Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí
Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....
Nic do toho domu neinvestuj pokial nie ste manzelia alebo nech polovicku domu prepise na teba
Cele zle, byvanie s rodicmi, nejaky sebecky kalkulator - kontrolka blika na 100% - radsej by som deti mala s so zahranicnou spermabankou ako ist do tohto. Dvakrat si to premysli
@bodkolienka81 momentalne byvam v rodicovskom dvojgener. dome na poschodi s rodicmi, no byvat tu uz nechcem nakolko sme sa rozhodli ze tu pride byvat sestra, dom si prerobi, prepise sa to na nu a ja pojdem prec.
no neviem... chapem, ze vek tlaci.... ale rozhodnut sa pre nejakeho cloveka len kvoli veku nie je velmi stastne rozhodnutie.....byvanie so svokrou moze byt v pohode ale nemusi... ale viac by som sa bala toho jeho sebectva...... a kladeniu podmienky, ze bud spravis ako on povazuje za spravne alebo aa s tebou rozchadza..... ok, prisposobis sa teraz... potom este mozno parkrat... a ked toho uz bude aj na teba vela, kam odides od neho ? dovolenky a dieta budete hadam platit zo spolocne nasetrenych penazi, nie ? on sa ta pytal, ci moze svoje uspory investovat do prerabky rodicovskeho domu ? nebala by som sa veku, aj ked ho chapem....
@nerko a teraz tú o červenej čiapočke... je v poriadku, že máš iný názor než ostatné, ale práve v tomto prípade to tak nebude - ono v rovnakých prípadoch stroskotajú aj vzťahy ktoré začínali ako na ružovom obláčiku a nie vzťah kde už teraz sú problémy, na to pozor... toto ani len dobre nezačína :-/
takže rozprávka o tom, že si sadne so svokrovcami, bude užívať spoločný majetok (a čo oni ho vari nevyužívajú?) a na záhradke pestovať bio potraviny s bábätkom v šatke je úplné scifi.... ale ako sa vraví, komu niet rady, tomu niet pomoci - milionkrát písané, že s rodičmi/svokrovcami nikdy
Načo ti je tá chata? Je ti jasné,že on tam s tebou nikdy nepôjde na víkend,bude mať kopu roboty okolo domu svojho ,takže ak tá chata bude stáť,tak si tam budeš chodiť sama príp. s deťmi.A ešte na teba bude svokra zazerať,že sa vyparíš cez víkend preč a kto má robiť na záhrade /asi maju predpokladám/,kto má im pomáhať a ich dochovať /roky letia ako víchor ,aj na to dochovanie mysli/.Ak chatu berieš ako investíciu a budeš ju trebárs prenajímať,tak to schvaľujem.Keby celé dobrodružstvo nevyšlo,tak máš kam odísť,to veľa žien nemá takú možnosť.Vidím tam kopu možných problémov,veeelmi dobre by som si premyslala,či ísť do toho manželstva aj bývania.
@viky7 dom zacal prerabat este pred 15 r., vtedy som ho nepoznala...robil to vtedy so svojou ex manzelkou s ktorou ma aj dospele dieta...povedala som mu ze kvôli nemu chcem urobit take veci ake by som nikdy predtym neurobila...ako napr stahovanie sa k svokrovcom ci prijatie partnera s dietatom no on to nechape....podla neho som materialista a myslim len na majetky a peniaze a ak uz teraz chcem zadne vratka v podobe tej chaty tak to s nim nemyslim vazne a pocitam s tym ze sa rozijdeme v buducnosti
@janinah presne toto mi hovori priatel, ze naco mi je chata..ze on pri dome ma velku zahradu a pod...ak by som mozno nemala peniaze tak by som to brala inak...bola by som rada, ze mam kam ist...ale kedze som si setrila a snivala o vlastnom byvani tak preto chcem tu chatu....aspon obcas ist pred od svokrovcov a mat nieco podla seba, kedze u nich sa budem len prispôsobovať
Vždy budeš u nich prišelec,čo tam nič nedoniesol a prišiel do hotového..ono to aj bude pravda,tam sa očakáva,že z tých svojich úspor niečo spustíš pre vás všetkých...na tie dovolenky čo spomínal nemáš náhodou aj svokrovcov brávať?😉
By ma piclo kebyže si roky sporím na svoje bývanie a potom to mám predrbať na dovolenky či nový nábytok do domu,ktorý mi právne nepatrí.
@leatithia no len horsie a horsie, co pises. zrejme ma zlu skusenost s ex a podla toho sa automaticky stavia aj k tebe. ak chces ostat vo vztahu, kup byt za svoje a prenajimaj ho. budu to pravidelne peniaze k dobru a tvoja istota, ze neostanes s holou ritou. alebo si stoj za svojim a stavaj chalupu. ja som prve rodila po 36, druhe bude tesne po 40. ak by sa na teba aj vysral, mas este cas.
@ukulela ano, ma velmi zlu skusenost z ex, kedze jej musel vyplacat hoci do domu vela penazi nevrazila. tak hadam tie deti stihnem aj ja, hoci s inym partnerom. byt je dobry napad, len z bytu nebudem mat nic kedze tam budem mat podnajomnikov...nebudem mat kam ist cez vikend napr
@leatithia a je to tu - ex ho osklbala a tak teraz bude zgrlit na tebe. teba obvinuje zo zadnych vratok a k tebe sa dopredu sprava, akoby si bola ex. je to trulo.
z bytu budu prachy z prenajmu. a keby bolo najhorsie, mas kam odist.
no nic, ak ti ako chlap za to stoji, musis ho len presvedcit - bud SPOLOCNA nehnutelnost, alebo ak u svokrovcopv, tak TVOJA chalupa. ze respektujes, ze chce ostat doma, ale na oplatku ty chces mat aj kus svojho dvora a sukromia. ak bude stale bluznit o spolocnych uctoch a dalsich kravinach, ako sa vam z tvojich prachov bude lepsie zit, tak ze mi je luto ... do 40 dieta stihnes aj s dalsim.
chápem, že chce bývať tam, kde si to upravil a minul svoje peniaze do svojho, ale nechápem, že ťa núti TVOJE peniaze minúť na spoločné výlety, spoločné deti, opravu jeho práčky... a ešte ťa vydiera, ak si kúpiš chatu, tak sa rozídete. Splň si svoj sen, šetrila si si na chatu, tak si ju dopraj. Možno práve tam stretneš pána pravého.
@leatithia exmanželka ho ošklbala, hoci do domu veľa nevrazila ? Vyplácal ju z domu, ktorý ako nadobudli ? Kúpou od jeho rodičov a potom ho prerábali?
Ja som po 35 roku porodila ešte tri deti jednému mužovi . Rozviedla som sa v 33 rokoch . brať hocijakého partnera , len aby som mala deti je riadna hlúposť.
Plánuje si ťa a vziať ?
@leatithia never moc muzovi, ktori ti vravi taketo veci.
Nečudovala by som sa, keby o tebe hovoril rovnaké veci, ak sa rozidete, chladná, nevďačná, panovacna, na silu si presadzuje blbu chatu
@leatithia panovačná? tak teba bude brať rovnako, keď si stanovíš podmienky ako ti tu mnohé (veľmi správne a múdro) radili... že buď spoločná nehnuteľnosť alebo on svoje a ty chatu - presne toto bude podľa neho panovačné :-/ jooooj dievča utekaj.... starého psa novým kúskom nenaučíš 😢 a navyše keď si teraz napísala, že on už jedno dieťa má, to úplne mení situáciu.... on už žije vo svojej zóne komfortu, potomok starší, on býva pohodlne, žiadne dlhy, bývanie splatené, ešte nejaká baba čo oplieska prachy na spoločné dovolenky, ja ho chápem 😎 ale teba nie 🙏
@zuzanka.zuzu ano jedno dospele dieta uz ma...no stale hovori ze deti este chce...kedze to dieta mal mlady a velmi si ho nevychutnal ....ano stale hovori aj to ze vela sa musel obracat kym vyplatil vsetky dlhy a vsetko opravil a pod...ze teraz si chce uzivat a nechce opat pracovat na chate...vraj si chce deti uzit kym budu male a pod
@leatithia akože ísť v 35ke dobrovoľne bývať so svokrovcami je samovražda, nešla by som ani za nič
@leatithia ale tak zas dieťa za akúkolvek cenu? nedajbože to dieťa sa nepodarí a potom si budeš hlavu o stenu búchať do čoho si sa navliekla? 35rokov nie je málo,ale zas nie je to 50,tak nehádž flintu do žita...a čo vieš,možno aj sama v tej chate by bolo lepšie ako s deťmi v cudzom dome,so svokrou za zadkom,megazáhradou,kde treba makať a s chlapom,čo vidí len seba a svoj domisko...

@leatithia no, neviete sa zhodnut na byvani a financiach a uz riesite dieta.. Byvanie u rodicov (jednych alebo druhych) neodporucam a este raz by som prehodnotila kupu bytu, aj ked sama (co bolo do 35ky? Kde si byvala? Co keby si nestretla momentalneho partnera? Ked sa minu peniaze a rozidete sa, kam pojdes?). Kupa chaty, ani partnerov pristup sa mi nepozdavaju a nepresvedcili by ma na zalozenie rodiny