Aký trest by ste dali dieťaťu, ktoré by vám vo vani utopilo pracovný notebook?
Aký trest by ste dali dieťaťu(pubertiačke)ktoré by vám vo vani utopilo pracovný notebook? Bola na to niekoľkokrát upozornená, že ho nemá do vane brať. A ešte ako bonus drzo povedala, však je to len vec kúpiš nový.
Fuh tak to by som ju v tej vani utopila asi tiez 😂🙊
Zobrala by som jej mobil a povedala že je to predsa len vec a už by sa mojich veci viac nedotkla (nedala by som jej nič, žiaden notebook, mobil, ...)
@66simonka66 zobrala by som jej oblubenu vec.. a dlho by som jej to nedala aby to pochopila
Na vyber: bud si zarobi peniaze a preplati ti ho- zistí aku hodnotu maju peniaze alebo by som jej utopila mobil
tak zobrat jej mobil pocitac cenne veci ak ma a predat cez internet ako ciastocnu kompenzaciu skody zaracha min na mesiac dva
nejde len o to ze nema co chytat do paprc tvoj sluzobny notebook ale ze je to aj mega nebezpecne a moze to skoncit umrtim a zodpovedna budes ty a skoncis po sudoch atd
a za tu drzu odpoved by letela kedna vzduchom chladena a to som odporca telesnych trestov
Na brigádu a za zarobené peniaze by kúpila nový. Poprípade zrušiť vreckové na pár mesiacov a za to kúpiť alebo teda aspoň doplatiť na nový. Poznámka ,,však je to len vec, kúpiš nový,, značí, že slečna vôbec nemá páru o tom, že tá vec má volaku hodnotu a aby ste si ju mohli kúpiť, musíte pracovať (možno to bol pracovný, z práce, zadarmo) ale chápeš pointu... Proste treba ju naučiť hodnotu vecí a práce, asi dostane veci len tak pod nos bez pričinenia.... Nemyslím to v zlom, občas my rodičia v dobrej vôli dáme deťom čo im na očiach vidíme a v nevedomosti z nich vychovame ľudí akých by sme možno ani nechceli.
a tam nejde pen onhodnotu notebooku ale predsa aj o firemne data a teraz nez ti daju novy nez sa nakonfiguruje a pod to je pre firmu strata predsa
Predala by som jej mobil, notebook, bicykel hocičo v hodnote toho notebooku + musela by mi dať aj zo svojich peňazí
kedysi sme zilinaj bez mobilov vyzije aj ona a zo skoly rovno domov
@kaktus87 presne !!!!
Kolko ma rokov ?
@vler presne tak, škoda mobilu. Ja by som jej ho vzala a nevrátila kým by nezarobila na nový notebook. A ak nieje možnosť brigády, dala by som jej to poriadne ,,vyžrať,, domácimi prácami a nedala by som jej vreckové.
@ivankamrva 15
ale ako chyba je aj v tebe lebo ak to urobila viac krat tak si mohla predpokladat ze sa toto stane to je asi taka volna vychova
ver ze keby si mala u nej autoritu rodica tak skusi max raz
U nas by som vysvetlila, ake zahabujuce je jej chovanie a cely jej postoj k praci druhych (kedze to bagatelizovala). Znevazujuci, povrchny.
Vyjadrila by som jej svoje skutocne hlboke sklamanie z nej. Plus na vrch, ako hlupo riskovala, aj ked sa isto sama povazuje za velmi rozumnu, ktora hluposti nerobi (narozdiel od druhych). A nechala ju tak.
Niekedy pubertiaci citia vinu a hanbu, ale je to tak neprijemne pre ich ego, ze radsej volia cestu bagatelizovania. Snazia sa tvarit, ze o nic nejde a co sa vobec stalo, no a co.
U nas toto funguje. Vacsinou, ked po tom preslove dostanu cas porozmyslat (aj ked sa najprv ofucia), pridu sa ospravedlnit sami. Vidiet, ze ich to naozaj mrzi.
Netreba si mysliet, ze vacsina pubertiakov je partia psychopatov a sociopatov, ktori su este poteseni, ako lahko im to cele preslo, ked neprisiel telesny trest, ci zakazy a branie veci.
Vacisnu z nich obycajne slovne vyjadrenie sklamania rodicov pokori poriadne hlboko a trapi ich to. Lebo na svoju hodnotu a svoj obraz su teraz najcitlivejsi. Vnimaju veci (napriek dospievaniu) stale dost cierno-bielo a pocit, ze su na tej ciernej strane, im nie je prijemny.
Kolki z nas sami zazili situaciu, ked si hovorili, ze by boli radsej dostali zaucho, ako videli sklamanie rodicov.
15 rocna asi na brigadu mimo babysittingu moc nemoze, nie? Kazdopadne myslim, ze zobrat mobil a utopit ho pred nou vratane vsetkych kontaktov, ze ved je to len vec, je adekvatna reakcia, draha, ale maximalne poucna... Novy ked si ho kupi sama... Ono sa to bude v praci teraz dobre blbo vysvetlovat, ako sa da v pracovni utopit laptop... do vane si ho zamestnanec asi fakt brat nema...vsetky veci nepozalohovane... mna by vyplo na mieste, malo by to co sa tyka obsahu proste prilis velke nasledky na moju pracu...
Ja by som ozelela peniaze za mobil a hodila jej ho do vane,že veď je to len vec. Na nový by si šetrila a dostala by tlacitkovy na prípad núdze. Žiadne vifi, tv, zaracha je samozrejmosťou a pekne by mi odovzdala svoje našetrené peniaze za sviatky atď( ktoré by som jej samozrejme uchovala) no to vedieť nemusí. Teraz majú deti všetko a ľahko a ani páru o hodnote €, veci atď. Všetko je samozrejmosťou. No toto by jej neprešlo. To nevravím aké vážne následky to môže mať v práci.
Ja neviem ale normalne dieta by to mrzelo a to by bol prenho najhorsi trest (ze by sa kvoli tomu citilo zle).
Vacsina dnesnych mobilov je vodotesna. Skor by som ho zhabala, pred nou obnovila tovarenske nastavenia a viac by ho nedostala.
Ako sa take nieco moze stat? Toto mi fakt rozum nebere. Moj 5 rocny syn vie, ze pracovneho notebooku sa nesmie dotykat a ze do kupelne sa neberie ziadna elektronika.
Neviem si prestavit, ze by mi dieta utopilo pracovny notebook. Na mieste by ma vystrelo a jeho by som roztrhla jak zabu. Zalohujem sice vsetko, co sa da, ale zopar veci pre mna velmi vyznamnych, co sa tyka obsahu mojej prace, mam len u seba a mrzelo by ma, keby som o ne prisla takymto sposobom. Nehovoriac o tom, ze dat inej osobe do ruky svoj pracovny notebook je hrube porusenie discipliny.
Co sa tyka reakcie dietata, tak nerozumiem. Pravdepodobne si nedokaze vazit veci. Vzala by som jej mobil a utopila pred nou vo vani. A novy by nedostala ani keby co bolo. Musela by si nan sama nasetrit.
utopila by som jej mobil alebo tablet alebo Xbox. A ked chce nový, nech si nasetri. Len tam treba dosledovat, aby nedostala peniaze od babky, tety, ale odmakala si to. Pride leto, môže ísť brigádovať. Alebo môže niečo vyrábať, hackovat, strikovat, pestovat zeleninu a ist s tym na trh, ist zbierat jahody na polia, oh, kruta by som bola.. A zo skoly rovno domov. V 15 uz clovek po dobrom nevychova a vacsina deti v tomto veku ma rodicov omotaných okolo prsta a davno pradavno nacvicene, co povedat, aby bolo dobre. Treba v rieseni po dobrom urobit zmenu, kedze naposluchla už predtým.
Sorry, ale brat notebook do vane? To fakt už treba chodiť s mobil, notebookom atď. všade?
Za mňa by si to musela odpracovať na domácich prácach a dovtedy zhabaný mobil, tablet, počítač, konzolove hry a podobne.... a hneď ako bude môcť zarábať by musela ísť a zarobiť naň.
Mna zarazila jej reakcia. Dala by som jej ho k nahrade. Usetrene peniaze, vreckove, brigada. A mala by zaracha.
Vzala by som jej mobil a všetky výhody.uz je dosť veľká, aby vedela narábať s drahými vecami a ešte je aj drzá
Noooo tak kedze sa to nestalo mne, neviem ti povedat so 100% zarukou, co presne by som spravila. Ak by si jej vzala peniaze, ktore si pripadne setri, nechapala by, kolko prace stoji, kym si taky ntb moze vobec kupit. A je alter jedno, ze ho mas pracovny alebo by bol sukromny, niekto ho zaplatit musel. Ked by som sa skludnila, tak by som jej oznamila, ze si odpracuje cenu notebooku sama do posledneho centu. aj keby mi to v praci preslo, kludne by som.jej tie peniaze odlozila. Ale odmakala by si ho, postupne. Ma 15, moze roznasat letaky, makat v lete v bufete, na kupku...vreckove moze kludne obetovat. Aby vedela, ako sa musi nadriet, aby mohla zaplatit sposobenu skodu, kolko odriekania ju to bude stat. Skus zistit zostatkovu hodnotu ntb v praci, mozno ti nakoniec skodu daju zaplatit. Tym.padom by mala svoj vlastny ntb, aj si ho zaplati, no nepouzitelny. Ten si bude moct nosit do vane nadalej.
Nema zmysel spekulovat, preco ho tam mala a pod. Kto nema doma pubertu, nemoze nikdy pochopit, ake nezmyselne napady mozu niekedy v tych hlavach skrsnut🤣
@ddaassuullaa 15 ročné deti oficiálne brigádovať bohužiaľ nemôžu a väčšina ľudí ani náhodou nebude riskovať a zamestnávat 15 roc. Viem o čom hovorím, syn si hladal brigádu, ani známy ho nechcel zobrať, lebo pokutu riskovať nemienil.
A teda, ja neviem, co by som robila, neuznavam tresty typu zaracha a pod. Mňa by zaujímalo, prečo reagovala tak, ako reagovala, väčšinou ak dieťa spraví niečo tak vážne, tak aspoň to ľutuje. Pre mňa to správanie by bol dosť výstražný signál, že niečo nie je v poriadku. A skôr ako na nejaký trest by som sa sustredila práve na to.
@moonlight1210 konečne riešenie ktoré by som urobila aj ja 🙏
Keď si spomeniem na čas keď sme boli my v puberte... Tiež som všetko chcela uhrať aj keď takto veci sa nerobili.. Tváriť sa ze ved to je ôk nič sa nestalo - mama nerob stres 😂
Co ma zarazilo, že dospelé ženy idú písať aby hodila jej telefón do vane... To myslíte vážne? Preboha... Potom sa nemôže čudovať ze jej slahne firemný ntb len tak pretože mamička ako odplatu hodí jej dráhu a cennú vec do vody 🤦♀️ a fyzicky trest alebo zaracha na mesiace, Úf akože nič v zlom ale rodic môže sám za to ako je dieťa vychovane a ako sa správa k materiálnym a osobným veciam druhých.. Môj firemný ntb a telefón som mala vždy na takom mieste, že som o ňom vedela a nikto mi doňho chodiť nemohol.. Existujú hesla a podobne veci.. Asi sa využíval aj na súkromné veci.. Naco mala doňho prístup??...
Komunikácia je najhlavnejšie vec.. Je vo veku kedy sa formuje to akým človekom bude ako dospelá žena.. Myslím si ze očividne sklamanie rodiča je viac ako - ty mi hodíš do vody ja ti hodím! Akurát bude v jej rozhadzanych emóciách cítiť takú nenávisť ze to opätuje znovu nejakou hlúposťou.

Neviem, ale moja 6 ročná vie, že je to pracovný nb a nemá sa ho ani len dotknúť... 🤔