icon

Bývanie so svokrou

nikoll_
2. jan 2023

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
iritka
2. jan 2023

@nikoll_ razne nie a mal by jej to vysvetlit priatel. Ved nie ste ani rodina este. Ponuknut jej pomoc najst najom a podat ziadost o rozvod.

melanta
2. jan 2023

@kvetinka75 už som ťa pochopila, sorry, beriem späť. V tomto kontexte ten nápad zmysel má, ale pochybujem, že by s tým alkoholik súhlasil a priateľova mama asi tiež nie, pretože ak je jej muž alkoholik dlhé roky, mala dlhé roky na to, aby situáciu riešila. A rieši ju až teraz, keď má jednoduchú možnosť ísť bývať k niekomu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
2. jan 2023

@elizabet173 ešte raz. Moj prvý komentár patril niekomu inému. Nie tebe. Ty si začala riešiť moje komentovanie po svojom. Ja som od začiatku písala len okomentovaní rovnakých situácii tu na MK. To že si si to zosobnila na seba, je tvoja vec. Skús si ešte raz prečítať celé moje vlakno

nikoll_
autor
2. jan 2023

@lesana25 jeho mama bola vtedy v práci, priateľ prišiel domov a už sa začali s ocom hádať lebo mal vypité, a vyhodil ho bez vecí ani sa nepobalil len mu zobral kľúče od bytu, a jeho mama mu len potom večer po práci písala a volala, že je z toho smutná.

sasa1310
2. jan 2023

@nikoll_ a on doteraz absolútne neriešil svoju bytovú situáciu? Zvláštne.

truthy
2. jan 2023

Prichýliť na pár nocí, ok, ale ako bývať s ňou, na to by som sa nedala nahovoriť. Písala si, že chodí do práce, tak by si nejaký ten prenájom aj keď len garzonky mohla dovoliť

lesana25
2. jan 2023

@nikoll_ to bolo myslené skôr obrazne, ale ok, bola smutná a to je všetko. Tým to vyriešila, tak sa postavila za svojho syna. Ale teraz je jej tvoj byt dobrý. Kopla by som takú osobu vieš kam.

zuzanockamt
2. jan 2023

@nikoll_ A prečo danú situáciu tvoj priateľ ako dospelý muž nerieši? Ak pracuje, mohol spolu s mamou riešiť spoločné menšie bývanie, podporiť ju ohľadom rozvodu a tlačiť na to, nech sa predá spoločný majetok. Nech nie sú závislí na tvojom byte.

shia
2. jan 2023

@nikoll_ a jej problémy ju za cele tie roky nenapadlo riešiť, až keď sa objavil niekto s bytom "zadarmo"? Dovtedy jej nevadilo,ako sa cítia jej deti/syn pri alkoholikov? Znie to vypocitavo, ak doteraz jej to roky "vyhovovalo ",keďže to neporiesila nijak, a je pracujúca, mohla by niečo aj sama vymyslieť hádam, nie ste ani manželia...

nikoll_
autor
2. jan 2023

@elizabet173 On sa stavia k tomu tak že mi tiež vraví že ju tam nechce na dlho, že sa nechce hádať, skúša jej hľadať bývanie aspoň nejakú jednu izbu alebo 1izbový byt v Košiciach, lenže keď mu poviem,že nech jej povie narovinu,že nie tak začne,že on sa bojí,žeby jej oco nejak neublížil. Ale nepresvedčuje ma nijak aby som dovolila to aby šla k nám chvalabohu.

h2
2. jan 2023

@sasa1310 Problém je, že naozaj píšeš všeobecne a nie k tomuto prípadu. Keď niekto v komentároch radí vrátiť sa k rodičom, tak ja to chápem tak, že s ich súhlasom, samozrejme. Navyše, je to úplne iná situácia, lebo ten človek už u rodičov býval, keď bol dieťa. Často má u rodičov stále svoju izbu napríklad.
K tomu, čo si písala, že ako môže niekto písať "nie, nikdy", keď sám u svokry býval: nuž, kto môže lepšie radiť, než ten, kto to zažil na vlastnej koži? Možno tá, čo to napísala, by už druhýkrát tak bývať nešla, ani len na tých pár mesiacov. Lebo sa z toho poučila. Okrem toho, predpokladám, že im to svokra ponúkla a nie, že oni si povedali, že tam proste pôjdu a hotovo.

nikoll_
autor
2. jan 2023

@shia Ona to rieši len vtedy keď je najhoršie, len vtedy keď sa jej muž opije a spraví jej niečo. 🤦🏼‍♀️

jarmila456
2. jan 2023

@nikoll_ Dcéra tak bývala so svokrou (presne podobne ako tvoja situácia - svokra ušla od muža a nasťahovala sa k mladým), skončilo to tak, že zať dostal na výber: žena alebo mama, inak sa rozvedú. Mamu odsťahoval do podnájmu, ale problémy boli vždy a aj sú. Syn sa má vrátiť k mame, môže zobrať aj jedno dieťa (majú dve) a žiť s mamou, nie so ženou - len prečo svoju ženu tak veľmi ľúbi. Úplná katastrofa, čo sme všetko riešili a koľko plaču bolo. Ja som svokra, ale bývam sama a mladým som nechala byt, nechcela by som bývať s nimi a pritom poviem, že mám super nevestu. Nie nedovoľ, aby bývala spolu s vami, skončí to zle.

nikoll_
autor
2. jan 2023

@truthy Veď to,že ona nechce len na pár dní, ale ísť s nami bývať. 😏

loginexistuje
2. jan 2023

@nikoll_ najdi jej zaridenie pre tyrane zeny nech sa tam poradi a v kosiciach musia byt ubytovne nech jej zaplati mesacny najom tam a mama ma moznost to riesit

sasa1310
2. jan 2023

@nikoll_ Ja len malú radu. Daj si pozor pri prípadnom rozchode, aby si ho vedela potom vytrepať z bytu rodičov. Mne osobne sa absolútne nepáči postoj tvojho priateľa. Neriešil vlastne bývanie, ani keď by ostal spať pod mostom a vlastne ani doteraz nerieši.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
loginexistuje
2. jan 2023

@nikoll_ a jedna dolezita vec vezmi partnera na psychoterapiu alebo online cez IP cko on je spoluzavisly ako clen rodiny alkoholika
jeho postoj je taky lebo v tom zil stoji to vela prace ale da sa to prekonat

gejb
2. jan 2023

@nikoll_ rátala by som s tým, že na par noci to nebude a budete mat problém ju odtiaľ dostať. Toto nie je výnimočná situácia, kde treba zrazu konať a prichilit ju na chvíľu kym pohroma prehrmi. Táto pani (nie je to tvoja svokra) mala roky na to aby to riešila. Znie to tak ze je naozaj vypočítava a tvoj byt sa jej hodí,vyhýba sa zodpovednosti, problémy riešiť nechce. Ani teraz ani vtedy keď jej muž vyhodil syna na ulicu. Priateľovi by som povedala rázne nie a pomohla mu hľadať pre ňu podnájom , ktorý si ale sama bude platiť.

kubkovamama
2. jan 2023

@nikoll_ v prvom rade je to byt tvojich rodičov,nie si vlastníkom ty,takže oni majú k tomu tiež čo povedať.2.tvoj priateľ a ty už vôbec sa nenechajte citovo vydierať,keby keby,tak pani už mohla byť dávno veselo rozvedená,nemá malé deti aby mala až takú ťažkú situáciu,bohužiaľ,koľké sme tým prešli a neotravovali sme okolie dristami ako nemôžme žiť ak nás k sebe nevezmú.🤦Vieš dobre,že ak ju k sebe vezmete,je to už navždy,žiadne,že veď za rok si niečo nájde atď.Budete chcieť deti,súkromie ani nehovorím.Pomoct áno,ale nie za cenu,že vy sa raz kvôli tomu rozidete (a to by ste sa na 100%).Ona čo spravila,keď jej syna chlap vyhodil?Asi nič,okrem toho telefonátu.Pomohli mu cudzí ľudia,tvoji rodičia a teraz by to bolo zas tak.Treba jej to narovinu vysvetliť.A hlavne tvoj priateľ,ty by sa tým nemala trápiť.

nikoll_
autor
2. jan 2023

@jarmila456 Veď to.. som vravela aj priateľovi,že prídeme o všetko súkromie, nebudeme sa môcť ani porozprávať o všetkom možnom, a hlavne,že to môže naškriepiť náš partnerský vzťah.

sense
2. jan 2023

Nie nedovolila by som. A povedať treba ze si to nezeleas ani ty lebo byt nie je tvoj ale tvojich rodičov a ty môžeš č nim zatiaľ bývať. A priateľ nech mame nájde garzinku na prenájom, keď vydržala toľké roky už tých pár týždňov kým jej nájde prenájom vydrží. A potom nech sa rozvedie.

loginexistuje
2. jan 2023

@nikoll_ ak to povolis v horizonte pol roka az rok ste rozideny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
2. jan 2023

@loginexistuje no asi skôr nie rozchod. Však kam by išiel bývať. Aby tu skôr nešlo o účelový vzťah z jeho strany

martul
2. jan 2023

@nikoll_ ani nemôžem uveriť čo čítam:
1. Ani vy nemáte vlastnú strechu nad hlavou, byt nie je váš a ona sa tam chce nasťahovať?
2. Čo na to tvoji rodičia to je najdôležitejšie
3. Keď priateľa vykopol vlastný otec z bytu ona mu ako pomohla.....nijako!
4. To bude navždy, žiadne nachvíľu a pár dní
5. Toto je začiatok konca vášho vzťahu, keď toto dovolíte skončí to tak že synáčik bude ľútovat mamičku a nakoniec odídu oni dvaja do podnájmu a ty ostanes sama v byte a bez priateľa, to sa môžete rovnocter rozísť usetris si čas a nervy
6. Mama nech sa rozvedie, predaju byť w každý nech si kúpi svoj menší