icon

Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom

6. máj 2023

Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂

veroonr
8. máj 2023

@lienka.7 Sme na tom rovnako, aj u mna je na prvom mieste rodina. Preto by som si nikdy voci nikomu z najblizsich takuto poziadavku nedovolila vyslovit. BTW ked uz si spomenula kompromis, kto by ho mal v tomto pripade urobit? Zenich alebo host (i ked je to brat)? 🤔

terezka1947
8. máj 2023

@lienka.7 neviem....ale všade píšem,že fabulujem.
Posl.otazku som dala "čisto teoreticky".
Jediná,kt.tuto tému prežíva viac ako samotný autor,si ty.
Alebo si tým autorom ty?
Prečo to tak prezivas?
Veď všetci tu iba píšeme svoje dojmy,pravdu ani jedna nevieme.

katkami123
8. máj 2023

@betulinka1
A tebe napríklad nepríde hlúpe sa natrepať na stuzkovu synovi tvojho priateľa, aj keď nie si jeho matka, každý tam bude mat iba otca a matku, jeho sa tam budú všetci pýtať, čo si tam zač? Ako dajú zasadaci poriadok, keď ma sedieť muž-žena a jedna žena tam bude navyše? To jeho jeho matka si tam bude tiež trepať priateľa, to tam budete štyria dokonca? Zbohom zdravý rozum. Či musíš byť všade?

taga
8. máj 2023

Tvoju sucasnu partnerku trapi tvoja byvala, s ktorou si sa rozisiel pred 6 rokmi?? To ti nepripada divne?

simona20201309
8. máj 2023

Keby mala autorova ex všetkých 5 pokope, slušne by pozvanie odmietla...

simona20201309
8. máj 2023

@betulinka1 ale on matku ma. Toto co píšeš by bolo ôk, keby matku nemal. Jeho matka je s tým v pohode?alebo len ty máš pocit, že máš na toho chlapca rovnaké právo ako jeho matka, lebo si mu kedysi utierala zadok?

vikiki29
8. máj 2023

@veroonr to je čo za blud OMG. Keď je na prvom mieste rodina, tak by si bez nejakého konkrétnejšieho dôvodu pozvala exku svojho brata s ktorou sa už roky nestretávate, napriek tomu že vieš že sa v jej prítomnosti nebude cítiť dobre? Tak tie rodinne vzťahy potom vyzerajú, nikto neberie ohľad na nikoho. Dufam, že ty súrodencov nemáš.

katkami123
8. máj 2023

@simona20201309
Puberta, najhorsie obdobie, chlapcovi sa budú spolužiaci posmievať, že jeho tatko príde ako Alipaša s dvomi ženami na synovu slávnosť.

veroonr
8. máj 2023

@vikiki29
1) hosti si pozyvaju snubenci podla toho, aky vztah ku nim maju oni sami, nie ich brat/stryko/kon/skrecok
2) autorom prispevku nie je zenich ale zenichov brat, takze jeho jedina "starost" by mala byt stat pri bratovi a oslavit s nim jeho velky den a nie klast si taketo nezmyselne poziadavky. Ak ma s niekym z pozvanych bytostny problem, nech zostane sediet doma na riti. A o pol roka, ked sa s aktualnou priatelkou rozidu, si moze buchat hlavu o stenu, ze kvoli komu nesiel bratovi na svadbu. Kazdy ma moznost volby...

betulinka1
8. máj 2023

@katkami123 nikde sa nenatrepem. Neviem teda ake mate vy vztahy v v rodine ale slovom trepem sa niekam asi nie je to spravne. U nas v rodine sa ludia pozývajú a ak su pozvaní a maju chut, tak pojdu. Tak isto ako pojde partner matky. Akoze vobec netusim ako kto zije a co je v sucasnosti obvykle ale pre nas je to prirodzene a normalne. Nebudem na kazdu reagovat ale odpovedám viacerým, co sa tu pohoršujú. Zeny hlavne klud. To, ze si to neviete vy predstavit, nemusite útočiť.

katkami123
Autor odpoveď zmazal
katkami123
8. máj 2023

@betulinka1
A bola si pozvaná? Lebo nikde si nespomínala, žeby ťa niekto pozýval, iba, že sa chystáš na stužkovú priateľovi synovi. To budete rodič 1, rodič 2, rodič 3, rodič 4? Na tanec syn s matkou pôjdeš tiež, tam sa chytíte za ruky a budete sa krútiť dokola ako kolo-kolo-mlynské?

lienka.7
8. máj 2023

@katkami123 no pre nu asi niečo úplne normálne, nie? To všetci ostatní sú samozrejme mimo (podľa nej).
Potom sa už nedivím fakt ničomu 🤦‍♀️👌
A ona si je asi istá, že ju pozve... no však sa predsa o neho stara, tak prečo nie. Chudak chlapec , uz tersz je mi ho ľúto, lebo keby náhodou nie, to bude z jej strany oheň na streche 🙈

lienka.7
8. máj 2023

@betulinka1 ja si viem predstaviť veľmi veľa vecí. Ale ide o to, či tie veci sú v nejakých medziach zvyklosti, slušnosti, morálky a pod. A potom najmä, či aj iným ľuďom je to vobec prijemne, nielen mne. Lebo ako tu ine s obľubou pisu, nie sme stredom vesmíru, vieš?

panelacikova
8. máj 2023

@lienka.7 reagujem na 10:54, že dotyčná diskutujúca nemá prediskutované. čítam zaradom, takže ak to niekde bude, pardon. podľa mňa ak náhodou aj má (s mužom), tak je ešte stále možné, že ju nateraz uchlácholil. prejdú roky, dôjde k udalosti a veci môžu byť diametrálne iné, než si ona teraz myslí, že budú. navyše, nepostrehla som, či sú vôbec manželia. ak je len kamarátka, tak o to viac je možné, že na daných rodinných stretnutiach nebude... ak vôbec ešte bude s daným mužom.

panelacikova
8. máj 2023

@lienka.7 pokračujem v čítaní 🙂 áno, kdesi som to písala na predných stranách, že to, že bola nejakou oporou, to nič neznamená... ja mám volať na svadbu napríklad môjho psychológa, lebo mi je oporou? či ako? a teda verím tomu, že podstatne kvalitnejšou a pravidelnejšou, než nejaká ex, ktorú brat bohvie ako dlho nevidel. ktovie, čo na toto všetko nevesta 😀

panelacikova
8. máj 2023

dočítala som. môj názor na posledné príspevky: môj manžel má dve dospelé deti z predchádzajúceho vzťahu. je mi úplne jasné a plne to rešpektujem, že na ich prípadné svadby nebudem pozvaná. preboha, veď majú svoju matku a svojho otca. ja som len druhou ženou ich otca, poznáme sa, ale to nie je dôvod na to, aby som sa zúčastnila dôležitej rodinne oslavy.
taktiež ak moja dcéra bude mať raz nejakú dôležitú slávnosť (napríklad stužkovú), takisto tam budem musieť pretrpieť jej otca. nebudeme tam sedieť traja (ja, muž a otec dcéry) len preto, lebo.... radšej by som tam mala muža, lebo s ním sa viem super zabaviť a rozumieme si. ale aj on bude rešpektovať, že je to udalosť mojej a ex dcéry a že je to proste tak. ja nechápem, čo je na tom zložité k porozumeniu? jednoducho oslavy a udalosti detí, pokiaľ žijú obaja rodičia a obaja sa starajú (hoci len finančnou podporou) majú absolvovať ich biologickí rodičia.
poznám aj prípad z ex strany, kde svadobní rodičia boli tiež rozvedení, svadobný otec čerstvo ženatý druhýkrát. ale prišiel na svadbu svojej dcéry sám. pobudol do polnoci, potom sa rozlúčil a šiel domov. akože normálka... netvárme sa, že sme tým deťom rodičmi, lebo to tak nie je. jedine ak rodič umrel alebo sa dieťaťa zriekol alebo naňho zvysoka po všetkých stránkach kašle.... to je už iné samozrejme.

vikiki29
8. máj 2023

@veroonr veľmi dobre viem že autor je brat ženícha. Práve preto zdôrazňujem, z tvojho pohľadu je úplne Ok, že ženích pozve bratovu ex, s ktorou sa už roky nestretáva aj s jej novým mužom a deckom, ktorých ani nepozná… napriek tomu, že vie že bratovi nie je jej prítomnosť príjemná… a potom napíšeš, že rodina je prvoradá… aká teda rodina je prvoradá? Rodina bratovej ex? (Čiže ex + jej nový muž + jej decko) Alebo vlastná rodina?

betulinka1
8. máj 2023

@katkami123 napriklad 😉

veroonr
8. máj 2023

@vikiki29 Ale to my nevieme, a mozno ani autor, ci a v akom kontakte je jeho brat (zenich) s jeho ex takze sa vobec nema k tomu vyjadrovat

vikiki29
8. máj 2023

@veroonr jasne že sa k tomu má čo vyjadrovať. Jeho ex s ním má totiž viac spoločné ako ženích - 9 rokov vztahu, ktorý už mimochodom skončil.

autor
9. máj 2023

Dakujem za kopu zaujimavych nazorov. Suhlasim s diskutujucimi ze porovnávat moju situaciu s tym ked riesite vztah s ex kde su deti alebo byvale manzelstvo je troska od veci, ale nevadi, kazdy nazor sa ceni. 🙂 Vidim, ze kopa ludi vnima moj pristup a pristup mojej partnerky ako divny, no zaroven je tu nemala skupina ludi co maju podobny pohlad na vec ako ja (dakujem). Vyjadrenia typu: bude si buchat hlavu o stenu, lebo nebol na bratovej svadbe, su v dnesnej dobe "svadba-rozvod-svadba-..." trosku detinske. Svadba je viac-menej "spolocenska povinnost" aby tradicne zmyslajuca cast rodiny a priatelov mali "srdce na mieste". Ale ako sa hovori proti gustu ziadna disputa. ;) Svoju byvalu rad stretnem aj s jej partnerom a dietatom v meste, v obchodaku alebo v parku na prechadzke, ale na bratovej svadbe by som ju radsej nevidel. V kazdom pripade suhlasim s tym, ze toto je bratov den a pocas neho bude mat pri sebe tych ludi ktori maju pre neho nejaky vyznam. Moja ucast na obrade, gratulacii, svadobnom dare a spolocenskej konverzacii s pritomnymi po obrade bude tak asi vsetko, co odomna moze v tento den ocakavat. Zvysok dna si kazdy z nas zariadi podla vlastneho svedomia a najlepsieho vedomia. 🙂

veroonr
9. máj 2023

Ak vnimas svadbu len ako spolocensku povinnost tak nemas co riesit, sprav si v ten den so svojou kraskou radsej pekny vylet a mas po probleme ;)

dennissa16
10. máj 2023

A podla mňa si nám zopár informacii nenapísal...

Keď si taký antisvadbovy a antirodinný typ (ani deti ti netreba), aj bývala bola takto nastavená? Asi nie, keďže ma dieťa (neviem, ci je vydatá).. Nebol dôvod rozchodu tento tvoj úplne iný postoj k manželstvu, deťom ?

To by potom znamenalo, ze cely rozchod nebola celkom dohoda.. Ale jednoducho ta poslala k vode a neostalo ti nič iné ako to prijať.. 9 rokov je dosť a keď ten druhy nemá záujem posúvať vzťah ďalej.. Nie je o com.
Možno sa na ňu na svadbe nechceš pozerať, lebo to nemáš v sebe celkom vysporiadané.

S tou novou si koľko vo vzťahu?

autor
10. máj 2023

@dennissa16 Nie kazdy moze mat deti, to ta asi nenapadlo vsak? S byvalou sme sa roky venovali kariere (cestovali sme viac ako 30 tyzdnov roku po sluzobkach, kazdy niekam inam) lebo nam to tak vyhovovalo, a to bol aj dovod rozchodu. Ona dostala karierny flek v zahranici, ktory sa neodmieta, no zaroven rozumny partner jej nebude stat v ceste, najma ked si aj on (ja) buduje karieru a nema zaujem o nu prijst. Vztah na dialku, s tym ze sa vidime 2 - 3x za rok, je vazne nezmysel, najma ked vies ze pozicia ktoru dostala v zahranici je na viac ako 2 - 3 roky.

Pokial ide o to vysporiadanie sa s rozchodom; byvala mi robila este skoro rok po rozchode "naprieky" a to aj potom co som zacal novy vztah s terajsou partnerkou. Nebolo to nic zasadne, ale ona sa s tym zmierovala vyrazne tazsie ako ja. Nemam jej to za zle, ale dohodli sme sa na rozchode, tak to bolo treba tolerovat.

S novou partnerkou som spolu uz 6 rokov, je rozvedena a ma dve dospievajuce deti. Svadba u nas nie je prioritou, lebo pre nas, ako dvoch dospelych a zabezpecenych ludi nic neprinasa / nevyriesi.

unicornlady
10. máj 2023

S ex priateľkou si bol 9 rokov. To už v hlave asi videla vašu spoločnú budúcnosť, a nie že sa s ňou rozídeš. Áno, dostala ponuku. Možno čakala, že pôjdeš s ňou. Možno ona ten vzťah brala vážnejšie a nie len tak chladne ako ty (sorry, ale mne fakt príde, že si dosť citovo chladný). A keď už ste aj mali taký dlhodobý vzťah, asi nečakala, že to vieš tak rýchlo ukončiť a hneď začať nový vzťah. Ako seriózne, väčšinou si ľudia berú čas na zotavenie a nie hneď skočia do ďalšieho vzťahu. Btw, nespomínal si, že bola v Česku?

Tvoja nová priateľka má deti. Ona vydatá nebola predtým? Že tak často zdôrazňuješ, ako ani jeden z vás svadbu nepotrebuje.

maciatkolulu
10. máj 2023

Trochu mi to nesedí, brat bez nejakého extra vzťahu k skoro ex svagrinej, pozýva ju a celú jej rodinu, tvoja nová priateľka sa nechce zúčastniť kvôli tomu (a ty ju chápeš, hmm, je to nastrocne dievča, či ako) a pritom ste sa rozišli korektne a na úrovni a udržiavať aj slušný vzťah. Zaujímavé, ale niečo nesedí, vsakze🤪🤣😉.

dennissa16
10. máj 2023

NEmôžeš mať deti, NEpotrebuješ svadbu, NEchcel si ísť s nou do zahraničia, NEchcel si na ňu čakať, NEchceš na ňu pozerať celý večer na svadbe, NEchceš, aby ju brat pozval....

Same NIE hovoríš každému naokolo a tu sa ofucis, keď raz povie niekto NIE tebe?

Dobre brat urobil

lienka.7
10. máj 2023

Paneboze, uz tu prestaňte niektoré do toho rýpať 🤦‍♀️
@autor chodil s ex 9 rokov, ta uz sa videla vo svadobnom, ale nakoniec sa rozišli, no a čo? Iným sa to nestalo??? Exka robila nejaké scény, kým si nasla terajšieho a ma decko. Je logické, že autor ju proste "nemusi". Prečo by aj musel?? Keď robila scény ako nejaká hysterka,???
Brat ju možno tiež uz videl v rodine ako svoju svagrinu, tak bol tiež naštvaný... tiež mu ona mohla hrať na city a pod. Nevieme, čo tam všetko bolo/nebolo popri tom.
@autor si našiel novú priateľku, ktorá bratovi sedieť proste nemusi (nepozval jej deti, exkine ano???).. preto pozval exku napriek tomu, ze vie, bratovi to jednoducho vadi. Je to jeho rozhodnutie, ze mu cudzia zena je viac ako vlastný brat. Ten má však tiež právo sa rozhodnúť ako on chce a citi.
To je všetko. Bodka.
Len by ma zaujímalo, či jej brat bol na svadbe. To tu @autor ale nenapisal.

autor
10. máj 2023

@unicornlady V Cesku je moj brat a jeho nastavajuca. Byvala sa vratila na Slovensko ked ostala tehotna ku svojmu novemu partnerovi. Moja partnerka vydata bola (a nie raz) takze uz vie ze bez svadby o nic zasadne neprichadza.