icon

Bývam u známych a chcem od nich odísť. Môžem, ale vraj len bez syna

janusa14
15. máj 2020

Zdravím všetkých...
Moja situácia je viac ako komplikovaná...
Vezmem to v skratke:od útleho detstva bývam u svojich známych, ktorí sú moja rodina, ale nie blízka... Mali sme výborne vzťahy a veľmi som si ich obľúbila a zvykla som si na to, že u nich som doma.. Pred 6timi rokmi sa mi narodil synček, otec malého s nami nebýva...
Ukončili sme nas vzťah s tým, že som aj naďalej ostala bývať u týchto mojich známych...
Problém nastal, akonáhle si chcem nájsť priateľa a odísť aj s malým...
Jedna z týchto mojich známych je mi bližšia ako ostatní členovia a presne ona je malému krstnou..
No už druhýkrát som si od nej vypočula, že ja ak chcem, nech idem ale bez syna, lebo ona ho nemá...
Ako pre Boha v takejto situácii postupovať?!
Vysvetliť si to ani jedna osoba nenechá a ja tu aj so synom nemienim zhnit..
Okrem toho, majú na môjho syna nie práve najlepší vplyv...
Ľudia, čo mám robiť?
Len pre info, ľudia ktorí so mnou žijú v jednej domácnosti sú súrodenci a ani jeden z nich nemá vlastnú rodinu..
Ďakujem za všetky rady... Tomu to sa hovorí...
Problém

janinah
16. máj 2020

@janusa14 a prečo k mame nie? ak je onko pacientkou,tak jej pomôžeš a ona nebude sama

kitycat
16. máj 2020

Pozri za 6 rokov si si nic nenasetrila, chces odist ale nemas kam, o ch ilu si bez prace a novu asi nemas... Alebo som mozno prehliadla, ze chces ist k frajerovi a v pondelok pidisujes pracovnu zmluvu..

Kazdopadne si myslim, ze tvoji znami si myslia, ze by si to nezvladla a chcu chranit dieta co im prirastlo k srdcu. Ty ako dospela zena si samozrejme mozes robit co chces a co uznas za vhodne pre vas

terezka1947
16. máj 2020

@janinah tiez mi to napadlo....ze navzajom si pomozu.

s_a
16. máj 2020

Asi len krstná pozerala veľa filmov alebo sudnej sieni.. 🙂 deti nechávajú aj horším matkam, nemajú dôvod ti ho vziať ked ti reálne nemajú čo dokázať

daganov
16. máj 2020

@janinah keď s mamou nebola od útleho detstva, kto vie, či by nešla z blata do kaluže

loginexistuje
16. máj 2020

mozno oni vidia nieco co si ty sama nechces pripustit odist z bezpecia kde ti pomahaju dlhe roky aj ked to neni ich povinnost a zivia ta ty prinesies aj dieta bez otca a teraz chces ist k priatelovi ani mne by sa to nepacilo a nechcela by som aby si maleho co potrebuje stabilitu len tak brala k niekomu s kym ma ktovie aky vztah
na prvom mieste by malo byt tvoje dieta a sest rocne uz vie co a ako a nie tvoj priatel a pod
samozrejme kludne sa osamostatni a dokaz ze si schopna sama sa o maleho postarat byvanie praca atd a noveho pristela ries potom a najma ak bude schopny mat rad tvojho syna

mogaa
16. máj 2020

@janusa14 a kam chceš ísť s dieťaťom? od most? môžeš sa obrátiť na nejaké krízové centrum alebo Krízové domovy pre matky s deťmi - tam by ste mohli dočasne bývať....Známa ti dieťa zobrať nemôže, ale sociálka ano - ak nebudeš mať kde bývať, takže vedia ho umiestniť dočasne do Detského domova aspom po dobu kým si nájdeš ubytovanie....Rieš to so sociálkou , poradia ti kde sa obrátiť....

daganov
16. máj 2020

@loginexistuje obávam sa, že chce hľadaním priateľa s bytom vyriešiť všetko 😨

pink_lady
16. máj 2020

odist ked budu v robote, nic nepovedat ani o tom co chystas a uz vobec kam sa chystas. Ta zena ta manipuluje. Ak by aj k sudu prislo, a nieco by si vymyslela, dieta ma otca a to by malo pred krstnou prednost. Ak ti konci zmluva, dostanes nejaky cas podporu a zatial si najdes robotu.

janinah
16. máj 2020

@daganov možno sa situácia zmenila,to ja neviem,preto sa jej pýtam..po tej mame raz niekto bude dediť min. ten jej byt,neviem kolko detí mala,ale možno je čas sa vrátiť a "odpracovať " si dedičstvo...

sissy27
16. máj 2020

Inak baby prisahala by som, že tento príbeh (alebo veeeeľmi podobný) tu už dávnejšie bol 🤔

daganov
16. máj 2020

@pink_lady keby som nemala prácu, ani bývanie, tak by som o odchode ani len neuvažovala, možno keby som bola sama, ale nie so 6 ročným dieťaťom. Podpora je pol roka a ak nemala vysoký plat, čo s najväčšou pravdepodobnosťou nemala, lebo by už bývanie mala vyriešené dávno, aspoň prenajatou garsónkou, tak z čoho bude živiť seba a dieťa? Azylák je na chvíľu a potom?

janusa14
autor
16. máj 2020

Ahojte. Tak pekne po poriadku. Sém k nim som sa dostala pred 29rokmi,ked boli starí rodiča chorí, súrodenci už boli starší a aj smaostatnejsi a tak ma mamina dala sem k nim... Najprv to malo byt na par dni, potom sa to predĺžilo a som tu cely život... Par krát aj mama vystrajala, lebo ma nechceli pustiť domov, zvykli si na mňa a brali ma ako svoju, ale nakoniec to vzdala lebo videla, že sama nič nemôže...
V žiadnom prípade nepomyslam na odchod pokiaľ na to nemám prostriedky...
Financie v domácnosti mame poriesene tak, že mesačne prispievam do domácnosti sumou 100eur a malému sama kupujem veci, co potrebuje i keď sa krstná predbieha, že na ňu nemám, keďze ma vyšší plat ako ja...
A len tak na okraj, vôbec nie som taká vypočítava sviňa aby som šla bývať k priatelovi(ktorého ani nemám) len aby ťahal byť za mňa. To nie. Pokiaľ na to nemám, sedím a kujem plány do budúcna..
Dnes som sa potajomky pýtala svojho syna, že keby sme mali odísť preč, či by chcel zostať s krstnou alebo by išiel s maminou hocikam...
Odpovedal-mamka jasne ze by som išiel s tebou... 🥰🥰🥰

janusa14
autor
16. máj 2020

Ešte ma napadlo-vybavila som si vyplácanie náhradného výživného... Čiže toto je vybavené. Viem kde je otec a viem aj ze ma záujem strarat sa o malého, ale momentálne to nie je možné, lebo je v base za neplatenie výživného... Nechcela som ho udať ale ani som nechcela obrat syna o to, čo mu patrí.. Otec sa dlho, vyše 4rokov neozýval, takže automaticky suma narástla, ale sme v kontakte. Priznal si chybu aj to ze sa mohol aspoň zaujímať počas toho co ho,, zhltla zem"....

daganov
16. máj 2020

@janusa14 tak či tak, musí byť pre teba prioritou bývanie a práca. Náhradné výživné ťa nezachráni. Prečo rozprávaš krstnej tvojho dieťaťa o tvojich plánoch? Dala sa predpokladať takáto reakcia, keď ani teba nechceli pred rokmi pustiť. Syna sa nepýtaj, či by išiel s tebou, keď budeš mať zabezpečené bývanie a prácu, rovno ho postav pred hotovú vec. Držím palce

lusi79
16. máj 2020

Viem kde je otec a viem aj ze ma záujem strarat sa o malého, ale momentálne to nie je možné, lebo je v base za neplatenie výživného... prepáč musím sa smiať 🤭😁

janusa14
autor
16. máj 2020

@daganov to nie je pravda. Nie som žiadna prospechárka... O všetkom sa tu bavím len na teoretickej úrovni

janusa14
autor
16. máj 2020

@lusi79 pokiaľ je ti to smiešne, smej sa aj za mňa... Mne veru do smiechu nie je. S tým človekom som bola 9rokov,mali sme sa brat a nakoniec to padlo.. Ale keď je ti to smiešne, nikomu nemôžem zabrániť smiať sa....

daganov
16. máj 2020

@janusa14 ja som niekde písala, že si prospechárka? Veď ti radím vo viacerých príspevkoch, že musíš mať prácu a bývanie, bez toho sa nepohneš. A keď nebudeš o svojich plánoch rozprávať doma, nebudeš mať problém. Ako ináč to chceš riešiť? Dieťa ti ide do školy, nie?

0silvia0
16. máj 2020

@janusa14 prosim ta, osoba, ty si ok? To o com pises? Chces odist, ale vlastne nechces. Chces si najst priatela a odist, ale vlastne priatela nemas, len otec dietata je v base. Teoretizujes o nicom realnom. Mne to pripada ze mas nabeh na nejaku diagnozu. Ak ju este nemas, chod odtial prec, lebo v tomto prostredi vychovavat dieta medzi nejakymi tetickami, co komunikuju z cesty je uz fakt mimo...

janusa14
autor
16. máj 2020

@daganov áno, v septembri nastupuje do prvého ročníka. Ja viem, len píšem... Viem ze financie a práca sú priorita a bez toho sa nepohnem.

janusa14
autor
16. máj 2020

@0silvia0 tak toto si vyprosim. Ze sa bavím na teoretickej úrovni hneď znamená ze mam nábeh na nejakú diagnózu?! To sú mi novinky. ... Pýtala som sa na názor... Za odpoveď ďakujem ale nikto mi tu ani nikde inde nebude prisivat kadejaké diagnózy... Ak tu niekto diagnózu ma, tak je to moja kmotra, ktorá si nárokuje na moje dieťa... Ja som zdravý človek, ktorý to chce riešiť, nevravím ze hneď-financie a bývanie sú priorita ako som už písala vyššie... Ze mam otca malého v base hneď znamená ze ja mam diagnózu.. To sme dopadli... Namiesto odpovedania na otázku sa rieši všetko... Čudujem sa, že zatiaľ nikoho nezaujímalo číslo topánok, aké nosím....

0silvia0
16. máj 2020

@janusa14 prepac, ale aby si dospela matka dietata nechala skakat po hlave nejakou tetkou mne nepripada ani zrele ani hodne dospelej osoby.
Ked ti niekto takto zasahuje do zivota, a narokuje si na cudzie dieta, zbalim sa a odidem a nebudem vypisovat zbytocnosti. Pracujes, si dospela, tak sa postaraj o to, aby si nenechavala seba a svoje dieta v nevyhovujucom prostredi. Ty sa nemusis ziadnej tetky pytat na dovolenie odist!!! Ak toto nechapes, tak tvoj postoj nechapem zasa ja🤦‍♀️
Cislo topanok si pokojne nechaj pre seba, to je v tejto zalezitosti irelevantne...

daganov
16. máj 2020

@janusa14 ak to vieš, prečo to riesis az teraz? Veď si si mohla už tri roky šetriť a mať na prenajom, aj keby si nemala plat bohvieaký, dalo sa brigádovať, keď len letáky roznášať. Keď ti doplatí otec dieťaťa výživné, musíš ho vrátiť, lebo si dostala náhradné. Začni sa správať ako dospelá, budú sa tak tebe správať aj iní. O ten nájomný byt si mohla tiež už dávno žiadať.

janusa14
autor
16. máj 2020

@0silvia0 vďaka za reakciu. Som dospela a svojpravna.. Len som chcela vedieť pohľad iných ludi na moju situáciu...

daganov
16. máj 2020

@janusa14 ty si chcela zrejme vedieť, či má krstná dieťaťa nárok ti ho nedať, ak sa rozhodneš odísť. To nema,. To že potrebuješ príjem a bývanie, je ti jasné. To, že roky nekonas, nechápem.

janusa14
autor
16. máj 2020

@daganov vďaka za Tvoj názor

janusa14
autor
16. máj 2020

@daganov pretože som nikdy nevidela ako mi syna manipulujú rovno pred očami... A nikdy sa doteraz nestalo, aby sa mi krstná môjho sna vyhrážala, že mi ho vezme. Všetko bolo v poriadku.

daganov
16. máj 2020

@janusa14 to je v poriadku, ale vedela si, že uz zmanipulovala tvoju mamu a okrem toho, ty si sa nechcela nikdy osamostatniť?

iva812
16. máj 2020

@janusa14 Ľudí, s ktorým žiješ od útleho detstva kategorizujes ako iba známych. To znamená, že už si si odpovedala na svoj problém a de facto si ho už aj vyriešila, už Ti zostáva sa iba zbaliť aj s dieťaťom a opustiť domácnosť.