Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
A navrhujem sa na to už vykopať. Autor sa už teraz teší na výletík so svojou partnerkou v peknom prostredí, čo tam po svadobcanoch.
@dadis
Ja po pravde ani neviem, či moje 2 predchádzajúce vzťahy majú teraz priateľky … vidíš, pozriem fb 😀😀… ale nie. Mne nepríde toto v poriadku, považujem to za ženskú ješitnosť, takéto pozvanie prijať. Nemá s tými ľudmi žiadne rodinné väzby, je len zabudnutá známa. Autor dobre musí vedieť, prečo sa tieto veci poza jeho chrbát deju či to nie je neja manipulácia/pomsta brata, kvôli niečomu, alebo manipulácia jeho ex a hra na city a hra sa na veľkú kamošku s cieľom byť na očiach. Preto sa aj autor zariadi a nechce byť súčasťou tejto manipulácie a zvolil taktiku aj vlk sýty, aj ovca celá. Lebo toto aspoň ja za bežnú situáciu nepovažujem.
@toskanka
Ja si nikoho mindraky nepremietam ak narážaš na mna. Mne sa toto naštastie v živote nestalo 😀 dávam pohľad z inej prespektívy, ktorá sa tebe nepáči a argumentuješ už nezmyslami. Toto celkovo nie je normalna situácia, preto aj autor založil tému. Riešia sa tu témy ohľadom svadieb, neraz čítam diskusiu za diskusiou, kde ľudia riešia, ako taktne odmietnuť pozvanie na svadbu. Minule tu bola téma, kde autorka riešila, ze je pozvaná až na 3 svadby budúci rok a ako ich odmietnuť, lebo za tie peniaze pojdu radšej s priateľom na dovolenku. Preto nechápem, lebo čo diskusia, to XY komentarov ľudí ako celkovo svadby odmietajú a chodia výhradne len rodinným príslušníkom, lebo €. Tu sa kvartíruje bývalá, aj napriek tomu, ze ju tam ex nechce a niekoľko krát to aj povedal. Tak ja neviem… či ju tam až tak treba a ako to jeho brat vyhodnotil a aj ona sama či si tam pripadá až taká potrebná.
@katkami123 No vidis, rozchod/rozvod neznamena vzdy no contact, zanevretie a zly vztah. Moj priatel chodi pomahat byvalej svokre na dom napr..a kedze s byvalou dibre vychadzaju, tak vie, ze ma priatela s ktorym zije 😀..tak a teraz co z toho vydedukujes? 😆😆
@katkami123 Ale ta byvala nevie o tom, ze ju tam ex nechce..to mas odkial?
Ja celkovo nerozumiem, prečo by mal byť expartner nejaký strašiak alebo niečo háklivé, nepríjemné. Samozrejme zo začiatku je to boľavé, ale po 6 rokoch s novou partnerkou po boku nevedieť zniesť ex v jednej miestnosti? Pokiaľ v tom vzťahu neprišlo k nejakému násiliu, hysterickým scénam, poškodzovaniu majetkov, čo ja viem krádeži alebo čomu, skrátka veľmi dramatickým situáciám, tak nevidím dôvod po rokoch vnímať ex negatívne. Pochopiteľne nie každý má potrebu udržiavať kontakt alebo sa akokoľvek o ex zaujímať, ale to nie je dôvod robiť z nej nejaké "tabu" v novom vzťahu. Takéto "nemôžem tam alebo tam, lebo tam bude ex!!" mi príde úplne čudné medzi dospelými ľuďmi.
@katkami123 O.k. Tak argumentujem už nezmyslami 😃. Porucam sa a dobrú noc prajem 🙂
@dadis
Ja sa len riadim vždy tým, že nerob druhým to, čo nechceš, aby robili tebe a prihliadam aj na city môjho manžela. S jednym ex mám korektne vzťahy a zagratulujeme si k sviatku cez fb, druhého mám všade zablokovaného, lebo až po rozchode som sa žiaľ, dozvedela, ze trpí poruchou osobnosti a viac vecí mi aj ľahšie do seba zapadlo. Ale zas, žeby som tam utekala na svadby, to fakt neviem, čo za mega vzťahy by som tam musela mať, mne by to tam bolo trápne sedieť, keď už raz nie som súčasť tej rodiny, ja osobne by som si tam pripadala ako Duch minululosti 😀 alebo 5. koleso na voze.
@toskanka no vidis. Ja som v podobnej situácii bola a netrepala som sa niekde, kde som uz jednoducho nepatrila. A zhodnotila som si to aj sama a sama navrhla, ze s ohľadom na minulost (a to nie ako pise autor ze občas niečo) to uz nie je jednoducho vhodné. A ak máš ty nejaké mindraky, to je mi ľúto. Ja žiadne nemám a ani žiadny ex ani ich rodiny mi za to nestoja 😉
@dadis
Zas 9-rocne chodenie som nikdy nemala 😀, z môjho pohľadu to je už prechodený vzťah. Ale na takýchto rodinných udalostiach treba prihliadať na city všetkých zúčastnených a vyhodnotiť či mi človek z minulosti, ktorý mi nič nie je, stojí za to, aby som si pokazila vzťahy so súrodencom. I keď asi medzi súrodencami budú v tomto prípade narušené vzťahy asi už dlhšie, keď sa toto deje. Autor to vyriešil Šalamúnsky a tým by som to uzavrela.
Každý nech si nesie zodpovednosť za svoje konanie.
Brat- že pozýva ex, aj keď to jeho bratovi vadí.
Ex - že tam ide, aj keď ju tam reálne vôbec netreba.
Autor - že ide na obrad, hostiny sa nezúčastní.
Každý z nich si urobí podľa seba, každy z nich robí niečo, čo chce, nie z donútenia a tak sú si všetci traja zúčastnení kvit.
“Brat v mojom pripade pozval len mna a partnerku, deti na zozname neboli;”…..
Až teraz som našla tuto vetu. Takze preto ten humbuk a preto aktuálna priateľka nejde. Dotklo sa jej, že jej deti vítané nie sú, zato jeho bývala aj s dieťaťom a manželom je. Zvláštne.
@katkami123 ja som si to všimla, uz to niekto aj v ramci diskusie spomenul. Ale to nebude všetko.
@katkami123 To bude asi preto, že bývalej dieťa má 2 roky, kým autorovej priateľky sú tuším puberťáci (nie som si istá a hľadať sa mi to už fakt nechce).
@dadis presne ako pises. S priateľovou ex si dokonca aj tykam. Predávame si ich dieta. Aj jej malej, co ma s novym muzom posúvame hracky a veci. A ona posle mojmu malemu. Presne ma napadlo, ze ked sa priateľov ex bude ženiť, tak budeme na svadbe vsetci a aj na stužkovej. Cize za mna je to ok. Ale zase ok, Ved nech si kazdy clovek robi ako citi. Len mi je to divne, ze kvoli ex, nepojdem na svadbu svojho súrodenca.
@h2
Hľadala som schválne vek, ale nenašla som ho. I keď na veku nezáleží. Jeho brat skôr nemusí jeho aktuálnu priateľku, dáva to patrične najavo. Slušnosť káže pozvať všetkých. Alebo deti vôbec nepozývať, sú aj take svadby, kde nechcú deti. Ale jedno pozvem všetkých a druhých, aktuálnych, už nie, take zvláštne, ak aj jeho priateľka nemá kde tie deti nechať a musí s nimi ostať doma, čiže ju nepozvaním detí možno vedome vyšachoval z vlastnej svadby. Inak dvojročné je ďaleko náročnejšie na starostlivosť na svadbe ako puberťák, to si neoddychnes, ani sa nezabavís, len pozor na neho dávaš.
@katkami123 Nejde o starostlivosť, ale o to, že pre to dvojročné neobjednávaš jedlo, kým pre väčšie deti áno, čiže z finančného hľadiska.
@betulinka1 nemyslíš vážne, ze sa chystáš na stužkovú manzelovemu synovi??? Ze tam budete všetci? Tam ma byt len otec a mama. Ci aj to je už úplne bežné?
@simona20201309 no tak uplne bezne to teda nie je. To len niektoré si myslia, ze sa fakt môžu natlačiť uplne vsade 🙈👌
@simona20201309
@lienka.7 citali ste co pisala? ze si toho chlapca zvykne striedat ona s jeho mamou, ked chlap nemoze? ja neviem, pride mi to uplne normalne, ak maju normalne vztahy.... kolko deti zije v striedavke - cize sa o ne stara aj novy partner rodica. Preco by teda nemal ist na stuzkovu? je to zase iba a iba o vztahoch - nie o natlaceni sa
@kaktusik007
Tak niekto bude mať na stužkovej mamu a otca a niekto mamu, mamu a otca 🤦🏻♀️😀 moderná rodina.
@katkami123 nuz... ponimanie rodiny sa zmenilo ;) a ono vlastne aj mama, otcim, otec a partnerov otec by bolo v pohode ;)
@kaktusik007 pevné verím ze takéto ponimanie rodiny ma len mizivé percento, vrátane teba
@toskanka tiez mam pocit, ked citam prispevky
@katkami123 , ze ide hadam ide o telenovelu..
Stale tocit o tom, ako ex manipuluje, aka je stiihacka, ze su tam zakulisne tahy...
Uplna neschopnost pozriet sa na to z ineho uhla..
@katkami123 je mozne, ze su so zenichom v ovela intenzivnejsom kontakte, ako autor vie. Je mozne, ze zenichovi pomohla v jeho ociach tak vyrazne, ze pre neho je velmi blizkym clovekom. Mozno je pre neho druha mama/sestra. O aku pomoc islo, na tom predsa nezalezi.
Ako si presne predstavujes, ze sa tam ta zena votrela? Ako sa votriet tak, ze dostanes pozvanku?
A ked ta clovek, s ktorym ta zblizila tragedia pozve na svoju svadbu, tak prijmes. Neriesis mozne zabo-mysie vojny svojho ex a jeho novej priatelky. Lebo cloveka vysporiadaneho s minulostou nezrazi na kolena pohlad na ex...
Ale ty uz isto vies, ze ona si tam ide nieco cielene dokazovat. Odkial beries tu istotu, kedze autor napisal o nej vlastne Len min.info?
Brat podla mna nema v laske autorovu sucasnu priatelku. To je podla mna chybajuca informacia v celom pribehu. A aspon pre mna logicke vysvetlenie, preco takato situacia vznikla.
To by bolo ake super keby si kazdy z rodiny povie koho snubenci mozu pozvat na svoju svadbu a koho nie 🤣 Vobec sa necudujem ze sa mnohi beru tajne alebo len so svedkami
@simona20201309 mame striedavku a maly pri mne vyrastá od 3 rokov. Akoze preco by som nemala. Staram sa o neho tak isto ako mama aj ked je chory, aj zadok som mu utierala, ked bol maly aj ucila byciklovat, aj viazať šnúrky, ucim sa s nim, chodim na zápasy….. My ho nemame len vikendy. Je prirodzene, ze chcem byt s nim, ked bude dosahovať úspechy a podporovať ho, ked padne. Cize za mna to nie je o krvy ale o tom co spolu prežívate od mala.
@kaktusik007 ponímanie rodiny sa nezmenilo. Upravilo si ho podľa seba isté malé percento populácie.
To ešte neznamená,že sa rodina ako taká a pohľad na ňu zmenil.
@terezka1947 jasne. tradicna rodina ---- mama, oco, deti. Co na tom ze vacsina deti napriklad aj na cirkevnej skole je osamelych rodicov 🤦♀️

@toskanka som zvedava, či by si aj ty s tým bola taka ok a super v pohode. Asi ťažko, ale chod si ďalej svoje 👌 a samozrejme, sú aj také kreatury, co nemajú problém s ničím. Jej muz nemusi vobec nič vedieť. Ziadne detaily.