icon

Ako vyriešiť náš problém?

13. apr 2021

Ahojte. Už som unavená. S partnerom sme sa presťahovali do chatky, ktorá patrí jeho sestre. Na začiatku sme sa dohodli, koľko budeme platiť nájomné a tiež to, že vodu a elektrinu si prepíšeme na seba. Sme tu mesiac a už je problém. Teda viac problémov.
1. Zistili sme nedostatky. Vedeli sme dopredu, že na chatu sú napojení dvaja susedia (voda, elektrika). Ale čo sme nevedeli, že majú 15 rokov staré vodomery a elektromery, teda nemusia merať presne. Ale teda čert to ber. Horšie je to, že švagriná má nízke zálohy na vodu. Je tu aj záhrada a ona si ju začala zveľaďovať. Teda sadu kvety, tujky, stromy. To je ďalší problém, lebo záhradu polieva "našou" vodou, za ktorú platíme my. A taká záhrada spotrebuje dosť vody a ja neviem, prečo by sme to mali platiť my, navyše sú nízke zálohy tak je jasné, že budú nedoplatky. Ona zvýšiť zálohy nechce. A ja nedoplatky platiť nebudem (keď nie sú naše).
2. Ďalší problém je ten, že je u nás pečená-varená, už mi to lezie na nervy. Je tu každý druhý/tretí deň. Ja s partnerom pracujeme cez týždeň a ona nám stále robí program. Víkendy sa tešíme, že si oddýchneme a ona si príde a na 8-9 hodín nás zamestná, ja som sa starala o jej dieťa a priateľ makal na záhrade.
Jednoducho už mám toho dosť.

autor
13. apr 2021

@lenkakravcova Platíme 7000 kč vrátane vody a elektriny

zooeynka
13. apr 2021

Normalne odist, nie je co riesit...nie ste na jej chatku odkazani, sup do vlastneho/ineho byvania. Aby vam vyplnala vas volny cas, no akoze sorry do pecka ju poslat.

lenkakravcova
13. apr 2021

A za akú veľkú chatku? Koľko to ma m2?

7000czk na dvoch. Čiže 3500czk na jedného. To je ako cena koleji na Strahove (6m2 na človeka).
Ak je to chatka ako rodinný domček tak je to veľmi dobrá cena. To tam bývate fakt len za energie. Nájom v tejto cene ešte nie je.

autor
13. apr 2021

@lenkakravcova Dala nám veľmi nízky nájom, to je pravda. Ale ona sama navrhla sumu. Tak sme si povedali, že prečo nie, budeme mať zmenu, navyše by sme bývali v chatke so záhradou s pekným okolím. Ani neviem koľko má M2, je tu kúpeľňa, kuchyňa, obývačka a na poschodí je podkrovna izba.

autor
13. apr 2021

@lenkakravcova Ona si vzala na chatku hypotéku, platím okolo 4000-4600 kč hypo. Takže jej platíme hypo a energie.

elizabet173
13. apr 2021

nebol lepší nápad platiť si hypo a energie za svoju? A mať súkromie a môcť si tráviť víkend ako chcete? Keď to nie je otázka peňazí, skutočne nerozumiem, prečo idete bývať do nehnuteľnosti niekoho iného.

annamalaga
13. apr 2021

Prečo nemáte normálne hypotéku na bývanie a chodíte po chatkách ? Keby si otehotnela čo spravíte?

autor
13. apr 2021

@elizabet173 Ja som to myslela tak, že my si môžeme prenajať svoje, veď sme tak bývali.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2021

@annamalaga Koľko ľudí býva v prenájme...

gazpalm
13. apr 2021

@sasa1310 tak zas pozor ja som bola na "chatkach" co su vacsie a honosnejsie ako moj dom 😆

autor
13. apr 2021

@taskataska Prečo pri slove chatka si každý predstaví nejakú chajdu? To nie je žiadna záhradná chatka, ale chata na bývanie.

annamalaga
13. apr 2021

Ja viem. Ale píšeš , že peniaze máte. Tak mi príde divne platiť a vrážať do cudzieho. Rovno nápis , že na hypotéku momentálne nemáte. To znamená , že peniazmi moc nedisponujete. Neni to vôbec hanba. Ani ja na hypotéku nemám. Ale bývať na sestrinej chatke, ktorá si z Vás očividne robí sluhov, by som asi nebývala.

elizabet173
13. apr 2021

veď to je aj rozumnejšie riešenie, nie? A často je hypo vo výške nájmu alebo dokonca ešte nižšia. Ste dvaja. aj keby som si zobrala hypo na jednoizbák a k práci zobrala ešte brigádu, aby som to finančne dala, nepotĺkala by som sa po chatkách partnerovej rodiny.

autor
13. apr 2021

@annamalaga Asi sme sa nepochopili. Chcela som povedať, že nebývame v chate lebo nemáme na prenájom bytu, mali sme prenajatý byt dva roky. Nemali sme žiaden problém platiť nájom, aj teraz môžeme odísť a v pohode zaplatíme nájom aj kauciu. Takto to myslím. Hypotéku neriešime, pretože treba mať niečo nasporené, nasporené máme ale ešte to nestačí. V budúcnosti chceme vlastný domov.

annamalaga
13. apr 2021

Aha. Tak v danom prípade je to iné, len či to zase ta sestra nebude zneužívať 😒

autor
13. apr 2021

@annamalaga Tak či tak sme rozhodnutí odísť.

elizabet173
13. apr 2021

nestojí to za tie nervy, radšej sami v garsónke a pokoj, došetríte a budete si žiť podľa svojich predstáv

autor
13. apr 2021

@elizabet173 Tiež to tak vidíme. Partner si našiel druhú prácu aby sme našetrili k tomu čo už máme. A to ma štve, že oba to vie, vie že obaja pracujeme a ešte nás takto žmýka. Možno si to len neuvedomuje, ale som z nej na prášky.

autor
13. apr 2021
taskataska
Odpoveď bola odstránená
petamich
13. apr 2021

co na to vravi partner? kedze je to jeho sestra? myslim, ze toto by mal v prvom rade riesit on a nie ty, kedze (zopakujem sa) je to jeho sestra

autor
13. apr 2021

@petamich Je z nej na prášky ako ja. Sme z toho obaja sklamaní.

petamich
13. apr 2021

no chapem :(
myslim, ze podla toho co pises asi sa s nou skuste porozpravat, postavit to ultimatne a ak nepomoze, tak bud akceptovat, ze to takto bude (to uz je na vas a dovodoch preco tam ste) alebo proste odist
drzim paste!

mariejenka
13. apr 2021

Mohlo to byť pekne byvanie, žiaľ svagrova si z vas urobila spravcov,najomnikov,a z brata otroka na zahrade a z teba chuvičku,a to robíte cez týždeň a jediný cas na oddych je víkend, hej?ta taku este nehrali, ...

autor
13. apr 2021

@mariejenka Napísala si to presne.

autor
13. apr 2021

@mariejenka A vystihla si to v jednej vete.

lucmirka124
13. apr 2021

Rozmyslam ze platis najom aj za zahradu a pod, sice je to jej pozemok. Ale platis najom vlastne za vsetko nie? Takze preco si tam ona sadi? A ty platis najom a sadit si tam nemozes? Klud mat nemozes? Asi len odist... daktori ludia su prespekulovani do spiku kosti. Vsetko jej zaplatis.vies keby ste isli do najmu k dakym cudzim nie z rodiny tak mas omnoho mensiu pravdepodobnost ze sa ti taketo stane, ze ani sukromie po robote.

autor
13. apr 2021

Jednoducho sme sa tešili, Stredočeský kraj je krásny, je tu kopa hradov a zámkov na ktoré tak radi chodíme, veľa krásnych miest kam môžeme na výlet, chceli sme zmeniť vzduch. A keď nám navrhla toto, tak sme to s radosťou prijali. Ale pestúnku ani zahradníčku robiť nebudem.

autor
13. apr 2021

@lucmirka124 To zase nie, zasadiť si môžem čo chcem. Ale nemám rada keď mi niekto určuje program, že si zavolá že príde lebo potrebuje zasadiť stromy a ja budem zase strážiť dieťa s partner jej pomáhať sadiť, kopať...toto nie. Keby to bolo občas, ale stále niečo.