icon

Ako zachrániť manželstvo, keď sa manželka píše s iným?

simon59
25. nov 2023

Ahojte. Som muž a manželstvo sa nám rozpadá.Sme spolu 13 rokov a 11 rokov sme manželia.Máme dve dcéry a majú 9 a 2.O deti a o rodinu sa starám nepijem a nefajčím .Mali sme pekné manželstvo ale zopár krát som som manželke ublížil a to slovne alebo skutkami. Skutkami myslím tak že som sa jej nevenoval tak akoby si to celkom zaslúžila. Nikdy som jej fyzicky neublížil.Povedala mi že jej chýba láska objatia atď čo som jej aj prejavoval ale asi nedostatočne.Pred nedávnom som jej ublížil jedným slovom a povedala že toto bola posledná kvapka že už viacej nevládze. Pred pár dňami som zistil že si píše zamilované správy s iným mužom ale neviem presne od kedy a aj sa stretli len neviem či došlo k niečomu medzi nimi.Chcel by som manželstvo zachrániť lebo ju milujem a nechcem ju stratiť.Chcel by som aby sme znovu boli ako šťastná rodina.Ona stále hovorí že uvidíme čo bude ďalej to chce čas ale viem že pritom si stále píšu. Som zúfalí z toho celého lebo neviem čo mám robiť a

simon59
autor
28. nov 2023

@oliolijanka
@oliolijanka takže nebol som jej oporou a nevenoval som sa jej dostatočne ale mame deti a celé dni sme sa točili aj točime okolo nich. Nemali sme a ani nemáme čas na seba
Ona na materskej a ja chodím na smeny. Ona si už s ním plánuje budúcnosť ale zatiaľ si nieje istá s ním a píšu si zaľúbené správy a ona nevie že ja to viem. 29.11 sa majú stretnúť lebo žena ide k zubárke a tam aby som nemal podozrenie. Zmenila si heslo na mobile a ja som prišiel na to a pozrel keď som mal podozrenie a som to cítil. Od vtedy sa mi zrútil svet a stále dúfam že nejako to zachranim ale už neviem čo mám robiť. Ona povedala že čo som jej povedal naposledy tak som ju zabil a keď sa pozrie na mňa všetko má pred očami čo som jej urobil.Inač za tych 13 rokov som jej nepovadal ani jedno škaredé slovo ale keď sme sa chytili na niečom ona nemala problem mi vynadať do kokotov geňov atď a nemá problém vynadať aj deťom.Trhá mi srdce aj kvôli rodine
Deti ma majú strašne radi a som dobrý otec.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
28. nov 2023

@simon59 Ale ved ju nekontroluj. To, ci sa stretnu alebo spolu vyspia, ty uz nemas v rukach.
Ona je teraz zalubena a so zalubenemu nevysvetlis.
Je to cele dan za to, ze si jej ublizoval. (Stale nevieme ako😁)

Urob hrubu ciaru a uz jej neublizuj. Hlavne ju nekontroluj.

simon59
autor
28. nov 2023

@oliolijanka ubližoval som jej tak že som jej nebol oporou a som sa jej nevenoval dostatočne. A teraz mám len čakať čo bude alebo ako

sense
28. nov 2023

Videl si tie zaľúbené správy? Povedz jej ze si tie zaľúbené správy videl a aj to ze vieš ze sa chcú stretnúť? Máš dôkazy? Povedz jej ze ju ľúbiš, ze si spravil chyby ktoré chceš napraviť, ale ak k tebe nič necíti je to lepšie skončiť. Lebo síce je ľúbiš ale parohaca zo seba robiť nenechás.Ak je do toho druhého zaľúbená tak to skončí ty. Ak ta ešte aspoň trochu ľúbi tak prečítané.
Nekupuj drahé darčeky, venuj jej čas, spoločne strávený. Bez deti, tak ako na začiatku. A nečakaj ze zmeny nastanú hneď. Na vzťahu musíte pracovať obaja a teda musíte hlavne chcieť obaja

simon59
autor
28. nov 2023

@sense áno videl som tie správy a mám aj dôkaz. Venovať ako keď ona sa somnou nebaví a dotknúť sa jej nemôžem ale teraz je vkuse na mobile aby si mohli písať a keď idem na nočnú tak si volajú.Isť nechce nikde lebo ani nieje kedy lebo vkuse sme s deťmi lebo len tak hoci kedy nemáme možnosť ich niekde dať. Aj to je problém že nemáme na seba čas lebo nieje kam dať deti a menšia ešte je doma ale v januári by mala ísť do školy. Neviem čo má v pláne keď aj teraz sa má pýta že či nemám smenovku na január že sa potrebuje zapísať na nechty. Ináč by som od januára mal ísť na materskú ja. Aj to som sa jej pýtal tak ani to nevie ako bude keďže je medzi nami takto.

sense
28. nov 2023

@simon59 nájdite si opatrovateľku a choďte do kina ak aj toto zavrhne tak jej povedz ze teda nech sa rozvediete keďže ona k tebe nič necíti a citovo je tak ci tak pripútaná k inému. Pretože to vyzerá tak ze ona len čaká ako sa to vyvinie s novým objavom, pretože k nemu je už citovo pripútaná, preto tvoje dotyky odmieta.

simon59
autor
28. nov 2023

@sense ja viem lebo mu písala že má pochybnosti ohľadom neho a že ešte mu nedôveruje ale rozmýšľam že čo ďalej. Či vydržať aby sme boli spolu na vianoce alebo to všetko vyklopit. Teraz bude mať narodeniny 1.12 som jej kúpil zlaté náušnice a ešte kúpim kvety a niečo ale neviem či to vôbec zoberie.V duchu sa pripravujem na najhoršie ale je to strašne ťažké psychicky keď viem že človek koho milujem už má iného

sense
28. nov 2023

@simon59 žena sa emocne odpútavá dlho a zvyčajne už nie je návrat späť, a uvedomil si si to neskoro hoci si vedel co ju trápi. Môžeš zatlačiť na pílu a dat ultimátum nech sa rozhodne, vase manželstvo alebo nový objav. A nie ze ak to nevyjde s nim tak sa vráti k tebe. S týmto by som rozhodne nesuhlasila, maj tiež nejakú hrdost

hugger
28. nov 2023

@simon59

Hoci vidím že do tejto situácie si sa dostal zaslúžene, nedá mi neporadiť.

Potrebuješ zmeniť uhol pohľadu, nie fňukať a nechávať ju sa rozhodnúť, ale ty buď tým čo bude riadiť loď a robiť rozhodnutia. Je to práve to tvoje váhanie a nedostatok sebadôvery ktoré ju vyhnali hľadať niekoho silnejšieho.

1. Ospravedlň sa za všetko čim si jej ublížil, potvrď jej že ju máš rád a že chceš na vzťahu aj na sebe pracovať.

2. Daj jej 24 hodín na ukončenie vzťahu. Je to nutná podmienka na to aby si mohol uvažovať nad tým či budete pokračovať ďalej. Narovinu jej povedz čo sa stane ak to neurobí: odsťahovanie, rozvod, striedavá starostlivosť. Ak sa rozhodne v nemanželskom vzťahu pokračovať zober to ako chlap a zrealizuj odsťahovanie, rozvod, striedavú starostlivosť.

3. Ponúkni / vyžaduj (nechám na teba) párovú terapiu na obnovu dôvery.

Je vysoko pravdepodobné že milenec pod hrozbou toho že zrazu získa rodinu cúvne a ak manželka uvidí že si dostatočne silný, rozhodný a odhodlaný urobiť čo si povedal sa k tebe rada vráti. Naďalej si však potrebuješ udržať kormidlo vášho vzťahu pevne v rukách.

dadis
28. nov 2023

@hugger Presne tak by som postupovala. Najhorsie co teraz autor moze spravit, je aby jej dvorili dvaja muzi..on jej musi povedat, ze ju lubi, ale ak ten pomer okamzite neukonci, tak trva na rozvode. A ona bude musiet toto riesit s milencom (lebo aj keby ons chce ist rovno s detmi k nemu byvat, tak je tu este on (a jeho rodicia 😃) co sa ma k tomu vyjadrit - teda nebude mat len milenku na obcasne suchnutie, ale z vecera do rana sa z neho stane fotrik rodiny - a tam uz bude musiet s pravdou von, ze ake ma s nou vlastne umysly, nic si nenahovarajme, vacsinou si muzi hladaju zadane zeny kvoli tomu, ze sa od nich neocakava ziadny zavazok - len malo vynimiek je)

hugger
28. nov 2023

@dadis bojim sa ze autor je makky na to aby zrealizoval takyto jednoznacny plan

dadis
28. nov 2023

@hugger ona sa boji, ze ju strati, pritom uz ju stratil, ma ho len ako kulisu k svojmu milostnemu zivotu. teraz ju len moze ziskat spat

hugger
28. nov 2023

@dadis

Presne, viac ju stratit nemoze, ale ak sa nebude bat spravne o nu zabojovat moze ju ziskat spat.

barbora01
28. nov 2023

@hugger @dadis myslíte, že je o čo bojovať? Že to, že ju získa späť bude pre neho nejaká výhra? Chlap sa tu bičuje, že jej nebol oporou a bola oporou ona pre neho? Ona celú vinu za ich vzťah hodila naňho, aj to až potom ako si našla iného a vlastne aj teraz keby jej to s milencom nevyšlo a zostala by s manželom, tak by to bolo o tom, že ona robí láskavosť manželovi a ten by sa jej musel plaziť pri nohách do konca života. Bola by to pre neho ozaj výhra? Len tak filozoficky sa pýtam na váš názor, lebo máte toho dosť odžité a mne to vychádza tak, že tu skutočne nie je o čo stáť

h2
28. nov 2023

Ja si myslím, že autor nám nepovedal všetko. Viackrát píše, že veľakrát manželke ublížil, slovne, aj skutkami a na všetky otázky, ako konkrétne jej teda ublížil, odpovedá, že jej nebol oporou a neprejavoval jej dostatočne lásku. Mne sa to nejako nezdá, myslím, že tam toho muselo byť viac, než len neprejavovanie lásky. V každom prípade, myslím, že sa zase raz spamätal neskoro. V poslednej dobe je tu veľa takýchto prípadov, kedy sa chap spamätá, keď už je neskoro. Potom by zachraňoval o dušu spasenú, ale často už nie je čo. ☹️

barbora01
28. nov 2023

@h2 môže byť aj tak, ale napríklad môj ex keď si našiel milenku, tak jeho ospravedlnenie bolo, že keby som bola lepšia manželka a matka, tak by si nikoho hľadať nemusel a tiež som si to vtedy brala za svoju chybu, že som mala byť lepšia manželka, ale keby si sa ma vtedy opýtala, tak tiež by som nevedela byť konkrétna

dadis
29. nov 2023

@barbora01 ano, to je take nepisane pravidlo

slovakboy
29. nov 2023

@simon59 a kedy si jej to povedal? Už potom ako si vedel čo robí? Mohol si to povedať kľudne iba v zlosti a tvije opité podvedomie povedalo to čo si ozaj mysli alebo čo ho trápi. Keď ťa podvádza tak je v jeho očiach hnoj. Je to iba prejav hnevu ktorý inak nemôžeš ako vypustiť von.

sense
29. nov 2023

@barbora01 myslím si ze chlap nepovedal celú pravdu lebo si protireci
A bolo by veru zaujímavé počuť aj druhú verziu.
Ja som zažila niečo podobné s mojim ex a tiež to bolo pre okolie nepochopiteľné (výnimka mojej mamy ktorá má podporila), ako môžem opustiť manžela ktorý nepije, nefajčí, nebije ma a keď treba postará sa o dieťa (lebo iná moz ist nie ej ekd som bola v práci) aj pomôže v domácnosti (keď som strajkovala keďže vedel teoreticky všetko lepšie a nechala som ho nech to. Prenesie aj do. Praxi)
Ale v podstate som ho opustila už dávno predtým ako som vyslovila definitívny koniec a tento impulz prišiel práve v čase keď som spoznala iného a aj vtedy som dala ex poslednú šancu resp pokus manželstvo zachrániť a keď odozva z jeho strany bola aká bola tak aj manželstvo dopadlo ako dopadlo. Len s tým rozdielom ze ja som nečakala ako sa to vyvinie ale skončila manželstvo aj za cenu ak by to s tým "novým objavom" nevyslo. A aj ex sa potom strašne snažil a chcel zmeniť a zmena mu vydržala až 2 týždne a potom sa mu zdalo ze nedostatočne nadšene reagujem na jeho zmenu a načo sa ma on snažiť. A som par rokov šťastné rozvedená

simon59
autor
29. nov 2023

@h2 ublížil som jej tak že keď som vedel že ju boli chrbát tak som ju nepomasiroval alebo som ju neobjal toľko krát ako si to ona predstavuje. Napríklad ona je na materskej a fajčí. Povedala mi že nech jej kúpim cigi a ja som jej povedal že nech mi dá peniaze a už konec. Už som bol kokot geňo atď. Potom keď som napríklad opravoval auto a sme sa dohodli že kým mala vstane budem dnu a dám jej jesť lenže som celkom nestíhal. Malá vstala a o 5 minút nato som už chcel ísť dnu a ona mi povedala že už nemusím nech kľudne ostanem vonku a keď som prišiel dnu zase som bol debil atď. Ona nemá problém vynadať hoci komu aj deťom.Ja nikdy v živote som jej nepovedal ani jedno škaredé slovo.Takže stále som sa snažil a stále bolo málo alebo to brala ako samozrejmosť. Nemal som problém umyť riad,okná., navariť,povysávať posteľné prezliecť zašiť keď niečo bolo treba povedať prádlo pozbierať a sa postarať o deti. Najesť okúpať priebaliť atď. Stále málo a stále som počúval že nič nerobím. A popritom chodím do roboty a na nákupy do obchodov na 95%iba ja lebo jej sa nechce a ťažšie tašky zdvihnúť už vôbec a potom mi vyčíta že len chodím hore dolu.Keď prídem domov z nákupov zase len ja vybavujem a odkladám veci.A ktomu alkoholu.Mám doma viac ako 100 litrov pálenky čo som za tie roky dostal ale ešte nikdy som doma sám ani jedno poldeci nevypil.Max 1 pivo.Vypijem iba s rodinou alebo pri nejakej príležitosti a celé je to max 10do roka. Keď už aj vypijem nikdy som nemal problém sa postarať o deti.Nikdy som nerobil cirkus.V pohode som dal jesť aj tej 2 ročnej . Čiže nie som žiadny alkoholik.Teraz naposledy som bol na oslave 50tky a nejako som to prehnal čo sa mi ešte nestalo ale mám okno.

juliacenc
29. nov 2023

@simon59 tak zrejme s tebou nie je stastna aj ked ty nevidis dovod preco. A zrejme za cele manzelstvo si nedokazal svoje spravanie zmenit az to doslo k tej poslednej kvapke. Ale radsej ju budes nutit byt s tebou len aby si mal obstarane, ako by mohla byt stastna s muzom kt jej da co potrebuje.

betulinka1
29. nov 2023

@simon59 inak vsetci tu pisete ako sa ma snazit ale otazka je, ci vobec je o co sa snazit. Lebo jedna vec je chora prípustnosti k zene, co za to nestoji a druha vec je snazit sa o zenu, co za to stoji. Sorry ale zena co je doma vyťažená s detmi a domacnostou, urcite nema cas si hladat bokovku a to ani na pisanie. Na druhej strane, kazda normalna zena vie, ze proste tie prve roky, ked su deti male a nemaju ich kde dat, ten vztah s muzom moze stagnovať ale za to si hned nebudem hladat bokovku. Ale mozem ako zena nieco vymysliet. Ak chlap chodi na smeny a okrem toho robi aj okolo deti a domacnosti, to je jedno, ze je to raz za tyzden si myslim, ze robi az az. Jasne, ze nie su informacie zo strany zeny ale z tych informácii co davas, neviem, ci by som sa ako chlap snazila o taku zenu. O deti neprides ale urcite nie je v poriadku aby tebe alebo detom zena nadávala a to ani v hádkach. A nie predstav si, ze ak ti zena povie, ze ju boli chrbat, nie nemusis jej ho pomasirovat. Moze si namiesto písania s inym chlapom zacvičiť alebo ti povedat, ze vtedy a vtedy idem na masaz postraz deti. Cize ak aj vztah teraz zachrániš, predpokladam, ze v kazdom náročnejšom zivotnom obdobi bude zena hladat inde ako riesenie doma. To je moj nazor. Ak chces zachranit vztah iba kvoli detom, tak ti gratulujem, ze si im vybral Dobru matku, ktora ich nauci ako sa vo vztahu treba spravat. Alebo to spravanie v rodine ( taku rodinnú pohodu) im vies ukazat s inou zenou a tuto nech si berie pisatel 😉.

janush
Autor odpoveď zmazal
h2
29. nov 2023

@simon59 Tak presne toto, čo píšeš, tu vidím v opačnom garde pomaly každý týždeň. Žena sa príkladne stará o domácnosť, o deti, o muža a on si to neváži a nájde si milenku. U vás je to, zdá sa, naopak. Podľa toho, čo píšeš, toho robíš v domácnosti až príliš, ak zoberieme do úvahy, že tvoja žena je na materskej. A ešte ti hnusne nadáva. Ono to totiž presne tak býva, že ten, čo si naloží toho veľa na plecia, aby toho druhého odbremenil, napokon skončí, ako ten najväčší hlupák. Ten druhý si to neváži a nie je za to vďačný, lebo to berie, ako samozrejmosť. Tým, že jeden robí takmer všetko, ten druhý má čas, nudí sa a tak začne vymýšľať. Tým nechcem povedať, aby si sa prestal podieľať na domácich prácach. Ale tvoja žena s tebou slušne zametá. Lebo jej to dovolíš a necháš si to od nej.
K tomu alkoholu, na môj prvý príspevok spred pár dní si dosť vyletel, ale ja som ním nemyslela, že si alkoholik. Len, že by si si mal dať pozor, aby si sa neopil až tak, že nevieš, čo hovoríš a že si ani nepamätáš, čo si v ten deň povedal. Ty si sa za ten "hnoj" už žene stokrát ospravedlnil. Ospravedlnila sa ona tebe aspoň jeden jediný raz za tie hnusné nadávky, ktoré ti hovorí bežne? Takto ste si nastavili latku, že proste ona ti sprosto nadáva, to je OK, ale ak jej ty v opitosti raz povieš tiež niečo hnusné, tak je oheň na streche! To je veľmi nespravodlivý dvojitý meter. Keby si nepísal, že ju miluješ a chceš váš vzťah zachrániť, tak by som ti napísala, aby si sa vykašľal na takú ženu a nechal ju, nech si ide.

hugger
29. nov 2023

@barbora01 @betulinka1

súhlasím že asi nie je veľmi o čo bojovať ale toto rozhodnutie musí urobiť @simon59 sám. Moja rada bola pre prípad, že by sa rozhodol o ňu bojovať.

sense
29. nov 2023

@simon59 nuž ak je to tak ako píšeš tak žena si ta neváži, vulgárne ti nadáva tak načo bojuje s, nech si ide za bokovkou ak si myslí že bude šťastnejšia. Takže žiadne zlato a podliezanie ale ultimátum bud ja alebo on a podla toho sa zariad ci skúsite vzťah zlepšiť . Pretože ty si sa možno dostatočne nesnažil v prejavovali náklonnosti ale ona si ta neváži, ak si jeden cvlovek váži druhého nepotrebuje používať nadávky na adresu toho druhého.

betulinka1
29. nov 2023

@hugger Ved jasne, ze jeho rozhodnutie. Dala som len svoj pohlad a je super, ze mu tu niekto dava aj iny pohlad aby sa snazil. Potom si moze lepsie vybrat svoju cestu, ak ma viac roznych pohľadov.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kp7333
29. nov 2023

@simon59 Zena s tebou cvici, lebo vie, ze moze. Zaziadalo sa jej romantiky, motylov v bruchu a to jej vztah po x rokoch nedokaze poskytnut (s tebou, ani s inym). Ty si teraz v pozicii, ze cakas, ako sa to vyvinie, a to ani ona nevie. Na tvojom mieste by som ju pritlacila k muru - bud to ukonci a suhlasi s poradnou alebo rozvod. A v tom pripade, nech ti povie, ako si to predstavuje - delenie majetku, starostlivost o deti. Mozno sa jej romanticke predstavy rozplynu pri rieseni realnych problemov.