Ako sa pripraviť na stretnutie s rodičmi priateľa?
Sme spolu 3 týždne a priateľ chce aby ma spoznali jeho rodičia...
Ja to oficialné. Jeho rodičia bývajú na dedine a sú veriaci...
Mám trochu stresi lebo som o rok a pol staršia a som už mamička.. ale o Tom ešte nevedia..
Priateľ hovorí že im nemusím nič nosiť ale mne to je blbé prísť tam s holými rukami...
Keďže robím poobednú a prespávať večer budem u priateľa a ráno skoro cestujeme skoro 4 hodiny tak domáce koláče nechcem robiť obávam sa že by to tu cestu neprežilo..
Potrebujem poradiť čo by som im mala doniesť a ako by som sa mala správať aby to dobre dopadlo...
Za odpovede vopred ďakujem
@sima2001 po troch týždňoch randenia sa ideš zoznamovať s rodičmi?ja som išla po troch rokoch😂
@anonym_e1906c inak btw, aj ja 🙂
Úprimne? Nemam z toho dobry pocit. Mal by ich upozorniť ze mas dieťatko, ak su veriaci, moze to byť pre nich neprijateľné. Kolko mas rokov? Koľko ma partner rokov? Vieš.. aby neboli zaskoceni
@lasona nemá žiadne malé "dieťaťko", má 7-ročnú dcéru.
Úprimne? Nemam z toho dobry pocit. Mal by ich upozorniť ze mas dieťatko, ak su veriaci, moze to byť pre nich neprijateľné. Kolko mas rokov? Koľko ma partner rokov? Vieš.. aby neboli zaskoceni
@lasona ma 24 a 7rocnu dceru.. jeho rodicia budu urcite nadseni
A vieš čo, choď, aspoň budeš vedieť, akí sú. Keď nechceš ísť naprázdno, tak víno / šampanské, torta a la Marlenka, nejaká medová v celku, káva, bonboniéra ... Čo uznáš za vhodné, ideálne niečo pre mužské aj ženské osadenstvo.
@sima2001 ježisi, samé moralistky, že po 3 týždňoch by nešli 😀 oni ťa chcú spoznať, tak sa normálne osprchuj, obleč si čisté veci, make up je na tebe, kúpte cestou bukrétu a možno otcovi fľašu vína ak má rád (spýtaj sa priateľa, nie že abstinentovi donesieš alkohol) alebo nejaké kvalitné oriešky a snacky, a je to.
Ja by som z toho nejakú drámu nerobila, proste stretnú sa dospelí ľudia a predstavia sa, čo je na tom?
Babke aj maturantke nech zariadi darček on, s koláčmi tam asi nepochodíš, určite majú objednané / napečené.
Mimochodom, ja som sa so svokrovcami spoznala cca po 2 týždňoch, išli sme okolo a chlap si tam potreboval niečo vyzdvihnúť 😀
Mne to zas príde milé, že syn sa zdôveril, že má nejaké známosť a oni ťa chcú spoznať. Nevidím na tom nič zlé ani by som nekonšpirovala o tom, ako vás budú chcieť rozdeliť.
tak to ideš dokonca na celorodinnú oslavu... no tak to už vôbev nie🙂 stále opakuješ že sú silne veriaci... takže budú dúfať že teda sex po svadbe 😀 ( to neviem či ste už teraz dodržali) a teda dieťa už máš takže pre nich to bude teda zaujímavé... povedz im to na oslave ukáž fotky a bude z toho dobrá akoby😅 česká komédia
Nesla by som ani keby neviem čo bolo. My sme spolu 2 roky. O 3 mesiace rodím a doteraz som jeho rodičov, súrodencov ani nikoho z rodiny nevidela.
@anonym_e1906c no dajme tomu že tri týždne sme spolu stále po robote vždy večer dôjde po mňa a zoberie ma buď k sebe alebo domov podľa situácie sme spolu každý deň 😀
@sima2001 takze to spocitajme, za tri tyzdne, co je 21 dni ste spolu stravili priemerne 5 hodin, aj to asi prehanam. Takze po +/-100 spolocne stravenych hodinach ste uz vazna znamost, ktoru uz ukazujete rodinnym prislusnikom, chodite na rodinne oslavy. Zobrali ste to riadne hopom. Predpokladam, ze aj dietatu si ho uz predstavila ako buduceho ocka.
Nesla by som ani keby neviem čo bolo. My sme spolu 2 roky. O 3 mesiace rodím a doteraz som jeho rodičov, súrodencov ani nikoho z rodiny nevidela.
@anonym_3f5b79
tak to je tiež extrém.
3 týždne sú skoro, ale teda tie čo tu píšete rok a pol, 2, 3 - to je tiež extrém. Si neviem predstaviť, že ako normálna dospelá žena neprestavím rodine svojho priateľa, neprídem s ním na rodinnú oslavu, Vianoce a pod.
Tak toto je sila 😂😂 necudo, ze mas ako 24r 7r dieta, rozumu stale v nedohladne. Vidim to na dalsie dieta a status dvojitej slobodnej mamicky 😂 nemozes tu oslavu natocit? Chcem vidiet ich nadseny vyraz 😂
na druhej strane.....prečo sa vysmievate, že ako 16-17 ročná nešla na potrat, ale sa postavila k veci zodpovedne!
polovica MK je prolife, ale asi len akože.
@sima2001 odpoviem načo sa pýtaš.
zober len drobnosti. kávu, čokoládu. držím palce.
@mondolina Presne. Keď sa tu nejaká žena pýta na interupciu, tak všetky radia anonymný pôrod, adopciu, ´veď to zvládneš´ a pod. a keď je tu žena, čo sa v 17tich dieťaťa nevzdala, čo určite nebolo ľahké, tak si z nej robia srandu. Ženy a matky. Hnus.
Ja som môjho brala na svadbu sesternice po 2 týždňoch oficiálneho chodenia. (Tam spoznal hneď celú rodinu).
Ale !
Poznali sme sa z partie a boli kamoši rok. Chodili sme spolu vonku na rande (také oťukávanie) asi 2 mesiace.
Ak ste spolu len začali pred 3 týždňami, skoooooro.
A kľudne mu to povedz, že ešte je to skoro a chceš počkať s oficialitami, nech na teba on a ani jeho rodina netlačia (aspoň uvidíš, aký postoj zaujme. Či rešpekt voči tebe alebo submisívnosť voči rodine).
@anonym_3f5b79 máš sa scim chváliť . Babka a dedko prídu vnuca a nevestu pozrieť do nemocnice 🤦
Po trojtyzdnovej znamosti by som sa s jeho rodicmi zoznamovat neisla. Na co? Su to tri tyzdne co sa poznate, zajtra spoôlu byt nemusite. Nehovoriac o tom, ze sa ani nepoznate. A ides k veriacim ludom, ktori vacsinou maju svoje nazory aj na vztahy aj na vsetko s tym spojene. K tomu mas dieta. Skutocne chces ist zoznamovat sa s rodicmi cloveka, ktoreho ani nepoznas?
@anonym_3f5b79 máš sa scim chváliť . Babka a dedko prídu vnuca a nevestu pozrieť do nemocnice 🤦
@parvinka0001 babka nežije a dedko je alkoholik ktorého pravidelne stretávam pomoceneho spat hocikde pod krčmou, na lavicke v parku atd … nevesta niesom ani nikdy nebudem a do nemocnice príde max moj muž a mama.
@parvinka0001 babka nežije a dedko je alkoholik ktorého pravidelne stretávam pomoceneho spat hocikde pod krčmou, na lavicke v parku atd … nevesta niesom ani nikdy nebudem a do nemocnice príde max moj muž a mama.
@anonym_3f5b79 a súrodenci sú tak isto alkoholici že aj zvyšná rodina
Vezmi niečo neutrálne, spýtaj sa frajera, čo majú radi, ja by som vzala možno len kyticu tulipánov. Nebudem ťa presviedčať, že nemáš ísť. Ja som sa s mužovou rodinou spoznala, ešte v čase, keď sme oficiálne spolu neboli - vzal ma na rodinnú grilovačku, on s mojou rodinou asi týždeň na to, náhodne v meste. Sme spolu vyše 10r
Rozmýšľam, že keď som sa dala dokopy s manželom, tak som mala 18 rokov. Chodila som na strednú školu. On ešte tiež býval u rodičov. A rodičom sme sa navzájom predstavovali asi po 3-4 mesiacoch. Nebyť toho, že sme každý z iného mesta a žijeme u rodičov, tak by sme čakali ešte dlhšie ale tak nemohli sme chodiť jeden k druhému len keď nikto iný nebol doma a teda aj ja som mala zlý pocit, že rodičom domov vodím niekoho, koho nepoznajú. Popravde som to ale odkladala koľko sa dalo a samozrejme sa to predstavenie uskutočnilo len v prítomnosti nás a rodičov a nie za kompletného rodinného publika. Môže to byť úplne v pohode alebo to môže byť totálna katastrofa.
Spýtaj sa priateľa, čo majú radi. Otcovi fľašu (ak pije a nie je alkoholik), kávu (akú majú radi) alebo bonbonieru (ak to máš kde skladovať tak, aby sa neroztopila). Alebo kvet, ak má mama rada.
@anonym_3f5b79 a súrodenci sú tak isto alkoholici že aj zvyšná rodina
@parvinka0001 má jedného brata (žije v USA) a chodí domov raz za 2-3 roky. Za čas čo sme spolu ešte doma nebol. A inak sa nestratavaju rodinne. Starých rodičov už nema, a jedine kde sa stretla jeho rodina bol pohreb jeho mami. Tam som zas nebola ja. Ja som z veľkej rodiny kde sa stretávame často a samozrejme ho pozná každý. On mi od začiatku vravel že žijeme úplne inak a či mi to nevadí. No keďže som rozvedená a jednu “svokru” som už mala tak mi to vôbec nechýba. Čiže nám to obom takto vyhovuje 🙂.
Tri tyzdne je skutocne kratka doba na zoznamenie sa s rodicmi a rovno este to spojit aj s rodinnou oslavou :D
@sima2001 ak ťa chcú vidieť ok, ale je to divné. Keby mal 20 ešte by som to chápal. Ale ťahá ťa tam a ani im to nepovedal, že máš dieťa? To ako bude vyzerať keď im to tam povieš, alebo aj nepovieš? Toto mal najprv s nimi odkomunikovať on. A keď nie, tak ako prvé by si im to mala povedať. No keď bude reakcia zlá (čo by nemusela byť ale keď to nechce povedať asi sa bojí sám) ako sa potom budeš cítiť? To mu nevadí?
Tvoje dieťa už tvojho priatela pozná, trávia spolu čas? Ako berie on tvoje dieťa, a ako berie tvoje dieťa jeho? A podľa toho by som pozvanie prijala alebo nie, nakoľko tri týždne vzťahu je krátka doba pre mňa. A teda ja by som osobne žiadne víno nebrala. Upiekla by som koláč, jeho máme doniesla kvety, ale alkohol by som nenosila.
Takze ste spolu 3 tyzdne. Ides cestovat k jeho rodicom na celorodinnu oslavu, ziadna rychla kava s rodicmi na prvy krat. A este aj bez uplne ze najzakladnejsich informacii o Tebe a Tvojom zivote - nevedia ani, ze mas dieta.
Vobec by som sa necudovala, ak budu v soku a prvotne reakcie nebudu take, ako si Ty zelas, ak sa chces uviest do rodiny. Upozornujem Ta vsak, ze je to vasa chyba, ze idete na to takto po hlave. Aspon to dieta by im frajer mal aspon zavolat alebo napisat, lebo proste nie kazdy dokaze okamzite na mieste rozdychat, ze jeho 20+rocny syn si hned najde zenu s uz dost velkym dietatom. A ta reakcia Ta moze este velmi dlho mrziet. Jednoducho JE to prirodzene a nemyslim si vobec, ze je dobry napad, aby tuto informaciu predom nemali aj oni. Opakujem - sami si to idete komplikovat a nevykracujete podla mna uplne spravnou nohou do rodinneho kruhu. Pritom sa to da urobit aj pozvolnejsie a nechat kazdemu cas urcite informacie stravit. Ale ako chces, Tvoja vec.