icon

Ako vysvetliť starým rodičom, že nechceme krstiť?

26. apr 2022

Zdravím, prosím poraďte mi hlavne tie ktoré s tým máte skúsenosť a prešli ste si tým, ako čo najlepšie vysvetliť rodičom a svokrovcom že nechcem dať pokrstiť naše dieťa, lebo okrem toho že naňho farár naleje trochu slanej vody pre mňa krst nemá žiaden význam ale ani jedna strana to nevie pochopiť. Nasilu alebo potajomky bez súhlasu rodičov ho dúfam asi pokrstiť nemôžu 😁 Manžel na to nemá žiaden názor a je mu to jedno. Ďakujem

777januska777
26. apr 2022

@viestta pozri nikoho nemôžeš obrátiť na vieru ak to on nechce a tak isto prinútiť. Obrátenie na vieru tu nebolo myslene ako nejaké nútenie, skôr snaha ukázať, že aj kresťania sú ľudia. Kresťania v ateistickom svete majú často povesť farizejskych pokrytcov, ktorí čokoľvek co povedia, tak sa snažia presviedčať o viere a pritom je to častokrát len snaha ukázať aj kresťanský svet a ukázať, ze nie sme všetci pokrytci. Ono mrzí ma, ze ludia su v tomto veľmi predpojati a príliš si veci berú osobne a vzťahujú na seba. Ono akýkoľvek názor nie je nikdy o druhom človeku, ale o tom kto ten názor vyslovil.

lenkavalova
26. apr 2022

@autor 🤣🤣🤣 že farára na návštevu. Rovno vymetaca diabla 🤣

janewithane
26. apr 2022

@janinah neviem v akom svete ty žiješ, ja si napr vážim to, že sa čoraz viac rešpektujú ľudské práva, aj keď ešte máme dlhú cestu pred sebou..
Zvláštny názor s tym ukoncenim podpory. Vieru vnímam ako dar, nie je to vedome rozhodnutie. Skutočne by si svoje dieťa a vnúča potrestala pretože nemajú vieru?

viestta
Odpoveď bola odstránená
via88
26. apr 2022

@mackamizjedlaskrec ano pije sa mne tiez dala babka ja som myslela ze cista voda od smadu som si fajne glgla a skoro som sa povracala, je slana

stanulienkat
26. apr 2022

Treba starym rodicom povedat, ze bude budhista. Ale to by bol rovno pohreb, ze??😁😁🤣

klaridka
26. apr 2022

@tinatitti len pri tom krste sa zaväzuje rodič a krstný rodič k tomu, že bude viesť svoje dieťa k viere a bude mu príkladom… tak na čo je dobré, aby to robila nasilu a mala hriech, keďže krst pre ňu nič neznamená???

janulik2008
26. apr 2022

@stanulienkat kolegyňa raz hovorila že k nim domov prišli Jehovovi svedkovia a začali rozprávať čo furt a jej brat že Viete čo? Mne teraz pride tá biblia satanska či aká. Odvtedy už neprišli 🤣🤣🤣

mackamizjedlaskrec
26. apr 2022

@via88 vies co uz mi je to az smiesne lebo som si myslela ze sa pije omsove vino no niekomu bola poruke aj svatena voda .

via88
26. apr 2022

@mackamizjedlaskrec nie vazne a ma to aj konkretny dovod nejaky

mirkava
26. apr 2022

@ukulela ale ved prečo? Keď bude chcieť ísť dieťa do kostola keď bude u nich na prázdninách tak nech ide. Na náboženstvo môžu dat len rodicia... Ten krst dieťaťu nijako neublíži a aspoň z nejakej úcty možno aj pokoja by somto urobila. Neviem ci nejaké stavanie sa na zadné je prospešné pre vzťahy v rodine. Je to na autorke ako sa rozhodne aj na každom z nás 😉😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
makova333
26. apr 2022

@mirkava z ucty k rodicom dietata by vsetci ostatni mali akceptovat ich nazor na vychovu, vzdelavanie a nabozenstvo ICH dietata.

mirkava
26. apr 2022

@elizabet173
@makova333 nech sa rozhodne ako uzná za vhodné 😉😊

makova333
26. apr 2022

@mirkava ved ona sa rozhodla 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
rebeka7501
26. apr 2022

@evamarek77 viem, a k životu som ho doposiaľ nepotrebovala

autor
26. apr 2022

Posledné strany som už z časových dôvodov nečítala ale keď to zhrniem tak ja som sa v kresťanstve nenašla. V mladosti som chodila do kostola, čítala som bibliu aj som bola na prvej sväté prijímanie a tam to skončilo. Veľa vecí je v kresťanstve pritiahnutých za vlasy aj keď viem že bibliu netreba brať doslovne ale za mňa nie. Keď sa ale dieťa neskôr rozhodne že sa chce dať pokrstiť lebo toto je viera preňho tak mu v tom brániť nebudem ale nebudem ho od plienok nútiť do niečoho len preto že to mňa nútili moji rodičia.

ddaassuullaa
26. apr 2022

@elizabet173 👌 top koment, vystihnute uplne vsetko do bodky

mirkava
26. apr 2022

@viestta nech im to tak povie, že je to farizejsky útok 😁, chcela by som vidieť babku, deda ako sa zatvária 😉😊... ak nie sú sobaseni v kostole rak im dieťa aj tak nepokrstia.. aspoň by nemali... takže zbytočná debata 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
26. apr 2022

@elizabet173 no Lili, to som teda prekvapená, lebo ja tiež som veriaca, chodím do kostola( ale ja mám trochu viac veriaci rodinu), čiže je to ťažké aj na spoveď aj na prijímanie a tiež som na rázcestí, ( tie tvoje životne udalosti majú niečo spoločne s Bohom? A ináč pevne nervy, počula som, že vystúpenie z cirkvy je zdĺhavý proces. Ja neviem prečo zabúdam na Boha. U našich by to ale neprešlo. Ale snažím sa vieru pochopiť, Boh mi tiež toho moc nenadelil, skôr ešte viac zdravotných problémov pridelil.😓😒 Ale zatiaľ sa snažím no.

ckocka
26. apr 2022

Som pokrstená, neveriaca, a krst mi dal krásne druhé meno. Aj to prvé je krásne, ale mám v zásobe ešte jedno.

janinah
26. apr 2022

@lejusinka nepotrebujem sa tu obhajovať ako matka ani ako babka,už vôbec nie pred tebou,moja rodina je úplne v poriadku aj moja podpora pre nich a ich pre mňa...len sama sa zosmiešnuješ,lebo sa vyjadruješ k veciam,o ktorých sa ani neunúvaš si zistiť podstatu,krst nie je oblievanie vodou,má presný význam,ale to ozaj nie je môj problém,že o tom nič nevieš
viac sa nevyjadrujem,autorka potrebuje len podporu rovnako zmýšľajúcich,ostatné níázory sú "hlúposti",však život ukáže čo je dôležité...

ankasek
26. apr 2022

@lejusinka To si ako prišla na takú sprostosť?

lolita555
26. apr 2022

Pozri ak nie si veriaca a neveríš v to pre čo je krst potrebný je zbytočne dávať krstiť dieťa ,keď bude veľké samé sa rozhodne ,ono netreba sa hnevať na rodičov že majú iný názor,nezmenis ho je to stará škola,dávnejšie bol krst samozrejmosťou,pre nich je to nepochopiteľné .musíš si trvat na svojom a ich to prejde keď bude dieťa väčšie

alanko20
26. apr 2022

Ja neuznávam krstenie detí, lebo sa to robí, len aby to bolo urobené, lebo niekto chce, lebo byvame na dedine. Krstit maju rodicia, ktori ziju vierou, pozyvaju Boha denne ku svojmu stolu, atd. Podla mna nie je spravne krivo slubovat pred oltarom, ze budem vychovavat dieta vo viere, ked tak nežijem. Ja sama som nekrstila. Rodičov si vážim, správam sa k nim slušne, úctivo, neodvrávam, nenadávam im, neposielala som ich "niekam", aby sa nepytali na krst, ani som sa s nimi neprestala stretavat, nezakazujem navstevovat vnuca. Mozu prist kedy chcu, zdrzia sa tolko, kolko chcu, nevyhadzujeme. U nas v rodine sme boli taki "vlazni" veriaci. Chodili sme do kostola, ale ziadne spolicne modlenie sa doma, citanie Pisma, adventny veniec bol len na ozdobu.

marca12
26. apr 2022

@surama svatena voda je slana,dava sa do nej sol