icon

Ako sa pripraviť na stretnutie s rodičmi priateľa?

sima2001
Dnes o 08:32

Sme spolu 3 týždne a priateľ chce aby ma spoznali jeho rodičia...
Ja to oficialné. Jeho rodičia bývajú na dedine a sú veriaci...
Mám trochu stresi lebo som o rok a pol staršia a som už mamička.. ale o Tom ešte nevedia..
Priateľ hovorí že im nemusím nič nosiť ale mne to je blbé prísť tam s holými rukami...
Keďže robím poobednú a prespávať večer budem u priateľa a ráno skoro cestujeme skoro 4 hodiny tak domáce koláče nechcem robiť obávam sa že by to tu cestu neprežilo..
Potrebujem poradiť čo by som im mala doniesť a ako by som sa mala správať aby to dobre dopadlo...
Za odpovede vopred ďakujem

Strana
z3
lucimichi
Dnes o 12:07

@sima2001 ja by som tam nešla. Veď sa vôbec ani nepoznáte! A ani im nepovedal, že máš dieťa! Budú v šoku! To chceš vidieť?

7miriam77
Dnes o 12:26

To, že ťa chcú spoznať, to je podľa mňa ok, nevidím na Tom nič zlé. Len mne by osobne vadilo,že im o mne povedal, no nepovedal to najdôležitejšie, že mám dcéru....to by mi vadilo. Prečo to vlastne nepovedal??? Vezmi mame nejaký kvietok a otcovi fľašu

anonym_8a0483
Dnes o 12:26

Ak je to este aj oslava zvladnutej maturity a babkine narodeniny, tak by som nesla ani keby ma na kolenach prosil. Velmi hlupy napad! Daj si poradit, netrapos. Dohodni sa s frajerom, ze rodicom povie, ze si ochorela a este pockaj aspon 3 -6 mesiacov. A frajer nech im povie, ze mas dieta. Vies aky to bude pruser, ked to tam vybalis?! Nepoznas sa poriadne ani s frajerom, tak vydrz a neondi si zivot.

rachel36a
Dnes o 12:33

Tak skoro by som sa určite nezoznamovala s rodičmi. A už vôbec nie, keď im nepovedal ze mas dieta

anonym_60a6be
Dnes o 13:31
@anonym_3f5b79

Nesla by som ani keby neviem čo bolo. My sme spolu 2 roky. O 3 mesiace rodím a doteraz som jeho rodičov, súrodencov ani nikoho z rodiny nevidela.

@anonym_3f5b79 Tak to je veľmi smutné....

anonym_034755
Dnes o 13:42

Ani ja by som nešla. Ja som šla ku svokrovcom po roku a pol 😀 a bolo by mi jedno aj keby po 10rokoch🤣nechybalo by mi to

luba98
Dnes o 14:05

Keď zistia,že máš dieťa a ich syn s tebou chodí len tri týždne, nebudú mať problém ho od toho odhovárať,lebo si naivne myslia, že sa ešte len držíte za ruky a pusinkujete na líca.Heslo dňa"utnúť to hneď na začiatku".Prajem ti ,aby som sa hlboko mýlila.Konečný verdikt sa dozvieš po návšteve.

anonym_87c39b
Dnes o 14:27
@anonym_8a0483

Ak je to este aj oslava zvladnutej maturity a babkine narodeniny, tak by som nesla ani keby ma na kolenach prosil. Velmi hlupy napad! Daj si poradit, netrapos. Dohodni sa s frajerom, ze rodicom povie, ze si ochorela a este pockaj aspon 3 -6 mesiacov. A frajer nech im povie, ze mas dieta. Vies aky to bude pruser, ked to tam vybalis?! Nepoznas sa poriadne ani s frajerom, tak vydrz a neondi si zivot.

@anonym_8a0483 suhlasim do bodky. @sima2001 nechápem, prečo ťa tak uháňa(jú). Ak im o tebe nepovedal ani základ, tak sa priprav na to, že asi take vrúcne vzťahy ani nemajú a možno ta miesto spontánneho prijatia čaká privítanie chladné ako psí čumák. Išla by som max na rýchlu kávu niekedy, keď tam ale nebude cela familia a za predpokladu, že o mne už budú naozaj vedieť ten základ.

A ináč my mame vzťahy pekne, no neviem si predstaviť, že na oslavu mojej maturity brat dotrepe “vážnu” známosť, s ktorou chodí ani nie od tej mojej maturity 🤣🙄. Ešte tak možno na svadbe kde si bežne ľudia vodia +1 by si sa stratila v dave, ináč neviem.

abbey1
Dnes o 14:34

Myslím, že môže byť pre tu rodinu riadny šok, že máš dieťa. Ťažko budú predpokladať že ich 22 ročný syn chodí s 24 ročnou slečnou so 7 ročným dieťaťom. Neber to v zlom, ale pravdepodobne budú potrebovať určitý čas, aby to v sebe spracovali. Rodinná oslava nie je ten správny čas na takéto info.

anjelic
Dnes o 14:43

Mňa môj manžel prvý krát zoznámil s rodinou po 3 mesiacoch od začiatku vzťahu...no bolo to nakoplet s celou rodinou (šli sme na hody k jeho starkym, takže okrem svokrovcov, všetky tety, ujovia, bratanci, sesternice). Dopadlo to výborne, zapadla som lenže...ja som bola slobodná a bezdetná, keby to bolo inak, šla by som nato pomaly - najskôr by sa mal mladý o Tom porozprávať s rodinou a ak to budú akceptovať a budú ťa chcieť spoznať,vták po čase, dlhšom vzťahu, potom áno. Veď po troch týždňoch sa ani vy dvaja dobre nepoznáte a nechcem byť za zlú, ale čo ak vzťah nevydrží? Potom ako bude jeho veriaca rodina reagovať? Sklamete viac ľudí ako si myslíte.

anonym_b0f7a6
Dnes o 14:52

@sima2001 nešiel by som, ja mám tiež syna a moji rodičia ani nikto z blízkej rodiny o tom nevedia keďže žijem v inej krajine a nenavštevujeme sa.

anonym_1b2e9a
Dnes o 15:21
@anonym_3f5b79

@parvinka0001 má jedného brata (žije v USA) a chodí domov raz za 2-3 roky. Za čas čo sme spolu ešte doma nebol. A inak sa nestratavaju rodinne. Starých rodičov už nema, a jedine kde sa stretla jeho rodina bol pohreb jeho mami. Tam som zas nebola ja. Ja som z veľkej rodiny kde sa stretávame často a samozrejme ho pozná každý. On mi od začiatku vravel že žijeme úplne inak a či mi to nevadí. No keďže som rozvedená a jednu “svokru” som už mala tak mi to vôbec nechýba. Čiže nám to obom takto vyhovuje 🙂.

@anonym_3f5b79 tak potom porovnavas neporovnatelne.

anonym_a9f2e2
Dnes o 16:00

Vidíme tu viacero zlých rozhodnutí...

cacianka
Dnes o 16:40
@anonym_a5a200

@sima2001 no tak choď, buď prirodzená, normálna, na nič sa nehraj, dieťa priznaj a prines víno a nejakú kávu/čaj/sušienky v darčekovej dóze.

@anonym_a5a200 alebo darčekový balíček - nejaký nealko nápoj, sladké slané keksíky, oriešky a máme kvet v kvetináči

nicegirl369
Dnes o 16:53

@sima2001 trošku zvláštne po troch týždňoch už predstavovať dotyčnú rodine.

cacianka
Dnes o 16:54

Po prečítaní všetkých okolností, nešla by som , lebo zažiť ten sok pre celú rodinu nechcem, a klamať tiež nie.

cina1
Dnes o 16:58

ja by som urcite nesla...3 tyzdne je fakt malo...

Strana
z3