icon

Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?

16. dec 2023

Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?

autor
16. dec 2023

@viestta a teraz si predstav že ti ta svokra povie že aj tak nic nerobíš a nekupuješ a neplatis

stanulienkat
16. dec 2023

K vasim sa neda ist? Ako dlho tam planujete zostat? Možno by bolo lepšie dohodnúť sa, že by ste jej dali nejakú miernu mesacnu finančnú kompenzáciu a starali by ste sa len sami o seba. Varila, žehlila, prala, upratovala by si len po vás.

zuzubb007
16. dec 2023

Ale jasne vsetko je inak, vyhovuje to im, vsetko maju napol, dokonca este aj varenie a vsetko, takto by autorka musela komplet starat a zivit svoju rodinu, co by ich vyslo minimalne 2 nasobok, ale plakat bude, ze pracku napol ako normalny ludia by ste mali kupovat vsetko vy kedze uzivate svokrine byvanie

sense
16. dec 2023

Ty s mužom ste rodina, odstastahujte sa a budete platiť svoje a upratať si svoje. A nemusíš upratovať svokre
Na druhej strane mňa by hanba fackovala keby som ja doma, mama alebo svokra (je jedno kto) chodí do práce a po práci by ešte musela upratovať. A zrejme keď robí do 13.00 tak nechodí do prace na 8:00

jesenzima
16. dec 2023

Ak vás tam nedrží na reťazi, odsťahujte sa.. či?

sense
16. dec 2023

@mondolina možno by bolo zaujímavé počuť aj tu svokru

autor
16. dec 2023

@zuzubb007 ale s tým rozdielom že tie veci by som robila pre MOJU rodinu nie pre niekoho kto ti aj tak povie že veď vlastne aj tak cele dni nic nerobíš

autor
16. dec 2023

@stanulienkat nie k našim sa nedá ist, oco je alkoholik

zuzubb007
16. dec 2023

Preco teda nejdete do vlastneho? Vsak daj jeden jediny rozumny dovod? Lebo, ze svokre to vyhovuje to je, ze nevies odpoved co odpovedat

autor
16. dec 2023

@zuzubb007 ale je to realne tak. V lete sme boli na obhliadke a keď sme im to oznámili ONI nás presvedčili aby sme nešli. Teda hlavne obmäkčila muža aj tým, že syn je zvyknuty tu, že tu ma svoje prostredie, kamarátov atd.

sisaka
16. dec 2023

Autorka - napísala si, že tam žijete, lebo je to výhodné. Takže zdá sa, že to až také zlé nebude, lebo keby som sa ja mala starať o cudziu domácnosť ako si to opísala ty - variť pre množstvo ľudí, všetko upratovať, všetko nakupovať a ešte by mi niekto hovoril, že nič nerobím, tak by som to nenazvala výhodným bývaním. Tak keď ti takéto bývanie príde výhodné, tak nevyskakuj, aby si o toto výhodné bývanie neprišla.

autor
16. dec 2023

@sisaka nie výhodne pre nás ale pre ňu

mondolina
16. dec 2023

od nového roka si hľadajte bývanie, a len oznámte termín sťahovania.
čo iné.

nyusika
16. dec 2023

@mondolina jasné, skáče od šťastia, že u nej bývajú dve lenivé rodiny navyše.

viestta
16. dec 2023

Tak na co si tam? Nikto ta neoceni, kazdy ta vyuziva. Vsak sa zdvihnite a chodte tam, kde budete robit iba a len na seba.

nyusika
16. dec 2023

@viestta nie nie nie, k nej si nikto dovoľovať nebude, kým ju niekto neocení, že raz do týždňa utrie prach a zapne práčku, nikam sa sťahovať nebude.
Ju nikto nemá predsa právo vyhodiť z cudzieho domu.

sisaka
16. dec 2023

Však sa ťa @mondolina pýtala, prečo tam bývate a ty si jej o 8.29 napísala, lebo je to výhodné.
Tak ak sa nevieš vyjadrovať a myslela si, že bývame tam preto, lebo je to výhodné pre svokru, tak máš absolútne nelogické zmýšľanie, spolu s mužom samozrejme. Väčšina ľudí totižto robí veci, ktoré sú výhodne pre nich samotných. Ak vám žitie u svokry nevyhovuje, tak tam nebyvajte, zabezpečte si svoje vlastné, trebárs aj prenájmom a bude po dráme, zneužívaní vašej dobroty a neviem čoho ešte.

nyusika
16. dec 2023

@sisaka no...len na vlastné bývanie im 500 eur mesačne stačiť ani zďaleka nebude.
Takže je na diskusiu, pre koho to výhodné je.

viestta
16. dec 2023

@nyusika svokra ich prikovala retazou o radiator, ma z nich lacnu pracovnu silu. Chudence nestastne, vyuzivane... 🙄
Dvaja dospeli ludia nie su schopni rozhodnut sa tak aby im bolo lepsie. Ale je mi jasne, rozhodnutie odstahovat sa stoji namahu aj peniaze. Pofrflat si, ponadavat, polutovat sa je zadarmo. Postazujeme sa ako je nam zle, ale tym to konci.

mamina7070
16. dec 2023

kolko mate deti ? v akom veku ?

sisaka
16. dec 2023

@nyusika ja si myslím, že pre autorku samozrejme, už sa prekecla, že bývanie u svokry je pre nich výhodné, teraz to obracia, že myslela výhodné pre svokru. Mysleli si, že svokre dajú pár eur a tá ich bude spokojne živiť a ešte sa popritom starať o domácnosť …

nyusika
16. dec 2023

@zuzubb007 predpokladám, že si vlastného nejdú preto, lebo to financie nepustia...tam by ich to stalo aspoň dvakrát toľko, ako ich to stojí teraz.
Lebo 500 eur mesačne pre troch je jedno veľké NIČ

nyusika
16. dec 2023

@sisaka ja som si istá, že táto žena je presvedčená o tom, že je tu výhodné pre svokru...veď ju (podľa nej) živia 🙈
Za 500 eur mesačne...

viestta
16. dec 2023

@nyusika mna by zaujimalo to "nic" co svokra (svokrovci) nekupuju. Pretoze ak je tam svokra, mozno svokor, oni dvaja, dieta a svagrina, tak 500€ na nakupy urcite stacit nebude. Pat (sest?) ludi z 500€ neuzivia.

nyusika
16. dec 2023

@viestta minimálne je ich tam päť.
Oni sú traja, svokra a švagriná s mužom
Tiež chcem vedieť, ako sa dá za 500 eur zaplatiť strava, drogéria, bývanie.
Aj pre nich troch je to extrémne výhodné.

mamina7070
16. dec 2023

ja nechapem jedno ty si doma a mate jedneho syna a nejdete prec lebo by syn prisiel o kamaratov ? kolko ma syn rokov ? ak ma viac ako tri roky preco potom nepracujes aj ty ?
nieco tu nesedi

nyusika
16. dec 2023

@mamina7070 no...tiež pravda.
Asi sa opäť iba niekto nudí a zakladá vymyslené témy

mamina7070
16. dec 2023

@nyusika nemusi byt vymyslena len zienka zatajila ze svokra je nasrata lebo ona chodi do roboty maka a mlada je doma a este sa jej tazi robit bezne prace
svagrina tiez robi tak s ato proste ocakava od nevesty co je doma

nyusika
16. dec 2023

@mamina7070 no..ale jej nikto nebude rozkazovat 🙈

0silvia0
16. dec 2023

Ale noooo, pises: " v lete sme boli na obhliadke a keď sme im to oznámili ONI nás presvedčili aby sme nešli. Teda hlavne obmäkčila muža aj tým, že syn je zvyknuty tu"
Ale prosim ta, ONI ONI, oni za vas budu rozhodovat, ci pojdete na obhliadku domu ci bytu? ONI budu rozhodovat, ci sa osamostatnite? Toto nemyslis vazne, vsak?