Ako zvládnuť spoločné bývanie po rozvode?
Viem ,že to nie je ideálna situacia.
Iná možnosť nie je.
Žili ste s mužom po rozvode v jednej domácnosti?
Máme 3 deti a naozaj sa momentálne nedá,aby niekto niekde išiel...
Zaujíma ma,na čo si dať pozor,čo možno pred rozvodom vyriešiť...ako ste fungovali.
Ak niekto bude chcieť nabrizgat,nech sa odsťahujem,naozaj to teraz nejde ...
Dusím sa v tomto manželstve,nevládzem a som vyčerpaná...
Prešla som si psychológom, psychiatrom aj manželským sedením a výsledok žiadny ( ja som mala len lieky na ukludnenie-podla psychiatricky som ževraj ok) .. nevládzem
Cítim,myslím si,že síce budeme žiť pod jednou strechou,budem emocionálne, psychický voľná....
Ale kľud...prečo ubytovanie zadarmo? Kto ťa dnes ubytuje zadarmo? Ja len podľa tvojich prchkých a agresívnych reakcií tipujem, že sa mu ani nedivím, že sa s tebou rozviedol...
@mandarinka555 áno áno jasné,som.agresivna.a ty by si bola mila zkeby si niekoho poprosila znech ti nedá jedlo,ktoré nemáš rada a aj tak ti ho dá?.
To je také provokatívne...
Ja naozaj nemám inú možnosť! A nehodlam to tu riešiť.
Ale niektori si naozaj nepoučiteľní,ale radi ukazujú na reakcie autora ako reaguje po to,čo.uz vopred upozorňoval,že nechce riesri...
Áno som zlá,agresívna...topln si čo chces...
Ale tí, ktorí silou mocou nerešpektujú žiadosti iných sú ešte rvacsie zvery podľa mna
@dadulala aspoň s niekým sa dá normálne rozprávať...
Ja to nepopieram že to bude ťažké,ale teraz je to peklo.
Je možné prosím ta ,upraviť tieto veci v žiadosti?
Že by to bolo nejak právne potvrdené?
to sa v žiadosti upraviť nedá . Žiadny súd nebude riešiť vaše spolužitie , ale bude riešiť výživné a styk s deťmi ( a ten možno ak budete v spoločnej domácnosti ). Ak nebude striedavá starostlivosť a bude alebo nebude určený styk , nemá on povinnosť si deti brať, je to jeho právo , nie povinnosť..Súd ho nemôže zaviazať k niečomu čo nie je právne vymáhateľné .
Prečo ješ jedlo, ktoré neznášaš?
emocionalne a psychicky volna teda naozaj nebudes... vsetky moje kamosky a zname, ktore boli odkazane na to zit s exmanzelom po rozvode este nejaky cas, trpeli rovnako az viac po rozvode ...dovod je, ze ich exovia sa vzdy po rozvode v kratkom case zacali chovat ako pubertiaci lebo vsak sloboda ze... akokolvek nevidis prave teraz moznost odchodu, budes ju hladat velmi rychlo pri prvych vystrelkoch chlapa
Odpoved na otázku, či sa dá v tomto dosiahnuť nejaká právna dohoda, tak nedá. Toto súd riešiť nebude, ako bolo spomenuté, súd bude riešiť deti, výživné a majetkovo-právne vysporiadanie. Súd môže riešiť zákaz priblíženia a kontaktu pokiaľ je oprávnené a podložené dôkazmi, ale to potom nie je možné žiť v spoločnej domácnosti. Dohoda môže v tomto vzniknúť a fungovať, len medzi vami dvoma, pokiaľ ju budete rešpektovať.
Si zbytočne agresívna. Ženy majú snahu pomôcť ti svojim názorom, skúsenosťami. No tak sa rozveď a žite spolu ďalej a hotovo. Každému to je to tak srdečne jedno keď reaguješ takto hnusne
Tak neviem či pomôžem..ale ja som tak žila vyše polroka..muž alkoholik na vyplatenie z RD nemal,mlátil ma aj po rozvode,aj pred deckami..keď som nakúpila zradlo a navarila v pohode si otvoril chladničku,keď som mu povedala nech si kupuje sám hodil do mňa plný tanier atď...skrátka zbalila som sa a šla s3detmi do podnájmu..a on si ďalej slopal až zadlžili Rd a potom umrel na cirhozu pecene.a.ja som u notára musela v rámci dedičstva vyplácať exekúciu na výživnom aj jeho pôžičky...skrátka tak sa fungovať nedá,jedine že ste obaja normálny a dokážete sa koľko toľko rešpektovať a nepozabijat..
@lilke Mozem potvrdit, moja najlepsia kamaratka kvoli tomu zostala od 13r na antidepresivach a mne sa rozvadzali rodicia az na strednej, ale toto obdobie bolo to najtazsie... Vidiet rozvod rodicov, nasledne "novy" zivot, nebodaj nezhody... ach. Ako dieta lubis oboch rodicov ale boli to a aj deti potrebuju cas, vidiet v priamom prenose tu porozvodovu realitu je katastrofa. Nastastie to netrvalo dlho a otec odisiel zit na robotnicku ubytovnu, nastastie sa mu dnes uz dari, ma svoje byvanie atd, ale trosku ma zaraza, ze tu dospeli myslia len na seba a deti takmer nik nevnima. Je to pre ne neskutocna zataz.
Moji rodicia takto zili po rozvode, bolo to peklo.
Otec nedaval mame ziadne peniaze a cakal stale full service, dokonca si s nami chcel sadnut aj k vianocnemu stolu. V tomato vsetkom ho podporpvala jeho rodina.
Peniaze mohol v pohode chlastat a ani len alimenty neplatil. My sme nemali ani na chleba, jedlo nam bral, a tak podobne.
Denne tam boli hadky a obcas napadnutie.
Takze za mna to je ta najhotsia moznost.
ak ste dvaja rozumní, inteligentní ľudia, ktorí sa vedia dohodnúť a nebudú si za každú cenu robiť napriek, tak nejaký čas by to šlo. len sa tam nezakukli (ty alebo on) na ďalších 10r... my sme tak žili asi 3-4mes. po rozvode a fungovalo to. len netreba byť zákerný debil...
Áno moja mama také zažila a bolo to peklo, ešte väčšie. A všetko sme to videli ako deti ja so sestrou. Ja som bola šťastná, keď sa ten človek odsťahoval, až vtedy bola mama slobodná. A ubytko zadarmo? To existuje?
Tebe niet rady ani pomoci.Čo vlastne chceš aby ti ty napísali.Napíš a sa ti tu popretkávané lebo ak niekto napíše iné čo chceš čítať tak drísta podľa teba.Ano ostaň s ním bývať a keď si myslíš že papier o rozvode ti v tom čo žiješ pomôže tak sú na obrovskom omyle.Bude to peklo ,veď pre niečo sa s ním rozvadzaš a ti niečo ah on bude stále prítomné.Rak žiadna sloboda a už vôbec nie psychická.
Veď mu daj 1 izbu, v kuchyni nech si spraví jesť, ale musí po sebe upratať. Prádlo nech si operie tiež v práčke. V chladničke mu vydel poličku. Inak pol nájmu on a polku ty. Nejako to zvládnete. Deti strážte striedavo, sprav si voľno poobede, choď s kamoškou na ☕🍰, do kina, len tak sa potulat v obchodnom centre a načerpať energiu aj zmeniť myšlienky. Nejako to zvládnete, možno občas s poznámkami, ale dáte to. Držím ti palce, myslí na seba a dopraj si oddych sama aj s deťmi 😉
@margotka17 toto znie veľmi jednoducho a dá sa realizovať len keď je ten chlap "normálny". Ale pokiaľ jej bude robit naprieky, tak to nebude jednoduché.
@zuza2252 nech sa páči.
"Zaujíma ma,na čo si dať pozor,čo možno pred rozvodom vyriešiť...ako ste fungovali."
Pýtala som sa na to,ako a či je možné upraviť nejak styk v žiadosti o rozvod,napísať tam nejaké predstavy a dohody...
Vyslovene som v úvodnej písala a priala,aby nikto tu nezaxinal tému "ale odsťahuje sa"
Niektoré dámy pochopili,rešpektovali priania a napísali mi súper....
Iné budú pichať do osieho hniezda, tváriť sa ako pomáhajú,a poukazovať na moje reakcie a radiť :"odsťahuje sa"
Áno,je to narcisticke chovanie.
Akoby som pýtala prosbu o recept na guláš,ale niekto mi bude stále pchať silou mocou recept na paradajkovu polievku ...
Nikto nevie v akých podmienkach a ako žijem,a prečo som sa rozhodla a bola nútená,mám a musím aj po rozvode žiť v jednej domácnosti.Je to moje rozhodnutie a priala som si ,aby to aj iní rešpektovali,ktorí sa zapoja do diskusie.alr miere ..to sú tie slávne nevyžiadanej rady ...
Keby tu niektoré boli tak ochotne pomôcť,reagujú iným štýlom,iným spôsobom....
Ženám,ktoré pochopili zadajiu a napísali svoje skúsenosti či mi odpovedali na otázku,ďakujem.
Ostatné, ktoré nerešpektovali zadanie témy,nedakujem
@nelka93 ubytovanie zadarmo je samozrejme ironicky napísané.....
@mandarinka555 nauč sa čítať,nie sme ešte ani rozvedení, žiadosť podávam ja....a neznížim sa na tvoju uroven urážok ..
Nevieš nič o mojom živote..
Ja by som mohla ľutovať tvojich členov rodiny, deti,ale nebudem.nemam potrebu
Žila som polroka od rozvodu s ex, bol to doslova teror- psychický. Čakalo sa na prerobenie jeho nového bytu. Pred deťmi sme sa snažili nerýpať- bolo to ťažké, obmedzujuce a zlé aj pre ne. Ja som sa citila ako upratovačka, kuchárka, nakupovačka a on drzo len prišiel a všetko využíval, išiel kde chcel a podobne. Už by som do toho nešla
@danusskaaa a v žiadosti o rozvod s aned a nejakým spôsobom dohodnúť na nejakých pravidlách, ktoré by boli právne potvrdnee,alebo spraviť doslova zmluvu pomimo a dať si to overiť u notára?
Ja som "dobrovoľne" nutenz,v mojej situácii nemám inú možnosť.
Riešila som môju situáciu s rôznymi organizaciami, dokonca zatiaľ len volala s jednou právnickou,a jediné čo som za radu dostal,bolo pokrčenie plecami .... takze ja nemám zatiaľ iné východisko,no chcem byť opatrná
neda sa nijako dohodnut ziadnou zmluvou ani sudom ani nicim pravidla spravania sa vo vasej domacnosti bohuzial... aj keby ti take nieco podpisal je to tvrdenie proti tvrdeniu, ze ved on sa chova pidla pravidiel....bohuzial v tvojej situacii, kedze nevidis vychodisko musis len a len vydrzat cokolvek ti pride do cesty
Ja som tak žila 2 roky.Najhoršie roky.Keď sa chystal za inou a mi z deťmi sme sa prizerali.A keď si ju začal vodiť domov,to sme museli do podnájmu.Na to si daj pozor.Aby si nezačal vodiť návštevy
@danusskaaa A ten môj si do toho nosil domov cudziu ženu,to bol charakter
@fairyy hmm v podstate by to bolo tvrdenie proti tvrdeniu a mohla by som v podstate aj ja nesplnit sľuby pred rozvodom,mesiac sa neukázať doma....(Čo však kvôli deťom nedokážeme)
Ale je to asi diskutabilné.
A na čo si dať teda pozor v žiadosti,na čo nezabudnúť?
Je to iné,keď sa manželia odsťahujú,dohodnú na starostlivosti..ale tu budeme žiť ešte v jednej domácnosti..
Bohužiaľ súd toto vôbec nerieši pri rozvode. Ak ho chceš preč z domu, musíš podať majetkové a to je nadlho. Nijako sa nedokážeš "dohodnúť " papierovo, len ústne... ale ver mi, že na psychickom zdraví ti to nepomôže- práve opak. Otras. A ak je ešte taký, že nema problem si tam doniesť "novú " ženu, tak to bude pre tebe to najhoršie (potupa, zneváženie...). Pozor na tvoje zdravie- fyzické i psychické!!!
@danusskaaa hm,v podstate táto rec padla z jeho strany,pretože žiarli na mojich kamarátov ,kolegov( jeden by aj niečo chcel viac , samozrejme ja som ho nepodviedla)
A hneď začal monolog,že po rozvode si nepraje žiadnych milencov doma pred deťmi....žiadnych partnerov že aj z jeho strany (ale pri toľkých klamstvách už si nemôžem byť na 200%ista...)
Deti zdá sa aspoň má rád a keď sa správa ku mne takzako správa psychické týranie,klamstvá,myslím ,že tam nejaké frajerky alebo milenky by neboli...
Mne by to osobne nevadilo .Ja som uz dostala z jeho strany toľko ponižovania,úderov,že by ma to vôbec netrápilo ale z hľadiska deti ....ale k tomu tak či tak časom dôjde,keď sa časom odsťahujeme( keď príde vhodná príležitosť) budeme mať svojich partnerov,teda možno on nejaké milenky, a deťom sa to bude musieť aj tak vysvetliť.....
vsetky nalezitosti, ktore ma mat ziadost o rozvod ti poradi najlepsie pravnik...ale v podstate tam hlavne potrebujete riesit starostlivost o deti...kedy kto ma na starosti deti ako si ich odovzdavate a podobne...tym, ze ste sa pre teraz rozhodli ist cestou spolocneho byvania asi by som sa to snazila napisat tak aby to sedelo aj po odstahovani sa ....aby ste nemuseli ist znova pred sud ...osetrenie toho aby nemohol niekto prist s novym partnerom a podobne take neexistuje a nikdy existovat nebude a obaja mate pravo mat noveho partnera a dokonca ho aj priviest do spolocnej domacnosti ....jednoducho to sa neda osetrit ....tu sa da len dufat, ze si nebudete robit zle ...ludi, ktorym taketo spolunazivanie vyslo je minimum ...drzim palce, aby ste patrili medzi nich
@fairyy ďakujem ti pekne za slová,rady....
Na tú úpravy by som asi myslela len za podmienok spoločného bývania,čo je dosť neštandardné...
Musím si to dobre premyslieť aj všetky náležitosti,a hlavne to,čo ma drží práve v spoločnom bývaní....
Takto som si predstavovala diskusiu v moje téme....
Budes mat rovnake ak nie horsie peklo ako mas teraz. Sud mu nic neprikaze. Jedine upravi styk s detmi a vyzivne.
Sama ho ospravedlnujes ze sa nema kam odstahovat, takze byt je tvoj?
@natalka13 a to si prosím ako k tomuto záveru prišla,kde to popisujem.aj k tomu "bytu"?
Skús uviesť citáciu.Lebo buď si domýšľas,alebo nevieš čítať....

Ak si na totálku v riti, tak sem nepíš...každá rada je pre teba neprijateľná, lebo nikto ťa nechápe a si dosť...ale fakt dosť agresívna!