icon

Ako to vysvetliť svokre?

13. apr 2023

Ahojte. Mam takú otázku, pre niekoho možno úplná zbytočnosť a malichernosť, no pre mňa veľmi podstatné. Ide o to že u nás doma sa vždy všetci vyzúvame vonku pred dverami. Máme dlhý prístrešok čiže nieje šanca aby na topánky napršalo alebo nasnežilo ani z boku ani nijak. Vyzúvame sa tak my, a aj každá každučká návšteva. Nikomu to nikdy neprekážalo. My domáci si samozrejme v rukách svoje topánky prenesieme do izby a uložíme do poličky. Hneď za vchodovymi dverami je malá chodba na ktorej sa už hrajú deti. Mam male deti ktoré stvornozkuju a teda nieje vhodné aby tam ľudia chodili v topánkach. No vždy vždy keď príde svokra celá jej rodina sa vyzuje vonku a ona až vnútri. Alebo vyzuje sa vonku a tie topánky si doslova vždy hodí za dvere dnu. Samozrejme všade je po nich potom špina a ešte dcérka keď vidí topánky automaticky všetko berie do rúk... Už som jej to aj povedala aby sa vyzvala vonku, dokonca 2x som jej tie topánky aj vyšmarila von. Včera tu boli a znova to isté. Ja som už na prášky z nej normálne. Ja keď prídem do nich tak sa s mojou rodinou vyzujeme pred dverami. Oni sa doma všetci v izbe. Mam len ja takúto nepochopiteľnu svokru? Co urobiť aby s tým už prestala, keď nepomohlo nijak to vysvetliť.

deniseee
13. apr 2023

Pozri, podla komentarov vsetkych zucastnenych nie je problem tvoja svokra. Nevidim tu jedineho cloveka, ktory by lubil studene topanky a vyzuvanie sa vonku na studenom. A tvoja svokra ti tiez nemusi predkladat svoj chorobopis. Ja som len o malicko mladsia ako tvoja svokra, tiez mam uz jedno dospele dieta a cast problemov, ktore som opisala, napriek nie vysokemu veku mam aj ja a so zimou mam brutalny problem a aj som vzdy mala a v rodine to nerozoberam, vie to moj muz a to staci, neveste to tiez raz vesat na nos nebudem. Jednoducho sa svokre nesnaz vysvetlit, ze sa ma vyzuvat vonku, nechaj ju, nech sa vyzuje dnu a ty jej nasledne topanky odloz na bezpecne miesto. Problem vyrieseny a hadka nevznikne.

autor
13. apr 2023

@galganka no aspoň to tak bolo švagriná je už ex takže už neviem ako sa tam teraz vyzuva. 😂 Len viem ze všetky jej veci pozbierala a vyhodila do koša 🙂

januska12323
13. apr 2023

Tak vonku alebo v predizbe/budúcej predsieni? Máte tam aspoň nejakú lavičku?

autor
13. apr 2023

@januska12323 tu nemáme ani v izbe čiže toto určite nieje vhodná vyhovorka

nikyball
13. apr 2023

Privitat ich vo dverach a povedat : svokra, vyzujte sa vonku.

nenne27
13. apr 2023

Chodi k vam vela ludi? 🙂

simsalabim
13. apr 2023

Podlahove kurenie mas v pristresku bez dveri? 🧐 Inak tiez nechapem, co riesis 🤷‍♀️ Ved jej topanky odloz k vam do skrinky. Alebo jej povedz - tuto do skrinky si odlozte topanky. Zjavne ich nechce mat von - tiez by som nechcela - tak to respektuj.

sima234
13. apr 2023

Môj svokor mi pravidelne prejde obutý po celom byte hneď ako príde. A keď odchádza a obuje sa, tak mu ešte treba na WC. Myslíš, že sa zobuje? NIE. A nič s tým nespravím, môžem mu to opakovať ja, môj muž aj svokra mu to hovorí. A čo? Nemám ho pustiť k nám? 🤣🤣

autor
13. apr 2023

@simsalabim dvere sa tam budú dávať v lete

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2023

@sima234 ja som nepovedala ze svokru nechcem pustiť k nám, ale keby robila toto co píšeš ty tak by si 2x pre mysleli ci niekedy ešte príde na návštevu

simsalabim
13. apr 2023

Ale teraz tam dvere nie su 🤷‍♀️

jarus21
13. apr 2023

Sama si si odpovedala tvoj dom tvoje pravidlá, 😉. Ak si to neprajes tak len stále dohovárat a keď nepomôže to tak už len jej topánky odložiť keď príde.

maryetta
13. apr 2023

Ja ak sa niekto vyzuje von tak davam topanky dnu.
Nechapem svokra keby aj je starsia nez ty. Ved vezmem tie topanky. Polozim na bok a pozametam/poumyvam. Ci je tam 10x denne ze nemas kedy?

autor
13. apr 2023

@nikolka1986 tiež mu to vadí. Predstav si. 🙂

autor
13. apr 2023

@nikolka1986 ale to ze sa vyzuva svokra dnu 😂

ibrunova
13. apr 2023

A svokra vie, čo sa od nej očakáva? Že si má nechať topánky von? Ale myslím, že preháňaš, ak by ste mali stále blato, tak by si si svoje topánky tiež nevzala spred dverí a dala ich zablatené do poličky.. Lebo ona robí to, čo je bežné, podľa mňa.

deti95060810
13. apr 2023

ja si zas myslím že od teba je drzé žiadať návštevu aby sa vyzúvali vonku... ja svokrovcom poviem aby sa vôbec nevyzúvali....
možno má tvoja svokra problémy s močovými cestami a nechce prechladnúť od nôh...
metlu, handru ešte máme - upraceme....

janagem
13. apr 2023

Ja som zvedavá ako vyzerá tá izba pred dverami. Nemáš foto?

lienka9
13. apr 2023

Neriesila by som to uz dohovaranim,ked to evidentne nechce pochopit.ked sa vyzuje,vyniesla by som jej topanky tam kde maju ostatni,ked ti na tom tak zalezi.

ema22270
13. apr 2023

Vsetci sa vyzuvaju v chodbe, ak niekto trva na tom, ze sa chce vyzut von tak moze, ale vzdy ich volame dnu, nas syn ma 8m a tiez tam lozi. Aj obzuva topanky. - samozrejme nie zablatene.

zuzanaete
13. apr 2023

Ale ved take topanky su uplne idealne pre dieta na budovanie si imunity. 🙂

river_song
13. apr 2023

Neviem koľko máš rokov, alw keďže mas 50 ročnú svokru, tak zas nejak veľa to nebude. Mne to skôr príde ze ani tak nejde o topanky ako take, ale aby si svokre dala najavo ze kto je tu pánom. "Moj dom, moje pravidlá".. osobne v tomto celom problem nevidim, riešení ti tu ponukli niekoľko, celkom jednoduchých, o nič nejde.. ale ty si len chces pred svokrou presadiť svoje.. ukázať jej kam patria jej topánky.. a svokra sa nepodvoli a nepodvoli.. 🤷

abbey1
13. apr 2023

Ja doma návštevám, ktoré idú len do kuchyne nedovolím vôbec sa vyzuť. Podlahy umývam každý deň.
Neviem si predstaviť vyzúvať sa na schodoch a nechávať topánky vonku.
Aký je problém dať do chodby dnu nejaký botník a tam by si hostia normálne civilizovane uložili topánky?
Výhovorka s deťmi tu neobstojí.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2023

@denisah6 presne toto ako keby som ja písala, aj koberčeky aj rohošky

domkakvet
13. apr 2023

Tak mne by tiez nebolo prijemne obuvat si studene topanky, podla mna to tiez prehanas.

abbey1
13. apr 2023

Teraz čítam. Vy vykurujete vonku miestnosť, ktorá nemá dvere?

doriiis
13. apr 2023

@river_song ....akurát som to išla písať.Mocensky boj nevesta- svokra môže mať aj takúto podobu.
@autor....a nebolo by ludskejsie,rozumnejšie a trošku aj logickejšie vyčleniť skriňu na topánky,kde by sa dávali špinavé topánky a dieťa by bolo v bezpečí pred nebezpečenstvom v podobe špinavých topánok?🤦🏻‍♀️
Není si trošku precitlivena?

1gramofon
13. apr 2023

Keby si neskrývala topánky tak by ju to asi nelákalo si ich dat do úst,ale takto niet divu, ze je zvedavá. Nebála by som sa tak veľmi špiny, ved oni sa s ňou potrebujú stretnúť, je to vraj dobre na imunitný systém. Zbytočne ju chránis ešte aj pred botami keď vonku sú horšie veci