icon

Ako zvládnuť pocit straty života po narodení dieťaťa?

5. jan 2025

Ahojte, mám pocit že mi uplne skončil zivot :( mám ročnú dceru a okrem partnera nám s ňou nikto nepomaha, nemame ju kde odložiť aspoň na hodinu. Ani z jeho a ani z mojej strany. A ide o to že mi to už prerastá cez hlavu, kazdy večer placem a chyba mi moje staré ja. Už sa ani neviem najest v klude, lebo aj keď spi tak zo zvyku to zhlcem na dve susta. Z nicoho sa netesim, nemam už žiadne sny. Milujem sport, cestovanie ale nemam pre seba ani dve hodiny, partner robí stále od rana do vecera, vikendy trávime spolu.. ale ísť niekde s malym dietatom je vyčerpávajúce, nie je to pre mna take super niekde ísť, vkuse striehnut baliť xy veci, brat kocik, prispobit režim a potom pretrpieť to že dieťa poriadne nespalo.. je mi z toho tazko, nič nemozem.. a navyse aj keď dieta bude väčšie, ok zoberiem ho so sebou ale už to nikdy nebudem ja.. chcela som sa strasne ísť lyzovat ale nemozme.. je tazke zohnať opatrovateľku a partner je zas taky že neveri hocikomu. Čo vlastne aj ja takze neviem ako z tohto von ale je mi strasne smutno.:(

kp7333
6. jan 2025

@lenkakravcova to je dobry point. tiez sme si tak strazili s kamoskami deti, ked som potrebovala vybavit lekara a pod. celkovo je dobre najst si okruh znamych s detmi v podobnom veku a stretavat sa, socializovat, aby sa mozog odreagoval.

siska53
6. jan 2025

Sak chodte lyzocat s tym, ze hodku lyzujes ty, hodku muz alebo tak nejak, ved sa vystriedate. Poznam ludi, co aj na tury hodili a detmi od malinka a to maju tri ( starsie + dvojcence). Deticky sa krasne prisposobili a nikdy to nebrali ako obtazovanie alebo koniec ich zivota.
. A kedze uz mas rocnu, cize je na prikromoch, jedzte pekne a pomaly spolu.

Vsetko je o nastaveni.

katarina092
6. jan 2025

@januska12323 co ma priatel robit ked je v praci?

simma42
6. jan 2025

Ahooj, napíš mi správu ak chceš 🙂

kosticka777
6. jan 2025

Mamičky, nie je nutné miestami útočiť na autorku … napísala čo cíti, z tých pár viet predsa o nej nič viac nevieme, nikde nezdôrazňuje že jej jediná túžba je ísť lyžovať, alebo niekde odložiť dieťatko … píše že je smutná, vycerpana, a nepochybne je za tým viac okolnosti ako pár viet v príspevku tu na MK … tie útočné komentáre nie sú nutné … nikde nepíše, že si neváži toho byť mamickou, že má partnera, toho že má kde bývať a podobne … jednoducho sa necíti dobre, za čím naozaj depresia žiaľ môže byť … kto s tým má skúsenosť nech poradí, kto nie, nech zbytočne “nepridáva” slovne … netreba hneď súdiť a nakladať.

yosi
6. jan 2025

Ja neviem čo si si predstavovala, ale to je normálny život rodiča.

Keď som bol slobodný a bezdetný, tak som deň začínal vo fitku, poobede som pár hodín popracoval a večer sa vyrazilo s kamošmi niekam. A všetko čo som zarobil sa minulo na sprostosti...

Dnes začínam deň tak, že odnesiem decká do školy / škôlky a hneď utekám do práce kde som 10 hodín a večer keď sa vrátim lietam okolo domácnosti alebo detí kým neodpadnem únavou. A prachy? Tie idú všetky na hypotéky, jedlo, bývanie, lízing. Keď mám šťastie, ostane mi pár pätiek na cigarety lebo posledná životná slasť ktorá mi ostala je dať večer kávu, cigu a ísť sa osprchovať

oblecenie99
6. jan 2025

@yosi Au.. ale keď sa tak zamyslím, najlepšou časťou dňa (svetlom) pre mňa je, keď manžel ráno vyrazí s malým do škôlky, on pokračuje ďalej do práce, a ja mám ešte takú trištvrte hodinku predtým, než pôjdem do roboty, dať si raňajky a byť v kľude a tichu sama 😁

hederamonstera
6. jan 2025

@yosi no nikto si nepredstavuje, ze az takto cloveku skonci zivot. Hlavne, ked to realne denno denne zaziva

yosi
6. jan 2025

@hederamonstera Vitaj vo svete dospelých. Bezstarostný život slobodného človeka som zavrhol keď som mal 30. Proste som prišiel na to, že už chcem od života niečo iné. Tak som si založil rodinu a žijem ako žijem. Nesťažujem sa. Proste to takto musí byť a nemenil by som. Moji rodičia tiež len chodili do práce a venovali sa rodine aby nám nič nechýbalo. A ja prirodzene cítim, že to isté musím dať ja svojim deťom.

hederamonstera
6. jan 2025

@yosi tak ti gratulujem. Za prve nie sme vsetci rovnaki a nestaci nam rovnako malo/vela. Za druhe si chlap, podla mojho skromneho nazoru sa chlapom tak ten zivot neotoci ako zenam

tiezjedna
6. jan 2025

@laila22 veď má pravdu...

@autorka ak si to nevieš užívať s takto malým dieťaťom, tak musíš len vydržať a počkať, kým vyrastie. Určite nie si jediná, hoci mne to hlava neberie. My sme aj s 3 deťmi a firmou na krku dokázali fungovať normálne, vždy sa to nejako zariadilo, aj dovolenky, aj lyžovačky. Keď sa chce, všetko sa dá👍

yosi
6. jan 2025

@hederamonstera Veď ja ani nemám s kým ísť do krčmy alebo niekde od rodiny. Všetci moji kamaráti tiež takto žijú lebo si tiež založili rodiny. Môj najlepší kamarát z čias slobody sa mi ozve 2x do roka. Raz na narodeniny a druhýkrát keď potrebuje odviezť na letisko.

zazka666
6. jan 2025

@gribka1 najskôr keď deti pôjdu do dôchodku

gribka1
6. jan 2025

@zazka666 No keď to takto vezmeme, tak áno, dieťa je záväzok do konca nášho života.

zuzanaam
6. jan 2025

síce nelyžujem, ale malé dieťa som ťahala vo fusaku na sánkach za bežkami a popritom sa vybehal aj pes. 3v1aj dieťa bolo na vzduchu, ja som si zašportovala a vyčistila hlavu aj pes sa vyvenčil. Letná verzia boli túry s dieťaťom v nosiči. A omnoho ľahšie to išlo kým bolo dojčené a ešte nechodilo.

autor
6. jan 2025

@iv007 okres Piešťany

autor
6. jan 2025

@zuzanaam a ako si pripevnila tie sánky o seba? Toto je celkom dobrý napad, bezkovanie tiež mám rada

destra
6. jan 2025

Tiež som to mala presne tak isto s tým rozdielom že som ich mala dvoch a časom som na nich ostala úplne sama.. paradoxne, teraz majú pomaly 15 a 10 a zisťujem, že to boli najkrajšie roky môjho života 🥰
Je toho na teba veľa,ale dieta časom podrastie a zahra sa samé, viac pospi, menej bude vyžadovať. Ani sa nenazdas a zistis,ze si precitala polku knihy a chceli od teba nieco len dva,tri krat ;) Boli to krásne časy a pritom som bola na pokraji síl,heh.

ina2405
6. jan 2025

@hederamonstera mne sa život neskončil...ani po štyroch deťoch som nikdy ten pocit nemala. Aj dovolenky, aj škola, aj práca, všetko sa dá s deťmi. Ale hej, možno my spokojní sme len málo nároční a vy nespokojní proste "chcete od života viac". Ja to vidím tak, že keď veľa do dieťaťa emocionálne investujem, tak sa mi to všetko vráti mnohonásobne. Ale sebec bude mať vždy pocit, že ho dieťa iba oberá o čas a "šťastie".

veronicka1901
6. jan 2025

Som na tom rovnako uz 13 rokov 🙂, postrazi jedine manzel. Takze spolu ziadny program nemame, nejako som si uz zvykla na to. Jeden cas som hladala opatrovatelku, ale nepodarilo sa, tak som sa s tym zmierila.

hederamonstera
6. jan 2025

@ina2405 alebo sme len proste ini ;) sebec je kazdy clovek, ty to tiez robis preto lebo sa ti daco mnohonasobne vrati. A uz len to ze mas 4 deti vypoveda o tom, ze si sa v tom proste nasla. Nie vsetci to tak proste maju

autor
6. jan 2025

@veronicka1901 ja som s tým tiež biedne, mám pocit že

autor
6. jan 2025

Opatrovateľky sú ako jednorozce

veronicka1901
6. jan 2025

Ja neviem, kde ludia hladaju opatrovatelky naozaj. Lebo my byvame v meste a nula bodov.

autor
6. jan 2025

@veronicka1901 v Bratislave ich je veľa, no msm pocit ze len tam. Ja som písala piatim a neozvali sa mi ..

veronicka1901
6. jan 2025

Ja aj viacerym, aj som do schranok hadzala letaciky. Ozvala sa mi jedna zlata stara pani, ale ta chuda ani chodit nevladala.

yosi
6. jan 2025

@ina2405 Pekne si to napísala. Človek si proste musí v istej fáze života vybrať... Buď diskotéky, kamaráti, bezstarostný život aaalebo rodina, deti a zodpovednosť. Ja už nemám žiadnych kamarátov, len rodinu s ktorou môžem tráviť voľný čas. A koho taká predstava nenapĺňa, nech si radšej rodinu nezakladá

tamitamitami
6. jan 2025

Partner nech ostane s dieťaťom jeden deň v mesiaci a ty choď vypnúť. Čím dieťa bude staršie tým to bude celé lepšie. Budete vedieť svoj čas tráviť tak aby ste aj vy mali priestor a aj dieťa sa zabavilo.

anouschka5
6. jan 2025

Prečo by ste nemohli ísť aj na lyže ??? Je XY hotelov priamo pri svahoch tak sa prestriedate - kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody -

zuzanaam
6. jan 2025

vieš že už ani neviem 😀, bolo to dávno, dieťa bude mať 15. Ale myslím, že som si tú šnúru len dala okolo pása (musí byť samozrejme dostatočne dlhá), ale určite sa to dá upevniť aj sofistikovanejším spôsobom.