dom je tvoj v 1/1.pri tej prilezitosti daj presetrit, kolko, kde, komu dlhuje-dlhujes, si v tom s nim, hned nech ti napise o rozvoid👿🍾👽
Nasledne kopanec do riti, po svade bolo neskoro. Nevzdychaj a konaj, lebo ti aj oblicku preda.
Do ziadnej bytovky sa netrep, kosit zahradu a nosit drevo ti 8.rocny uz moze sam. Nepredavaj rodny dom, udrz ho synovi.
AUTOR
•
Dnes o 11:24
Ja, som mu už počas manželstva dala toľko možností niečo zmeniť. Stále prichádzam na nové klamstvá, mobil zaheslovany. Bez môjho súhlasu zobral pôžičku na auto. Založil si vlastný účet, okrem spoločného. V minulosti poodnasal zlato obrúčky aj naše aj mojej maminy do záložne. Prosila som ho , vyhrážala som sa mu a on vie že som slabá niečo urobiť. Je, to hrozná bezmocnosť a beznádej.
@ahhola ten 8 rocny syn to drevo pojde nachystat do lesa? ci ked jej donesu metrovicu tak 8 rocny syn ho stihl bude rezat? 8 rocny syn pokosi 10-20 arovu zahradu? pises zjavne nieco, o com ani netusis.
Žienky, vykreslim podrobnejšie naše manželstvo. Sme, spolu dvadsať rokov, brali sme sa ani nie tridsať ročný, takže už sme neboli nezrelé deti do manželstva. Po svadbe začali problémy, keďže som nemohla manžela dostať ku mne bývať, lebo mu nevyhovovala žiadna robota. Takže býval naďalej u rodičov,ku mne chodil na víkend zhodiť špinavé handry a vymeniť za čisté. Nabaliť navarené napečené, ale materi dával stravné lístky veď ho údajne stravoval, chleba s masťou mu bolo dobré jesť celý týždeň. Na koniec som mu vybavila robotu, akú bol ochotný prijať, tak už nemohol cúvnuť. A vtedy som začala prichádzať na dlžoby ktoré nezaplatil za slobodna, alkohol ktorý mu bol vždy blízky, aj keď vždy som to chápala, že ide na jedno, Nikdy to tak nebolo. Riešili sme bývanie, prerabanie, všetko sme si svojpomocne porobili.Riesila som zdravotné problémy a nejako prehliadala vzťahové.Nikdy, nebol doma vždy mu všetko a všetci boli prednejší, ako vlastná rodina. Sama s malým dieťaťom, Nikdy žiadna pomoc a opora, do toho ešte alkohol.Intimni život na bode mrazu žiadne prejavy lásky, citov. Stále som verila, že pochopí, že mu dôjde že rodina má byť na prvom mieste, keď som po večných dohovaraniach a monologoch na chvíľu videla zmenu, bola so si istá že to dáme, že pochopil, ale vždy to trvalo možno týždeň, dva a zase bol v starých koľajach. Takto, nejak sme sa dopracovali až do takéhoto stavu z ktorého nie je cesta ani von, ani zostávať dnu.
@matkahelka pisala tu nejaka, ze si moze kupit hotove polienka v bagu, maju to aj v obi, dovezu di dvora, vylozia rukou. Ano, moze nosit, neubudne z neho. V prazskych cinziakoch si decka nosili uhlie v uholniakoch, ked chceli teplo a rodicia prisli vecer. Nezvelicuj o com nic netusis ty.
Viem, ze ti to nepomoze, ale pises, ze od zaciatku to nebolo dobre, napriek tomu ste spolu dlho a dieta ma len 8 rokov. Nechcela sa to ukoncit skor? Takto si premrhala svoj zivot s nevhodnym partnerom.
Ach, zena.... Zavolaj si taxik, zjednaj pravnika, ked nie ihned, zajtra bude neskoro, ale chod.
👽Uz sa nevrtaj v tom hnoji, ake konaj. 👽
On je na tebe ako vampir, ktory cicia a tvoju krv.
Dokedy ho nechas ako plosticu na sebe????? 💥
Tak minimalne sa s nim rozved. Rozvedeny si najde casom inu a sam si pobali kufor
@ahhola opakujem, netusis o com pises.hotove polienka? a tym vykurovat celu zimu rodinny dom? pobavila som sa. tie hotove polienka stoja tolko, ze by predala oblicku aby tym mohla kurit.staci pouzit google. tie hotove polienka su pre ludi, kt.si obcas kvoli atmoske prikuruju do krbu, stoja sialene totiz peniaze. a nosit chalan drevo moze, to ano, ale do lesa 8 rocny drevo nachystat nepojde, ani ked si ona kupi z lesa metrovicu jej 8 rocny drevo na polienka neporeze. moji svokrovci kuria drevom, je to sakra tazka praca, drevo nachystat, narubat, nanosit.na zimu potrebujes 20-25 m dreva. moj muz s bratmi im tam 2 tyzdne v lete otrocia.
zajdi na nejake terapie.. potrebujes sa povrtat v sebe, aby si zistila, preco si si 'zavesila na krk' takehoto muza a si s nim 20 rokov.. potrebujes to pochopit a zbavit sa tych presvedceni, ktore ta drzia v tom, ze z toho nejde von.. kym sa tych nezbavis, ziadne prakticke a logicke riesenie ti nepomoze
@matkahelka 😂iste jej ozran v liehu nalozeny ide do lesa chystat metrovicu, si pobavila, ked sa zjavi u nej len vtedy, ked potrebuje nieco uebat do zalozne😂nuz tak nech si zaplati tu metrovicu a chlapov, co jej to rozoberu a bude mat lacnejsie, ako navstevu ozrana👿ked ma drevosplynovak, tam staci nalozit kazdy 3 den, znami takto kuria v kocke 10*10*10🤕
@reanda neradila som jej ani prenajat niekomu izbu, ani dat otca do ustavu. Ano, tieto konkretne rady su uplne mimo. Ale je tam kopec dalsich, z ktorych by mohla cerpat.
Rozviest sa a vykopnut chlapa je zaklad. Dat dokopy 600 eur, plus pridavky, plus vyzivne, ponuknut niekomu malu vypomoc (varenie, pecenie, strazenie).,to su dalsie peniaze.
Mozno ako ten kreten odide tak zisti, ze jej vydavky su naozaj male
Po tvojom poslednom príspevku vidím že si typ, ktorému niet rady ani pomoci. Ty si s ním po toľkých rokoch jeho otrasného správania ešte aj otehotnela. Normálna žena by ho do pol roka kopla do riti a nie s ním zabiť 20 najlepších rokov života a ešte aj naďalej trvať na tom, že nič sa nedá zmeniť. Dá sa! Ale ty nechceš! Rozvod, výživné, predaj dom, kúp byt a konečne začni normálne žiť. To čo si vybrala svojmu dieťaťu za otca? Prečo zostávaš s takým otrasným chlapom? Čo z neho má ten malý? Spamätaj sa konečne a začni robiť zmeny! Inak budeš o pár rokov na tom oveľa horšie ako dnes.
@ahhola pisala, ze jej drevo chysta, tak asi chysta, alebo nareze, ked im to niekto donesie.hadam dospely chlap ma viac sily ako 8rocne dieta.a pisala, ze kosi zahradu. samozrejme, zo 600€ opatrovatelskeho si zaplati 3x rocne kosenie, aj drevo, aj chlapov, co jej to nachystaju. drevosplynujuci kotol stoji 5tis €, urcite si ho autorka ma za co kupit. v 2i byte by zaplatila 140€ mesacne naklady a vybavene. mala by aj teplo, ani kosit nemusi. nechavat dom chlapcovi? ten odide studovat a zostane alebo v BA alebo este dalej.a ona bude dalsich 20 rokov zivorit, aby mu nechala dom.
@subartic riešenie ktoré si navrhla je veľmi necitlivé... to si už mohla rovno napísať aby otca zastrelila...
nemám nič preto DSS, ale nie každý má nato tam strčiť svojho rodiča...
Keď muž berie pôžičky bez tvojho vedomia, tak si jednoznačne ako prvé porieš BSM.
A rozvod určite.
Bude ti platiť výživné na dieťa.
A nemôžeš u vás v dedine aspoň roznášať letáky, nech si trošku privyrobíš?
Ináč plienky viete mať na predpis
No este citam, ze pokial sa s nim nerozvediws, tak porobi dalsie dlhy a dom pojde do exekucie a za zvysok po vyplateni dlhov ti mozno ani na chleba neostane.
Dom je gula na nohe a ten chlap nic?
Ale vykecala si sa.
Stale nevieme -
- kolko prispieva
- co prinosne v dome robi
- kolko stoji rezia domu
- venuje sa synovi? Nie... skoda nieco radit vazne
@jana005 má na predpis ale to na čo má nárok cez poisťovňu, je mu málo, preto dokupujem, plus hygiena, drogéria podložky na posteľ doplatky za lieky, inzulín, Dia potraviny strava, diéta.
@matkahelka lenze ty si natocila tak, ze bez jeho pomoci s drevom neprezije, no ked odide, s nim odidu aj jeho vydavky na neho a z tejto uspory jej moze vyjst x krat viac metrovice, ako jej obstarava on. Nastartovat kosacku vie aj ona. Dom... to je istota. V 2i byte si narobi x dalsich problemov, ak sa jej ujdu susedia typu ako jej chlap, jej otec tam ma dozitie. No ako to tak vidim, vsetky tu potia krv a ona nezmeni nic.

Prosim ta, mas kulturak? Beries opatrovak, pridavky, otec ma starobny? Kolko ti prisoeje ozran, ked by si bez jeho prispenia nevedela uzivit dom, kopni ho do riti a uvidis, ze to pojde. Osobnu asistenciu tatkovi a ty do prace, pripadne otca surodencovi? do DD...? 🌀