icon

Ako riešiť neohlásené návštevy a ich následky?

25. nov 2025

Ahojte idem sa vás spýtať či to príde aj vám už cez alebo som ja pomätená? Ako mám toto vyriešiť aby sa nikto neurazil? Babka mužova mama k nám zvykla chodiť obdeň a hlavne neohlásene, zjavila sa v chodbe. Muž bol na poobednej zmene v práci, kúpala som deti,keď v tom počujem klopanie na dvere,mala som zamknuté. Neotvárala som, nakolko som mala deti vo vani. Znova klopanie,ja nič. Po pol hodine mi volá muž čo robíme ( nezvykne mi volavať z práce), ja že prečo? No, mama mu volala, že som zamknutá a nikto neotváral a že prečo.... Muž mi začal dávať proslov na čo som zamkla? Že určite som jej schválne neotvárala atď. Ako aj keby to bolo schválne, tak akože čo? To ho musela hneď otravovať do práce že mám zamknuté dvere? Sme sa chytli kvôli tomu ja som to už nevydržala a otvorene povedala, že som nikdy nič, ani jedného krivého slova nepovedala na to, že sem chodí neohlásene a často a občas sa to aj nehodilo,nie každý chce mať návštevu tak často...

Strana
z4
anonym_0af089
25. nov 2025

@anonym_autor ku mne tak chodili neohlásene celá rodina, až kým som ich raz neotočila vo dverách, že som dohodnutá ísť s kamoškou von, tak nech prídu za 2h. Akurát sme sa už so synom obúvali. Stačilo im ako poučenie 🙂

anonym_0ca573
25. nov 2025

Ja vzdy kazdemu poviem, ze kludne nech pridu ale nech sa pred tym ohlasia. Moja svokra to doteraz nepochopila alebo nechce to pochopit. Pre mna je to zaklad slusnosti sa ohlasit a hlavne sa spytat, ci nemame nejake plany.

danica2711
25. nov 2025

@anonym_autor tiež by mi to išlo na nervy. Tvoj problém je akurát, že to nechápe tvoj muž. Najprv presvedč jeho, že to takto nejde a treba do svokriných návštev zaviesť nejaký znesiteľný režim - a následne by bolo najlepšie, keby to svojej matke vysvetlil on. Ale podľa toho, ako reagoval, sa na tom riadne narobíš, držím palce

antonka
25. nov 2025

Keby si nebola zamknutá tak ti vojde dnu?😅
mňa by skôr nasral mužov prístup ku mne, prečo by mal byť problém že sa doma zamknem, veď ak sa ku nám dá prísť len tak že otvorím dvere tak by som snáď mala byť zamknutá pre bezpečnosť stále či? Môže si vojsť hocikto? Alebo deti odísť?🤷
To či som zamknutá keď som doma mne príde normálne, ale že svokra keď chce prísť nebola MNE 'ahoj. Som pri dverách, máte zamknutá otvoriš?' ale rieši to cez muža, lebo vie že dostanem dojeb?:D

autor
25. nov 2025
@antonka

Keby si nebola zamknutá tak ti vojde dnu?😅
mňa by skôr nasral mužov prístup ku mne, prečo by mal byť problém že sa doma zamknem, veď ak sa ku nám dá prísť len tak že otvorím dvere tak by som snáď mala byť zamknutá pre bezpečnosť stále či? Môže si vojsť hocikto? Alebo deti odísť?🤷
To či som zamknutá keď som doma mne príde normálne, ale že svokra keď chce prísť nebola MNE 'ahoj. Som pri dverách, máte zamknutá otvoriš?' ale rieši to cez muža, lebo vie že dostanem dojeb?:D

@antonka áno keď nebolo zamknuté,tak sa zjavila v chodbe, skrátka prišla dnu - bez predchádzajúceho zaklopania,bez ohlásenia

antonka
25. nov 2025
@anonym_autor

@antonka áno keď nebolo zamknuté,tak sa zjavila v chodbe, skrátka prišla dnu - bez predchádzajúceho zaklopania,bez ohlásenia

@anonym_autor bývate akože vedľa seba, Že na jednom dvore? Či to sa ti tak dostane dnu každý?🫣

domiklik
25. nov 2025

@anonym_autor nech si to so svojou maminkou poriesi manžel. Ty jej môžeš vysvetliť, ze ak ma chochmes, nech sa ohlási. Ona ho podľa všetkého nemá, tak by som jej to dala pocítiť, ze neohlasena Návštev je nezelana

autor
25. nov 2025
@antonka

@anonym_autor bývate akože vedľa seba, Že na jednom dvore? Či to sa ti tak dostane dnu každý?🫣

@antonka nebývame vedľa seba. No do dvora sa dostane. Áno,ak nezamknem tak prísť dnu môže každý

autor
25. nov 2025
@domiklik

@anonym_autor nech si to so svojou maminkou poriesi manžel. Ty jej môžeš vysvetliť, ze ak ma chochmes, nech sa ohlási. Ona ho podľa všetkého nemá, tak by som jej to dala pocítiť, ze neohlasena Návštev je nezelana

@domiklik podľa všetkého neporieši, keďže jeho reakcia bola taká aká bola...

domiklik
25. nov 2025
@anonym_autor

@domiklik podľa všetkého neporieši, keďže jeho reakcia bola taká aká bola...

@anonym_autor bud si stanovís hranice hneď na začiatku, alebo to budeš trpieť celý život

lukbe
25. nov 2025
@anonym_autor

@antonka nebývame vedľa seba. No do dvora sa dostane. Áno,ak nezamknem tak prísť dnu môže každý

@anonym_autor v dnešnej dobe sa nezamykat je odvaha. Pories si manžela a on svokru. Ale aj ty jej môžeš povedať, ze zamykat sa budeš a ona nech sa ohlási dopredu. Ak to aj naďalej nebude robiť, v momente, ked príde, by som sa išla niekde vychytať, na nákupy, ku kamoske, vonku, aj s deťmi, samozrejme.

antonka
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to je už aj v rámci bezpečnosti dosť riskantné a skôr by mi dávalo zmysel, že sa mužovi nebude páčiť, že si nechala odomknuté
Tento problém je taký....z Komára somár, keď chcem prisť zavolám, hoci aj pred dverami🤷 KEĎ UŽ je úmysel návšteva, neviem ako by to mal manžel z roboty poriešiť ... Ja by som bola nasratá na muža, on si ma svoju mamu poriešiť kedy sa chodí a nechdii... nie mňa čo sa doma zamknem kvôli bezpečnosti

liv1
25. nov 2025

Moj otec ma od nas kluce a ked boli deti male, tak sa zvykol objavit vo dverach. A hoci sme aj boli dohodnuti priblizne, musela som ho naucit, ze i tak ak ku nam pride, musi klopat, zvonit. Uz sa niekedy objavil aj “len tak”. No ale rychlo to pochopil. Neexistuje, ze by mi to robil kiekto kazdy druhy den a ze normalne sa objavi v chodbe. Wtf? 😂 to si velmi dlho vydrzala. 1. Nech sa ohlasi a za 2. Nech zazvoni, zaklope. 3. Zamykaj sa vzdy (ale hlavne kvoli bezpecnosti) a slusne vysvetli ze je ti to velmi neprijemne, aby sa ti ktokolvek zrazu vo dverach objavil.

Nemusis sa s nikym hadat, proste to vysvetli s kludom.

betulinka1
25. nov 2025

@anonym_autor svokre treba povedat a aj muzovi, že vecer budes zamknutá vzdy. Ved si sama doma s detmi, ides ich kupat a nechat otvorený dom aj bránicku?! Normálne daj babke cas, kedy môze chodiť.

lentakyterapeut
25. nov 2025

Vzdy pomaha povedat aj svokre rovno pravidla. Nudis sa babka najdi si iny program a ked chces vopred sa opytat ci moze prist. Bodka

januska12323
25. nov 2025

Najprv porieš muža a on si musí upratať mamu alebo ak je neschopný urobíš to ty. Mala si to spraviť už dávno. Neviem si predstaviť nechať otvorené dvere aj bránu len preto, že sa niekto nevie správať. Muž nechápe, že otvorené dvere sú pozvánka pre zlodejov?

anonym_7bd918
25. nov 2025

Keď si okúpala deti nešla si pozrieť kto klope? Proste ak by tam už nikto nestál tak pohoda niekto bol a nepočkal. Ak by tam stála tak by si ju pustila dnu.
Alebo aspoň zakričať že teraz nemôžeš nech počká.
Zvonček na dverách nemáte?
Odomknuté netreba nechávať, sú zlodeji ktorý chodia po domoch a využijú príležitosť, že nik práve nie je v miestnosti.

kaca222
25. nov 2025

Ja by som sa ani s mužom nevypravdovávala a narovinu mu povedala, že babka keď chce prísť, nech najprv zavolá či môže, a hotovo.
Urobila si dobre a muž nech sa uvedomí.

autor
25. nov 2025
@anonym_7bd918

Keď si okúpala deti nešla si pozrieť kto klope? Proste ak by tam už nikto nestál tak pohoda niekto bol a nepočkal. Ak by tam stála tak by si ju pustila dnu.
Alebo aspoň zakričať že teraz nemôžeš nech počká.
Zvonček na dverách nemáte?
Odomknuté netreba nechávať, sú zlodeji ktorý chodia po domoch a využijú príležitosť, že nik práve nie je v miestnosti.

@anonym_7bd918 mohla zavolať mne na mobil ale nevolala. Volala manželovi

cyberk
25. nov 2025

Aj tak budes najhorsia v tom ty 😂 zial svokrusky nemaju tolko rozumu si priznat chybu a myslia si, ze prave na nich kazdy vzdy caka 😅🫣

la_dolce_vita
25. nov 2025

Za mna je to neslusne a vadilo by mi to. Ale najma starsia generacia to moze povazovat za normalne.

cacianka
25. nov 2025

Slušný a vážny rozhovor s mužom - nikto nemá právo na prepadové návštevy, to akoby ťa prišla kontrolovať lebo ti obaja nedôverujú, neptrí sa niekde sa len tak zjaviť "som tu ". vysvetliť mužovi a aj svokre, aj mame, aj susedom, aj koňovmu bratrancovi

abbey1
25. nov 2025

Rodicia, súrodenci a ich deti u nás nie sú považované za návštevu. Sme rodina a aj keď prídu neohlásene, potešíme sa.

hefo
25. nov 2025

U mojej svokry, keď bola ešte mladomanželkou, chodila k nim jej svokra na takéto neohlásené návštevy pravidelne (a k tomu ešte skúšala reorganizovať ich domácnosť). A to bol jeden z výrazných príspevkov k pokazeniu ich manželstva.

Keď to manžel nedokáže pochopiť a podporiť svoju manželku voči svojej matke (manželka by mu od momentu svadby mala byť prednejšia), nerobí to vôbec dobrotu.

autor
25. nov 2025
@abbey1

Rodicia, súrodenci a ich deti u nás nie sú považované za návštevu. Sme rodina a aj keď prídu neohlásene, potešíme sa.

@abbey1 čo tým chceš povedať?

abbey1
25. nov 2025
@anonym_autor

@abbey1 čo tým chceš povedať?

@anonym_autor Čo si na tom nepochopila? V úzkom rodinnom kruhu máme vzťahy dobré. Preto k nám sestra, synovec,... môžu prísť bez ohlásenia. Blízku rodinu nepovažujeme za návštevu
Ty si vašu situácii musíš vyjasniť s manželom a danými návštevami

anonym_448e65
25. nov 2025

Mamickar c. 23456... v tomto jednom konkretnom pripade som na tvojej strane, ostatne nepoznam a cudujem sa tvojmu trubcovi, ze tiez nedrzal stranu tebe, ale mamicke, ktora ako stredoveky zbrojnos isla dobyt nedobytny hrad🗝️keby povedal, vies Iva aj kupe deti, aj uspava, aj im vari, nemoze byt v pozore, kedy sa ty zjavis ako duch a vsetkych nas vystrasis👽🤣

autor
25. nov 2025
@abbey1

@anonym_autor Čo si na tom nepochopila? V úzkom rodinnom kruhu máme vzťahy dobré. Preto k nám sestra, synovec,... môžu prísť bez ohlásenia. Blízku rodinu nepovažujeme za návštevu
Ty si vašu situácii musíš vyjasniť s manželom a danými návštevami

@abbey1 čiže mám jásať a skákať meter do výšky,keď sa u nás zjaví návšteva neočakávane a ja budem zrovna masturbovať ?

abbey1
25. nov 2025
@anonym_autor

@abbey1 čiže mám jásať a skákať meter do výšky,keď sa u nás zjaví návšteva neočakávane a ja budem zrovna masturbovať ?

@anonym_autor Ale ja píšem o nás. Ty si nastav vaše pravidlá. Kde píšem, že máš prestať masturbovať, či sa tešiť návšteve svokry? Na mňa neprskaj.

motylik2559
25. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, asi by si mala hodit rozhovor s muzom na vazno, ze preco by si sa nemohla zamykat, ked on doma nie je. Ved chodia kadejakí aj zlodeji najmä v dobe pred sviatkami a ty ked kupes deti v kupelni, tak by si asi tazko postrehla,ze ti niekto len tak vstupi do domu. Ako mu zalezi na bezpecnosti teba aj deti, ked reaguje ako dement? Hocico sa moze udiat ani nevies ako. Normalne mu to takto povedz a svokre nech to vysvetli on alebo aj ty ak to bude nutne. Uz to,ze trpis neohlasene caste navstevy je dost, nie este to aby si sa zamykat nemohla.

Strana
z4