Ako vám manželia pomáhajú?
Ahojte mamičky, môj manžel pracuje cez týždeň od rána do večera... máme 6 mesačného syna a cez víkend keď potrebujem všetko dohnať, popratať poprať, navariť atd... ved to poznáte tak mu je zaťažko aj malého postrážiť... viem, že toho má vela cez týžden a ze si chce oddýchnut ale jeho predstava je taká ze si vylozi nohy k telke a ja s malým mu dáme pokoj, respektíve sa venuje svojim záujmom... už ho trošku učím, že sama všetko nestíham... a ten naš anjelik si vyžaduje straaasne vela pozornosti.... tak mamičky ako vám pomahajú manželia???
@katarina644 tak to je smutne...moja mama bola so mnou na predlzenej materskej,otec mal viac robot(vtedy prispevok vraj nebol na take dieta),doma robil skor tie muzske prace,ale zato mne sa venoval. Rovnako aj neskor,ked uz aj mama chodila do roboty a ja i sestra do skolskych zariadeni,on si robil aj vysku,plus si privyraval a mame okrem muzskym prac,nas vzdy zobral von a tak jej pomohol tiez.
@katarinka289 tak ak obaja robite, tak je to trosku ine, ale ona nerobi, ostala doma aby sa naplno venovala rodine. a ja nehovorim ze na cacky, aj ked neviem co to ako ma byt 🙂 , neda jej proste ziadnu korunu, ci ide o benzin, potraviny, plienky alebo oblecenie pre dieta...ja tiez robim, takze to mame s muzom trosku inak podelene, nam to tak vyhovuje, lebo obaja si stihame uzivat dieta...ja zase nesuhlasim s tym ze treba byt na materskej 3 roky a potom sup do skolky a dieta zrazu uz ma nepotrebuje. prave naopak, si neviem predstavit ze dieta bude 5 dni v tyzdni v skolke cely den a vecer ked sa konecne zideme doma sa budem venovat domacim pracam a dieta sa bude same hrat. u nas to ani nehrozi, lebo moja mala je velmi spolocenska a aktivna, nehrozi ze by sa sama niekde "prebavila", potrebuje interakciu.
@canama čačky 🙂 Drobnosti pre zutulnenie domacnosti.
@siska53 a tak u nas je to slnecno, oblacno, niekedy nevladzem a vyprchnem za hocico. moj muz okrem toho, ze chodi do prace, tak kazdy piatok-sobota je v skole- robi si tiez vysku. a ja furt doma ten isty stereotyp. a to mna uz unavuje, clovek by chcel po siedmych rokoch skoro nieco ine, ale ked sa neda koli dietatu sa neda. ale poviem ti, uz ma to nebavi.
Mne manzel pomaha so vsetkym okrem varenia. Myslim ze doma robi viac ako ja😀 od narodenia maleho sa perfektne stara aj maleho a to ma uz 2,5 roka. Nemenila by som nikdy😉
Manzel chodi do roboty...pride domov a podiela sa na domacnosti aj na vychove..nikdy by som nebola muzovi sluzka..
nuz o maleho sa stara na 1, varit a piect vie tiez ale ten bordel co po nom ostava 🙂 Ked uz mam toho dost tak idem do "strajku" a urobim taku scenu ze sa aspon na chvilku spamata a pomoze.
Predtym ako sme mali dieta sme mali vsetko podelene. Ja som varila, on umyval. Ja utierala prach, on vysaval, ja umyvala kupelnu, in zachod.
Teraz som na materskej a niektore veci ako vysavanie presli mna. Suhladila som s tym iba preto, ze mam velmi dobre dieta a teda viem to stihat. Ale stale mi raz za cas pomoze, ked ho poprosim a stale je dost veci, ktore robi sam. O malu sa vie postarat vo vsetkom aj on, tiez vyzadujem, ze ked pride z prace, ma sa jej venovat. Ale nie len kvoli tomu aby to bolo spravidlive, alebo aby som si ja oddychla, ale najma preto, aby si budovali vztah. Chodi z prace o 18.00-18.30., keby mal este hodinu oddychovat po praci, tak by mala ani nevidela otca a isla rovno spat. Kupanie je tiez jeho vysada od zaciatku, tiez kvoli tomu aby si budovali vztah.
Je mi hrozne z muzov, ktori nevedia nachovat, prebalit ci okupat svoje dieta. Naco potom to dieta chceli? Keby sa zene nedajboh daco stalo, co by potom s tym dietatom robili?
@lenka_21 no tak zase musím povedať, ze ked som bola chorá tak sa komplet o malého postaral, kedze nekojim tak ja som bola v "karantene" vo vedlajsej izbe a staral sa o malého zo všetkým čo k tomu patri a doteraz mu pripravuje mliečko či je to v noci alebo cez den... len sa mi zda ze by mohol trosku viac.... aj ked mna domacnost bavi nie ale vzdy vsetko stiham.... no a pred tým ako sa narodil malý tak sme spolu nebývali ale vedela som do čoho idem a čo budem mat doma 🙂
Inak taketo ze dojde domov a dam mu dieta do ruky nechapem. Aj ja robim-doma,ale aj on robi v praci...ja mam narok na oddych a on nie?... U nas sa naje,sadne k telke,vyvenci psa a pohra sa s detmi...nepotrebujem aby robil ine...
my pracujeme obaja a obaja sa staráme o dieťa. nemám žiadny problém nechať tých dvoch samých doma ked som v práci. len musím navariť. a čo sa týka tej pomoci, tak pomáha ale len ked poviem konkrétne čo treba urobiť. už mi aj povedal že mu nerobí problém mi pomocť len on nevie čo. napr. vysávanie, občas podlahy zmyje, kupelnu uprace. dnes napríklad aj žehlil lebo som bola v práci.len varenie je na mne lebo to nie je jeho parketa tak aby sme nepomreli od hladu, on len praženicu, párky a takéto blbosti
ale také veci čo najčastejšie robí, je že čistí klietku papagájovi, vynáša smeti, upratuje umývačku a ked na nás padne služba tak umýva schody
nemám vobec problém že by sa nevedel sám oblsužiť alebo po sebe upratať.
a u našich to je podobne, otec mame tiež vela pomáha aj pri upratovaní, alebo pri varení (niekedy sa na to aj hnevá že, odbehne pre niečo von, a otec jej medzitým do jedla prisype kadejaké špécie 😀) a zase ona nemá problém s otcom drevo píliť alebo zahradu rýlovať
Pomáha už tým, že nezavadzia 😀
... je fajn, ak sa manžel dokáže dobre postarať o rodinu, zabezpečí ju finančne, postaví nám dom, zvládne všetky opravy a tzv. tie chlapské práce, venuje sa deťom, strávi s nami všetok čas a neustále nám dáva najavo, že sme pre neho najdôležitejší ľudia pod slnkom. Nájdeme v ňom oporu, ochranu i lásku. Nepotrebujem aby mi varil, žehlil a deti kúpal 🙂 ... na to som tu predsa ja 🙂. Resp. nemôžem riskovať utopenie detí, žalúdočné problémy a prepálené šaty :D ... každý sme dobrý v niečom inom a navzájom sa dopĺňame 😎.
môj muž pracuje, a áno svojím spôsobom pomáha, venuje sa deťom, vie ich prebaliť, obliecť, nachovať, kúpe len staršieho syna, nič viac od neho neočakávam, som rada, keď ich vezme von, alebo aspoň jedného chlapca. To, že celý a každý deň si pripadám ako v behu na maratón je už pre mňa normálka. Ja ešte o 22 hod. stieram podlahy,alebo žehlím, alebo niečo iné,zatiaľ čo on má padla akonáhle deti zaspia. On stihne ísť cez týždeň na tréning, cez víkend na zápas a ja si nemám kedy oholiť nohy, hahaha, ale čo už, my ženy sa musíme viac obetovať pre deti.
Ja len tak okrajovo, ked tu citam tych 5 stran. Tak priserne zle sa cita to slovne spojenie, ktore vsetky pouzivate:
"manze mi pomaha/nepomaha s detmi"
Ako si Slovenski muzi vytvaraju vztah k vlastnym detom? Vysvetli mi to tu niekto? Bez toho, aby s nim nestravili cas v parku, ci v izbe pri hre, ci na ihrisku, alebo pri kupani, ci citani si knizky.......AKO INAK tito muzi prejavuju lasku, starostlivost a buduju si otcovsky vztah s dietatom, ked nemaju chut prezit par hodin denne so svojim dietatom??
Ci to len mamy maju vztah s detmi? Lebo muzi maju pracu?
Moj muz mi s detmi nikdy nepomahal, on si ich zobral, aby s nimi stravil co najviac casu, lebo ako pracujuci otec nemal tolko moznosti a casu, ako ja.
Pomaha mi pri inych ukonoch- kuchyna, kupelna, travnik, uprace garaz, pozmeta pavuciny a ine domace prace...
S detmi mi zasadne nepomaha.
U nas je to tak, ze kazdy ked ma volnu chvilu a vladze, nieco urobi.... Ked sajednemu nechce robit kolo domacnosti, hra sa s malym a druhy robi kolo bytu a kuchyne, prip. opacne... V case ked je manzel v praci tak si to drobca a domacnost striedam sama. Moj muz je z tradicnej vidieckej rodiny, kde zena robi kolo domacnosti, deti, ale aj pracuje, muz len pracuje, prip. postrazi deti. Toto u has doma nie je. S pokojom Anglicana si aj v sobotu doobedu vylozim nohy, ked nevladzem a v nedelu nevarim obed od deviatej rana. Ked sa pomaly vratim do prace, bude to velmi narocne, lebo sme poriadkumilovni a netusim ako to budeme stihat, ale tak svet sa nezruti 🙂. Ked nebudu ciste ponozky, skocim kupit 😀 Ale nie... Proste u nas nie je lepsia zena ta co viac maka a lepsi muz ten co viac zaraba 🙂 Nemame spolocny ani ucet, rozdelili sme si, kto co plati a tak si je kazdy panom svojho vrecka 🙂 Tym, ze sme manzelia, neznamena, ze stratime seba sameho, ze to niekto bude rozhodovat co ma ten druhy robit a co nesmie, co kupi a co nie, ze ja musim varit a muz vysavat atd 🙂 Ale ja teda obraz nenavrtam a manzel malemu sople neodsaje 😀
@ammellia dik 🙂
V zivote mi muz nepovedal, co mam urobit. Vzdy to formuluje tak, mali by sme toto, musime uz toto... a naozaj to tak mysli. Vazim si ho aj preto.
Ked pride domov a ja mam trochu vycitky ze som nenavarila, tak sama poviem, ze ani som nic nevarila, povie: Prosim ta, ved to nie je tvoja povinnost! dam si sardinky - a urobi si chlebik.
Ked to tu vsetko citam, je to asi uzasny chlap, ale ja som to tak trochu pokladala za normalne.
Ja zase rada uvarim, lebo mu chcem urobit radost, on nalozi veci do umyvacky, povysava...ide to.
Tak u nas to funguje tak,ze ked je muz doma tak neupratujem,max.varim..upratujem kym je v praci,ked daco nestiham tak dorabam ked uz deti a zvacsa aj on spia...priklad:vcera som rano ustlala,dala prat,navarila potom obed a sla som s detmi von s babkou domov sme dosli o 4tej,tak som poukladala daco,urobila veceru,okupala mladsiu-uspala ju,potom starsiu a uspala ju,potom sme s muzom pozreli film,on siel spat a ja este zehlit,vymienat letny satnik za zimny,poutierala som nabytok...bolo pol 4tej ked som si lahla...o 7mej som vstala... Dnes fajn den lebo starsiu mam tiez doma,ma zapaleny zub inak ju rano berie muz do skolky a ja na obed pre nu (skolku mam hodinu cesty) a poobede ma kruzok takze cez tyzden fakt malo stiham,tak zvycajne v noci aj periem a varim.
@katarina644 aj moj si robi vs🙂piatok sobota v skole,v nedelu u rodicov sa uci... Ale uz tento rok konci...

My to mame s manzelom podelené; on zaraba a ja sa staram o deticky a domacnost a vyhovuje nam to obom😊