Ako to zachrániť?
Dobry den. Pisem sem kvoli tomu ze v mojom manzelstve vznikaju problemy, a rada by som pocula vas nazor, kludne ma skritizujte ze co robim zle, ale budem vdacna aj za rady ako manzelstvu pomoct. Zacnem pekne po poriadku. S terajsim manzelom sme sa spoznali v zahranici, kde hned na druhej schodzke som otehotnela, po babatku som tuzila a tak mi bolo jasne ze si ho necham, partner (terajsi manzel) s tym suhlasil, a dohodli sme sa ze to skusime ako rodina. Boli sme mlady a nepoznali sme sa skoro vobec, o to horsie ze sme sa dorozumievali (a este aj dorozumievame) v reci (nie rodnej) ktoru ani jeden z nas neovlada perfektne. Na zaciatku so mnou lomcovali hormony a to bolo prve obdobie ked sme mali krizu, v tom case spal s inou, s cim sa mi zdoveril az ked sme sa už znova dali dokopy, bolelo to, a aj to dodnes boli, no nikdy som mu to nevycitala. Ubiehali posledne mesiace pred porodom a my sme sa snazili vyuzit cas na spoznavanie sa, a nejake vylety tu na SVK, dlhosiahle rozhovory sa nekonali, trochu mi to chybalo (zrejme kvoli reci), avsak rozumiet sme si rozumeli, po polroku po porode padli prve slova o svadbe, a v zime minuleho roku sme ju zacali organizovat, ale nakolko mal ist do zahr znova robit tak to bolo take hmmm narychlo. Nasu svadbu dodnes povazujem za otrasnu, kvoli zlyhaniu asi vsetkeho co sa dalo, ale snazila som sa utesovat ze zato ze bola svadba otrasna tak neznamena ze take bude aj manzelstvo. Po svadbe manzel odisiel robit do zahr, a predtym som stihla este otehotniet, chodil domou len 1-2x do mesiaca na jeden den, v lete mal 2tyzdne volna, inak prisiel len tesne pred terminom porodu dec.min.roku a to bol doma potom na 3mes. V novembri sme mali prvu vaznejsiu hadku, po ktorej bola odmlka asi 2tyzdne. pocas toho co bol doma, som sa par krat nastvala , ale od si z toho nic nerobil, bral to ako pocasie ktore odide len co zafuka jemny vetrik. Koncom febr. ma to pochytilo tak ze to uz nepreslo, a obavam sa ze to bude len horsie. cely cas uvazujem nad rozvodom, aj ked som si vzdy vravela ze ja sa nikdy nerozvediem, ked to nasi starky vydrzali tak to vydrzim aj ja.
Teraz presnejsie popisem o co vlastne ide. Takze nakolko som na dieta bola sama, zrejme preto nemal k nemu az taky vrely vztah, od malicka sa mu nevenoval, vyhovaral sa ze bol este maly nevedel co ma s nim robit, ale problem je ze sa mu nevenuje ani teraz co ma uz skoro 2roky. Neprejavuje mu lasku, takmer nikdy ho neobijme a nepovie ze ho lubi. Bolo obdobie ked maly hryzol lebo mu isli zuby, tak vtedy muz vravel ze ho syn nema rad, syn ho hryzie doteraz, aj ked mu nejdu zuby (nikoho ineho nie) , ked som v spolocnosti oboch tak vidim len to ako muz okrikuje maleho ze toto nesmies, tam to nesmies, ako keby vsetko coho sa maly dotkne je v tom momente pokazene. Nic ho neuci, nevysvetli, nas syn je skvele a strasne chytre dieta, zvlada vela veci skor ako ine deti, a praca s nim je vo vecsine casu jednoducha lebo spolupracuje, no aj napriek tomu ak som muzovi povedala aby ho obliekol co maly zvlada super, tak maly pri tom neskutocne plakal, ako keby mu ruky lamal,,, To uz vlastne od jeho narodenia ked som chcela aby ho napr prebalil, maly samozrejme reval, a muz reval na mna a cely byt ze on to nevie, ze to nie je jeho praca, ze sa maly mäta, a pod, ak som mu vycitala ze mi nepomaha tak na mna nahulakal ze on kojit nevie, a ci ma robit vsetko za mna. Tym padom som prestala ziadat od muza akukolvek pomoc, a tym padom mi ani nepomaha. Prislo druhe dieta. Teraz byvam pri rodicoch, a ti mi velmi pomahaju, bud su s jedným alebo druhym, dokonca aj moj otec (invalid) sa vie mensiemu venovat aj hodinu, co manzel nedokaze ani 2minuty. Obcas k nemu pride a pozera sa co robi, vidim ze ho ma rad, ale mne by pomohlo keby s nim stravil viac casu, a viac sa o neho zaujimal, videl by ake je to krasne obdobie, a pomohol by mi tym oddychnut si ( Už v novembri som mu to povedala, ale nic sa bohuzial nezmenilo..) Ked ho vyzeniem vonka so starsim synom (lebo ja sama nemozem a chcem aby starsi syn sa hral vonku) tak potom mi to vycital ze mi iba o to ide aby som sa starsieho syna zbavila.
Co sa mna tyka, Z manzelovej strany nevidim skutocny zaujem, mam pocit ze som pre neho len sexualny objekt. Pri kazdej prilezitosti sa na mna nalepí, aj napriek tomu ze su pri nas deti, a ze v tom case To nie je vhodne, ja som asi skor konzervativnejsia a nepotrebujem sa ani premavat naha po byte, co muzovi napr nerobi problem (tiez som ho na to upozornila, nic sa nezmenilo) ja si nechavam taketo chvile na vecer ked deti spia. Zaujem typu rozhovorov o nasom detstve, zazitkoch a pod sa zameriava len na jeho osobu a jeho zazitky, Bohuzial ani ja neviem vzdy opisat vsetko dokonale nakolko je to v inom jazyku, ale ked mu nieco rozpravam mam pocit ze ho to vobec nezaujima. V posteli nam to klape na 70% t.z. ze jemu sa to paci na 100% a mne na 40%. Dodam ze vyvrcholenie u mna nikdy nenastalo. Nikdy sa o to nezaujimal ze co sa mi paci, a ked som sa uz aj snazila mu nieco naznacit/aj povedat, tak to je ako ked date murarovi upiect tortu. Avsak tu skutocnost ze u mna to nikdy nebolo NAJ som mu radsej nikdy nepovedala,,,, myslim ze by ho to dost ranilo. Je toho o hodne viac, napr aj to ako on hovori ze je pre neho vsetko perfektne, vsak bodaj by nie, ked ja robim vsetko, on obcas navari, avsak v kuchyni nastane spust, ktoru ja upratujem, raz za cas sa premoze ze umyje riad, viac nespravi. Inak je sikovny, co sa tyka majstrovania, ale vie ma vytocit ze ked je doma 3 mesiace nespravi nic, vidi ze lietam cely den okolo deti, varim obed, umyvam riad, periem 3pracky, kupem deti, vysavam, atd atd, ani raz sa neopyta ci mi s niecim moze pomoct, a to ani v tedy ked som mala velke bolesti chrbta, mi nepomahal dvihat starsieho syna, Ak nieco treba tak mu to na 10x musim povedat, potom na mna nahulaka a potom to horko tazko spravi. Nase hadky vyzeraju tak ze ja sa nastvem, väcsinou za nieco z tohto co som napisala, a plus este par inych malickosti, som ticho, on pride zacne po mne kricat ze co mi zase je, ze aj minule som taka bola, ze mu kazim vikend, a ze zbytocne prisiel, A ze prisiel len kvoli starsiemu synovi, pretoze mladsi este to tak nevnima a ja som zase urazena. To ma rani, nie tak za mna ale za mladsieho syna, pride mi to ako keby povedal ze nie je jeho. Proste vzdy ked mi nieco zacne vadit, tak zacne na mna kricat, a to aj vtedy ked sa citim proste zle (vsak kazda to mame) a tym ze po mne krici to robi len horsie. Zacinam prichadzat na to ze mi je lepse bez neho, na rok by sme mali ist byvat samy, a muz chce tretie dieta, co som chcela tiez, ale tymto stylom urcite nie, byt sama na tri deti. Tam kde sme kupili dom mi nikto nepomoze. od mojich rodicov je to strasne daleko. A z jeho rodiny nikto na to nema cas. Muz mi tiez nepomoze. Teraz ked chodi domou na ten jeden den do mesiaca nam len naburava nas rezim, lebo musim obskakovat aj jeho, okrem toho len cely cas bud lezi na posteli alebo si cita, ked nie som pri nom tak mi vycita ze naco prisiel, ze sa mu vyhybam. je vidiet ze sa tu nudi, je tu ako keby z donutenia. Okrem toho si nedokaze ist ani chlieb zobrat, to radsej cely den neje. Vraj to nie je jeho dom. (v skut. je moj) ale to ze v zahranici u neho doma kam chodime v zime (je byt jeho mami) upratujem a vsetko robim ja. Ak nieco nebezi podla predstav tak je neskutocne negativny, a nadava na vsetko a vsetkych, napr ked nam prasklo potrubie na zachode a kupil zlu casticu tak vsetci co stavali ten cinziak boli amateri a hlupaci lebo to spravili zle (nie on co kupil zlu casticu) , to vtedy mam hned dost, a koniec nalady aspon na 2dni. Snad toto neznie ako spoved pubertacky. Viem ze nase manzelstvo je mlade, a mozno je toto vsetko normalne, len to potrebujem pocut, ci je to vsetko naozaj take nerealne co od neho chcem. Dakujem vopred za odpovede.
@mandala77 ja uz ani nic nepisem ohladne nej, lebo mi hned napise IP a tam ma zvozi...
a suhlas, kazdeho kritizuje, ale keby si radsej sama urobila poriadok vo vlastnom vztahu.... 😒
@obsadenemeno myslím, že baba, čo založila túto tému, že sa jej dotkli práve komentáre od tejto ... To jej vyjadrovanie sa k druhým sa nedá ani čítať. A pritom keď človek vie, že pravidelne zásobuje koník diskusiami, kde rieši seba v rôznych obmenách.
@alexandraalexandrova ziram "stastna s tymto muzom nebude...potrebuje cosi uplne ine a tento muz jej to nikdy neda"
Ako ty preboha mozes vediet co jej on Nikdy neda?????
Fu, si asi Sybila ked vidis do buducnosti,-vycuvat, ona s tymto muzom stastna nebude...odkial baby beriete tu drzost niekomu takto zaskatulkovat buducnost.
Nic nie je len cierne a biele. Nic.
Karolina chce vediet ako to zachranit a nie to ze je to debil co vsetko iny chlap robi a ze ma hodit spiatocku.
Manzelstvo je boj, je to o kompromisoch..niekto musi zacat prvy a byt ustretovy..Karolina mozno na svojho muza nakydala lebo je unavena sama na deti ale tak isto priznala za je aj sikovny..to je taka moda hned zdupkat ked su problemy..
A mimochodom SLOBODU zene nedava muz...tu bud ona v sebe ma nezavisle od okolnosti alebo nema..pravdaze to vsetko sa da vypestovat a nemyslim ze terapeut by jej radil vycuvat ked sama si kladie otazku ako to zachranit...poradil by jej ako komunikovat javne v tom aj ona robi chybu.
Kazde na zaciatku nestastne manzelstvo moze byt stastne, uspokojive. Ked budu obidvaja chciet...a on ze nechce? Odkial vies? Bavila si sa s nim o tom? Poznas ho ze si ho odsudila za losera.?
Keby ste mali byt v tejto diskusii zodpovedne za svoje rady asi by ste si rozmysleli co kategoricky,nekompromistne radite..nedavate sancu cloveku ktoreho nepoznate, mate obraz o nom iba z jednej strany no ohanate sa slovami Nikdy . Sa hrate na Boha?
@tomiholjubavi nie uplne. Je to Moldavan s predkami aj viac menej z rumunskej strany ale chodil do ruskej skoly takze je to pomiesane. Mas pravdu ludia su na tomto uzemi neskutocne dobri neviem ci som sa inde na zemi a pochodila som toho hodne v europe citila natolko vitana, natolko obskakovana. Moldavsko je tiez nadherna krajina taku fajnovu kuchynu maju a vinko mnam...dufam ze toto leto tak pojdeme.🙂
Celé zle, vy ste sa ani nespoznali a tehotenstvo bolo len ako "povinnost" skúsiť spolu ako rodina a svadba žiaľ nefungovalo to. Jednoducho sa k sebe vôbec nehodite, žiadna láska tam nie je a nevidím ani záchranu. Deti si nezaslúžia mat takého doma. Od neho preč.
@apolka77 keby som bola zodpovedna za svoje rady, radim jej znova to iste...mohla by som ti tu vysvetlovat preco, ale podla tvojho komentu usudzujem ze si dost vytocena a budes sa chciet hadat. A o to ja nemam zaujem. Ak ale ta predsalen zaujima preco pisem co pisem, tak si skus nieco precitat o vnutornom dietati a vzorcoch spravania, mozno potom pochopis ze sa tu nehram na boha, len mam to co uz nastudovane o ludskej psychike aj odzite to svoje a preto viem posudit situacie a citat medzi riadkami...
@alexandraalexandrova hadat sa urcite nechcem nemam na to zaludok. Beriem ze mas nieco nastudovane a prezite ver aj ja..a prave preto si nedovolim skatulkovanie...dobry psycholog-posluchac si neutvori diagnozu a konecnu na zaklade jednej strany..je to ovela zlozitejsi proces najednoduchsi je odsudit na zanik. Moj nazor.
@apolka77 ok, ja ti tvoj nazor neberiem...
@persica no, podporis ju a o mesiac - dva tu bude zas a bude pisat znova o tom ze nie je stastna...aky to ma zmysel? Ved takych je plne forum...
@alexandraalexandrova aj ja poznam jednu taku tu....uz sme identifikovali styri!!!! nicky, z ktorych pise....a stale o tom istom...... 😈 ☹ 😉 🤐 😨
@obsadenemeno teraz neviem ci myslis tu co ma frajera co ju ma na haku ale ona si stale mysli ze ju nepodvadza a strasne sa lubia alebo nejaku inu 😎
To je presne o tom ze tie zeny absolutne nechcu pocut pravdu, ony len chcu aby sme ich tu uvtrdili v tej ich iluzii, alebo aby sme im dali zazracne pilulky co len prehltnu a vsetko bude super a tip top...
@alexandraalexandrova myslim tu, co zili spolu ako brat a sestra, sexu je malo, lebo ona ma furt dajake gynekologicke/urologicke problemy, on kuka po bratovej frajerke, nadava svojej a nejako tak ochladol a vobec neni romanticky, nepise basnicky a ani tie blbe sisky, co mu napiekla a styrikrat!!!!!! ho ponukla, si neda....... 👏
@obsadenemeno hej, hej myslime tu istu, len ja uz nemam updaty z jej nekonecneho pribehu. Prestalo ma to bavit😝
@obsadenemeno inak keby ma niekto ponukal 4 krat siskami, asi by som ich dotycnej oje.ala o hlavu aj s podnosom 😂
@alexandraalexandrova nic sa nezmenilo, len nick je iny...... 😝
@obsadenemeno a vsak to je normalne, ze to, co mas doma ako problem, riesis vsade inde.
je to zrkadlo.
presne vidis svoje problemy u iných. a tam konecne realizujes to, co by si mala (alebo chcela, keby si mala odvahu) doma.
aj si vylievas pohrdanie, aj hnev, aj zial, aj mas stotisic rieseni od radikalnych v podobe umlatenia panvicou, oplutia a odchodu, az po miernejsie typu porozpravaj sa s nim.
vyzera to hlupo, ale istym spôsobom sa ona takto vyrovnava s vlastnou situáciou.
ale ci to aj niekam dotiahne, alebo uz iba ostane zastagnovana v nadavani na tie, co robia take iste chyby ako ona, to je uz otazka.
ale za tie blbe sisky mas sto bodov. som sa dobre zasmiala.
@moonlight1210 no a ja som dostala dalsiu z jej "delightful" sukromnych sprav...... ach jo..... no asi som ani nepochopila hned, mozno, ked napise styrikrat, tak mi dojde....two down, two go...... 😅
@obsadenemeno ty sa mas. a mne nenapise a nenapise. ☹
@moonlight1210 ty si asi prilis zdvorila, musis drzo ako ja.... 😉
@obsadenemeno aj ja chcem dostať dáku správu!!! 🙂 Akože mne ešte nenapísala??? 😘
mozem vam skopirovat tu, co poslala mne....podelim sa.... najviac sa mi paci slovne spojenie "si priznacna pre svoju sprostost a prizemnost".... ????
a "husi sme spolu nepasli"....v tomto ma ale pravdu, lebo ja som veru ziadne husi nikdy nepasla....s nikym....
no tak podme na to: citujem:
"Si hlupaňa prvej triedy, keďže ani nevieš,čo robíš. Ty si príznačná pre svoju sprostosť a prízemnosť. Viac ma neurážaj !!! láskavo
A aspoň si pamätaj, čo píšeš a koho označuješ v ktorej diskusii a nerob sa, že si najmúdrejšia na Zemi, nevychádza ti to, lebo si primitívka, akej na tomto fóre nebolo.
A zlatá moja- vieš ak by si ma aj neoznačila v nejakje diskusii, stále ma spmínaš- aj keď možno nie vždy prispievam, fórum čítam pravidelne, takže tie tvoje vymyslené paranoidné bludy a fatamorgány o milionoch nickov nejakých si rozprávaj ako rozprávku svojím deťom, ak nejaké vôbec máš. A ak áno, chudence deti, mať takú sprostaňu za mater...
A viac mi nepíš, si mi ukradnutá !!!! a Neopováž sa reagovať viac na mňa hocijakým spôsobom vo fore a taktiež si neber moje meno do huby a neohováraj ma...husi sme spolu nepásli, tak konečne sa neukazuj, aká si trápna, lebo je to smiešne. "
koniec citatu.
a som v prdeli, lebo som reagovala...uz len cakam, ako na mna posle svojho pravnika....aj taka tu uz bola.....
@obsadenemeno to je teda slovník. Musím priznať, že mne ona dvíha adrenalín, i keď už sa strácam v tých nickoch. Hádam Ťa to netrápi, čo Ti píše. I keď nie je príjemné to čítať.
@obsadenemeno
ked tak kukam na jej reakciu, myslim, ze nepochopila, ze si tu, aby si sa stala jej ucitelom. a naucila ju trpezlivosti, pokoju a skromnosti.
v podstate si pre nu najlepsi ucitel. lepsi, nez my vsetky dokopy.
lebo ty do nej zlahka stuchnes a ona skace este tyzden ako pingpongova lopticka.
ked sa nauci to vsetko vyssie menovane, nauci sa tak mat rada sama seba. nauci sa vnutornemu mieru.
a vtedy konecne pochopi, ako zit s takym chlapom, alebo ci vôbec chce s takym chlapom zit. konecne nebude mat zabrany zacat konat a prestat preslapovat na mieste a iba poukazovat na to, aky je on hnusny a aka je ona obet.
lebo akého ucitela si navzdy zapamatas? ktory ta na skole najviac naucil? ten, co ta najviac nicil.
tak do nej. bud pochopi, alebo sa uskace.
(toto by sa nemalo aplikovat pausalne, su aj slabe osobnosti, ktore to skor rozlozi na prvocinitele a dozenie k sebevrazde. ale ona je dost silna, ju to tak lahko neunavi. nech si este poskace. 🙂 )
@mandala77 netrapi ma to vobec, smejem sa na tom, lebo presne ako pise @moonlight1210 dufam a verim, ze si snad z toho vsetkeho nieco vezme..... musi tam nieco byt, co zasiahne ciel, ked ju tak velmi moje komenty vytacaju....a vsetci vieme, ze najviac vytaca to, co v nas ini vidia ale my si to nechceme priznat...... pravda, co len tusime niekde hlboko.....
a co vies, mozno este jedneho dna dame kavu, ked budem na SK prechadzat cez Trencin ci kde to byva..... ☕

@persica problem je tu ale uplne inde. Ano, mohlo by sa to tu volat ako prijat partnera takeho aky je, lenze jedna dolezita vec ti tu unika. Niektori ludia nedokazu prijimat partnerov takych aki su. Niektore zeny nehladaju vo vztahu pocit ze su nezavisle a zaroven milovane, ale naopak potrebuju tu zavislost, bez toho sa nedokazu citit, hm ako to povedat..v bezpeci a milovane. Niektore zeny nie su dusevne zrele a hladaju v partneroch skor rodica ktory im bude oporou a bude ich chranit a starat sa o ne. Niektore zeny nebudu nikdy stastne s nezavislym muzom a nikdy si nebudu vediet ocenit ze muz ich neobmedzuje a dava im slobodu. Toto nie je o muzoch, nie je to o vztahoch, je to o tych zenach. O tom nakolko su schopne zit stastne same so sebou a nakolko ich stastie zavisi od partnerov...ale to je nadlho. Baby co tu autorke radili vycuvat vratane mna, asi videli a dost jasne ze ona stastna s tymto muzom nebude, lebo ona potrebuje nieco co on jej dat nielenze nedokaze ale ani nechce. Ona potrebuje cosi uplne ine a tento muz jej to nikdy neda. Proste zla volba partnera. Stava sa. A z takeho vztahu je najlepsie vycuvat a este lepsie je ist seba poriesit na psychoterapiu aby sa tento vzorec nezopakoval aj v tom dalsom vztahu...