Ako riešiť neohlásené návštevy a ich následky?
Ahojte idem sa vás spýtať či to príde aj vám už cez alebo som ja pomätená? Ako mám toto vyriešiť aby sa nikto neurazil? Babka mužova mama k nám zvykla chodiť obdeň a hlavne neohlásene, zjavila sa v chodbe. Muž bol na poobednej zmene v práci, kúpala som deti,keď v tom počujem klopanie na dvere,mala som zamknuté. Neotvárala som, nakolko som mala deti vo vani. Znova klopanie,ja nič. Po pol hodine mi volá muž čo robíme ( nezvykne mi volavať z práce), ja že prečo? No, mama mu volala, že som zamknutá a nikto neotváral a že prečo.... Muž mi začal dávať proslov na čo som zamkla? Že určite som jej schválne neotvárala atď. Ako aj keby to bolo schválne, tak akože čo? To ho musela hneď otravovať do práce že mám zamknuté dvere? Sme sa chytli kvôli tomu ja som to už nevydržala a otvorene povedala, že som nikdy nič, ani jedného krivého slova nepovedala na to, že sem chodí neohlásene a často a občas sa to aj nehodilo,nie každý chce mať návštevu tak často...
@abbey1 to bol príklad. Toto je môj príspevok o nás,tak mi tu nevypisuj o vás ak to je pre teba ok. Pre mňa to ok rozhodne nie je a ak nechceš aby som prskala na teba,tak choď komentovať iné príspevky.
@anonym_autor Napísala som ti slušný príspevok. Vybehla si na mňa ako harpia. 🙂
Snáď sa ti uľavilo
Snáď sa ti uľavilo
@abbey1 napísala som to maximálne polopatisticky,aby to aj jednoduchšie osoby pochopili. To, že to chápeš ako nejaké drzé odpísanie, nuž, čo ti poviem. 😀
No tu fakt pomôže len jasne a veľmi rázne vysvetliť mužovi, že svokra nemá prečo mať absolútny prístup k vám domov. My napríklad máme aj kľúče medzi sebou, ale vždy sa ohlasujeme. A ja by som si neodpustila svokru podpichnut, či sa boji, že mám doma frajera, keď mi takto vraza do chalupy.
Posadila by som si muza a oznamila mu,ze toto je rovnako tvoj dom ako jeho a preto mas pravo nastavit si aj pravidla navstev bez ohladu na to kto to je.Povedz mu,ze bud sa dohidne s rodinou ze aj navstevy maju svoju mieru-svoni sa,klope sa,max 1x tyzdenne a vzdy sa vopred ohlasuje.Druha moznost je ze budes zamykat a vysvetlis im to ty.Toto by som nezniesla.Co si to vobec ona dovoluje??
Snáď sa ti uľavilo
@abbey1
no napísala si to divne. takže je ok keď sa ti blízka rodina len tak zjaví v obývačke? bez zaklopania, zvonenia.
veď klopem keď idem len decku do izby. a nie do iného domu.
Tvoj dom, tvoje pravidla. Tiez sme si tym presli. Vztahy boli potom napate nejaku dobu. Ale bolo treba stanovit hranice. Nemam to rada a ani ku druhym nechodim bez ohlasenia. Viem, ze aj ku mamine mozem prist hocikedy ale cinknem jej a ona nam tiez.
V dnesnej dobe ,kedy po svete beha kadekto, je velmi riskantne nechavat odomknute.
Mne sa raz stalo ,ze na stedry den mi do domu vosli kolednici.
Ja v spodnom pradle,smazila kapra,upachtena,strapata...nacgystana do sprchy
A zrazu pocujem:
Stile Nacht./ticha noc../..a fukaciu harmoniku....
Hodila som na seba zupan a utekala ku vchodu pozret.
2 dospeli chlapi ,Madari...prisli koledovat a jasne ze chceli peniaze.
Boli slusni a neboli dotieravi,peniaze som dala aj podakovala...ale aj tak.
2 cudzi chlapi na Vianoce v nasej chodbe.
Hrozne!
.
Odvtedy je zamknuta brana!
Mame zvoncek, kto chce vojst zazvoni.
Ziadne take,ze hocikedy si hocikto vojde dnu...
A neohlasene navstevy doslova neznasam.
Ved kazdy ma mobil.
Moze zavolat..
aj ja mam predsa svoj zivot...
Svokre vysvetli,ze je normalne zamykat.a je viac nez potrebne,aby sa ohlasila.
Pretoze aj vy mate svoje plany...
@anonym_autor tak ja by som odteraz už vždy zamykala, aj keď by som akurat deti nekupala. A nech ju aj rozdrapi.
@anonym_autor aj vaša mama sa musí ohlásiť?lebo já sa musím nevesty najskor opýtať či vobec možem prísť ale to jej mama je u nich 24/7
@anonym_autor aj vaša mama sa musí ohlásiť?lebo já sa musím nevesty najskor opýtať či vobec možem prísť ale to jej mama je u nich 24/7
@64jarka64 ved to je snad slusnost zavolat ci sa im hodi navsteva? Pokial vam nepovedali : pridte kedykolvek bez ohlasenia.to je taky problem zavolat a dohodnut sa ?
@64jarka64 ved to je snad slusnost zavolat ci sa im hodi navsteva? Pokial vam nepovedali : pridte kedykolvek bez ohlasenia.to je taky problem zavolat a dohodnut sa ?
@sidicek já s tým problém nemám ani by som tam bez ohlásenia neišla lenže ide o ten princíp,že pre nevestinu mamu to neplatí ona tam chodí kedy sa jej zachce
@anonym_autor My nemáme žiadne návštevy, keď sa chceme s niekým stretnúť, stretneme sa inde.
aj u nas to tak bolo ... a hlavne knam takto chodila muzova stara mama a kym som jej neotvorila tak zaklopala na kazde jedno okno v celom dome .... skoncilo to vtedy , ked prisla neohlasene ked sme boli doma s muzom , a poviem narovinu, rozdavali sme si to pocas dna v obyvacke na gauci :D jeho stara mama ( dost pobozna podotykam) prisla na terasu a cez terasove dvere nakukala ci sme doma ... no videla co nemala, rozniesla to po celej rodine a od vtedy knam nikto neohlasne nechodi :D :D
aj u nas to tak bolo ... a hlavne knam takto chodila muzova stara mama a kym som jej neotvorila tak zaklopala na kazde jedno okno v celom dome .... skoncilo to vtedy , ked prisla neohlasene ked sme boli doma s muzom , a poviem narovinu, rozdavali sme si to pocas dna v obyvacke na gauci :D jeho stara mama ( dost pobozna podotykam) prisla na terasu a cez terasove dvere nakukala ci sme doma ... no videla co nemala, rozniesla to po celej rodine a od vtedy knam nikto neohlasne nechodi :D :D
@simona1306 to muselo byť závisti 😀
@simona1306 to muselo byť závisti 😀
@michaela329 no neviem ci zavist , ale pomohlo :D od vtedy nam vsetci volaju pred tym ako pridu :D
Poznám to je to nepríjemné, otravné a bezočive.Niekto kto už nemá malé deti si myslí že človek čaká len na to kedy sa niekto zjaví vo dverách
Toto aj moja svorka robila. Najhoršie, že ona prišla ako nič, že ide u nás prespať . Bez opýtania, bez ohlásenia.. veď ona nie je návšteva ... Raz mi volala , že kde toľko som, že som v práci do druhej a už sú tri a ona čaká pred bytovkou v aute lebo nikto nie je doma... Tak som jej s úsmevom na tvári povedala, že na ceste na masáž a prídem až večer lebo potom ide s deťmi do kina , muž bol na týždňovke ... Zdula sa, že zrejme nie je u nás vítaná a odvtedy nechodí 🤷 .
Rodicia, súrodenci a ich deti u nás nie sú považované za návštevu. Sme rodina a aj keď prídu neohlásene, potešíme sa.
@abbey1 aj my, s tým rozdielom, že rodičia, súrodenci a icj deti vedia, čo je to slušnosť a ohlásia sa popredu. Pretože ja môžem mať inú návštevu, môžem byť práve na odchode, môžem byť v sprche a pod.
@anonym_autor bohužiaľ si to nechala zájsť ďaleko, pravidlá bolo treba stanoviť hneď ako ste s mužom začali spolu bývať. Budeš to mať teraz ťažké, ale nevzdávaj to
@anonym_autor v mojej rodine chodíme k sebe neohlásene kedykoľvek nám napadne ..moji bratia hocikedy aj v noci dôjdu prespať. A keď nie je miesto tak sú aj na podlahe. My to neriesime. Sme tak zvyknutí a môj muž to nevie pochopiť. Ja zas neviem pochopiť jeho časť rodiny, ktorá ti vopred zavolá, pošle pripomienku do Google kalendára aj sms. A zaklopu na dvere presne na sekundu v ohlásenom čase. Za mňa toto je fakt divné 😃
@anonym_autor zavolala by som svokre a povedala by som jej, že som kúpala deti a nepočula som ju. A že sa zamykám, lebo mi potom môže ktokoľvek kedykoľvek vbehnúť do baraku a nemám z toho dobrý pocit. A že ju prosím, či by mi mohla zavolať predtým, ako sa k nám chystá, že by som bola aspoň trochu pripravená na návštevu. A napríklad by som tie deti nedala do vane, keby som to vedela... A že keď sa stane nabudúce niečo takéto, tak kľudne môže volať mne, nie manželovi, ten to z roboty aj tak nevyrieši. A to isté by som manželovi povedala - že sa zamykám a aj sa zamykať budem, pokiaľ som sama doma. Nechcem, aby mi ktokoľvek behol dnu len tak z dvora kedykoľvek. A keď bude svokruša stáť vonku a sa nedoklopká, tak mi môže pokojne aj zavolať, nemusí volať jemu do roboty... Ale ideálne, keby sa naučila zavolať vopred, že sa k nám chystá.
@anonym_autor milujem :D moja svokra tiez mala pocit, ze byt v ktorom byvame je hlavne jej syna (aj ked sme hypoteku brali spolu a aj ju platime spolu) a tym padom ma ona narok si tam chodit ako do svojho, kedykolvek a akokolvek casto. Nastastie moj muz je pri zmysloch a usmernil ju. Ja neohlasene navstevy neznasam, este aj ked idem k vlastnej mame, tak dopredu zavolam kedy sa jej to hodi. Cize podla mna neprehanas a aj nadalej by som sa zatvarala doma 🤷🏼♀️
Ku mne tak chodí moja sestra,pre mňa je to nepochopiteľné,hocikedy sa zjavi,raz sme sadali s manželom a deťmi do auta,šli sme na huby a zjavila sa u nás ako nič aj so svojou dcérkou,inokedy sme boli s manželom a deťmi v kine-ked mi volala kde sme,že ide k nám,už som si na to zvykla.
@anonym_autor zavolala by som svokre a povedala by som jej, že som kúpala deti a nepočula som ju. A že sa zamykám, lebo mi potom môže ktokoľvek kedykoľvek vbehnúť do baraku a nemám z toho dobrý pocit. A že ju prosím, či by mi mohla zavolať predtým, ako sa k nám chystá, že by som bola aspoň trochu pripravená na návštevu. A napríklad by som tie deti nedala do vane, keby som to vedela... A že keď sa stane nabudúce niečo takéto, tak kľudne môže volať mne, nie manželovi, ten to z roboty aj tak nevyrieši. A to isté by som manželovi povedala - že sa zamykám a aj sa zamykať budem, pokiaľ som sama doma. Nechcem, aby mi ktokoľvek behol dnu len tak z dvora kedykoľvek. A keď bude svokruša stáť vonku a sa nedoklopká, tak mi môže pokojne aj zavolať, nemusí volať jemu do roboty... Ale ideálne, keby sa naučila zavolať vopred, že sa k nám chystá.
@mikadooo velmi trefne a diplomaticky 👏

@anonym_autor Ale ja píšem o nás. Ty si nastav vaše pravidlá. Kde píšem, že máš prestať masturbovať, či sa tešiť návšteve svokry? Na mňa neprskaj.
@abbey1 to bol príklad. Toto je môj príspevok o nás,tak mi tu nevypisuj o vás ak to je pre teba ok. Pre mňa to ok rozhodne nie je a ak nechceš aby som prskala na teba,tak choď komentovať iné príspevky.