Ako zvládnuť rozvod a samotu s ročným dieťaťom?
Ahojte baby,
Len pre zaciatok,mam novy nick, nie som ziadne decko co sa nudi a budem rada ak budem od vas citat hlavne slusne a konstruktivne komenty, nakolko ma nepoznate a moj problem sa neda rozpisat na par viet...
Som vydata 2 roky a mam dieta (1 rok). Muz ma z predosleho vztahu 6 r dieta. Moj problem je ten, ze ako sa nam narodilo dieta tak nas ma muz na haku... venuje sa hlavne svojej byvalej rodine a dietatu a my (ja a dieta) sme na druhej kolaji. Vzdy ked sa pohadame,tak sa proste zbali a odide k matke alebo neviem kde a ja s dietatom ostanem doma sama. Takto to robi pravidelne,lebo vie,ze nemam rada samotu a nemam auto aby som isla k rodine...
Par dni dozadu sme sa opat pohadali,lebo opat uprednostnuje prve dieta pred nami,chodi na kupaliska a do hracich centier a ja som doma... povedala som si uz svoje,lebo toto sa mi uz nepaci a samozrejme ze odisiel. Od stvrtka je prec,...a ja sama doma s dietatom. Vobec ho nezaujima ako sa ma nase dieta ani nic. Len dnes mi prisiel od neho mail, ze sa chce rozviest, lebo ma nemiluje a cely cas som to na neho hrala... v celom maily ani len nespomenul nase babo,len to aka som intriganka a pod....
Najprv napisal ze ma nemiluje a chce rozvod, potom par viet nizsie, ze mu mam ukazat ze sa vo mne zmylil a mam splnit jeho podmienky... :D ktore su uplne na hlavu (to rozpisovat nejdem).
Ja uz neviem ako sa mam k tomuto postavit, kazdopadne neodpisala som mu nic, lebo sa budem iba zbytocne nervovat a bude to na mne vidiet aj babo a to nechcem...
Moja otazka znie, ...nakolko suhlasims rozvodom, ze ako mam zniest samotu avsetko okolo toho. Budem mat samozrejme problem aj s byvanim, tak musim dat dieta do jasli a ja ist do prace...no cele zle... Dakujem pekne za precitanie.
@stanulienkat cca rok a pol
@tims11 máš sa o koho opriet- máš bábo a to ti dá lásky dostatok,je to síce smutné,keď vidíš iné kompletné rodiny s deťmi a ty len s babom ale stále lepšie ako sa takto trápiť.tie jeho podmienky by možno nebolo od veci napisat- možno to je u neho problém,preto to takto rieši.mas to trošku taške ale s jedným dieťatkom to dáš....drž sa
@katarinka89 ahoj, uz som to tu pisala: najprv mi pisal ze sa podava ziadost o rozvod a par riadkov pod tym podmienky ako sa ospravedlnit jeho matke(intriganke) ze mu nedavam k nej moje dieta (sama si za to moze, tu rodinu riesi socialka,policia a pod) , ospravednit sa jeho 6r dietatu 😃 zanasat jeho dieta k jeho ex do ineho mesta, hoci ja ju nepoznam, vratit mu peniaze, ktore mi dobrovolne poslal na ucet, odist z mesta kde byvame... no cele zle...
@tims11 Citim s tebou v tejto tazkej situacii, ale chcem ta povbzudit aby si sa nevzdavala, ze kazdy problem ma nejake riesenie a ze pridu aj krajsie zivotne chvile. Co je najhorsie co sa moze stat? Rozvod, zlomene srdce, samota....poviem ti pravdu - ovela lepsie je byt sama ako byt s tym nespravnym. Vsetko v zivote sa da zvladnut, ale bolo lepsie keby si pri sebe aspon jedneho cloveka (najlepsie zenu) ktorej doverujes a ktora bude pri tebe stat - to moze spravit obrovsky rozdiel. Co sa tyka muza - prehovaranim, prosenim alebo manipuaciou jeho rozhodnutie nezmenis. Ja by som zvolila opacny pristup - povedz mu, ze ho podporujes v jeho rozhodnuti a "nechaj ho byt". Iste bude prekvapeny tvojou reakciou. Snaz sa koncentrovat na seba, svoje sebavedomie a dcerku. Ak je potrebne, prestahuj sa ku rodinnym prislusnikom, alebo si najdi pracu, aspon na polovicny uvazok. Skus sa modlit k Bohu - z vlastnej skusenosti viem, ze zvykne odpovedat s prekvapujucimi vysledkami! Vsetko dobre dopadne, neboj sa - nie si prva ani posledna co takymto niecim prechadza.
@lillyrose2012 ahoj, dakujem pekne 🙂 nie som sama mam uzasnych rodicov, tak aspon ze to. Ja uz jeho neprehovaram,komunikujeme iba ohladne dietata. Presne ako pises, suhlasim a aj budem suhlasit s jeho rozhodnutim.
@tims11 čo sa stalo,že sa takto správa? Predpokladám,že by si s ním nežila,keby sa takto správa od začiatku...nemôže ho ťahať bývalá naspäť?
@katarinka89 dáva prednosť prvému dieťaťu pred nami
@tims11 mne je úprimne ľúto, že sa takto obaja správate :/ podľa mňa robíte obaja obrovskú chybu.
1.nikdy by som manželovi nebránila starať sa o dieťa. Práve muž, ktorý má dieťa z predchádzajúceho vzťahu a nestará sa oň by bol pre mňa odpudzujúci.
2.pises, že jeho mama je intriganka, ale ty si tu nenapísala ani na manžela ani na nikoho tiež nič pozitivne
3.to,ze prvácik žiarli na nevlastného súrodenca, je úplne normalne
4.nevidim nič zlé na tom, že manžel chce, aby ste sa presťahovali bližšie k jeho synovi. Tiež by som chcela bývať čo najbližšie pri dieťati a nebyť víkendovým rodičom...
5.obaja sa správate hrozne jesitne. Riešis seba a nehľadíš na potreby deti.... Brala si si rozvedeneho muža s malinkým dieťaťom - keď ste spolu začali chodiť, mal 2,5 roka... a teraz ti vadí, že sa o neho stará?
@tims11 ale to dieťa už má nejaký ten rok ....dokona 6rokov a nejde mi do hlavy prečo to napríklad nerobí niekoľko rokov čo ste spolu,alebo teda od začiatku ako tá pozna- písala si,že tým že sa vám narodilo spoločne dieta,sa tak správa...možno má voči nemu výčitky,pocit viny,že zlyhal ako otec voči tomu 6 r. ale celé mi to nejako neklape.skor si myslím,že je to typ nejakého ťuťka,ktorého manipuluje možno matka,teda svokra tvoja ....možno si jej nie po chuti....je to takto ťažko hodnotiť ale ak si toho názoru,že rozvod,tak do toho.my ženy zvládneme aj nemožné....
@sue ahoj, ďakujem za názor. 1. Ja mu absolútne nebránim sa starať, dokonca som sa v istom období starala viac ako on.2. jeho matka ja známa na polícii i sociálke, takže viem o čom pisem 3.to beriem 4. Nebyvame až tak moc ďaleko a muž tu má veľmi dobrú prácu a máme hypo a kopec iného... A chodí za dieťaťom aj cez týždeň nielen víkendy 5. Vadí mi to že sa stará o dieťa a o nás nie, keby to robil všetko naraz nepovedala by som ani slovo, naše dieťa vidí do týždňa menej ako prvorodene
@katarinka89 no jeho matka má neznáša, tak to už ani neriešim ;)
@tims11 tak tam bude dôvod prečo sa to od narodenia takto pokaslalo- ak malého nevidava tak často ako by chcela,tým pádom si ho asi ani tak neoblubila a takýmto manipulativnym správaním ti ubližuje.nevadi- tvoj muž je dospelý,mal by vedieť,že lásku treba deliť medzi deti rovnomerne,jeho ženou si teraz ty,resp.rodina ste vy traja + 6.rocny syn.ja by som sa nestahovala bližšie už len preto,že svokra by bola na skok,to by bolo o hubu a ospravedlňovať sa 6 rocnemu- a zaco? Potom by sa aj on mal vášmu spolocnemu ospravedlnit- že sa mu nevenuje.a peniaze vrátiť? 🤔🤔🤔 Čo ste kamaráti,že si máte vracať niečo? Ste manzelia predsa.nechaj ho odísť,respektuj jeho rozhodnutie- možno ťa čaká ozajstná láska....
@katarinka89 no toto si vystihla do bodky. Keď sme bývali v prenájme bližšie a svokry,nemali sme ani víkend pre seba lebo vkusne chcela voziť autom a niečo potrebovala, a to ma pritom viac detí ktoré bývajú v jej dome!!! Ale samozrejme že v tomto máme prsty obaja a aj ja mám veľmi podrezany jazyk a takto to dopadlo. Len mi je ľúto našej malej,neviem ako to všetko bude... On je momentálne doma ale nebavíme sa. Dnes bol s malou 2x von čo nebol snáď nikdy.... Sťahovať sa rozhodne neplánujem, ...
@tims11 prečo ti je ľúto malej? Dávaj jej lásku aj naďalej,muž by mal robiť to isté,ak by nanu kaslal,tak budete si oporou iba vy dve....v dnešnej dobe nebude ani prvá ani posledná,ktorá bude mať rozvedenych rodičov.nepripustaj si to tak.ona má oboch len spolu nebudete žiť.pokial sú chlapi blbo,nevážia si čo majú tak stačí nejaká premoyivovana svokra- matka muža a narobí v manželstve prievan ....normálny chlap,ktorý si váži ženu a dieťa sa nedá zmanipulovať,nemáš začína banovat.dories si bytové zalezitosti- bude to ok
@katarinka89 lebo som chcela aby žila v kompletnej rodine. Lasky má veľa o to sa nebojím. Ja som už zo všetkého mimo... Môžem napísať ip?
@tims11 prepáč všetky komenty som nečítala od žien....a nechceš skúsiť ani poradňu? Keby si mu povedala, že nech to spravite aspon pre dieťa ked už nie pre seba?
@tinkatinus ja s poriadnou problém nemám to dal ako jednu zo svojich podmienok, problém mám s ostatnými jeho "podmienkami"...
@tims11 na ne sa vykasli, na tie podmienky, veď najprv choďte do poradne a tam si poradite aj s tými podmienkami....možno sa mu skôr otvoria oci, ked bude počuť objektívnu tretiu stranu....bohvie, čo sa aj v ňom odohráva....chlapi sú ješitní.....ak súhlasí s posádkou, šla by som do toho a ostatné poriešite tam alebo potom.
@tinkatinus ja už sama idem k psychológovi,čo to už ťažko znasam... Ale on je doma ale vôbec so mnou nekomunikuje, čakám čo bude... On nevie čo chce
@tims11 a teda nešiel by s tebou? vies chlapi nikdy nič nechcú povedať,bohvie co ma v hlave v srdci....mne príde zmateny dosť, mozno sam nevie, čo je s ním. Z chlapa dostať odpoveď, co ho naozaj trápi.....to je fakt tazsie ako pôrod. Kolko razy si myslím, že ma manžel nema rad alebo že kasle na deti alebo ze ho trápi robota....ked to z neho páčim alebo už sa hnevám a poviem už to konečne povedz čo ti je....tak povie, že mu chýba domovina(turecko) napr.....uplne odveci.....mozno ma výčitky voči prvému dieťaťu, možno nevie spracovať, že ma ďalšie dieťa.....ja si myslím, že to môže byť naozaj hocičo....a preto ak to nepovie on, tak by pomohol psycholog...ale obaja keby ste sli
@tims11 ja si myslím, že za pokus to stojí....stojí to už len preto male to skúste....ked nie tak nie, ale nepoviete si časom, škoda že som neskusil
@tims11 jasne
@tinkatinus áno máš pravdu, ale ja sa ho už bojím čokoľvek pýtať, po tomto čo mi napísal má skoro porazilo, viem že je to odoslať mňa hrozne,ale nechcem sa ho už pýtať nič... Viem že poviete že nemyslím na dieťa,ale ja chcem aby dieťa malo matku pri zmysloch nie urevanu... Veď on so mnou ani slovo neprehovoril, nepozdravi sa nič... Hlavne že vyžaduje nákupy a výprane a pod
@tims11 a to muž nedá malému ani pusu? ani si ho nikdy nezoberie na ruky? ani mu nikdy nič nepovie milé?
@tinkatinus ale áno, povie aj von bol dnes 2 x kocikovat

Kolko si s nim randila? Lebo 2 roky a uz rocne babo,to nevyzera na dlhy vztah a dokladne spoznanie sa.