Ako zvládnuť vyčerpanie a získať energiu?
S manželom sme spolu 10r, máme 5r a 6r deti. Manžel robí od 6 do 16 každý deň. Ja mám prácu od 7 do 15 a ešte mám brigádu po večeroch a cez víkend. Na domácnosť som sama, muž mi nepomôže nič. Deťom sa venuje, zahrá sa s nimi keď ja chodím na brigádu, aj ich zoberie von raz za čas. Deti ho zbožňujú, majú pekný vzťah. Ja keďže chodím na brigádu plus na domácnosť som sama, tak bývam stále unavená nevládzem. Koľkokrát ani nemám čas poriadne ani deťom sa venovať a na seba čas už vôbec.
Poslednú dobu manžel mi to vyčíta že som lenivá, keď nemám energiu ísť s deťmi von povie mi že som hnila a len doma by som bola. No ja fakt nevládzem. Spánok tiež nula bodov, deti nechcú spať vo svojej izbe, stále behajú ku nám a spíme všetci štyria v spálni. Potom som nevyspata.
Manžel povedal že on by potreboval 3 ženy, že jedna by chodila do práce, druhá by sa venovala deťom a tretia domácnosti. Že evidentne ja nič nezvladam.
Tiež nemám stále chuť ani na sex, čo sa mu tiež nepáči.
No čo mám robiť aby som viac vladala? Kde nabrať silu a energiu? Poraďte
aby náhodou neinvestoval do druhej ženy. V manželstve sú spoločné peniaze, takže žiadne také, že sa nemáš starať do jeho výplaty. Ty musíš chodiť na brigádu, aby ste mali peniaze, máš stíhať aj dokonalú domácnosť a pánko má vreckové (nikto nevie v akom množstve) na investovanie?
Podala by som žiadosť o rozvod, budeš sa mať lepšie ...tu nič nepomôže
@sima234 Môže byť aj chyba vo mne nehovorím že nie. Áno zarobím 600, manžel mi dá na stravu 300 spolu to je 900, z toho 500 dám na stravu a drogériu, ostane mi 400 eur. Z toho škôlka a obed v škôlke na 2 deti je 120, benzín mne do práce 100 eur, ostane mi 180 eur. Z toho ešte mínus keď kúpim nejaké oblečenie a topánky deťom a sebe (není to každý mesiac samozrejme), lekáreň lieky kúpiť to každý mesiac niečo treba, zubárke keď treba ísť s deťmi alebo so sebou. A už mám po peniazoch. Preto brigadujem aby sme mohli zájsť k čas na výlet zmrzlinu alebo na zákusok.
@liv1 Máš pravdu tie body čo píšeš. Mobil má na stole celý deň nenosí so sebou vôbec. Byt je náš spoločný, mala som podmienku keď sme kupovali aby sme boli obaja zapísaný ako vlastníci. Súhlasil.
@37373 Píšem vyššie čo všetko platím. Možno len neviem narábať s peniazmi neviem.
Čím viac info pridávaš, tým viac si myslím, že by bolo dobré počuť i názor manžela.
Ty dochádzaš do práce za minimálnu mzdu autom a za benzín dáš 100eur? Keď už musíš dochádzať, skutočne je je lepšia práca ozaj aj v tej fabrike? Veď koľko času reálne traviš s deťmi?
Druhá vec. Máš čisto na stravu a bežné výdavky 900 eur. Naozaj by mi nestalo sa to, zdierať sa niekde za minimálnu mzdu a brigádu, a nemať čas na deti. 600 eur na stravu a drogériu pomimo obedov v škole, škôlke a v práci je dosť. Tam vieš rozumne ušetriť. Mesačne dávame veľa za stravu, ale to denne varím a stravujene sa 3 doma a kvalitne.
Nemyslím si, že je manžel neschopný a zarobí extrémne malo. Áno, vždy to môže byť viac a to by si želal každý.
Pre mňa by bol veľký problém, že neviem koľko zarobí a do čoho investuje.
Poznáme len tvoj pohľad na vec a vždy ma každý svoju pravdu.
Rieš svoje hospodárenie s peniazmi, svoje priority a v každom prípade by som dala manželovi ultimátum, že chcem vydieť jeho príjem a investície. Tam by som neustúpia.
@abbey1 Ako mám lepšie hospodáriť? A benzín miniem 100 eur lebo chodím za deň 4 krát do roboty a naspäť.
A tie deti su len tvoje? Ci tie mate tiez jasne rozdelene? ;D
No vidíš, ak by si nechodila na brigádu, tak možno aj za benzím ušetríš. A manžel možno investuje, aby ste mali aj nejakú rezervu, keď vidí, že nevychádzaš s peniazmi, ktoré máš.
Myslim si,ze je chyba medzi vysielacom a prijmacom.Ty vysielas signaly,ze uz nevladzas,napriek tomu, mas brigadu a snazis sa pre rodinu.Prijmac,tvoj manzel tieto signaly ignoruje....Ako by ste riesili,cisto hypoteticky vypadok prijmu,ci uz Tvojho alebo manzelovho?Kolko mate spolocnu rezervu na zle obdobie?Nechapem,ze nevies po 10 rokoch,kolko manzel zarobi...Otazok vela,opovedi po skromno...Kazdy to ma doma, dako nadstavene,ale toto je z mojho pohladu na hrane,hlavne pre Teba...tahas za kratsi koniec a podla vsetkeho,ked zarobis viac,nedostanes ani tych 300€...
Autorka a ako vnímaš vás manželský vzťah? Je tam vôbec láska, dôvera?
@ivangeline Deti sú naše spoločné staráme sa obaja, manžel sa s nimi hrá a brava ich von.
@tundra Neviem koľko má manžel rezervu, no ja nemám nič našetrené.
@zmrzlinka2021 Máme sa radi, sú tam nejaké city no už to neni ako na začiatku.
Velka chyba...ani nie to,ze ty nemas rezervu,ale nevies,kolko ma manzel....resp.,ked ma manzel rezervu,su to aj Tvoje peniaze,ste manzelia....zacni niekde tam,otazkami,keby sa nieco, jemu stalo,ako by si zila prvy rok,bez jeho prijmu...slusne diplomaticky.
A tvoj muž čo platí
To naozaj manželia takto žijú,že muž mi dá nejaké peniaze a nezáujem čo ďalej,doma nič nepomôže
Hlavne prestan brigádovať, nech brigáduje manželík a ty sa vtedy zahraj s deťmi...keď deti dôjdu k vám, ty choď do detskej, do ich postele.
Ahoj..Z akého dôvodu pri 2 deťoch v tomto veku sa nevenuješ im? Veď to sú malé deti. Potrebujú mamu. Ku tvojmu manželovi ani nekomentujem. Asi tiež nie je úplne ok.No čo mu dovolíš a toleruješ to máš.Asi tak. Žiaľ.
ze je tvoj muz pekny hnup... skus mu to este raz podrobne vysvetlit a ked to nepomoze, tak neviem... ja by som zacala uvazovat nad tym, ci ma ten vztah pre mna zmysel, ked ta spochybnuje
No. Ako prvé, keď príde ku mne dieťa spať, beriem perinu a vankúš a idem spať do detskej. Nech spia s ockom, ak jemu to nevadí. Mne to vadí mega mega. Jasné, že treba nejakých 5 min. počkať, ale tak max po piatom kopanci vstávam a odchádzam, alebo ma manžel predbehne, v tomto prípade sa to lepšie rozloží v posteli a už sa mi dá aj zaspať 🤭. Práca a domácnosť: Keď on nerobí podľa teba "nič" a tebe vyčíta, že si lenivá, tak mu povedz, áno, som 🤷. Ja to môjmu pokojne poviem, som lenivá, zle si sa oženil. Alebo choď s deťmi von, s tým, že keď sa vrátite, tak pls nech nachystá niečo na večeru, dá prať, atď., čiže veci, čo by si robila, keď by si ostala doma... A keď to nespraví, tak mu povedz že je lenivý a asi potrebuješ dvoch chlapov, jeden by zarábal a druhý by robil v domácnosti čo treba. A ideálne aj toho tretieho, čo by deti vyvenčil...🤷. Ale tak u mňa to končí, že hej, hej, som lenivá, pôjdeš s nimi teda von?
Na kerú riť platíte poistky a nejaké investovanie, keď nemáte dostatočný príjem?! K tvojmu manželovi sa ani nevyjadrujem, lebo mi zmažú príspevok. 😡 Ale myslím, že tu aj tak všetky píšeme úplne zbytočne, lebo u vás sa aj tak nič nezmení.
no vy mate obaja problem s hospodarenim.. sadni si s muzom a preber financie ... povedz ze nevladzes tahat 4 prace- normalnu brigadu, domacnost a este jeho uspokojovat tak bud na dacom usetrite a ty sa vzdas brigady a da ti viac penazi alebo ty si hladaj normalnu pracu blizsie a s vyssim zarobkom - 600 je naozaj malo
Všetky nadávate na manžela, ale ja si stále myslím, že autorka nevie hospodáriť, manžel to možno vidí, tak preto nechce, aby vedela koľko má peňazí. Ešte aj brigádu má a aj tak nemá nič ušetrené? Tak zrejme niekde robí chybu. A to koľko zarobíš na tej brigáde?
Brigádu zruš a pýtaj viac od muža na domácnosť. Alebo začni deťom kupovať veci lacnejšie v sekaci alebo na bazosi, často tam kúpiš pekné veci ako nové. Radšej tráv viac času s deťmi a mužovi povedz, ze je potrebné, aby doma povysaval, vyniesol smeti, urobil nákup, aspoň niečo, nech sa podieľa.
@sima234 a to chces obhajovať manžela?? Že pracuje do 16.00 a potom ma veget? Kdežto autorka letí do ďalšej práce (nevieme čo robí), a cez víkend tiež? Toto čo je???
Ten chlap je hnup a drzo ju využíva, kým on má spokojný život a ešte do nej rype že je lenivá?? Len raz by mňa stretol a strávil so mnou jeden deň .by ho to rýchlo prešlo ..
Aj tak si myslím že autorka sa manžela skôr boji a nič sa nezmení, to sú také typy žien...
Vykeca sa tu, ale nič sa doma nezmení
Mala by si zrušiť brigádu. Nič viac ti netreba.
@minenkak Manžel platí hypotéku elektriku plyn tv internet mobily poistky a investuje. Plus dá mi 300 na stravu
@sima234 Na brigáde 200 eur niekedy 300 no málokedy.
@janickacrazy Ale ja kupujem lacné veci v Pepco alebo sinsay oblečenie. Na seba kupujem minimum, deťom tiež len to čo treba. Na viac mi to nevydá.

Autorka ty máš 300 eur od muža a minimálnu cca 600 eur? Ak správne chápem to máš 900 eur na stravu, lieky a oblečenie, čo nie je úplne najhoršie, skôr by si si mala nájsť lepšie platenú prácu a vzdať sa brigády.