icon

Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu

27. aug 2021

Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nyusika
27. aug 2021

aj každá úspešná súlož si zaslúži verejnú oslavu 😁

Dôležitá informácia - musí prebehnúť do 28 dní od oplodnenia, potom už budúca matka nemôže používať alkohol.

Čiže kauza vyriešená - oslava oplodnenia musí byť čo najskôr

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
petulda333
27. aug 2021

@nyusika sakra, ze to tu nebolo vcera. Mohli sme zurovat 😂😂

nyusika
27. aug 2021

@petulda333 si 29 dní od oplodnenia ? 😁

alison11
27. aug 2021

Každá sme zrejme iná,ja som sa snažila držať čo najdlhšie v tajnosti svoje tehotenstvá keďže v 5tt som 3x potratila pred druhým tehtoenstvom a na prvé sme čakali takmer 4roky pred 3rokmi som musela na kyret v 10tt a min. mes. som v 6tt potratila a v týchto prípadoch bolofajn keď len moja mama otec a súrodenci vedeli nik iný pri poslednom svokra nič nevedela,tá ma najviac ranila zakaždým,že neviem dieťa vynosiť nechce si pripustiť že aj u jej syna je problém,nie je u mňa. Či že ak si 1x tehtoná ešte nemôžeš vedieť či všetko dobre dopadne kukoncu,moja sesternica v 16tt musela mŕtve bábo porodiť a druhá mala genetickú vadu u synčeka v 20tt jej dieťatko usmrtili aby mohla porodiť mŕtve dieťatko ☹ nikomu neprajem nič zlé...ani tebe.Držím palce aby všetko dobre dopadlo...Moja rada,je vydrž do obdobia pred pôrodom a sprav si oslav z kamoškami kolegyami ako to zvykli aj celebrity ako to tu spomenuli žienky v rodine sa to ajtak rozšíri a je to blbé potom každému vysvetľovať,ak nedajaboh....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
petulda333
27. aug 2021

@nyusika jezis, snad nie 😂
@evamarek77 na zdravie 🥃

nikolapie
27. aug 2021

@katika9145 každý má na to iný názor ☺️ ja som len povedala, že by som to bola spravila..
A dúfam, že teda urobí podľa seba a nie podľa koníka. V prvom rade by som sa tu vôbec nepýtala takéto veci.

matkahelka
27. aug 2021

skus si aj tu na fore precitat par diskusii o MA v 14, 15, 16tt. a este raz sa zamysli nad nutnostou oslavy. neprajem ti skutocne nic zle, ale v 12tt oslavovat je scestne, este si len na zaciatku, este sa kadeco moze stat. mas pred sebou vsetky dolezite vysetretia a ak sa tehotenstvo skonci o par tyzdnov predcasne, zase budes zvolavat pol okresu a oznamovat im to? nemaj mi to za zle, ale okrem toho, ze si sebecka si aj absolutne nevyzreta bytost, ale predpokladam, ze tvoj nizky vek ta v tomto ospravedlnuje.

laskamojajeidna
27. aug 2021

Zlatko čakáš bábätko a je to neskutočná radosť. My čakáme tretie,tak viem čo hovorím. Je to psychické vydieranie z pohľadu tvojej babičky. Aj moja babička, ktorá bude mať 90 rokov by ešte stále rada riadila a napomínala, že ,,joj "len nech bude dobré. Ale ona si neuvedomila ,že to ty sama dieťa nečakáš,ale že máš aj muža. No a samozrejme ju nezaujíma jeho názor. Pozerá len na sesternicu. Urob to tak ako to cítiš Ty resp. obidvaja. Kto chce príde. A možno budeš prekvapená a príde aj sesternica😀 prajem všetko dobré a veľa síl pri pôrode 🙂

laskamojajeidna
27. aug 2021

No a samozrejme som nedopisala,že oslava sa robí po narodení bábätka😀 a neoslavuje sa skôr. Osláviť to môžeš s manželom a to je všetko. Vieš? Tak sa to má 😋

sara005
27. aug 2021

@laskamojajeidna ona im to na tej oslave chce povedat. Tym, co to este nevedia. Treba sesternicu potrapit tymto prekvapenim a naslednym sledovanim jej reakcie, ci sa dostatocne tesi z jej stastia, po ktorom ona tak tuzi a asi nikdy nezazije?

zozo4
27. aug 2021

Veď si sama napísala ,že oslavu chces,a je ti jedno či niekto príde,nepríde..tak je rozhodnuté🤷nie?

erinka90
27. aug 2021

My cakame 2. dietatko, som v 17 tt., a vie to len najblizsia rodina. Ani by ma nenapadlo verejne oznamovat, dokonca neznasam, ked niekto povie "gratulujem"...ja tak viem, ze sa nema gratulovat, az ked vsetko dobre dopadne.

jaaanka21
27. aug 2021

Ahoj, tiez si myslim, ze je to skoro, aby si každému hovorila, že si tehotná a mali posedenie. Vie to.tvoj manžel, vie to mama, povedzte to pri káve v rodinnom kruhu doma, svokrovcom a ujom a teta to vravieť nemusíte, uvidia ta chodiť s bruchom. V dnešnej dobe je neprajníkov veľa a ak sesternica nemôže mať deti, len by ti závideli a aby z tej závisti sa ti este a babu neuškodilo. Neviem, či som poverila, alebo nie, ale v každom prípade už som 3x potratila a vždy do 10teho týždňa. A dôvod si myslím, že sa to skoro dozvedeli, ti ktorí nemali.

medea2003
27. aug 2021

Nemas strach takto dopredu robit taketo oslavovacie stretnutia? Si len v 12. tyzdni, samozrejme, ze ti prajem, aby bolo vsetko v poriadku a tesila sa zo zdraveho dietatka, nemoze byt nic krajsie. Ale ... zivot nie je idealny a deju sa v nom aj smutne veci. Ja som napriklad prisla o dieta az v 26. tyzdni a odvtedy mi pokora nedovoli riesit taketo veci dopredu. Istotu som pri druhom dietatku citila, az ked mi ho v porodnici podali a povedali, ze je vsetko v poriadku.... fakt dopredu oslavovat, z mojho pohladu velmi blby napad.

xckaret
27. aug 2021

Chore....

riannka12
27. aug 2021

@irusa To si zabila 👍😂

luckynat
27. aug 2021

Ty kks tak ja som oznamila tehotenstvo najblizsej rodine (mama, otec,…) na konci 4.mesiaca, ako som sa bala, ze sa nieco stane. A vlastne som sa bala aj potom, potratit mozes aj v 8.mesiaci. Trochu pokory by autorke nezaskodilo 😉

nika523
27. aug 2021

@luckynat tiež si myslím....

fkata
27. aug 2021

To máš potrebu v 12. týždni vytrúbiť do sveta, že si tehotná? Mne to príde také, že oznamujem vám, že čakáme bábo, tak asi viete, že ste nám "dlžní".

tamichloe
27. aug 2021

Ja by som nerobila žiadnu oslavu.....a tešila by som sa potichučky s rodičmi ,svokrovcami.... súrodenci.....a pochválila by som sa ostatným až na Vianoce,keď už budes viac týždňov tehotná....aj to len keby ich stretnem

elzu
27. aug 2021

Chápu, že se raduješ. Je to krásné čekat pod srdcem nový život. Ale raduj se potichu, ber ten zázrak s pokorou, buď vděčná za každý den a až překleneš 24.týden, kdy má miminko šanci s medicinskou podporou na světě přežít, tak se začni radovat hlasitěji. Ale pořád s pokorou. A oslavuj, až budeš mít svůj uzlíček štěstí v náručí.

mojmacik
27. aug 2021

V 19 TT som potratila a bol veeeeeeelky problém otehotnieť znovu..... Potom ď alšie dve tehu neúspešné až štvrté som dotiahla dokonca a to s trojickami... Ze čakám 3 nevedela ani moja mama.. Dozvedela sa to až keď ma preventívne hospitalizovali.... Bobrika mlčanlivosti sme držali pokiaľ sa dalo, len aby sme niečo nezakrikli... A nie robiť oslavy... Nekric hop kým neprekročíš.

katka1981
27. aug 2021

Tak ked mas potrebu robit oslavu, tak si urob a pozvi ludi podla svojho zvazenia. Pocat dieta este nic neznamena, este sa nenarodilo. My sme planovali obe deti, ale tesili sme sa velmi opatrne, aby vsetko dobre dopadlo. Zo srdca ti prajem, aby tehotenstvo aj porod dobre dopadli, aby si si tehotenstvo uzila a kvoli oslave sa fakt netrap. My sme s manzelom mali tajny sobas, nebudem rozoberat preco. Predtym som planovala miesto, vyberala si saty, prstene, zamok...... dopadlo to uplne inak. Nemam ani svadobne fotky v bielych satach, samozrejme ze mi svadba - zabava chybala, lebo mam super rodinu a uzili by sme si to, nebudem rozoberat dovody. Ale manzelstvo nam klape, mame dve zdrave deti a sme manzelia 14 rokov skoro. Ja by som osobne ziadnu oslavu tehotenstva nerobila. Moja kolegyna s nadsenim oznamila ze je tehotna. A 3 tyzdne (2 tyzdne nebola v praci) jej hovorim, ze ako sa mas, nic na tebe nevidno. A ona, ze ani nema byt preco. Potratila a viac sa o dietatko nepokusali. Maju jednu dcerku. Ostala odvtedy taka ina. Ja som rok po nej ostala tehotna so synom, nikdy, skutocne nikdy sa neopytala ani na jeho meno, ani ako vyzera proste nikdy ani slovo nepovedala. Ked mas nutnu potrebu to oslavit, urcite mas kamaratov s ktorymi to mozete oslavit alebo len tych z rodiny, kt. to pochopia, ajked ja by som ziadnu oslavu nerobila. Nie je dovod.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
28. aug 2021

sorry, ale ty z toho robíš taký cirkus, akoby šlo o svadbu. Fakt si potrebuješ vychutnať tých päť minút slávy? Veď najbližší to už vedia a bratranci a sesternice tú informáciu zoberú asi tak, ako informáciu o tom, že sa má koncom týždňa otepliť. Možno ťa štve, že sesternica Marienka oznámila tehotenstvo na nejakej rodinnej sešlosti a pretŕčala tam vydúvajúce sa bruško a ty to nezažiješ, ale naozaj mi to príde cez oznamovať širokému príbuzenstvu, že si tehotná. Neviem si to ani predstaviť, to kde sa celá rodina zíde? V kultúrnom dome? Či v reštaurácii? Či sa zmestíte k niekomu? Bude to aj s hudbou, či? A kde sa stretávali a oslavovali počas minulého roka a pol, keď bolo takmer nonstop všetko pozatvárané? Počkaj, kým budete vedieť pohlavie, pozvite rodičov, svokrovcov, súrodencov na kávu, tam vybaľ ružové alebo modré topánočky a nerob drámu z toho, že bratranec, ktorý to má na saláme, nebude vedieť, že si tehotná. A tešiť sa na svoje dieťa predsa môžeš aj bez stretnutia Hujerovcov.

luckynat
28. aug 2021

@katka1981 joooj veru toto sa stalo aj mne…kolegyna v praci oznamila, ze je tehotna. O mesiac ked som ju stretla na office (chodievame ku klientom, cize v praci sme malo) jej hovorim ze “wau ty dobre vyzeras, vobec to tehotenstvo na tebe nevidno”…a ona ze “potratila som”….boha ja som sa tak hanbila, bolo mi to luto, jednak ze som takuto somarinu z huby vypotila, aj kvoli tomu, ze naozaj o dieta prisli…no cele zle….a najblizsich 6 rokov potom nevedeli otehotniet, teraz ma uz 2 synov, ale stale je to vo mne, co som vtedy povedala 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ibrunova
28. aug 2021

@luckynat ale to si predsa nemohla vedieť, ona sa určite za to nehnevá.