icon

Ako sa rozhodnúť pri partnerských hádkach?

3. dec 2024

Ahojte, chcem sa vyrozprávať. Tak prosím neútočte na mňa. S manželom bývame vo svojom byte, nemáme hypotéku. Sme spolu 4 roky a v máji sme mali svadbu. Mame trojmesačné bábätko. Manžel pije už asi 2 roky. Predtým nepil športoval mal tvrdú výchovu. Keď sme spolu chodili, u nás si občas vypil. Ale zvrhlo sa to na denne pitie . Keď pije je agresívny, vulgárny, rozbíja celý byt. Bojím sa ho. Denno denno si nonstop píše s jeho mamou aj ocom. Denno denne všetko vedia. Žiadne súkromie, nič. Rok v kuse sa len hádame. Keď som bola tehotná písal si s bývalou ako na to s ňou rad spomína . Keď mala dcéra dva mesiace písal si s ďalšou. Porom som to našla: viem že sa to nemá ale nejako som to cítila . Odpustila som mu a vrátila sa znova. Za všetko obviňuje mňa, že pre to aká som ja. Vôbec si nerozumieme v ničom. Sex nula bodov, keď nemám sexi prádlo a silonky ani si ma nevšimne. On sa pritom o seba nestará len pije. Jeho mama aj otec vedia veľmi dobre aký je ale ma nervy ked pije. Dohovárajú ale nepomáha. Už nevladzem.
Neviem čo mám robiť. Nie som štátna len sa trápim. Vždy ked je najhoršie odídem domov k našim. Ale vždy sľubuje že sa zmení a nič. Stále to iste. Už neviem čo mam robiť. Chcem odísť, kvôli malej aj mne lebo verím že niekdema niekto možno bude milovať naozaj. A nie len zažívať stres a strach čo zas bude zajtra. Ale je to ťažké len tak všetko zbaliť a ísť preč. Čo tá hanba. Neviem čo mám robiť. Moji rodičia aj sestry stoja pri mne. Ale aj tak neviem, trápim sa. Veď predsa rozvod po pol roku to už čo je..

deedol
3. dec 2024

@melissa_19 ja len ze toto nie je kompletna rodina. Ale @earlgrey to uz vystihla za mna

abbey1
3. dec 2024

@melissa_19 Ja odmietam uveriť, že ty a autorka ste reálne ženy a toto ste dobrovoľne pripravili pre svoje deti.

melissa_19
3. dec 2024

@earlgrey nie je agresívny 💁 neviem, hádame sa pre to že je každý víkend preč, možno to potrebuje neviem.. možno sa to zmení neviem.. má iné myslenie ako ja 💁 preto hovorím že neviem kam nás život ešte zaveje 💁

melissa_19
3. dec 2024

@abbey1 😃 nuž, býva aj horšie ;) povedz mi ktorá rodina je dokonalá? Alebo ktorá žena nezakopla? Skoro každá narazila na kretena s ktorým má dieťa hold tak to je, veď, nikto netvrdí že budeme spolu do konca života, alebo že si niekoho nenájdem 💁 chápeš, proste, sú to reálne životné skúsenosti na ktorých sa musíš popáliť sama lebo inak ich skôr či neskôr spravíš aj tak 💁

lubina
3. dec 2024

zarazilo ma, ze pises - co ta hanba? Ty si obed a preto sa nemas co hanbit ty, ale prave tvoj partner by sa mal hanbit, ze je alkoholik, ze ta stresuje, obvinuje atd.. Sama citis, ze mas odist pre seba a aj pre dieta....ide o tvoj zivot predsa.

autor
3. dec 2024

Keď proste on tvrdí že ma miluje nadovšetko, že by pre nás všetko spravil že nám dá všetko.. jw to strašne že som to nechala zájsť až tak ďaleko, viem to. Na jednej strane je úplne iný ked nepije a kwd si vypije.
Ja nehovorím že som nejaka krásavica, alw snažím sa byt peknou ženou, starám sa o seba v rámci možností, aj po pôrode mám postavu ešte lepšiu ako pred otehotnením… tak preco potom si ma všimne len kwd on potrebuje.. žiadne objtie,žiadna pusa, vyžaduje aby som sa obliekala ako chce on len suknicky, lodicky a silonky.. rada nosím saty pekne sa obliekam alw zároveň dlhé svetre rifle pletené saty .. v Tom ho nepritahujem … stále mi výkriky že si nekupujem to čo sa jemu paci a čo on ma rad, že týmto ho ničím preto pije … jeho darčeky sú typu 20silojiwk z calzedonie … strašne ma ro trápi strašne .. to naozaj ti muži sú v tomto takí .. či som zas len sama .. kwd sa to všetko nazbiera tak… Sle prosím neberte to že sa sťažujem, len som sa chcela vyrozprávať nič iné.. každopádne ďakujem za kazdu odpoved

daniela1911
3. dec 2024

@melissa_19 to je pekné, že ty si vyrovnaná. Len aby tvoja dcéra raz nechodila po rady k odborníkovi lebo mala taký úžasný vzor tatu hrdinu, ktorý každý víkend bol v ťahu a nevážil si jej matku a podvádzal ju. Hádam si nebude aj takého chlapa vyberať na obraz svojho tatu a hrdinu

earlgrey
3. dec 2024

@melissa_19 Tak veľa šťastia prajem.

januska12323
3. dec 2024

@melissa_19 chápem, že to nie je ľahké ale má rodinu ku ktorej môže prísť, oni ju nevedia obrazne prefackať? Ani kvôli dieťaťu?

svetlonos
3. dec 2024

@melissa_19
alkoholik tatom hrdinom NIKY NEBUDE !!!
Zobud sa. Alkohol je droga, demoluje to mozog, meni osobnosť z baránka božieho na satanáša.
Akurát ukáže dcere otca hovädo, ktorý je..e co vidi.
U dcery v budúcnosti su dve možnosti, zázrakom bude takých chlapov oblúkom obchádzať. Ale v drvivej väčšine idú naučený vzorec z domu - otec sa už k matke choval ako k handry, vacsinou aj k detom - bude zvykla a nájde si rovnakého debila za partnera.
Ty chceš veriť, že bude pre nu otec hrdina. Väčšiu šancu mas stretnúť v lese jednorozca alebo vílu.

daniela1911
3. dec 2024

Autorka, nie nie sú všetci chlapi takí. Ty tomu veríš, že niekto by pil pretože jeho žena si kúpila rifle a nie silonky? On ťa manipuluje aby odvrátil pozornosť od seba, jeho problému s pitím. Aby si ty bola vždy ta zlá, všetko ničila, on je len obeť všetkého… ser naňho. Ak ťa tak miluje pôjde sa liečiť a vyhľadá vás aj po rozvode. Bude sa starať o dcéru. Bodaj by to tak bolo… ale kým sa nezoberieš a natrvalo neodídeš, jeho ani len nenapadne niečo zmeniť. Bude ti naďalej podkopávať psychiku až budeš úplne nepoužiteľná a zostaneš zo zvyku. Čo to dieťa?! Naber odvahu a začni bez neho. Či takto budeš žiť ešte 20 rokov? Potom dieťa odíde z domu a potom mu budeš ešte otvárať pivo a utierať riť na starobu ?

lindous
3. dec 2024

Autorka, hovoriť by za neho mali činy... čo z toho, že ti rozpráva ako ťa miluje, keď sa tak nespráva... ak je na tom čo hovorí aspoň kúsok pravdy, možno ho práve tvoj odchod a to že vás stratí nakopne, aby sa začal liečiť... a možno aj nie, ale to už nejak dopadne...no kým zostaneš, bude to stále rovnaké, on podľa všetkého totiž potrebuje už odbornú pomoc...a ak veríš, že mu dokážeš pomôcť, potrebuješ ju aj ty, si spoluzávislá... určite nie si jediná, ktorá niečo takéto zažíva, ale to neznamená, že to je normálne a mala by si to prehliadať... som dieťa, ktoré vyrastalo v nekompletnej rodine, otca nepoznám vôbec a mala som krásne detstvo, narozdiel od kamarátov, či môjho snúbenca, ktorí ako deti doma zažívali to čo opisuješ, že sa deje u vás

liv1
3. dec 2024

@melissa_19 “skoro kazda natrafila na kretena s ktorym ma dieta”. No nie, nie kazda. Ja taku vo svojom okoli nepoznam. Ani jedinu

Obe s autorkou cakate asi na nejaky fyzicky utok, alebo ze vas z okna vyhodia a bude o tom cela SR pisat. Hlupost nema hranice. Nema

gabriela_obzerova
3. dec 2024

Chapem, ze sa hanbis, ale dcera sa bude zanho hanbit tiez a to su ine traumy tieto detske, ovplyvnia ju na cely zivot. Vies kolko mam rozvedenych kamosiek a susediek? Odisli od chlapov aj s dvoma- troma detmi a skoro vsetky su uz stastne zadane. To nie je ako kedysi, ze zostanes sama do smrti. A ake su stastne a vysmiate ani nehovorim. Naozaj mozes zmenit svoj zivot k lepsiemu, ale najma zivot svojej dcery. Ja by som sa bala, ze jej raz ublizi…

tinkatomas
3. dec 2024

@liv1 ani ja....mám 22 rokov muža, ktorý ma nikdy v živote neurazil, neopil sa a váži si ma.

svetlonos
3. dec 2024

@melissa_19
ty si mimo, zrejme si to doma tiez nemala ukážkové. Nie každá žena zákonné o kretena s ktorým má dieta. Mozno v tvojom okolí a to potom niet divu, že takto reagujes.
Mas uplne kryvy pohľad na situáciu. A sú životné skúsenosti, ktorými fakt prejsť nemusíš. A nie, nedobehnu ta, len treba použiť zdravy rozum. Nema vestecku guľu, neviem co bude.
Ale ja som odisla zo vzťahu, ktorý bol 50/50 bud 7 nebo alebo peklo. Odisla som v mene ladky k tým nenarodených detom! Takže da sa použiť aj ten rozum i keď to bolo nesmierne ťažké, a j som mala vlastný dom aj možnosť okamzite odísť do ineho mesta/štátu aj roboty.
Ale zotrvať ako ty a dat sa ešte aj na dieta s takýmto individuálne lebo ved akosi už bude?
Vues, ešte dodržať život sebe, no ok. Ale nevinným detom? Prečo? Obetujem dieza aby mal debil po čom túži? To ho nezmení.
A ako píšeš, že nemusíte byť spolu celý život a môžeš byť s iným, kto za bude milovať 🙈 ...
Pokial si to nepredstaviteľné v hlave, tak stretneš zase len rovnakého debila.

earlgrey
3. dec 2024

@svetlonos Hej lebo on chcel dieťa, tak mu ho dala a chcel dcéru a bude to dievča...🤦‍♀️ tak on sexuje kade tade a ona mu ešte dieťa porodí, veď tato bude hrdina v očiach ich dcéry, čo tam po tom ako sa správa k svojej žene...ach jaj...nepochopím, vážne nepochopím.

sissy27
3. dec 2024

@melissa_19 nic v zlom, ale takym ako ty by mala socialka deti odoberat hned po porode. Ziadne dieta na svete si nezasluzi vyrastat s alkoholikom a materou, ktorej je prednejsi ozraty kolik ako vlastne dieta…
Zaujimave, podla niektorych zena nema pravo ist na interrupciu, nema pravo rozhodnut za nenarodene dieta… ale ma plne pravo vychovavat ho vedome v toxickom prostredi a nazyvat to skusenostou, ktoru potrebuje…
Ja mam tiez dieta s kretenom, aj ked iny druh, neslopal… ale vies co? Presne preto, aby si moja dcera nikdy ani na sekundu nemyslela, ze takto ma vyzerat rodina, ze toto je v poriadku, ze takto sa ma spravat otec a manzel, prave preto som odisla.

timea301196
3. dec 2024

Super urobiť si dieťa s chlapom ktorí pije...... Čo si ako čakala? Znovuzrodenie?

bielasovicka
3. dec 2024

Silonky, suknicky, lodičky, 🤔to co on je, ešte aj uchyl?

jumama
3. dec 2024

Precitaj si niekde, co je to traumaticke puto. To je to, co ta od neho nepusti. A ked to raz uvidis a pochopis, mozes sa z toho dostat.

On sa nikdy v zivote nezmeni. A uz vobec nie preto, ze to potrebujes ty alebo dieta. Ludia sa menia len z vlasnej potreby a on ju nema. Alkoholizmus je zavislost a ty ak zostavas, tak si spoluzavisla - nastuduj si, co robi alkoholizmus ako choroba s clovekom a ako sa lieci. A nastuduj si prosim, co je to spoluzavislost.

Ak je mozno obcas trosku mily, je to akoby ti hodil par omrviniek, ktore ta zas obmakcia, aby si zostala, vratila sa... ale akokolvek budes hladna po laske, nikdy nic viac ako omrvinky nedostanes. Zasluzis si viac.

Vyplac sa z toho, urob v sebe to velke rozhodnutie, pomaly sa na to v mysli pripravuj,ze odisdes, pomaly si hromad doklady, preskumavaj, ako by sa vasi k tomu postavili, ci by ta aspon na cas prijali byvat s malou...

To co ti robi s inymi zenami sa vola triangulacia - tebe to strasne ublizuje, ze ta stavia a porovnava do takychto trjuholnikov, ze vzdy je niekde nieco lepsie ako ty. Je to velmi toxicke k tebe, ak tomu uveris, zle je. Pretoze on ma chybne, az choro chybne uvazovanie, nie ty. Jemu sa to asi od jeho rodicov dialo tiez, alebo medzi jeho rodicmi... asi mal takyto zly vzor. Bud bol velmi rozmaznany a vyvysovany nad osatnych, alebo ho priamo takto rodica porovnavali s niekym.

On si nemusi byt vedomy, nemusi zamerne konat ako kona, moze ist pre ten zly vzor na autopilota... proste konecne vysla najavo jeho prava povaha. On nerozumie, ako inak by mal zit.

Aka hanba je odist od niekoho, kto si ta nevazi a kto ta depta? Zostan tam a prejavi sa to i na dietati - bude rovnake ako ty, ze bude vsetkym ustupovat, alebo naopak preberie otcov vzor a z nestastia, ktore bude citit, bude sikanovat spoluziakov.

Zostavat znamena suhlasit s ublizovanim tebe a tvojmu dietatu.

sisska96
3. dec 2024

Tak načo vôbec si s ním spravila decko????? NAčO si sa vydala? Prebohaaa.........

dota6
3. dec 2024

Život s alkoholikom, ktorý sa nelieči je ohrozenie života a zdravia. Viem to, zažila som to na vlastnej koži. Videla som, ako kvôli bratovmu alkoholizmu trpia moji rodičia, ktorí ho chránili ale neochránili seba.
Poviem ti, ako to je teraz. Brat je momentálne abstinent. Neviem koľko rokov presne, 5-7 rokov? A aj keď je čistý, nechce deti a rodinu, lebo dobre vie, aký bol a čoho bol schopný pod vplyvom toho démona. A ver mi, najprv to boli len vikendovky s kamošmi. Potom to bolo každý deň pivo, neskôr tvrdé. A už aj doma.
Moja rada, od alkoholika utekaj tak rýchlo, ako sa len dá. Už si mala byť za horami za dolami s jasnou podmienkou, aby nastúpil liečbu, inak je koniec.
Ps: bratovi sme dali x šancí. Trvalo to od jeho 20tok do takmer az takmer do 40tky. Neviem si ani za svet predstaviť, že toto by zažívalo dieťa.

zmrzlinka8
3. dec 2024

Nechcela by som, aby moje dieťa vyrastalo s takým otcom. Odišla by som na začiatok k rodičom a zariadila si život bez toho chlapa. Verím, že niekde na teba čaká človek, čo bude úprimne milovať teba aj tvoju dcérku.

ivik4
3. dec 2024

Fest zodpovedne spravit si dieta s alkoholikom

earlgrey
3. dec 2024

@sisska96 Lebo niektoré ženy v takom prostredí vyrastali a chceli čím skôr z domu uniknúť a hodili sa do náručia prvému, ktorý prejavil záujem...netušiac, že pôjdu z blata do kaluže...poznám veľa takých prípadov...veľmi veľa...a potom už niet cesty späť...lebo k rodičom sa nevrátia, keďže mali na prd detstvo, tak ostávajú s nádejou, že sa ten muž zmení...a vyberú si možno menšie, možno väčšie zlo, lebo na výber nemajú...samé by to finančne nedali...ale čo nepochopím je, urobiť si s takým človekom dieťa a nechať, nech to dieťa zažíva to isté ak nie horšie ako zažívali ony...smutné

rozculena
3. dec 2024

nečítam ostatné komentáre....môžeš mi logicky vysvetliť,prečo keď už ROK pil,tak si si s ním urobila decko?????????????

rorino
3. dec 2024

Nerypem len konštatujem,vydala si sa za alkoholika,s alkoholikom máš dieťa,vyrozprávala si sa,rodina stojí za tebou,tak šup, dost bolo teórie,zdvihni zadok,veď ty vieš čo máš robiť,ak nie pre seba,tak pre to dieťa určite.😉

ivik4
3. dec 2024

@melissa_19 najskor pises ze nech si robi co chce ,ze Tebe nieje nic dlzny ci co a je Ti to jedno a na druhu stranu potom ze sa hadate lebo nieje doma kazdy vikend. Vsak si odporujes.
Ak si a budes s nim byvat len skrz dieta tak sa nehadaj a zite ako spolubyvajuci, SKUTOCNE ser na to co robi a bude.Ak ste ako partneri tak dufam ze mu nedas ked si vypyta... ked bol predtym s hoc akou

earlgrey
3. dec 2024

@ivik4 ROK ju podvádza, dieťa ešte nie je narodené...čiže dá mu, keď chce...lebo ináč by dieťa nesplodili..