Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí
Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....
@terezka1947 vziat si ma chce, ale az ked budu deti...
@leatithia prosim Ta neber si ho. nebudes s nim stastna. je to strasny spekulant
A ak by deti neprisli co potom
Ber veci a rozid sa s nim ty cim skor,tym lepsie
@kapurka270 tak smola, tak autorke namiesto hrajkania sa na materskej ostanú len zlaté vajcia na špás...
byt, chata, je to úplne jedno. On jednoducho nechce, aby mala nejaké zadné dvierka, kde by mohla od neho odísť neskôr. On jednoducho potrebuje takú, čo nemá ani cent, aj to čo má, nech minú spolu a aby bola na ňom nielen finančne závislá
@leatithia poznala som takého týpka,čo si ženu šiel vziať,ale pozor....až keď porodí zdravé! dieťa....aj sa tak vzali,do roka rozvod a doteraz má s ním problémy ...začali tým,že vraj dieťa nie je jeho a končia tým,že on sa chce silou mocou na to dieťa "prisať",lebo on má dlhy a dieťa je megaúspešná žena žijúca v zahraničí /a hlavne zarábajúca/...
ja sa na tvojom prípade už len smejem,ako to tu postupne dopisuješ absurdity vášho "vzťahu"...prepáč....ale každopádne ma bude zaujímať kde a s kým budeš o pol roka😉
Píšeš: "ak nezmeni svoj nazor tak ho budem musiet opustit, lebo ked si spomiem na to byvanie v jeho velkom dome , ktory sa mi ani nepaci plus svokrovcov k tomu.."
Po tých všetkých diskusiach napíšeš takúto vetu. Uvedom si, že tu už nejde o chatu, o bývanie v jeho dome, tu ide o tvoj život! Tu už nejde o zmenu jeho názoru na chatu, ide o jeho charakter, nechcem ťa uraziť, ale ty musíš mať asi veľmi pohodový život, keď sa s kľudom rútiš do takejto katastrofy. V 35 rokoch by žena mala mať zrelší prejav. Ja sledujem celú diskusiu a vidím, že ti ženy radia s nadhľadom, mnohé si prežili podobnými trpkými skúsenosťami. Je tu naozaj vzorka žien s rôznymi životnými skúsenosťami, sami videli tie následky či už vo vlastnej rodine, u priateľov, alebo ako jedna mamička píše u kolegyne. Ak ti táto vzorka žien ešte stále nedala podnet, aby si správne konala, urýchlene navštív kvalitného psychológa, ide o tvoj život! Už som tu čítala dve podobné diskusie, je to až neskutočné, čo tí chlapi dokážu. Ich konanie je také prvoplánové a priehľadné, no partnerka to nevidí. Je to až neuveriteľné.
@leatithia take perly dopisujes ze az...a to nie v zlom myslim,to co ti dava za podmienky celkovo je neslychane
Svadba az ked budu deti,uspory minies bud jemu a jeho pohodliu alebo dovi dopo,mas 35 rozmyslaj ,toto vyzera byt na tak prespekulovaneho cloveka ze koniec ,amen tma.
Ako je vobec mozne UZ len to ze vie o tvojej financnej rezerve ked ten cely vztah je taky -ze si ta vazi na tolko ze rok sa poznate a ta neochota zoznamit ta s jeho rodinou je totalne ze mimo uz len preto ze tam chodis a oni byvaju v dome a nikdy si ich nevidela.Ved to je extrem podla mna.Ked si tam tak sa schovavate? Alebo ako je toto mozne ?
Naozaj by som silno uvazovala ci tento clovek po tebe len tak nahodov nejde skrz penazi.Kym mas je super ,ak minies pri najlepsom ta posle do pecka ,pri najhorsom ostanes ,no on ta zivit nebude -to ti uz aj pekne okato naznacil,bez hanby.
A takto pekne si vsetko podmienuje lebo vie ze ty mas strach ze ineho uz mozno nenajdes ,ze sa bojis ze dietatko uz nestihnes,ze mas 35 a proste mas strach.A tak on sa ti akoze obetuje ale z tymi vsetkymi podmienkami a ty bud akoze rada ci co.
Ale ty si zena,vypada ze inteligentna,vobec nie stara a podla mna TY si mozes vyberat a druhy by ta na rukach nosil ,nie tento cudny tvor si ta vobec myslim ze nezasluzi a na lasku z jeho strany to teda absolutne nevyzera.Prepac.
Jeho priority su zalozene na materialnych veciach,uz len to ako sa vychvaluje....vazne pouvazuj a ci uz chatku alebo byt a je uplne jedno ako chces nalozit so svojimi peniazmi -ty mas pravo si ich investovat do coho chces divim sa ze to vobec rozoberas prave z takymto clovekom.
a co jeho syn,poznate sa?
@leatithia vyzera to, ze mate naozaj vazny vztah.
@leatithia ako ti tu pisu kocky, ak ma byt toto dovod na rozchod z jeho strany, tak potom ti bude lepsie bez neho... to ta bude potom vzdy, ked budete nieco riesit, vydierat tym, ze ak nepristupis na jeho riesenie, tak sa s tebou rozide/rozvedie?
Financie (nedostatok, prebytok, ci rozdielne predstavy o ich vyuziti) bohuzial dokazu rozbit vela vztahov ☹
@leatithia nepremarni posledne plodne roky svojho zivota s tymto clovekom, ak mas 35, najvyssi cas zacat hladat naozaj vhodného partnera a otca svojich deti, precitala som si tvoje prispevky, nejako mi uslo kolko ma on rokov, asi je starsi od teba aspon o 10 rokov, urcite ak by si pouzila svoje uspory pre spolocny zivot ocakavala by som cast toho domu na svoje meno, zvaz si, ci ti stoji takato jednostranna laska za to, ty jeho lubis, on teba javne nie
@leatithia no je veľmi zvláštne, že ti nepredstavil ani rodičov ani dcéru, to by ti tiež možno veľa napovedalo ako sa k nim správa
@janickacrazy ano, je to zvlastne....k rodicom sa sprava pekne, vazi si ich....to sudim z jeho rozpravania.....a k dcere sa sprava tiez velmi pekne...stretava sa s nou, plati jej co potrebuje a pod....
@leatithia No aspon niečo, ale aj tak by som ho nechcela ani zadarmo. A už si rozhodnutá?
@janickacrazy nie som rozhodnuta, dnes sa mame stretnut a porozpravat
@leatithia tak držím palčeky a daj vedieť, ako to dopadlo
@melbak001 A to co su za rodicia ze nevedia dohovorit synovi.aj ked ich mozno nepocuva..lebo je zakomplexovany..35rocny ci kolko..a nema zenu deti, nato nieco bude..Neze by som narazala na autorku tohto prispevku, lebo zjavne ona po tom tuzi...a chce rodinu, len natrafila na jedneho ,,muza,, ktory si tak hovori lebo ma vybombovany dom..tak teraz vsetko ostatne je pre neho nic...A to ze byva s rodicmi ma vyhodu, lebo ziadna s nim nevydrzala byt, tak mamka mu vari,erie, prata..atd...
Cim skor utekaj od neho, lebo toto bude stary mladenec , tzv. mamkina pupocna snura :D