icon

Ako zvládať delenie výdavkov v zmiešanom manželstve?

damkodomko
12. mar 2024

Ahojte zienky,

Potrebujem zo seba vypustit paru…
Mam z predosleho manzelstva deti. Pricom su mne zverene, obaja s mojim ex sa o nich starame nadstandartne, financne a aj sa im venujeme.
Nasla som si partnera, druhy krat som sa vydala. On ma tiez male dieta z prveho vztahu.
Zije v zahranici, mali by sme sa tam prestahovat. Aktualne cakame aj spolocne dieta.
Naposledy sme sa pohadali a tvrdil mi, ze ked nieco zaplati mojim detom ( obed, a pod.) okradame tym jeho dieta z predosleho vztahu. Som z toho sklamana. Hlavne som v zapeklitej situacii, kedze som tehotna a neviem ani ako sa spravne k tomu postavit.
Ja osobne nedelim na “moje” a “tvoje”. Jeho dieta mam rada a myslim si, ze pokial mame byt rodina, rozdiely by sa robit nemali. Moje deti ho maju naozaj radi o to viac ma jeho postoj zamrzel.
Nikdy som sa nepotrebovala “vesiat” niekomu na krk, taktiez mam prijem, chodim do prace a pod. A tiez to budu peniaze, ktore pojdu aj na jeho dceru pokial budeme spolu zit, no nikdy som to nebrala tak, ze o nieco okradne moje deti.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
damian85
12. mar 2024

@betulinka1 čítal ale každopádne na jednej strane " nedotýkaj sa slovom ani rukou mojich detí " na strane druhej nerobme rozdiel . To si odporuje. Každopádne nech autorka urobí ako sama uzná za vhodné.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
12. mar 2024

@damkodomko "Moje" deti...."jeho" deti....a "spoločné" deti🙈 Hotové Kocúrkovo😢

betulinka1
12. mar 2024

@damian85 neodporuje si to vobec. Deti maju rovnake pravidla, rovnake vyhody, rovnake vreckové….. ta veta sa skor tyka výchovy, lebo napr. nemozem zabudnut, ze stale som len macocha muzovi malemu a nie matka. To iste opacne muz mojmu malemu. Cize urcite výchovne metody patria iba rodicovi.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
12. mar 2024

@damkodomko uff, mas 3 deti a dalsie cakas s takym muzom v tak kratkom vztahu, kde dotycny je ocividne nevysporiadany s minulostou a este aj drzgros. Je mi luto tych deti.. Toto mi pride unahlene a nezodpovedne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
janinah
12. mar 2024

V tom vzťahu je natahanych toľko ľudí.ze vždy budeš niekoho riešiť . Najlepšia rada čo zaznela je.ze čakaj s tým sťahovaním.dlho čakaj.

kluska
12. mar 2024

@damkodomko pri tak malych detoch radsej zostan na slovensku, Bez podpory tvojho terajsieho muza to nedas aj keby si robila upratovacku. Malicke pod srdcom si nechaj, jedno dieta SA strati pri tvojich detoch, si zabezpecena a mas pomoc. Nikde SA nevyberaj, CAS ukaze, jak bude tvoj muz chciet, vsetko SA Bude dat, ak nie, tak nie. Deti su dar, si tehotna, staraj SA o seba a problemy s muzom nateraz nechaj. Lebo v zahranici pojdes do horsieho. Drzim palce.

katie253
12. mar 2024

@damkodomko čítala som všetky komentáre, podla môjho názoru, keďže ste babo chceli obaja, a boli ste v centre, tak by som mu to otrepala o hlavu. Podaj žiadosť o rozvod a nech sa stará alimentmi aj o toto babo, keďže ho chcel. Som zvedavá ci bude chcieť striedavku neskôr aj na to vaše spoločné babo, ked sa teraz naťahuje s ex o dcéru. On to v sebe nemá uzavreté s ex, a naozaj mi to príde, tak, ze tým ze čakáte bábo chcel v ex vzbudiť žiarlivosť, ale hold nevyšlo lebo si našla iného....
Tento vzťah fungovať nebude a budú trpieť len deti, nakoľko by boli ešte aj odsťahované niekde kde to nepoznajú a nikoho tam nemajú.
Držím ti palce, aby si sa rozhodla tak, aby to vyhovovalo deťom a tebe...

veronicka1901
12. mar 2024

@damkodomko jeho ex napáchala veľa zla, tak píšeš. Ty ju tak dobre poznáš? Aby sa náhodou nevyjadroval podobne o tebe onedlho.
Nikam by som nešla, očividne sa nevyrovnal s rozchodom. A ako čerešnička spoločné dieťa? Uf.

777januska777
12. mar 2024

@damian85 úplne súhlasím. Celkovo tieto príbehy sú písané z jednej strany a nepoznáme ani autorku a ani jej partnera. Kazdy príbeh je len jeden pohlad, teda jedna strana.
Uprimne neviem co si o danom pribehu mysliet, kedze autorka o mužovi najskôr písala úžasné veci, len jednu drobnost a teraz o ňom píše také dramatické veci co si úplne odporujú s tým co písala predtým.
A iba poznámka nie fakt na modry konik nepíš problém ako muž, lebo sa dozvieš o sebe aj to co nevieš 😀

januska12323
12. mar 2024

Nikam sa nesťahuj a veľmi si rozmysli či s ním chceš ostať. Na to aká si inteligentná robíš unáhlené rozhodnutia. Ledva 2 roky ste spolu a už ste sa stihli zobrať aj dieťa zarobiť k vašim ďalším štyrom. Nemohli ste sa najskôr poriadne spoznať?

brendaa
12. mar 2024

@damkodomko nemá ťa rád, ani tvoje deti, podnikla by som určité kroky..

sinusoida
12. mar 2024

@damkodomko ja si myslím, že to povedal len v hneve na oplátku toho, že ty si sa nahnevala na jeho "trojuholník", čo sa týka bývalej....treba sa porozprávať vždy v kľude, preto sa hovorí, že polievka sa neje za horúca...a keď sa tvoje deti tešia na život v zahraničí, neber to ako tragédiu a hor sa do toho, veď dieťatko je na ceste...občas treba blbosti hodoť za plece a pozerať sa vpred...určite nás trápia predošlé vzťahy, tak ako jeho, preto treba byť v partnerstve aj oporou. Želám ti všetko dobré.

daniela1911
12. mar 2024

@damkodomko auroka a na SR ako žiješ? Máš tu prácu, deti školu, bývanie? Všetko by si prírodne nechala tak a šla za manželom?

katkaseiner
12. mar 2024

@damkodomko je mi to luto... tazko tu pomoct pismenkami. Samozrejme je to na vas dvoch ale ked ma takyto prístup, len to cloveka zarmuti. Hlavne sa rozhodni tak aby bolo tebe a detom dobre, este nenarodene sa s vami zvezie akokolvek bude ale hlavne vsetci budte v pohode

cipina
12. mar 2024

@damkodomko ja Ti chcem vyjadrit podporu, drzim palce, aby ste to zvladli aj s babom v brusku 🙂 nechaj si cas, do zahranicia za nim necestuj. Ty a Tvoje deti tahate za kratsi koniec, v zahranici duplom. Uvidis ako sa zachova a ako sa postavi k situacii.

555doka555
Autor odpoveď zmazal
beata_k
12. mar 2024

@damkodomko Myslim, ze v kutiku duse vies co mas urobit. Urcite si si vedoma toho, ze v zahranici ta bude drzat riadne pod krkom. Budes len spina za jeho nechtom. Nikam nechod. Deti budu pocuvat a vidiet ako ich matku ma za handru. Zvladla si to uz raz a zvladnes to aj teraz.

jennky13
13. mar 2024

@damkodomko povedala by som, ze ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari. Daj tomu cas, vypusti paru on a aj ty a potom si kludne sadnite a porozpravajte sa. Slova vedia ranit, ale casto to ani tak nemyslime ako to vyznie. Skor je problem jeho byvala, to ze ho zobralo, ze ma noveho partnera, asi sa viac boji o svoje dieta a preto to riesi. Ty si precitlivela lebo si tehotna a on ma strach a vtedy sa konflikty vyostruju. Neries to za horuca, pockaj a uvidis. 🙂

monulik52
13. mar 2024

@damkodomko jedine co ti odporucam je cas.nikto ti tu adekvatne neporadi a ani ja nemam riesenie na tvoj problem. Ale len tolko ked je clovek nahnevani povie kadeco mozno to tak nemyslel ako to vyznelo. Babetko si nechaj aj ked viem ake tazke je vychovavat 3 deti ale s dobrou organizaciou to das lavou zadnou a este nikde neni napisane ze budes sama. Tak hlavu hore a tes sa s babetka a vsetko sa utrase. Ono vzdy bude nejaka bomba vi vztahu ktora nahromadenim bude vybuchavat. Vztah bez problemov neexistuje a kto tvrdi ze ma ideal tak tomu neverim. Ak ste si rozumeli 2 roky a fungovali ste a vase stare vztahy subuzavrete bude to ok.

belbel
13. mar 2024

@damkodomko také niečo by nemal povedať ani o mojom psovi, nieto o mojich deťoch, nahnevaný/nenahnevaný, niekde tá stopka musí byť! Navyše tehotná, ďalšie dieťa na ceste (vaše, takže spoločné bude nakoniec viac ako tie tvoje??) a mal by aj na to brať ohľad. V každom prípade, vypustil to z úst a ty na to myslím nezabudneš, akokoľvek sa rozhodneš a častokrát sa ti to pripomenie v mysli. Myslím si, že z jeho strany je to len začiatok a bude sa to stupňovať. Bábätko však prijmi, myslím, že nerozmýšľaš nemať ho. Zdá sa, že si veľmi schopná a sebavedomá žena. Čítam tvoju tému od začiatku.

martina6jh
13. mar 2024

@damkodomko no riesit take tazke veci pocas tehotenstva je emocne velmi tazke. Usudok skresleny hormonami. Myslim ze by bolo fajn si sadnut a podelit zodpovednost za deti medzi 4 dospelych. Vas ex a jeho ex tiez financne deti zabezpecuju a hadam je tam dohoda kto kolko a naco prispieva. Skuste si to napisat na papier skola, kruzky, hracky ( elektronika ), oblecenie, atd. Dalej dieta ste chceli. Teraz sice mate nezhody ale to dieta ani ostatne za to nemozu. A tehotenstvo nie je ze ste si kupili abo adoptovali psa a by ste chceli vratit lebo mate krizu ( aj psika hocikto len tak nevrati kvoli nezhodam ) ale chapem vas ze ten emocny tlak musi byt obrovsky. Ja som druhe tehotenstvo skoro cele preplakala ale nelutujem, mame uzasne deti. Dalej stahovanie. Rozhodli ste sa prestahovat pretoze: ..... budete tam fungovat takto:.... .....ozaj kto vam tam bude pomahat s detmi ? Ked budete nevyspata po porode ? Vas muz bude pracovat. Aj s jednym dietatom je co robit. Nieto s 3 -4. Ako toto mate vymyslene ? Mate tolko penazi ze si mozte pripadne zaplatit vypomoc ? Ak budete mat deti a domacnost sama na krku tak ani vas vztach asi nebude prekvitat ked uz teraz mate problemy. Inak som zachytila vetu ze ten vas chce mat v podstate klud a nie vkuse hadky. Co ked nemate doriesene prakticke veci tak tie nezhody budu lebo plus tehotenstvo unava hormony deti. Ak mate nadstandartnu financnu situaciu pre deti tak dufam ze aj pre seba. Ak sa rozhodnete predsa len prestahovat tak tak aby ste nebola na vsetko sama. A ujasnite si vas vztach. Hadka je jedna vec ale vela sa tam povie co dlho uz visi vo vzduchu. Ale to nemusi hned znamenat rozchod. Skor je nacase byt uprimny. Caka vas novy zivot ci tu abo tam. Drzim prsty

stanulienkat
13. mar 2024

@monulik52 necitam vsetko, ale mnohi sem pisu, ze su spolu 2 roky. Ak som citala s porozumenim, tak autorka pisala, ze su spolu druhy rok. To neznamena dva roky. To moze byt kludne vyse roka. Co je uboho malo na planovanie dietata.

sidicek
13. mar 2024

@damkodomko nechcem vám pridávať, ale na to ze mate 3 deti ,jednate dosť unahlene a nezodpovene.Skuste vyhľadať psychologička a preberte v kľude vašu komplikovanu situáciu,pomôže vám zorientovať sa vo vzťahu aj sebe

tiezjedna
13. mar 2024

@damkodomko prečítala som všetky tvoje komentáre a jediné správne riešenie, ktoré vidím, je ísť na potrat, rozviesť sa a konečne začať žiť natoľko zodpovedne, aby si za dva roky nemusela riešiť podobný bordel.

emuska30
13. mar 2024

Ja mam situáciu že som si zobrala chlapa s 2 detmi/bývali so svojou mamou /
Chodili k nám stále keď sa dalo...kupovala som im.ako mojím...dávala ako mojím...bralavali na dovolenku ....všetko takže som nemala 2 ale 4 deti....
Muž pracuje v zahraničí...a veľa krát aj keď nebol doma boli chalani u nás....a dodnes je to tak aj keď sú dospelí obaja...vždy to boli naše všetky 4....nikdy to není ľahké...spojiť všetkých...vyhovieť každému...ale dali sme to....deti niekdy nemôžu pocítiť že zrazu nepatria k jednému z rodičov....
Ja som ale v tomto ina...ja som ich prijala hneď....mam rada deti...prirodzene všetky....
Ale napríklad môj muž povedal ze by si asi nevedel nájsť ženu s deťmi....a starať sa o cudzie ako o svoje....a to mam v hlave už asi 3roky.. ..pretože ja som sa dokázala starať o cudzie no on nie....
A prepáč ale asi by som si nespravila dieťa s niekym s kým vlastne ani niesom....a preorganizovala si celý život...aj deťom...koly niekom kto možno za to ani nestojí.....
Na potrat neviem ci by som šla....alebo nešla....to deta za to nemôže....ale tak isto za to nemôžu tvoje dve deti....
Spraviť dieťa je to najľahšie....a najpríjemnejšie....ale čo potom....sama s 3 deťmi,???