Babka pľula na vnuka, aby sa mu zahojilo koleno
Robia to aj vo vasej rodine? Syn si zacal plut na trochu odrete koleno a na otázku, že čo to robí, povedal, že babka na mňa plula, aby sa to zahojilo.
Ako naložiť s takýmito situáciami, keď sa cítite, že pochádzate od sedlakov?
Pekny piatkový večer všetkým diskutujúcim
@viestta a povedz mi, akoby som sa mohla s pomocou diskutujúcich nad vlastným uvazovanim zamyslieť, keby som to nenapísala?
Mne je jasné, že to nie je problém sveta, ale je to trochu problém, keď je niekto sedlana, lebo nedokáže o vlastnej matke lepšie uvažovať. A ber to tak, že plutie je príklad a veľa iných jej činnosti je v tomto duchu.
Sliny čistia a hoja. To je fakt. Dakedy sa tak robilo. Neublížila mu. A nestipe to ako dezinfekcia. Nerob paniku a keď sa ti to nepáči tak jej to povedz a kúp jej balenie betadinu pre vnuka.
@ckatka máme doma dezinfekciu, ktorá nestipe. Octisept alebo ako sa to volá. Takže nákup ďalšej mi nepomôže
Tá babka je tvoja mama, alebo svokra?
Otvorila som diskusiu s tym,ze aka krivda sa tvojmu dietatu stala. Cakala som,ze drza babka mu naplula do tvare,lebo k nej nechcel ist,ci si vziat od nej jedlo a ona mu vlastne len "osetrila" ranu🤣 Mna skor zarazilo,ze pises,ze aku hovadinu ho naucila,a pritom tvoj syn si ho oplul prvy😂 To kto ho naucil pluvat si na koleno? 😁
@eva112014 už ma tu jedna prezradila, že je to moja mama
@iwesska odkiaľ si sa dočítala, že on si ho oplul ako prvý. Predtým, než ho to naučila, nikdy to nerobil
@viestta Tvoje zmyslanie sa mi lubi. Mas pravdu. Mne minule vadilo, ze moj 3 mesacny syn cucal prst mojej nevlastnej dospelej dcere. Ja som tiez divna ako autorka. Aky mas nazor na moj pripad? 🤐
@iwesska názov témy je na upútanie a teda aj to sedí so skutkom, ktorý sa stal 😉
@lienkashoppingqueen každý máme svoje divnosti 😘
Ak to je tvoja mama ver tomu, ze aj tebe to robila🙂volakedy nechodili zeny s dezinfekcnymi gelikmi a leukoplastami.Pre mna bolo zase nechutne, ked som mala niekde na tvari spinu a mama si oblizla prst a tym mi to davala dole, alebo z pier
Reklamacie babiek treba riesit osobne s babkami, nie na internete

Tak jej normalne povedz nech to nerobi, ze si to nezelas (je uplne irelevantne ako je babka stara). A malemu tiez vysvetli, ze sa to uz takto nerobi, ze babka to tak niekedy robila, ale ze uz sa osetruju rany inak. Problem vyrieseny, ci? 🤷♀️
@lenka188 vôbec by nebol vyriešený. Spravila by po svojom aj ďalší krát.
@viestta vidíš, chcela by som presne to čo popisujes, ale nejde mi to vôbec.
@deti95060810 👍🏻😂
A vies co este robili kedysi babky? Ked sme boli spinavy na tvari oslinili roh sukne( nosili sedlacke zahoracke krojove sukne) a tym nam vydrhli tvar
@mnamko keď to robili kedysi, dobre, ale dnes?
To majú tí starí ľudia hlboko zakorenené také návyky, ale nie je to nič strašné. Hlavné je, že mala dobrý úmysel, niekto to robí tak symbolicky, aby odpútal dieťaťu pozornosť od bolesti.
Ja ked sa porezem pri krájaní prvé co strkam prst do pusy a neverím ze to niekto robí inak, ved to je reflex 😅 aj na záhrade ked sa poranim oblizem ranu, take bezne skrabnutie na ruke, a kľudne aj to koleno by som si oplula lebo som leniva utekať kvoli ničomu hned do domu do kúpeľne, ako deti sme si s kamoškami pluli na rozbité kolená a prikladali skorocel co sme našli v parku...ak ma toto robi sedlanou, super, pre mňa ako mestsku zenu co sa presťahovala na valal je to kompliment 😅
Tu čarodejnice obšťatými plienkami potieraju bábätkám tváre ,ale trochu slín je hned námet na tretiu svetovú 🙈😁
@zuvelyn ak je to reflex, tak to zrejme robíš aj medzi ľuďmi.
Ja sa dorezem často a dávam si to pod tečúcu vodu. S hojenim nie je problém
Nezvyknem si nosiť denko a nožík do spoločnosti 😅 ale ked sa porezem o papier ano kludne aj medzi ľuďmi na ulici si strčim prst do pusy, no a?

nebud taka netikavka. Nerob problém tam kde nie je.