Ako si stáť za svojím rozhodnutím?
Ahojte som dospelá žena čoskoro 24 ale stále neviem si stať za svojím/povedať nie. Napríklad otec viem že mi chce len dobre núka mi že či si nechcem kúpiť byt. Ale ja nechcem, mám čoskoro manžela a chceme buď ostať v jeho rodičovskom dome alebo postaviť vlastný, aj keď v dnešnej dobe to je dosť ťažké. No a otec stále že či nechcem byt že našiel za dobrú cenu. Alebo že kúpime ho spolu na póly.Už som mu povedala že nie ale raz za cca 2 mesiace to znova vytiahne. Viem je to trápne aj ja sa cítim trápne že ako 24r žena sa cítim ako dieťa.
Nerozumiem čo je natom? Že ti chce dobre? Pomôcť ti?
Otec dobre rozmýšľa. Ak chcete ostať v rodičovskom dome, nikdy nebude nič tvoje, a možno ani spoločné. Malý byt je dobra investicia, je to istota pre pripad nudze
Možno časom, keď sa ti to rozleží v hlave a povieš áno, otec ti už povie nie.
No ved a nepovedala si mu, ze sa ides vydávať a planujete postavit dom, ze hladate pozemok tak logicky neoplieskas peniaze na byt?
ten byt nie je vobec zly napad. chce ti pomoct. no na druhu stranu chapem, ze chces, aby respektoval tvoje rozhodnutie. povedz mu, ze vy ste sa dohodli s buducim manzelom a ze na tom trvate.
aj ked naozaj mozno casom zistis, ze sukromie je sukromie. stavat domcek tiez nie je lahke, neviem ci mate pozemok,ale domcek nebude hned a nebude ani lacny.
tiez sme snivali o dome, bolo tazke pomysliet na nejaky byt.otec nam pred svadbou ponukol byt od znameho, mne z tej predstavy bolo az fyzicky zle.no a teraz som stastna a spokojna,lebo sukromie.
rozhodnutie je vsak na vas, takze skus otcovi povedat,aby respektoval vas nazor.
Dala by som na otca 🙂 minimálne ak sa rozhodnete ostať v rodičovskom dome tak je dobré investovať a mať aj niečo svoje
Ale ved otec ti nič nenanucuje.
Si jeho dcera, ma ta rad a zalezi mu na tebe, tak prirodzene sa ti snazi poradit, pomoct - zas nebudme uz na kazdy prd precitliveni a "podivni individualisti".
Ked ti to nevyhovuje, povedz mu to.
Ale uprimne - do rodičovskeho domu snubenca ani za milion!!!
Poznám xy ľudí čo bývajú 'u svokrovcov ' a im to vyhovuje. Plus všetko od vchodu je osobitne. Na druhej strane mať vlastný dom je na nezaplatenie. A byt čo našiel je 2 izbový, to je malý. Nevidím logiku investovať nemalé peniaze do staršieho malého bytu keď viem že je to proste malé pre nás do budúcna. A ďalšia vec keby som mala plat 2000€ tak nepoviem nič. Už teraz si platím auto a ostane mi cca 600€ v dnešnej dobe je to nič, len za naftu dám cca 200€ mesačne. A kde zvyšok? Každý to vidí len ružovo
autorka tak ja teda nepoznám ľudí čo sú spokojní u svokrovcov - pokiaľ tam svokrovci bývajú a nie je to už zdedený dom. Ale ak sa niečo zomelie v budúcnosti ty si bez majetku. To ti je dúfam jasné. Možno chce, aby si mala aj niečo svoje. Na dôvod prečo to chce si sa ho pýtala? Tiež by som nebola nadšená keby sa dcéra presťahovala k niekomu kto už bývanie má a zakladá si rodinu. Myslela by som pre istotu aj na zadné vrátka. Možno je to vypočítavosť ale v dnešnej dobe ked vidím aké sú vzťahy .....
Vo vlastnom už by to bolo iné mali by ste BSM čo je dosť podstatné pre teba.
Ostane ti 600 eur a ty uvazujes o stavbe rodinneho domu? No praveze ty to vidis ruzovo.
No tak len sa nastahuj k buducim svokrovcom ale potom tu nevypisuj, ako vam zasahuju do zivota.
A ked pride k niečomu zlemu, napr. rozvodu, pojdes z ich domu ako špinava handra - bez vsetkeho.
Som vsetkymi desiatimi za to, aby clovek vedel povedat NIE, ak s niecim nesuhlasi. V tomto pripade som vsak team otec.
Otec dobre rozmýšľa. Chce aby si mala niečo, čo bude tvoje. Zabezpečiť ťa do budúcna. Bývanie so svokrovcami je najhoršia voľba. Môžete mať 10 oddelených vchodov, stále je to jeden spoločný dom, budeš ich mať stále za zadkom, sama uvidíš, že to nebude robiť dobre ani vám dvom ani vzťahu so svokrovcami. To je miliónkrát overená pravda. Vždy tam budeš "cudzia" a budeš sa musieť prispôsobiť a "skákať ako iní pískajú". Takže keď si teraz nevieš stáť za svojím, tak som zvedavá ako si "svoje" presadíš pri svokre v jej dome...
Treba si uvedomiť, že keď sa náhodou vo vašom manželstve niečo stane, ty pôjdeš prvá preč z domu, možno už s dieťaťom na krku a nebudeš mať ani tých 600€ čo teraz a kam pôjdeš? K tomu otcovi, o ktorom si teraz myslíš, ako na teba tlači...
Otec rozmýšľa správne. Keď budeš bývať u svokrovcov, nikdy to nebude tvoje. Keby si si zobrala pred svadbou byt na hypo, môžeš ho dať do prenájmu a bude sa ti sám splácať. Aj ja to mám tak, dvojizbak prenajímam a s mužom žijem v trojizbaku ale ľahšie sa mi spáva, lebo viem že keby niečo, mám kam ísť. Tvoj otec to myslí dobre a je múdry.
ja zas nepoznám nikoho, kto by bol spokojný so životom u svokrovcov / rodičov. A ak ti po zaplatení výdavkov len na auto zostane 600€ tak to by ti veru mal ten dvojizbák stačiť, lebo na stavbu domu je to sakra málo peňazí... A aj bojím opýtať, čo je to za auto...
Nepoznam ani jednwho cloveka, ktory je na 100% stastny u svokrovcov, alebo u svojich rodicov. Otec ti ponuka pomoc, zabezpecenie pre buducnost. Ved ten byt mozete casom predat a ist s domom pol na pol.
Len si stoj za svojim …… mladá hlúpa neskúsená a naivná 🙉🙈🙊🙈🙉🙊
Za pár rokov sa budeš chytať za hlavu že kde si mala rozum
Ber otcovu ponuku všetkými 10timi
Neviem za akých okolnosti …. Financovanie atd, ale tvoj otec ma pravdu a chce si ušetriť problemy. Kde bývaš so skoro manželom teraz, koľko platíš? Máš 24, tvoj budúci manžel nebude mat predpokladám o moc viac … takze rodičia asi žijú. Ma tvoj manžel súrodencov? Predstáv si, že manželstvo nevyjde, rodičovský dom je jeho a ak ho manžel zdedí, tebe nepatrí aj tak nic. Je tu plno diskusii s obdobnou temou, žena na RD z manžela sa vykľul debil a nema. kam ísť… krízové centra neexistuju a nie sú preplnené pre srandu. Ceny bytov stúpaju … a vzdy sa da predať alebo prenajať. Otec ma pravdu. Keď dospejem nielen na papiery tak to uznáš.
otec ta pozna a pozna i tvojho nastavajuceho, mozno prave preto nadzadzuje temu kupy vlastneho - nech si zabezpecena..
v tomto pripade by som zvazila jeho ponuku
Rozumiem ti. Rodicia to nemyslia zle, ale bohuzial niekedy si neuvedomia kedy ich dieta vyrastie a nechcu si pripustit fakt, ze by si sa mohla sama rozhodnut najlepsie, co dalej so svojim zivotom. Skus im castejsie hovorit ako tuzis byvat v dome, ake vyhody to prinasa, ako mas rada svojho buduceho manzela a pod. Aby lepsie pochopili tvoje sny, tuzby, potreby. 🙂
Ja som tiež názoru, že mladí majú bývať vo svojom...bývala som u svokrovcov, odišli sme do bytu a nemenila by som...a môj muž tiež teraz povie, že je to to najlepšie, čo sme mohli spraviť a pritom si nevedel predstaviť odísť od nich a ísť do bytu...a to mám svokrovcov v pohode, ale ja som sa tam necítila nikdy ako doma...tvoj otec rozmýšľa dobre, len ty máš teraz ešte ružové okuliare..je iné s niekym chodiť a s niekym žiť, ešte so svokrovcami pod jednou strechou..radšej by som na začiatok bývala v tom dvojizbáku, ale sama so svojím mužom 😉
nepoznám nikoho, komu vyhovuje bývať u svokrovcov, to mi ver...a ďalšia vec, investícia do bytu sa vždy oplatí a v neposlednom rade, ponúka pomoc otec, od koho by si prijala pomoc ak nie od neho?
Joj, ešte si mladá, neskusena, otec ti dobre radí
Odkiaľ si zoberiem 50 000? Budem splácat po cca 250 plus 200 dávam na auto to je 450€. Ostane mi okolo 270€. Neviem, tak mi poraďte. Keďže mám si ten byt kúpiť sama bez snúbenca. A tiež od otca nechcem €.
A na dom chceš odkiaľ zobrať €?
vsak ked ti chce tak dobre a chce ta ako otec silou mocou 'zabezpecit', tak nech ti ten byt kupi on 😀 .. skvely otec, co uz dopredu pocita s tym, ze ta nastavajuci raz kopne do prdele a ty nebudes mat kam ist, tak aby si neotravovala u nich doma, tak nech mas nieco vlastne.. to je take mile a prajne.. ze tak veri v tvoju dobru buducnost
Otec ma pravdu. Neviem odkial si, ale ked tam dvojizbak stoji 50 tis, tak mozno niekde z vychodu. Popozeraj tam teda v okoli nie dvoj, ale jednoizbaky nech je to este lacnejsie. Ty tam byvat nemusis, byvaj tam, kde doteraz a byt daj do prenajmu. Tym padom ani hypoteku nebudes splacat ty ale tvoji najomnici. Alebo prijmi otcovu ponuku a kupte to napoly. Stale lepsie ako nevlastnit nic a raz mu za to budes ruky nohy bozkavat. Aj keby sa nestalo nic a bola si s manzelom u svokrovcou cely zivot stastna a spokojna, tak raz ten byt mozes predat so znacnym ziskom alebo homat pre svoje deti. Kazdopadne, garantujem ti, ze pride v tvojom zivote chvila, kedy budes za ten byt nenormalne rada.
Necitala som diskusiu, otec ma ale dobry napad.Ten byt by som brala, bude len tvoj, vobec sa nemusis don stahovat, prenajala by som ho,splacal by sa sam. Si mladucka, ani splatka hypo by nebola velmi vysoka. Obyvani so sbokrovcami by som ani neuvazovala, spokojne je mizive percento ludi, co tak ziju a dufat, ze to budete zrovna vy...s priatelom si mozete kupit byt spolocny, vacsi. Ked sa medzi muzom a
ženou niečo stane, žena vždy ťahá za kratší koniec
Mozno ti dáva najavo,že je čas sa osamostatniť

Však si mu povedala nie.....